| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Zamansiz'ın Şairi Kim Olsun ? | |||
| Ey Ömrümün Susan Cümlesi | | 2 | 8,70% |
| Yarım Yamalak | | 4 | 17,39% |
| Hayat | | 17 | 73,91% |
| Oylayanlar: 23. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | 01-15 Mayıs 2008 "Ömür" Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır Tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Yarışma birincisi: Opeth Hayat "kırılırken kurtar. söz sana! dökülmeyecek kirpiklerimden nisan yağmurları..." hayat.. akıp gidiyor avuçlarımdan.. kaç kez düşecek ruhumun kuytuları.. mevsim dönüyor. çatlaklarım var hayat! sızıyorsun yakarak tuz misali yaralarıma.. acıtıyorsun.. benim yalnızlıklarım var.. çocuk yanımdan arınan.. ağlayan.. kanayan.. hayat... akıp gidiyor avuçlarımdan. unutulmaya yüz tutmuş hatıralarım. su yolunu buluyor. çatlaklarım var hayat! sızıyorsun kurumuş dallarımın arasından. çürütüyorsun. benim yalnızlıklarım var.. kadın ruhumdan arınan. kahreden. kahrolan. hayat.. kirlenmiş elbiselerim duruyor odanın kenarında. bir soğuk el tutarsa ensemden. korkarım bilesin... benim korkularım var. çocukluğumdan ve kadın ruhumdan arınan... ürperten gecenin karanlığında. "taş kesilecek geçerken yüreğimin durağındaki son otobüs. sonra soracağım. bu kaçıncı dökülüşüm toprağa..." Yarışma ikincisi: şiyar Yarım Yamalak Çaresizim biliyorum,cebimde kuruş yok İşsizim aylardır,her köşe başını ezberledim Kahvehanelerde yerim bellidir,en sondaki köşede Ömür denen şu yolu ağır ağır yürüdüm hep Hayırlı bir kısmetimde çıkmadı Yolu yarıladık nerdeyse Ne bir aşk Ne bir sıcak dokunuş Ömür dediğin lunapark Ömür dediğin film şeridi Hırçın bir yürek Dipsiz bir kuyu Yolun tamamını çıkarmak zordur geçmişten Ya tamamlarsın yolu Yada yarım bırakırsın herşeyi Yarım yamalak yaşamın izleri kalır mezar taşında Yarışma üçüncüsü: RüyaM Ey Ömrümün Susan Cümlesi Ey Ömrümün Susan Cümlesi Sustuğum her cümleyi toplamayalı kaç zaman oldu Seni özledim özlemlerim kanadı özlemek eylemi en çok bize yakıştı Gözlerinin rengine düştüm özledik özledikçe bulut olup susmalara gebe kaldık doğmadı içimizdeki mutluluk kelimesi ellerimi tutamadın saclarıma uzanamadın ama sen benim ömrüm oldun.. ömrüme ömür katan sevdalım oldun Ey dizlerine basımı koyup dinlediğim tek özlemim Sev beni uzaklarda olsam da Gözlerini göz kapaklarıma yatır sev beni özlemimiz hiç bitmeyecek olsa da sev beni birbirimize yasak kılınsak ta uçurum olsa da bizi bekleyen yine de sev beni dokunmadan sev beni tutmadan yasamadan sev yakınında olmadan büyüt beni nefesin kadar yakında bil gözyaşın kadar uzak tut beni anlık zamanlarımızı bir ömre sığdırarak sev beni yüreğinde yaşat kimseler bilmesin sevgimizi sakla beni gözbebeklerine göm beni dudaklarının iki gözüne sen olmadan yaşanmaz ki özlemim ömrüm sensiz nasıl geçer ki sevdiğim suskunluğum , hayattaki tek keşkem yüreğimin sancısı umudumun bekçisi Ey Damarlarıma Ömrümü hediye eden sevdiğim Gözlerinin içi gülsün Sev beni.. Dudaklarına alma beni ellerimi tutma Öpme sevisme bana ömür ol saclarının bir telini yolla terinin bir damlasını bil ki özlemim olursun özlemsiz gecelerimin kıyılarında gözlerini kapadığında ben uyumayayım olur da ömrün nefesin kesilir de sana can olamam diye Ey ömrümün en güzel hediyesi Söyle bana ne zaman çıkarsın yollara basmadan önce ben tenimle yıkayayım yollarını iste böyle özlerim seni bastığın adım kadar yakın damarlarında dolasan kana talib değilim ben teninden akacak tere de ben sadece ömründeki nefes nefesindeki ömür olmak istiyorum Konu CnRaLpEr tarafından (27-05-08 Saat 23:06 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.107
Forum Gücü: 209 Forum Puanı:89788 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oyum 3. şiir olan Ömür Bu'ya gitmiştir ....
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM Konu DR_GoKiSsS tarafından (20-05-08 Saat 23:14 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #3 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 1.173
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:27735 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayat $iirini kim yazdıysa mükemmeL oLms.. ... .. . uA Pamukkale !! " Esra'm " !! PoseidoN Galatasaray Terbiyesi.. |
| | #4 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.850
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37615 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bir Çiçek gibi hayatında kışı yaşadıgın bir mazi gibi son bulması, işte ömür bu... işte ömür bu... bu şiire gitti oyum ![]() katılan herkese başarılar... hayatı ıskalama lüksün yok senin... |
| | #5 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katılımcılara Başarılar,güzel Şiirler var yine...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| | #6 | |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 338
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:3480 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | #7 |
Teşekkür etti: 3.015
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29545 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3. Şiir hoşuma gitti. Oyum ona...
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
| | #8 | |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.922
Forum Gücü: 182 Forum Puanı:80918 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Annemi bıraktım sana, kimsesiz geldim.. Aşkı sırtıma aldım, taşıdım, evladım dedim.. Taştım, dağdım, kum oldum geldim.. Beni Tanrı'ya tekrar inandırabilir misin? Kimse inanmadı sana, ben taptım geldim.. Şimdi beni biraz sevebilir misin? Ben geldim..! | |
| | #9 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.919
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:36516 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayat şiiri hoşuma gitti (: başarılar LayY lA LayY Umut varsa .. Gülümse (: Cumhuriyet bir devrimdir çocuklar ..! Kulluğa, köleliğe, bendeliğe karşı.. Cumhuriyet bir devrimdir çocuklar Yobazlığa, geriliğe karşı.. ! |
| | #10 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 1.188
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:5580 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Başarılar...
|
| | #11 |
Teşekkür etti: 4.360
Forum Gücü: 180 Forum Puanı:77223 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Oyun Keşke 'ye (: Yeni utançlar biriktiriyorum eski günahlarıma, cüzamlı ruhlar cehennemine gidiyorum ben.. Kirli sözlerimi temize çekme, oysa "gel" desen gelecektim... |
| | #12 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 421
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:7129 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ömür bu: Yarim için günlerimi saydığım, benim oyum ömür bu adlı şiire... .......... ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. . |
| | #13 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 9.131
Forum Gücü: 247 Forum Puanı:110110 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öncelikle şiirleri yazan arkadaşlarımın yüreklerine , kalemlerine sağlık... Ey Ömrümün Susan Cümlesi & Hayat... Bu iki şiirdede kendimden birşeyler buldum... Çok etkilendim , çok beğendim... Ve oyumu kullandım
|
| | #14 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 5.679
Forum Gücü: 185 Forum Puanı:75740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Harika şiirler katılan arkadaşlara başarılar Oysa düşlemek ne güzeldi çocukken. Nerden bilirdim yaşamın Böyle parçalanarak süreceğini Ve ömrümün,kendimi toplamakla geçeceğini... Bir yap-bozum sanki, Tek parçamı bile bulamadan, Yeniden dağılıveriyorum. |
| | #15 |
| Rektör Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.095
Forum Gücü: 72 Forum Puanı:21128 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şiirler süper keşke'ye qitti oyum BİZ HEP SENİNLEYİZ! Hayat Tek Bir 'N'Den İbaret... Karmaşık Return Of The Remuş Nasyonel Sosyalizm ![]() |
| | #16 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 2.404
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:10866 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ömür bu... Ömür bu: Kötülüklerle,Güzelliklerle gecen koca bir zaman dilimi, sevdim bu sözü... ![]() |
| | #17 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 89
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:2193 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayat adlı şiirde kullanılan üslup ve sözlerdeki mahiyet çok hoşuma gitti. Oyum "Hayat" ta.. Yazanı şimdiden çok merak ediyorum.Yarışma sonuçlandığında bu ilhamı bu keskin üslubu nerden bulduğunu kesinlikle sormam lazım Belki dolar gözlerin Başka adamlara, Başka şehirlerde, Belli etmezsin.. Belki bir gün özlersin... .. . |
| | #18 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 5.097
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:28471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3.şiir hoşuma gıttı ![]() ömürr...! ömrüm konuşmadan gözlerinle,beni sevdiğini söylesen... yüreğime gözlerini ölene dek mühürlesem... ![]() |
| | #19 |
Teşekkür etti: 5.343
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yarismada 2 siir kesinlikle cok iyi. 1 Ey Ömrümün Susan Cümlesi (güzel bir siir konuya uygun) 2 ci siir ise Hayat adli siir, bu yazar cok basarili yaziyor. iki yazarinda kalemine saglik. Yoktur ellere minnetim Varsa indinde kiymetim Eðer satmaksa niyetin Vur sineme öldür beni, öldür beni, öldür beni oy... Her Agac Köküne Muhtactir. (Virane) |
| | #20 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.913
Forum Gücü: 106 Forum Puanı:37034 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | her yarışmada yapılan muhabbetler ne kadar sıktıysa bu haftaki de aynısı... anlayanlar anladı... keşke ve hayat çok güzeldi... o piti piti yaptığımda keşke çıktı oyum keşkeye.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |