| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun şairi kim olsun ? | |||
| Kirmizi Rengi ile Günes | | 1 | 2,13% |
| Özgürsün | | 3 | 6,38% |
| Düş | | 17 | 36,17% |
| Özgürlük Adına | | 17 | 36,17% |
| Mavi Türküler | | 9 | 19,15% |
| Oylayanlar: 47. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 01-15/Ocak/ 2oo7 " Özgürlük" Konulu Şiir Yarışması Anketi Kapatılmıştır Anket Sona Ermiş Şiir Sahipleri Açıklanmıştır ![]() Yarışma Birincisi birkartal Düş 'Düş'ünsene bi umsana hemde Bahara, Yemyeşillikler kızamık olmuşcasına, Benek benek meyvayken arılar gibi uçuştuğumuzu Geleceğe Tüm doğa susmuşken, Pınarlar bile parmaklarının ucunda Gönüllerimizin çağlayışının Evrende Yankı bulduğunu. Biz gözgöze yürürken Yolun bize uzadığını, sonsuzlaştığını Kuşların önümüzden uçusunu Kainatın mutluluk gözyaşlarını Umsana bi 'düş'ünsene hemde ......................................... Yarışma Birincisi justdoit85 Özgürlük Adına Bekliyorum… Ölümü mü! Bilmem ama gelecek biliyorum… Hissediyorum… Geleceğimi mi! Geçmiş bir gündeyim ama biliyorum… Gidiyorum… Özgür bir ruha sahip olarak… Hür irademle gidiyorum… Ardımda ister bir ister binlercesi olsun… Ben özgür olma hayalinde olan binlercesi için gidiyorum… Ensesinde tokat hissetmeye alışkın bir millet olmadığımız için Düzen diye düzensizliğe alet olmamak için Ve emperyalist güçlerin ortağı olmayacağımız için Ve daha binlercesi için Gerekirse ölüme gidiyorum… Artık beklemiyorum… Sadece savaşmak için arzulanan şehveti damarlarımda hissediyorum… Alışkın olmayan bir zeminde, kaygan bir iktidara karşı cephe alıyorum… Özgür bir ülke hayalimize set çekenlere Vatanımın toprağını diğerlerine peşkeş çekenlere Kendini bu dünyanın efendisi zannedenlere Dur diyebilmek için… Milletime değil, onu pis işlerine alet edenlere karşı gidiyorum… Silahımı askerime değil, ona dil uzatanlara çekiyorum… Hoşçakal anne baba ve milletim Ben ölüme gidiyorum… Ama özgür bir ülke için gidiyorum… ......................................... Yarışma İkincisi Opeth Mavi Türküler "mavi türküler söyle sevdiğim bana mavi türküler... alaca karanlık geceme inat" kaç zaman geçti bilmiyorum .........................................yüzüme güneş değmiyor kirpiklerime yağmur yağmıyor... okşamıyor saçlarımı ılık bir rüzgar. sevdiğim; koynumda akşam ikindisi.. yaraşırcasına acılarıma beyaz bir sırt gibi yanlızlığıma inat dökülsün yollara umutların ... ellerimde çırpınan günlerim dul kalmış gecede haykırıyorum mavi türküler söylüyorum gözlerimi kapattığım an zeytin ağaçları altında... ismini haykırıyorum soğuk duvarlara karşı yankılanıyor kulaklarımda her bir hece... kanatlanıp süzülüyorum semada kanatlanıp yanı başına geliyorum... düş oluyorum uykunun arasında vakitsizce bir caddede adım adım sana koşuyorum inatla söylüyorum mavi türkülerimizi inatla meydanlarda özgürlük diyorum... kolum kanadım oluyorsun her vakit umudum ... yolum... yoldaşım.. söyle sende söyle avludan duyayım sesini parmaklıkları yırtayım.. sana geleyim o an söyle sende söyle mavi türkülerimizi söyle... Yarışma Üçüncüsü SeCRet Özgürsün Senki şimdi mutlusun, gülüp eğleniyorsun Öyleyse borçlusun Yaşama , insanlara Seni mutlu kılanlara Tut ellerinden birer birer Yanına çek al onları Sev, bütünleş Borçlusun , öde.. Senki şimdi ağlıyorsun Gözyaşların akıyor birer birer Öyleyse borçlular Sana ve gözyaşlarına Seni üzügün kılanlar. Sav başından onları Arkana at üzüntülerini Uçup gitsinler. Öyle bir ağlaki Gözyaşın sevinç için aksın Gül, eğlen.. Sen ki şimdi özgürsün Hayatını yaşıyorsun Öyleyse ne borçlusun Ne de sana borçlular Sen kendinsin artık Öyleki.. Özgürsün ..! ......................................... YiLdIz_GoZLüm Kirmizi rengi ile Günes Kirmizi rengi ile isik sacan Günes , denizde kaybolur gider, bulanıklasmis nemli gözlerimin önünde. Benim önümde ise güzelik ve özgürlük., Ulasilmas uzak ruhum gibi. Hapis kalmisim burdayim, Tutzak kalmis nese denilen maskenin altinda. Ve kirmizi rengkli Günes Batip gidiyor kör gözlerimin önünden. Pirilti ve aydinlikdan körlesmis, Ne kadar cok Zinrice vurulmussan sen, Sicak ve yumusak.fark etmiyorsun bile. Senin kalbini sarmis zincirler Ruhunu sarmis acitmis binlerce canlar gibi Ve o kirmizi renkli Günes Ölmüs gözlerimi önünde Batip gidiyo rmavi durgun Denize ![]() Konu Secret tarafından (23-01-07 Saat 00:17 ) de değiştirilmiştir.. |
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | *Azra* (18-01-07), E-dana Kedisi (17-01-07), iηƒєяηαℓ (16-01-07), justdoit85 (16-01-07), Opeth (16-01-07), Pagan (17-01-07), unfortunate (17-01-07), YıLdız_GöZlÜm (15-01-07) |
| | #3 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 776
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:7222 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mavi türküler we ösgürlük adına siirlerinde kararsıs kaldım... Kırmızı rengi ile günes siirini cok begendim fakat ösgürlükle ilgili pek olmamıs daha cok esirlikten hapislikten bahsedilmiş gibi geldi... oysa baslıgını görünce cok güsel 1 yerden yakalamıs diyecektim :( Bence şiirin içerigi, anlatımının yanı sıra en önemli sey şiirdeki imlalar... nerdeyse tüm siirlerde imla hataları göze carpıor... bence daha dikkatli olunması daha kaliteli olmasını we de bu yarısmayı ne kadar ciddiye aldıgını gösterir... mavi türküleri de o yüsden eledim we oyum özgürlük adına şiirinden yanaaa |
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 300
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:1550 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katilan Herkese Başarilar ![]() Spor Grubu |
| | #5 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 35
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:917 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katılan herkeze başarılar...
|
| | #6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.178
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Özgürlük " isimli şiir kural ihlali nedeniyle yarışmadan çıkarılmıştır. Lütfen kurallara uyalım şiirlerin size ait olduğunu anket sonuna kadar kimseyle paylaşmayalım. ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: |
| | #7 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şiirler yine birbirinden güzel umarım yine iyi olan kazanır |
| | #8 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 50
Forum Gücü: 37 Forum Puanı:2492 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "düş"şiiri çok güzel,oyumu ona verdim...herkese başarılar... gözlerinde ölür gibiyim... http://img211.imageshack.us/img211/4...26215kq0wo.jpg |
| | #9 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.282
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:26498 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | herkese başarılar ben oyumu kullandım ama yazmak istemiyorum hak eden kazansın... |
| | #10 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hepsi birbirinden guzel ama bir seçim yapmak gerektigi için Özgürlük Adına siirine oyumu veriyorum ... |
| | #11 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.349
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:10907 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aslına bakılırsa ben daha bu şair dediklerinizin hiç tanımıyorum çünkü o bölüme hiç girmedim ama gerçekten hak eden kazansın
\\\\??? WoLfMaN \\\???? Mal Sahibi Mülk Sahibi, Hani Bunun İlk Sahibi Malda Yalan Mülkde Yalan, Var Birazda Sen Oyalan |
| | #12 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 2.243
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:11871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hepsi cok guzel olmsh yureklerınıze saglık.. oyumu kullandm başarılar.. ~~JØìË dÊ vÏvrÈ~~ ![]() SeNide melekler korusun BaRıŞ..güle güle.. |
| | #13 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.178
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Yarışmada olan şiirler sitede başka bir bölümde bulunmuyor ilk defa burda yayınlanıyor ve şiirlerin sahiplerini bilmeden oy kullanılıyor ![]() | |
| | #14 |
![]() ![]()
Teşekkür etti: 665
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15721 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hak eden kazansın.oyumu verdim
|
| | #15 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.836
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:31936 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende verdim hepsi bir birinden güzel, amatör demeye şait lazım..
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |