| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Zamansiz'ın Şairi Kim Olsun ? | |||
| Gece Mavisi | | 12 | 25,00% |
| Maviliğin Ardından | | 6 | 12,50% |
| Deniz | | 13 | 27,08% |
| Üç Fidan | | 11 | 22,92% |
| Aşk Bitti Çoktan | | 6 | 12,50% |
| Oylayanlar: 48. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | 15-01 Mayıs 2008 "Deniz" Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır Oylamaya son katılım tarihi: 08.05.2008(Perşembe) Yarışma birincisi: Opeth Deniz "sabahın ilk ışığı. iklim boyu yol aldı sevda. sözcükler parçalandı... deniz! sonsuz bir maviye çaldı yalnızlığı" konuştuk. pas tuttu sustuklarımız. kıyımızdı bu son nöbet... kıydık birbirimize... deniz seslendi. tanrı kollarına taşıdı ölüm gibi birşeyi. koptuk. bir bütündük oysa. her yanımız savruldu. deniz geldi aldı parçalarımızı. kan döküldü gözlerimizden. onca sese aldırmadan.. boylu boyunca serildik dalgalara.. seviştik... sevmiştik. deniz! çatlamış dudaklarımın tuzusun. geldim. geldik koynuna. serildik... serdik umutları. koskoca bir düğümün çözümüydük ya biz... çözülemedik. Yarışma ikincisi: çöl çiçeği Gece Mavisi Kurduğun düşlere ulaşmak için Sonsuz bir deniz oluşturup İçinde yüzmeyi denedin mi hiç...? Tam kulaç atarken Kramplar oluştumu vücudunda Sana sessiz çığlıklar attırdımı ? Peki ya.. O bilinmezlikte yüzerken kayboldun mu ? Her gözlerini açtığında yine..yine.. Ağlayan gecelerimin oluşturduğu.. Yeni sabahlara uyandım.. Dedin mi ? Hayallerine tam yaklaşmışken Elinden tutup çeken oldumu ? Kurduğun düşler sana fazla Diyen ? Peki.. biraz kendini yoklayıp Hiç hissettinmi yaşlanmışlığı Yüreğinin en derin yerinde..? Şimdi gece mavisi tadında yeni bir deniz oluşturuyorum Tek tek.. damla damla.. Maviliklerini tamamlıyorum.. Senin varlığında kurduğum.. Denizden tek farkı Sonunda hayal kırıklıklarının.. Düş bozumlarının olmaması..! Çünkü bu denizin sularını gözyaşlarımla... Acımla harmanlayıp, tamamlıyorum.. Başınında sonunda karanlık olacağı bi deniz... Yarışma üçüncüsü: şiyar Üç Fidan Siz bilirmisiniz Ahmet Arifi Bilirmisiniz Çirkin Kralı Nazım Hikmet'i peki Deniz'i Hüseyin'i Yusuf'u Ahmet Arif in Prangalarını Çirkin Kralın arkadaşlığını Hüseyinin,Yusufun Yoldaşlığını Nazım Hikmetin adamlığını Cep harçlığımdı çocukluk anılarımın en belirgini Babamın elime tutuşturduğu bozukluklar Yüreğim gibi küçücük cebimde biriktirirdim Biriktiremediğim düşlerim gibi dağınıktı saçlarım Büyüyordum ufaktan ufağa Ben büyüdükçe harçlığımda büyürdü Ben büyüdükçe cebimde büyürdü Ben büyüdükçe düşlerim daha dağınık olurdu Saçlarım derli topluydu ama Olgunlaşan düşüncelerim gibiydi Sabit fikirli değildim Ummanlar kadar engindi içimdeki gökyüzü Tüm insanları sevebilmeyi öğretmesiydi babamın en güzel hediyesi Bana öyle bakma sevgili Ben daha annemin küçük yavrusuyum Doyasıya saramadı evladını Basamadı bağrına sıkı sıkı Neden hüzünlüsün diye sorma sevgili Memleketimi sarmış çıyanlar Parsel Parsel tapulamışlar vatanı Bir deprem yığınıdır yüreğim Bana ölmekten bahsetme sevgili Ben faşizme kurban aramıyorum Faşizme inat mücadeleden kaçınmam Devrim uğruna ölümü seçerim darağacında Oysa Nazım Hikmetin gözleriyim ben Yılmaz Güneyin arkadaşıyım Ahmet Arifin Prangası Hüseyinin,Yusufun yoldaşı Aşktan anlamıyorsun deme bana sevgili Daha fazla yaralama beni Ben bir seni birde devrimi bilirim Aşk ; ugruna feda edilebilecek ne varsa çekinmeden vermekse Ben uğruna canımı feda ederimde Gözümden bir damla yaş akmaz Kurur kirpiklerimin ırmağı Ben bir sana bir devrime aşığım Bir devrimdir benim sevdam Sevdam bir haykırıştır karanlıklara Başkaldırıdır benim sevdam Kimseler varmasada farkıma Ben ölümü seçtim Aşkın uğruna Beni Deniz Gezmiş olarak hatırlayacaklaradır bu şiirim Beni anlayanlara,anlayabilenedir özlemim Tam bağımsız Türkiye dedik Kahrolsun emparyalizm dedik Dedirttiler,sol olsunlar Beni unutma sevgili Beni güzel hatırla sevgili Bana kızma sevgili Erken oldu gidişim biliyorum Seni üzdüm,kırdım /Umutların arasından Kirpiklerin karasından Döşte bıçak yarasından Güneş toplam benim için/ Şarkısını dinle benim için Dinlede ağlama sevgili Aydınlık geleceğe olan umutlarımı biriktir benim için Benden sonrakilere gram gram dağıt Ölümlerden ölüm beğenmedim ben Razıydım her türlüsüne Ayrılık vakti sevgili Gel son kez sarılayım yüreğine Ardım sıra gözyaşı dökme sakın,yakışmaz bize Ardımsıra karanfilleri eksik etme toprağımdan Kızıl gelincikleride unutma,bir tutam ondanda ek toprağıma Halkım anlayacaktır bir gün beni Haklı mücadelemi haklı kılacaktır Biz karanfiller ektik memlekete Deniz / Yusuf / Hüseyin Üç fidan,üç hırçın yürek Kar yağıyordu istanbula Kardelenler boynu bükük Üç fidana ağlıyordu her biri Elveda Ülkem Elveda anam,babam,kardeşlerim Elveda yoldaşlarım Elveda doğan güneş Elveda umutlarım Elveda koca yürekli Nazım Hikmet,Yılmaz Güney,Ahmet Arif Elveda zalımlar sofrasında hak yiyen koca göbekliler Elveda Devrimim,devrimciler Elveda hainler,çıyanlar,yılanlar Elveda Sevgilim,sevdam,sevdalım Deniz hepinizi çok sevdi,seviyor,sevecek… Yarışma dördüncüsü: Pose Maviliğin Ardından Belki Kokusu Gelir Çarpar Yüzümüze Martların dansı anlatır iç duygularını Çırpınışlarından kanat Seslerinden Umut dağıtırlar tükenmiş benliğimize Maviliğinin ardından gökyüzüne Bağlanmışcasına döker umutlarını Dalgalarından soğukluğundan Ses katarlar susmuş sessizliğimize Derin hatıralarla kimsesizlere Dost olur garip balıkçının kayığı Vapur seslerinden Simit kırıntılarından Hayat verirler solgun yüzümüze.. Yarışma dördüncüsü (Pose ile paylaşan): CnRaLpEr Aşk Bitti Çoktan Yorgunum. bilmem kaçıncı seferim dalgası gibi bir denizin kıyıya vurmasından içlice dargınım kumlara... Ürkütülmüş balıklar gibi yüzer adım silerek an'da bir hafızamı tekrarca vurmaktayım kıyıya ölü balıklar denizinde... İçin de binlerce masumluğu barındıran ruh'u varsa teslim edememiş saflığına ömürler incitmiş bir çocuğum dudak büzen bir geçmişim var hala... Neylerim bitti biten giden gitti gel diyemeden. O'na ömürler bana ölümler diyemem avuçlarının içine girip terleyemem övünemem. Aşk bitti çoktan. "Kulağım merdivenler de" Konu CnRaLpEr tarafından (08-05-08 Saat 23:20 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #2 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 1.173
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:27735 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ba$arıLar herkese oyum MaviLiğin Ardından $iirine.. ... .. . uA Pamukkale !! " Esra'm " !! PoseidoN Galatasaray Terbiyesi.. |
| | #3 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.853
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37615 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | deniz ve aşk bitti çok tan arasında kararsız kaldım oyum deniz e gitti... herkese başarılar çok güzel şiirler var... biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() |
| | #4 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.433
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57365 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katılanlara başarılar...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| | #5 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.347
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Maviliğin Ardından / Deniz / Aşk Bitti Çoktan adli siirler güzel olmus tebrik ederim yazarlarini (: "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
| | #6 |
| Dekan Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.200
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26261 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gece Mavisi katıLan arkada$Lara ba$arıLar... "çalınmış şiirlerim gibisin isyanlarım bitmedi hala... " ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: | çöl çiçeği (09-05-08) |
| | #7 |
Teşekkür etti: 3.108
Forum Gücü: 209 Forum Puanı:89788 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ideolojik şiirler hepside ne yazık ki oyum hiç birine gitmemiştir ...
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
| | #8 |
Teşekkür etti: 5.347
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
secimim ikiye düustü (Deniz / Aşk Bitti Çoktan )
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
| | #9 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Oyum gece mavisine ... [glint]Yαѕαиαи нєяѕєуιи вιя ѕєвєвι ναя∂ιя... [/glint] |
| | #10 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.281
Forum Gücü: 157 Forum Puanı:70970 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tebrik ederim herkesi çok anlamlı şiirler seçim yapmak zordu Bir akşam gözünde aşk tüterse Geçmiş günler aklından geçerse Kalbin bomboş ümitler biterse Sen üzülme ben varım `e |6| ∞ |
| | #11 |
| Şarkıların Ressamı Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.202
Forum Gücü: 182 Forum Puanı:80429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Deniz" Her Anlamiyla Güzel (: Sectigim $iir Ise "Deniz" Oldu.. Ayrılsada Yollar, Kalplerimiz Bir ! ![]() Siz Benim Canımsınız, Öbür Yarımsınız.. Yabancı Değil.. |
| | #12 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.013
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:11303 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Deniz Mükemmel olmuş.Tebrikler ! Bugün doğdu,ömrünü bugün biliyor. İlk taze nefesini bugün aldı. Sonunu sonsuzluğa göre hazırlamaya çalışıyor. Konu Riyanka tarafından (05-05-08 Saat 19:36 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #13 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.305
Forum Gücü: 434 Forum Puanı:181014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm katılımcıların yüreğine sağık ve onların affına sığınarak kendimce yorumluyorum (: Gece Mavisi Sözler ve anlatım çok hoş. İlerleme, akıcılık zevk veriyor.. Bana uymayan yanı "Deniz" bende umut demek,huzur demek, mutluluk demek ![]() Maviliğin Ardından Açıkçası bu tarz bir şiir beklemiyordum Deniz'i anlatmış. Anlatım uyumlu kafiyeler ve kelimeler hoş ama odaklanamadım çok genel anlatılmış, bir konu üzerine olsaydı keşke (: Deniz Tebrikler çok iyi yazılmış. Ama Denizide bu kadar insafsız anlatmak biraz haksızlık olmuş. Finali daha güçlü umuyordum sadece (: Üç Fidan Benim şiir anlayışıma uymayan tarz olmuş ama yorumlayalım (: İsimlere odaklandığından şiir içinde geçen güzellikler ikinci plana düşüyor, oysa sevgiliye yazılan kısımlar harika, bir de Deniz le harmanlansa bu bölümler, değme keyfime ![]() Aşk Bitti Çoktan Ne desem ki? Çok hoş tekerleme tadında kafiyeli kelimelerle gönül çelen bir şiir olmuş. Genelde bir kopukluk hissettiyor ama o hayal dünyasına dalamıyorum ![]() Genel olarak hüzün hakim olmuş şiirlere içimi kararttınız be ![]() Yüreğinize sağlık hepinizin. Ben Deniz kenarına oturduğumda gördüklerimi Martıların Balık peşinde Denize iştahla dalışını Karabatağın dalıp metrelerce öteden çıkmasını Vapurlarla yarışan Martıların simit kovalamasını Güneşin yansımasıyla oluşan ışıltılı hayalleri Ufka baktığımda zihnimde canlanan umutlarımı Dalgaların hırçın çarpışlarını değil Yukardan görünen resimde Dalgaların sevişmesini beklerdim Deniz de sevgimi arardım, Deniz'i seviyorum ondandır... ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | çöl çiçeği (09-05-08), GuZeLBeLa (06-05-08) |
| | #14 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35897 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | herkese başarılar.. yüreklerinize sağlık arkadaşlar ![]() oyum üç fidana |
| | #15 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.281
Forum Gücü: 157 Forum Puanı:70970 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bişi daha eklemeliyim "deniz" ve "aşk bitti çoktan" arasında kalmıştım "deniz" şiiri bana kalemi kuvetli birini hatırlattı ... ama oyumu "aşk bitti çoktan" şiirine verdim Bir akşam gözünde aşk tüterse Geçmiş günler aklından geçerse Kalbin bomboş ümitler biterse Sen üzülme ben varım `e |6| ∞ |
| | #16 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:10 ![]() |
şiirler cok güsel basarılar hepinize ![]() |
| | #17 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 20
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:697 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şiir kitabı okurken yürek dalgalanır malum. Kimi şiir sert bir dalganın hükmüne gelip beğenisizliğe uğrarken denizin en masum anına gelen bir şiirse tüm rengini işleyiverir suyun yüzüne. Burada bu şiirleri okur iken yanıbaşımda ki Dıranas seçmelerini okurkenki tadı duydum. Bu uzunca sebebten ötürü kutlarım yarışmacıları. Bırakıverdiğim de durmaksızın ıslattığın taşlarından ağırlığımı insafına. İsteğim bilir misin deniz taşları bu kez köpüğe değil kana bulamandır. |
| | #18 |
| Öğrenci ![]()
1 Mesaja 1 kere teşekkür edildi
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:10 ![]() | Gece Mavisi Kurduğun düşlere ulaşmak için Sonsuz bir deniz oluşturup İçinde yüzmeyi denedin mi hiç...? Tam kulaç atarken Kramplar oluştumu vücudunda Sana sessiz çığlıklar attırdımı ? Peki ya.. O bilinmezlikte yüzerken kayboldun mu ? Her gözlerini açtığında yine..yine.. Ağlayan gecelerimin oluşturduğu.. Yeni sabahlara uyandım.. Dedin mi ? Hayallerine tam yaklaşmışken Elinden tutup çeken oldumu ? Kurduğun düşler sana fazla Diyen ? Peki.. biraz kendini yoklayıp Hiç hissettinmi yaşlanmışlığı Yüreğinin en derin yerinde..? Şimdi gece mavisi tadında yeni bir deniz oluşturuyorum Tek tek.. damla damla.. Maviliklerini tamamlıyorum.. Senin varlığında kurduğum.. Denizden tek farkı Sonunda hayal kırıklıklarının.. Düş bozumlarının olmaması..! Çünkü bu denizin sularını gözyaşlarımla... Acımla harmanlayıp, tamamlıyorum.. Başınında sonunda karanlık olacağı bi deniz... çok güzel bir şiir yazan arkadaşı tebrik ediorm..... |
| | #19 |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:10 ![]() |
vallahi siteyi cok beendim şiirlerde öle özellikle spor bölümüne bayıldım |
| | #20 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.836
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:31936 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Başarılar.. |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |