| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Sen | | 2 | 2,90% |
| Misafir | | 1 | 1,45% |
| Bir Çift Dudak | | 8 | 11,59% |
| Bir öpücüğü çok gördün. | | 5 | 7,25% |
| Yalnızlığın Not defteri | | 6 | 8,70% |
| Ben yalnız | | 3 | 4,35% |
| Özlüyorum seni ey yarim | | 1 | 1,45% |
| Yalnız mısın? | | 3 | 4,35% |
| Yalnızlık içinde en yalın halimle | | 8 | 11,59% |
| Ben ve Hiçkimse | | 3 | 4,35% |
| Yalan | | 4 | 5,80% |
| Yalnızlık Türküsü | | 8 | 11,59% |
| Karanlık Odam | | 12 | 17,39% |
| Teselli | | 5 | 7,25% |
| Oylayanlar: 69. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Şarkıların Ressamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 01/15/Haziran 2007 "Yalnızlık" Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır. Oylama sonuçlarına göre bu defa 3 tane yarışma ikincimiz var ![]() Katılımlarınız için teşekkür ederiz. Yarışma Birincisi spermanksk Karanlık Odam Beni bıraktığın bu karanlık odamda Hiç ışık doğmadı pencerelerimden Kalbime Güneş doğmadığı gibi... Yanlızlıkla parti verdiğim bu karanlık odamda Soldu senin için yetiştirip Büyüttüğüm tüm çiçekler, Yanlız, Bakımsız kaldılar ben gibi Gözlerimi alamıyordum. Bir türlü gitmiyordu aklımdan. Korkularımla bıraktın beni baş başa Hemde bu kapkaranlık odamda Korkaklığımdı yüreğimi kaplayan aslında... Yüreğim Yüreksiz bir Aslan gibi Biliyorum... Kükreyecekti! Hükmedecekti! Yanlızlığa, Yanlızlıklara... Yarışma İkincisi yusuf_ Yalnızlık Türküsü önce iskelede sandalyenin üzerinden biraz gözlerin dökülür ufkun kızıllığına her batan güneşi kendinmiş sanırsın bir eski zaman rüzgarı dolandırır tenini hanidir yağmur yağar sırılsıklam susarsın sonra dillenir dudağında sevda türküsü şehvetin törpüsü tatlandırır acını / unutursun önce peşini bırakmaz pembe sayfalar gecenin şakağına dayarsın yalnızlık korkunu içli bir saz tüter adını bağıran yıldızlı saçlarına hayran karanlık gecelerin ortasından soyunup küfredip haysiyetine bazen çok sevmek bir vedadır dersin / unutursun Yarışma İkincisi chracter Yalnızlık içinde en yalın halimle gömülü düşlerin en soğuk mahseninde kırılası bir fanusdur yalnızlık kalabalıkların içinde haykırılası bir feryatttttt teker teker yaktım bütün mumlarımı seçtiğim en uzak yıldıza seslendim,en yalın halimle kimin öznesiydi ki bu ucurumlar aynada tek bir gölge! okudugum kitap ise hala yarısında ve ben dört duvar arasında kadehimi kaldırıyorum göz yaşlarım arasında Yarışma İkincisi ~Aвsυя∂є~ Bir Çift Dudak bir gün arkana bile bakmadan gittin giderken beni de götürtün bıraktın beni bensiz bıraktın beni sensiz ... her şey sendin ve sen oldukça ben bakmadığın tüm duvarlara adımızı yazmıştım bir gün hepsini boyadılar kalem tutmayı unuttu ellerim yumruk atarken her gün biraz daha yaklaşıyorum ölüme ve sana ölümsen sen yaşamak neyime ... yetim kaldı ellerim piç oldu geceler yalnızlığım ağlayacak ses olmak için bir çift dudak arayan Yarışma Üçüncüsü E-Dana Yalnızlığın Not Defteri Yüreğimin çarpıntısında bir melodi akşamında, ahşap bir evin önünde bulduğum defterden yalnızlığın notları Avucumun içini ovaladım kızarana kadar Mahcup küçük afacan bulutçuklar saydı havada ve kızılcık düşmüş yüzümle öylece veda ettim, melankolik bir akşama Canım, kaçış hazırlıklarına girmiş bakışlarım esir, izleniyor gibiyim, gözlerim yazdıklarında Geceyi yoğurdum bir kapta Biraz rakı azda su damlattım Başı omzumda, sıcaklık sarılmış bana, İğneli göğüsüm şişmiş, efkârlandım Hızla çeviriyorum sayfaları, parmaklarımın her tanesi bir dalga Diklenmeye başlayıp uzunca gözlerimi ovuşturdum Sonra Cesaretlenip kalktım Ben sessizliğin tadına baktım Yüzlerce satır arasındayım ve sisli gözlerim artik bilinçli seçer oldu Yanaklarımda tepecikler oluştu ve düşüncelerimi gölgeledi, göremediklerim Soğuk bir öpücük kondurdum nefesime Yola çıkmıştır çoktan yalnızlıktan uzak sizlerle Her algılandığım sözde sanki kapanacak deniz üzerime Yüreğimi dinler buldum tekrarlarken kendime ve kuvvetliyim Aksine hiç ihtiyaç duymadım çünkü ben yokluğu yeşil diye adlandırdım Sarmış akıntı uzayıp giden sürükleyici bir çekim Tebeşirle benliğimi duvara çizdim Toz yutum, elimden tuttum Biriken sıcaklığı kokladım Hepsi dağıldı, hiçbirini yakalayamadım Düşürdüm elimdeki defteri ve üstünde kısa bir cümle belirdi Gözyaşlarımdan bir yudum aldım ve pencereye buhar üfledim Evin camında dile getiremediklerimi anladım Kimseye yazdığımı dinletemedim, Yalnız kaldım CnRaLpEr Bir öpücüğü çok gördün. Kurşun kalemi ile yazılmış silgi korkulu. Bir su damlasında kolaylıkla silinebilen. Ağırlığı, gider adımlara tutturulmuş. Çokça hoşça kal cümleli bir kağıt gibiydi yüzün... Mesela kibrit gibi yanardın bende lakin inatçıydın. Bir mum ipliğine tuttururdum seni .. Sen rüzgara hevesliydin hep .. hep sönücüydün. Mesela bir tren gibi her durakta azca duran, el sallayamadan çoktan öttüren düdüğünü . Öyleydin işte hep bir durak ardını arardın. Mesela kanatlarına rüzgarı saran bir kuşun yüreği nerelerde atmak ister bilmezdin (?) Dedim ya Bilmezdin işte kanadına sardığın rüzgarla oturup yerinde övünmeyi . . İlk yangını, kurtarılması mümkün olmayan yanımda çıkardın. Yüreğimdi en güzel yakışan yerim alevine.. Yangında kurtarılamaz raporluydum. En iyi soğukluğu ellerime verdin Bir sıcak terlemeyi çok gördün avuç içlerime. Yani, Yaz günü dahi kokuşmadım terden. Mesela, en son baktığımda gidiyordun. Rujun ile yazmamıştın yatak odamın aynasına ayrılık var diye ama .. Anlamıştım dudağımın kuruluğundan. “ Bir öpücüğü çok gördün. “ emrowski Teselli Teselli edin beni hırçın dalgalar Nolur siz de çekip gitmeyin Kol kanat gerin gökteki martılar Çığlıklarınıza beni de ortak edin Naçar tasalanır tabiatım Ne mümkün,üzülmemek elde mi Gözyaşlarıyla dostluklar kurdum Handelere hasım kalmamak elde mi Karaya vuran gemiler misaliyim Yalnızlığın ızdırabını en derinden Hissediyorum ama zoraki tebessüm O da çoktan kayboldu yüzümden Artık gidiyorum… Varsın insanlık arkamda kalsın Neyleyim benden bihaber alemi Yalnızlık!.. Artık sen de yalnızsın birkartal YALAN Bir yelkenliyle başbaşa olsaydım Deniz yarenim Rüzgar ahbabım Teknemin ahşapları yuvam derdim Yalnız Değilim Derdim Bir aşık olsam, düşsem yollara Sazım kalbim Şiirim dostum Yolların tozları bahçemde ki çam kokusu derdim Yalnız değilim derdim Bir atım olsa, uğrasam zirvelere Atım canım Eyerim ahbabım Yol boyu maniler eğlencem derdim Yalnız değilim derdim Bir çift kanatım olsa, aşsam ıslak ovaları Bulut dolu mavilikler bebeğim Balık dolu mavilikler kankardeşim Yol boyu dalında pineklediğim ağaçlar uğrak cafem derdim Yalnız değilim derdim Bunca nefes alışverişin tam ortasında Kaldırımlara atılan onlarca adımın yanı başında Ellerin bulabildiği boşlukta sallanırken Yalnızlık suratının somurtuşunda... Yalnız Değilim Derdim Yalanı diyebilseydim Smyrna Ben ve hiçkimse ve işte oldu korkulan beklenmeyen son düşünmekten bile korktuğum asla olmayacak sandığım sevdiklerim için acı bir gerçek bıraktıklarım için bir 'ben demiştim' vesilesi ben boş bir ofiste çalan telefon annesinin terkettiği küçük yavru bir kedi sevdiğince en samimi dostuyla aldatılan bir aşık ıssız bir fabrikada gece bekçisi kadar yalnızım..... yaşıyorum hayatı umarsız, beklentisiz bilmiyorum yarınımı sonumu şimdi nasıl katarım bu amansız yalnızlığıma birini, sevdiğimi sevdiğime mi, Yalnızlığıma mı kıyayım çok mutsuzum, değişiyorum bencilim artık insanları mutlu eden bu mutsuzluğuma katlanamam istemiyorum tek, yalnız, bir başına hayatı peki, bu derin, amansız yalnızlığım mı engel birini sevmeme bu yapay sevgiler mi yalnızlığımı körükleyen her defasında gördüğüm o cılız, umut veren, beni hayata bağlayan ışık sönmek zorunda mı ben yine o en eski, samimi, dostuma, refakatçıma biricik yalnızlığıma keşkeler diyerek, başkalarına imrenerek dönmek zorundamıyım insanın her istediği olmuyor yalnızlıktan kaçmak ona alışmaktan daha çok acı veriyor. yalnızlığım iyiki varsın, sen olmasan ben ne yapardım..... c.c.D Yalnız mısın? Seni eve geldiğinde hiç, bir kedi karşıladı mı? Peki ya birisi arkandan ağladı mı? Anne dedin değil mi sen, Baba dedin, yıkılmadın, Başın dik durdun Arkandaki deve, babana güvendin. . Peki, şimdi neden ağlıyorsun? Neden yanıyorsun yalnızım diye, Ben hiçbir kadına annem demedim, diyemedim Ben hiç kimseye güvenemedim, devim yoktu, Ağlama yalancı yalnız ağlama Ben kalabalık için de bile yalnızdım, Sen ki 20 yıl sonra ağlıyorsun… butterfly Ben Yalnız oyuncağımı elimden almışlar gibi içimi yakan burukluk terkedildikten sonra gülümsemem gibi beynimdeki keskin uğultu herşey sahte ve yüzleri maske onların sahte tavırlar birde alaycı bakışlar geliş gidiş geliş gidiş herşeyin sonu yalnızlık duvarlar az rutubetli yalnız yatağım rahatsız yalnız sen uzakdasın Ben YALNIZ tragonya Sen Küstüm yine dünyaya, Aklım firarda,gönlüm darda. Sen yoksun yanımda Yinede sevişin bir başka Sen küçük bir ışıltı,hayatın başında gülen Sen büyük bir karanlık,hayatın sonunda ölen. Geceyi gündüzden gören, Aşkı önceden tahmin eden. Bugünüm dünden belli Eser yine yalnızlık yeli Gecenin sesi Melodimin esi Hasrettir askın bahanesi. Sen küçük bir umut,beni hayata bağlayan Sen büyük bir buhran,beni en çok yaralayan İlk önce hayal kurdurtan Sonrada gelip hepsini dağıtan... despirro15 Misafir kapı çaldı...(tak tak tak) buyrun merhaba ben geldim hoşgeldiniz...siz kimsiniz? bana yalnızlık diyorlar insanlar en zor anını benimle geçirirler... beni hiç sevmezler...ben onlara gülmeyi,sevmeyi,bilmeyi unuttururum ama bilmezler ki ben umudun başlangıcıyım... umut benden sonra gelir evlerinize.çık evimden defol ne işin var burada! kapıyı kapattım. ama o içerdeydi. kimse yoktu evimde. bir kalemim,şiir defterim ve o vardı. yalnızlık...acı kahve gibi ağzımı acıtan yalnızlık vardı... мαувє Özlüyorum seni ey yarim Ey sabaha dökülen kalabalık! Karlı kış gecelerini aydınlatan, Sokak lambaları... Hayal mi yaşadıklarım? Hayal mi güzellikleri yaratan eller? Nerede yarim olan can? Rüzgarın uğultusu alıyor sessizliği. Umudu bekleyen yaslı yürekler... Sabrın, Sözün Sohbetin vakti kalmadı. Gecenin içinden yeşerdi yalnızlık filizi. İlikleri titreten, Acı yalnızlık, Acı soğuk. Geriye dönüş yok! Özlüyorum, Sesini, Sohbetini. Dünyada boşluk, Özlüyorum. Yalnızlığım bıçak gibi. Hıçkırık ve anılar, Senden geriye kalan... Bayram sabahları sessiz, Telefonlar çalmıyor... Gölgeler sensiz... Başka alemdesin bilirim, Özlüyorum seni ey yarim! Sensizlik, Aşımda tatsızlık, Ekmeğimde katıksız kalmak... Sensizlik, Durgun denizde fırtınayla yüzleşmek. Sensizlik, Yaşamayı unutmak... Al götür beni, Gittiğin yere, Yalansız, riyasız Gittiğin yere... Tutuver ne olur sımsıkı beni! Ne olur bırakma ellerimi, Yarim... ![]() |
| | #2 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm. zor bi konu.. herkese başarılar... . . . hep yalnız ben... |
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.648
Forum Gücü: 123 Forum Puanı:48055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 1 Öpücügü Cok Gördün |
| | #4 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.925
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Burada konu ayrılık mı ? yoksa yalnızlık mı ? Bazı şiirler ayrılık üzerine bazıları yalnızlık ? Hangisine oy vereyim ??? düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
| | #5 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 15
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:17 ![]() |
şiirlerin herbiri çok gzl ama en gzl karanlık odam DİRENÇ LTFN AFFETTTTTTTTT
![]() » Hayatta iki kişi tanıdım.Birisi rüyalar kadar uzak sen, diğeri sevgililer kadar yakın ben.Hayatta iki kişi tanıdım .Birisi asla benim olmayacak sen, diğeri senden başkası olmayacak sen., |
| | #7 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 10
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
valla bence en güzeli karanlık odam.
|
| | #8 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.208
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şiirlerin Yalnızlık konulu olması gerekiyor ve her şiirin içinde yalnızlık kendini göstermiş. Yalnızlık deyince ille o şiir içerisinde ' Yalnızlık ' kelimesinin ( basit bir anlatım ile ) geçmesi gerekmiyor. Bu fazlaca yüzeysel olur ve yüzeysellik şiirlere hiç yakışmıyor. Şiirler çok güzel. Başarılar dilerim herkese. |
| Mesaja teşekkür eden: | ForgeR~Emo (17-06-07) |
| | #9 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
karar vermek cok zor basarilar herkese Yorgun... |
| | #10 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 482
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:4101 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katılım ne kadar da çok olmuş ya Bi ben yokum Şu an hepsini okuyacak vaktim yok ne yazık ki... İnşallah anket tarihi bitmeden oy kullanabilirim. Herkese başarılar.
Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap; Yok olacaksan neden varsın? Cevap verebiliyorsan yaşa, veremiyorsan intihar için iyi bir sebebin var dostum... Eşit Olmayanlara Eşit Davranmak En Büyük Adaletsizliktir!! ![]() Xasiorklu Melo |
| | #11 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.993
Forum Gücü: 143 Forum Puanı:52274 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan tüm arkadaşların eline sağlık..Bu kadar katılım olması gerçekten çok güzel ![]() benim oyum ; "Yalnızlık içinde , en yalın halimle" adlı şiir e |
| | #12 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.836
Forum Gücü: 76 Forum Puanı:31936 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Yalan" Tebrikler.. |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |