| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Gerçek Dostluk | | 5 | 8,93% |
| Diyarbekir e Dair | | 29 | 51,79% |
| Senli Benli | | 8 | 14,29% |
| Ayrılmaz Bağ | | 12 | 21,43% |
| Uzun ve Kalın | | 2 | 3,57% |
| Oylayanlar: 56. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 01/15.01.2oo8 " Dostluk " Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz. ![]() Yarışma Birincisi Şiyar Diyarbekir e Dair Artık yolculuk vakti,elveda dostum Farzet hiç tanışmadık seninle Tutunmadık dallarına umudun Puslu zamanlarında yürümedik yollarında Diyarbekir’in Silme,bırak ıslak kalsın gözlerim Tuz serpme yaralarıma Yürek yüreğe dolaştığımız Diyarbekir caddelerinde Çığlık çığlığa naralar atmadık Özgürlük şarkılarını söylemedik farzet Farzet ki Faşist afişlerini yırtmadık neşeyle Umutlarımızı yitirmedik karakollarda Gözyaşlarımızı görmedi gardiyanlar Kusmadık kinimizi köşe başlarına Sabahı olmayan gecelerin karanlıklarında üşümedik say Say ki İncinmedi gururumuz sürgün yerken Diyarbekir’den Yaşamadık say memleket hasretini Ağlamadık gurbet akşamlarında soğuk duvarlara yaslanarak Artık yolculuk vakti,elveda dostum Mavi hayallerimizi yaşadık say Sevdalarımızı itip bir kenara Beyaz güvercinler uçurttuk semaha Şimdi yalnızlığımızla hüzünleri besteliyoruz ikimizde Mangal yüreklerimizde Eşkiya gözlerimizde Firari hayallerimizde Mahpus köşe başlarında Yarışma İkincisi Freedom Warrior Ayrılmaz Bağ Çok küçüktük senle tanıştığımızda Okula başladığımız gün Çok heyecanlıydın İlk ödevlerimizi senle ne mutlu yapardık En büyük hayalimdi o günlerde Senle beraber top oynamak Beraber ödev yapmak Sonra büyüdük Hayallerimiz de bizim beraber büyüdü Aynı takımları tutardık Beraber maçlara giderdik Aynı okulları kazanmamız Büyük bir şanstı Sen bir kız sevdin Karşılıksız Ne sevmiştin ama Çok büyük sevmiştin Karşılıksızdı işte Neyse sana bunları anlatıp seni üzmeyeyim tekrar Dostum ben gidiyorum Toprağından biraz alayım Evde koklar koklar seni hatırlarım... Yarışma Üçüncüsü ∂ĩяєŋ¢ Senli Benli Şöyle bir baktım arkama mutluluklarıma.. şöyle bir baktım hayata yaşananlara.. her anımda sen varsın durdum düşündüm korktum ağladım üzüldüm sevindim çok ama çok şey değişti tek değişmeyen arkamda hissettiğim gücündü, hiç usanmadan beni dinleyen bir yüz görmekti, içtenliğindi, kızgınlığındı, sevgindi, nefretindi, varlığındı.. yok olmaya inat eden varlığının benden eksilmeyeceğini bilebilmekti.. bu denli bağlıyım sana olurda bir hata edersem beni sakın bırakma… YiLdIz_GöZlÜm Gerçek Dostluk Eğer bir insan varsa seni gerçekten olduğun gibi seven dertlerine ortak olan sevinçlerini paylaşan üzüldüğünde hüznünü paylaşan.. seni anlayan ve dertlerini fikrini dinleyen ... yolun boyunda seni yanliz birakmayan ve yalansız art niyetsiz yardim eden varsa.. Derdin olduğunda kendini kötü hissetiğinde yanina koşan , hatalarınla yanlışlarınla iyi gündede kötü gündede seni yanlız bırakmayan bir insan varsa .. İşte o insan gerçek dostur.. Sevgili bulmak güzeldir bir o kadarda geçici olabilir. ama böyle dost asla kolay kazanilmaz. Eğer böyle bir insan varsa yanında işte o zaman kendini çok şanslı hisset ve mutlu ol çünki gerçek dost bu insandir . Ve gerçek dostluk budur... єѕкιуα Uzun ve Kalın Kalbimse seni yazan, Silmez bundan sonra. Beyinse seni yazan, Yıkayınca biter geçer. Dostluktur kalbi yazan, Yazılıpta yıkayan beyindir. Aynı bir insanın yere düşüp çamura battığı gibi, Ama sizce kimdir kaldıran ? Kalbi yazan mı ? Yoksa yıkayan mı ? Dostluktur beyni yıkayıpda yürekte iz bırakan. Çizgi şeklinde uzayıp gider, Kalıncadır, dostluk. Şimdi bırakıpda gitmek kolay değil. Şimdi bıraktın gittin ama, O yürekte uzun ve kalın olan yolda tek basıma değil. Senin dostluğunla birlikte geziyorum. Elimden değil yüreğimden tutmanı istiyorum O boşluk dolar elbet, yaralar kabuk bağlar, sızılar diner, acılar dibe çöker. Hayatta sevilecek şeyler yeniden fark edilir. Bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir. O boşluk doldu sanırsınız Oysa ; O boşluğu dolduran eksilmenizdir... birgün yakalanırsan içindeki çığlığa ... senin için sustuğum bütün zamanları hatırla .!!! |
| | #2 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 7.978
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:95678 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oyumu kulandim katilimcilaa basarilar |
| | #3 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35897 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | oyumu kullandım.katılımcı arkadaşlara başarılar diliyorum |
| | #4 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.433
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57365 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tüm katılımcılara başarılar...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| | #5 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 940
Forum Gücü: 44 Forum Puanı:15967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tüm katılımcılara başarılar
|
| | #6 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.208
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7168 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kesinlikle diyarbekir e dair...bu kuşku götürmez bir gerçek ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti Konu sonsuus tarafından (16-01-08 Saat 15:28 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #7 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 52
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:3734 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | güzel şiirler var ama bence en iyisi Diyerbekir'e Veda Diğer Katılımcılarada Başarılar Dilerim... Sen gittin ve renkler bitti Sadece siyah kaldı hayatımda Karanlık bir hayat Elimde kalan sadece siyah... SPACE....!!Bakabilirsiniz...(KamaşmasıN GözleriN) |
| | #8 |
![]() ![]()
Teşekkür etti: 665
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15721 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katılanlara başarılar dilerim.
|
| | #9 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.013
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:11303 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | KAtılımcılara başarılar. Oyum Diyarbekir'e Dair'e (: Bugün doğdu,ömrünü bugün biliyor. İlk taze nefesini bugün aldı. Sonunu sonsuzluğa göre hazırlamaya çalışıyor. |
| | #10 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 22
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:212 ![]() ![]() ![]() | Göze çarpan yegane şiirde dostluk kavramını yorumlarken onu gölgede bırakacak fikirlerle yoğrulmuş ki dostluk arı bir anlatımı, pahalı dizeleri, kocaaa bir şiiri tek başına hakeden bir konu. |
| | #11 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.361
Forum Gücü: 180 Forum Puanı:77223 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Diyarbekir e Dair Yeni utançlar biriktiriyorum eski günahlarıma, cüzamlı ruhlar cehennemine gidiyorum ben.. Kirli sözlerimi temize çekme, oysa "gel" desen gelecektim... |
| | #12 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla een güzeli ayrılmaz bağ katılanlara teşekkürler...
|
| | #13 |
| Asistan Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 119
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:143 ![]() ![]() |
diyarbekir'e dair ve ayrılmaz bağ arasında kaldım ama seçim istenirse AYRILMAZ BAĞ |
| | #14 | |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.923
Forum Gücü: 182 Forum Puanı:80918 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Annemi bıraktım sana, kimsesiz geldim.. Aşkı sırtıma aldım, taşıdım, evladım dedim.. Taştım, dağdım, kum oldum geldim.. Beni Tanrı'ya tekrar inandırabilir misin? Kimse inanmadı sana, ben taptım geldim.. Şimdi beni biraz sevebilir misin? Ben geldim..! | |
| | #15 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 12
1 Mesaja 1 kere teşekkür edildi
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
senli benli..."ateş rüzgardan şikayetçiydi rüzgar ateşe karşı hep iydi" elinize yüreğinize sağlık.. |
| | #17 | |
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57365 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
| | #18 |
Teşekkür etti: 5.347
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siirlerede tebdili kiyafetle gezemez mi acaba "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
| | #19 |
Teşekkür etti: 3.108
Forum Gücü: 209 Forum Puanı:89788 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyum Diyarbekir e Dair'e GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
| | #20 |
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57365 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ne dedin,anlamadım kardeş Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |