| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Bir Kucak Dolusu Kelebek | | 6 | 9,38% |
| Aşk Meyi | | 3 | 4,69% |
| Aşk 1 | | 5 | 7,81% |
| Selin'ime | | 2 | 3,13% |
| Ve 'aşk' | | 21 | 32,81% |
| Çaresiz Aşk | | 5 | 7,81% |
| Aşkı sen yaşamadın , yalan söyleme! | | 4 | 6,25% |
| Geceler | | 4 | 6,25% |
| Aşk 2 | | 14 | 21,88% |
| Oylayanlar: 64. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 01/15/Ekim 2007 " Aşk " Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır. Yarışma Birincisi Opeth Ve 'aşk' " Ve 'aşk' bazen; sıyrılıp kendi soluğundan sırf senin için nefes almaktır.." "irkilir bedenim.. yokluğun ölüm getirir uykularıma varlığın bahçemdeki gonca gül..." sen yoksan sevdiğim çiğ düşer sabahlarıma.. erken gelir hasret nöbetlerim savurlup vururum kendimi hırçın dalgalara.. 'aşk'; gülüşünün taze kahkahalarıdır ... ve 'aşk' sevdiğim; adının tüm hecelerinin bedenimde dolaşmasıdır... sen yoksan sevdiğim küser tüm yapraklar çiçeklerine geç kalır tüm mektuplar adreslerine yakıp kendi ruhumun ateşlerini sinerim dilsizliğimin en derin köşelerine.. 'aşk'; kül rengi bir sabah ayazında, gözlerinin sıcacık konuşmalarıdır.. ve 'aşk' sevdiğim; bir gece yarısı çığlık çığlığa yırtıp karanlığı savrulmadır sana doğru. Yarışma İkincisi mahmud12 Aşk 2 "Ask", Nedir nedendir, bilmeden yaptigim ilk hatam. "Ask", Baris abinin sarkisinda "sevmeyene adam denirmi" diye tabirledigi adam, "Ask", Cesmede, izledigim Ferdi. "Ask", Vatan sevgisidir, bitmeyen hasrettir topraga, "Ask", Canindan bir parcayi feda etmektir vatana. "Ask", Mevlana gibi ne olursan ol gel demektir, "Ask", Yunusum Emrem gibi "Ne akilem ne divane" demektir. "Ask", Hayatta tutan insanlari yegane tek seydir, "Ask", gözlerimden damliyan iki damla kan. "Ask", Ya "Sen", "Ben", herkestir, yada hiçbiridir. "Ask", Belkide hiç birzaman ögrenemeyecegimizdir... Yarışma Üçüncüsü ege Bir Kucak Dolusu Kelebek Bir kucak dolusu kelebek aşk, Koşmak, kovalamak gerek ama tutamamak. Cümlelerinde yaşıyor, yorgunluğa teslimiyetinde uyuyorum. Gözlerinin baktığı yön olayım gayretinde tutkum köreliyor. İlgine değebildiğimde göğsüm, sözlerine girebildiğimde tüm bedenim kavruluyor. Ve bir dolu sokak kedisi aşk, Atılan taşla, her bir parçası başka bir yanda. Dertlerini duyarken esir, sevincine ortakken hürriyetim. Adınla kurdugum cümleler bin saatlik özenimin işi Kırmayı beceremeyeceğime eminim. Ya gölgelendirirsem kalbini telaşı. Bir tel dolusu kuş aşk, Aynı rüzgarın beklentisinde. Doğru telin doğru an titremesinde. Yigit yetiştirdi idi anam Ve çekiç tutmayı ögrendim babamdan. Bugün ruhu esir, elleri çiçek kokan bu beden Gönlünle beslenir, ana ocagı yerine. Kalemini tutar, sana yazılan şiire. Ve bir kökten Tarihi Çınar aşk. Sen toprak, o güneş ise. chracter Aşk 1 Aşk yok dediler Oysa aşk bizdik Aşk biter dediler Biz hiç bitmedik Aşkın gözü kör dediler Düşlerimizde gördük biz Aşka inanma dediler inanmayı kural bildik Aşk saman alevi dediler Biz o alevle meşalelerimizi biriktirdik Aşk geçer dediler Biz bu dünyadan vaz gectik...... ::HeRcAi::. Çaresiz Aşk Öyle Asklar vardirki ölmüne sevilen Öyle Asklar vardirki gercekten seven Öyle Asklar vardirki karsilik görmeye.... Söylesen Ask benimki Hangisi.... Yilardir Askinla dolyuken Yüzünü Görmeden Seven ama Sevilmeyen Batan her Günes ile Yüregine hasretlik cöken Sesiz odalarda caresizliye düsen Benim Askim Varki Caresiz Ask.... Yüregimde dolup tasan Gözlerimde gözyaslarini dolduran Icimde derin sanci birakan Hergünüm hasretle gecen Benim Askim varki Caresiz Ask.... delkray Aşkı sen yaşamadın , yalan söyleme! her insan aşkı anlatmaya kalkmış yüreğinde inlemeleri, içindeki sessizliği, belki de giden ve gelmeyen... herkes yarışmaya başlamış, aşk nedir? el midir , yürek midir? yaşıyor mu öldü mü? kimse bilmez aslında, bir düğümdür aşk... bazen bilinmezlik, bazen de varlık..! kimse bilmez aslında aşkı... kimse... şiyar Geceler Geceler ahh geceler Namlusundan çıkan bir kurşunun yaşattığı acının Delik deşik ettiği bedenin Gözyaşlarının sel olduğu Yalnızlıkların İhanetlerin Kalleşliklerin yaşandığı anlardır geceler... Sabrın sonunun selamet olmadığı Çığlıkların göğe yükseldiği İsyanların hovardaca kol gezdiği Sevdalıların fink attığı Yağmur yağardı karanlığın ortasına Yüreğimin eşiğine Gözümün ferine Sessizdi yağmurlarda karanlıklar gibi Sessiz,serin yağıyordu Sokak başı yağmur kokusu Toprak kokusu Yarin kokusu Aşk ın kokusu Hüzünlü kokan bir çiçeği koklamaktır Yarin başını koyup yattığı yastığı koklamak gibi Koklarsın gecenin çiğ kokusunu Çekersin damarlarına yarin kokusunu Lobo Aşk Meyi Ateşlere koyma beni sensiz Neylerim oralarda bir başıma Gözlerini uzak tutma benden Güneşsiz bırakma gecelerimi Ağlar mısın? bu biçare fukaraya Gözlerinden değil kalbinden akar mı? yaşlar Söyler misin ona da aşkın güzel meyinden Hoş ile sohbet meşk ile aşk eder misin? Söyle gözlerindeki ateşe canlar aldığım Söyle bakışların çattığında can verdiğim Çehrenin harına yanıp onunla dem aldığım Gül cemaline hasretlik çektiğim söyle! Hayır dersen bin yıl beklerim Evet dersen saniyelere küfrederim Gülümü soldurma sensiz koyma Ya gel ya ben geleyim sensiz bırakma Cennete koysalar seni ararım Cehennemde olsan tereddütsüz gelirim Mecnuna çöl bırakmam aşacak Ferhat’a dağ bırakma delecek Gözlerinden akacak yaşlara Kıyamam sana gelirim yerli_iş_plaka Selin'ime ellerim her zamankinden daha soğuk sanki gözlerim hiç olmadığı kadar yaş'lımı ne? sensizliği fotoğraflarınla avutan şu kalbimi tutamıyorum artık yerinde tutunmak istemiyorum yalnızlığa acısız bir ömürdü senden öncesi sevgi doluydu seninleyken içim ne olur du şimdi yanımda olsan... seninleyken bir bütündüm sen olmasanda öyle kalırım derdim ama sen hiç olmadığım diğer yarımmışsın nerden bilirdim sensizliği sensiz yaşarken beni ömür boyu sensiz bırakmamı isteme gençliğimin en tepe noktasını ararken geçmişimde anı olarak kalmanı bekleme gönlünün en karanlık odalarını aydınlatmak isterken gönlümde yerin yok dediğini dinletme tatlı laflarını sevdiğinden esirgeme yüreğini hep güzellikle besle sakın ümitsizliğe düşme çünkü umut hep vardır düşünme seni bilmeyeni sonu karanlıktır görünme seni görmeyenlere çünkü kör gözlerin açılacağı yer başka bir diyardır zaman geçip yalnız kalır da hüzünlenirsen kuru bir DOST SELAM'ı gönder çünkü değerin hep en üsttedi ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: (16 Kişi) | ℓєαяѕιση (20-10-07), εgε (15-10-07), /hayaL//periSi/ (04-12-07), BaD SouL (20-10-07), chracter (16-10-07), CnRaLpEr (15-10-07), delkray (18-10-07), karahindiba (16-10-07), mahmud12 (15-10-07), Opeth (16-10-07), Snorland (15-10-07), solεil (16-10-07), YaGMuR_CiNi (15-10-07), _Okyanus_ (18-10-07), ~C@dY~ (15-10-07), ŞiYaR (16-10-07) |
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan arkadaşlara teşekkür eder ve başarılar dilerim ! Bekldiğim gibi değil şiirler. Ancak yine de sıyırdığım bir tane var : Ve 'aşk' Konu CnRaLpEr tarafından (16-10-07 Saat 01:35 ) de değiştirilmiştir.. |
| Mesaja teşekkür eden: | Opeth (18-10-07) |
| | #3 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.293
Forum Gücü: 433 Forum Puanı:180884 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Ask", Belkide hiç birzaman ögrenemeyecegimizdir... Yada öğrenmek için usanmadan didineceğimiz.. Güzel cevaplar ve okurken sıkılmadım. Oyum Aşk2'ye Tüm katılanlara başarılar ve teşekkürler ![]() ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #8 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 9.131
Forum Gücü: 247 Forum Puanı:110110 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ve Aşk... çok güzel... bir insana olan aşkı çok güzel anlatmış.. okurken hissedebildim ama aşk sadece bu değildir... işte bu yüzden beni Aşk 2 ye çeken birşeyler var belkide benim aşk anlayışımla bağdaşmasındandır... Vatan,millet,din ve insana olan aşkı daha bir bütünleştirerek anlatmış sanki... Her iki şiiride yazan arkadaşların yüreklerine sağlık...
|
| | #9 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.390
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadakatin Gölgesinde oyum bunadir hepsi cok guzel olmus ama bu bir baska olmus beni icine cekti hele Uskudar yazmasi en basinda gecen trt1de uskudar la ilgili bir belgesel vardi Uskudar askin semtidir ; hem Allaha askin hem Osmanli ya hem vatana hemde bildigimiz askin demisti konusalardan biri etkisinde kaldim bu siir de beni icine cekti desem yalan olmaz yazan arkadasi kutluyorum Diger calismalarda cok guzel bu arada siirin cirkini olmaz aslinda herkes kendini yazar herkes baskalarini yazar herkesin kalbi temizdir kalpten cikan her siir guzel beyinin etkisinde kalmadigi surece saygi ve sevgiyle cok uzun oldu be (: ![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | katilan arkadaslara basarilar cok güzel yürekten gelen sözler siirler ![]() emeginize ve yüreginize saglik... Yorgun... |
| | #13 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.280
Forum Gücü: 302 Forum Puanı:138336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | öncelikle şiirleri yazan , ankete katılan herkeze teşekkürler. burada kendi aramızda sırf eğlenmek, paylaşmak adını birşeyleri ortaya sunuyoruz. fakat bunu bile fazlasıyla ciddiye alıp sırf hırs uğruna şiirini başkalarıyla paylaşan arkadaşları kınıyorum. kendilerine güvenmiyorlardamı yakınlarından sırf " kendi adına" oy istiyorlar anlamıyorum.(: saygılarımı sunuyor..herşeye rağmen emeği ile burada olan tüm dostlara sevgilerimi sunuyorum.. opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
| | #14 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şiir yazmak ne güzeldir (: Bu işte ustalık sahibi yürekler kendilerini daha birçok ortamda beğenililirlikle gösterip pekişmiş bir saygıyla karşılanıyorlar. İş ki yarışmayı kazanmış 'edepsiz' bir kimse nasıl ki 'edip' gibi saygı görebilir. Bu tür uğraşlarla ancak 'şair' kelimesine kirlilik sağlanması söz konusu olabilir ki; bu konuda da bu erdemi koruyan şey Gerçek Şiir Sahiplerinin Düzgün Karakterlerinin bir kişi bile atlamaksızın büyük bir saygı ve sevgiyle hatırlanmasıdır. Şair o dur ki adını ağzına ahenkle alırsın, farz - ı mihal Necip Fazıl Kısakürek |
| | #15 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 177
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sikayetci olan s.mod arkadasimiz neden yakindilar anlamadim bence gayet guzel gidiyor. cogu siirin yerini hak ettigini dsunuyorum suanki sonuclara göre. sahsen Umut Nerdesin, Yine Bittin, Nerelere Gittin, Ben Seni Göremeden? |
| | #16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.178
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sadakatin Gölgesinde isimli şiir , şiir sahibinin iki ayrı nick ile online olup şiirine oy kullanması nedeniyle anketten çıkarılmıştır. Bilginize.. ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | εgε (18-10-07), CnRaLpEr (20-10-07), mahmud12 (19-10-07), Opeth (19-10-07), Snorland (19-10-07), YıLdız_GöZlÜm (19-10-07), ~sebofan_memo~ (19-10-07), ŞiYaR (19-10-07) |
| | #17 |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peki o siire oy veren arkadaslar ?
Umut Nerdesin, Yine Bittin, Nerelere Gittin, Ben Seni Göremeden? |
| | #18 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şiir Yarışması Hakkında Bilgi ve Kurallar İçin Tıklayınız Bu sayfa ŞİİR lerin sayfası, kirletmeyiniz lütfen |
| | #19 |
| Asistan ![]()
okudumda aradigim cevap yoktu acikcasi ![]() neyse önemi yok Umut Nerdesin, Yine Bittin, Nerelere Gittin, Ben Seni Göremeden? |
| | #20 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 |