| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun şairi kim olsun ? | |||
| Gorkiy | | 17 | 36,96% |
| Hey Umut | | 3 | 6,52% |
| Umut Pazarı | | 1 | 2,17% |
| Umutluyum | | 3 | 6,52% |
| Karanlıktan Aydınlığa | | 10 | 21,74% |
| Maviye Çalayım Artık | | 12 | 26,09% |
| Oylayanlar: 46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15/28 Şubat " Umut Konulu Şiir Yarışması Anketi Kapanmıştır Katılan tüm üyelerimize teşekkürler yarışma ödülü olan rep puanları ilk üçe giren şiir sahiplerine eklenecektir. ![]() Yarışma Birincisi troçki Gorkiy ne kendini bilmez bir serseriyim; ne de serveti belirsiz bir zengin... kalbim var ummanlar gibidir kalbim ummanlar gibi engin... belki çözülmez bir bilmeceyim; belki de aradığını bulamamış bir kaşif... ne aklını yitirmiş bir deliyim; ne de yeldeğirmenlerine saldıran bir şaşkın.. kalbim yıldızlar gibidir kalbim yıldızlar gibi belirgin... belki yarım kalmış bir kitabım; belki de sevdaya tutsak bir mecnun... ne gururuna yenik düşen bir aşığım; ne de insanları düşündüren bir bilge.. kalbim sığ bir göl gibidir sığ bir göl gibi durgun... belki tanrıya ulaşamamış bir ermişim; belki de kendini ispatlayamamış bir peygamber... oysa herşey nefes alıp vermek kadar kolay... ama belki de ölümlere alışmak kadar zordur; bir insanı sevmenin bu kadar acı verebileceğini düşünmek... kalbim savaşta yıkılmış bir kent gibidir yıkılmış bir kent gibi hüzünlü... belki çatışma ortasında mermisiz kalmış bir savaşçıyım; belki de son umudunu cebinden hiç eksik etmeyen bir tutkun...! ''bir umut ki yaşatır insanı; en amansız acılarda yol gösterir'' Yarışma İkincisi Opeth Maviye Çalayım Artık yarı çıplak bir ruhla dolaşıyorum sokaklarda bir umutla koşuyorum o köşe başına sırtımda acılarımdan yadigar bir kambur.. kırılmış gölgem peşinde.. sabah olmuyor.. içimden karanlık dehlizler fışkıracak gibi.. ağzımı kapatıyorum sımsıkı.. sımsıkı sarıyorum kendimi... aynalar kırıyorum her gece.. yapayalnız kendimle sevişiyorum.. umut ekiyorum geceye ... doğmayan sabaha inat.. soyunurum bir başka rüya tomurcuğuna.. düş kuruyorum... senden geçip kendim oluyorum sımsıkı sarıyorum çocuk kanatlarımı... nefes nefese kalmışım. işte o köşe başı. bir tekrar bir tekrar daha.. umut devrimi yaşatıyorum kendime.. cebimden hatıraları çıkarıp fırlatıyorum o köşe başına. git diyorum..sonsuz acım..git. "Maviye çalayım artık..." siyahlara inat. Yarışma Üçüncüsü Aptal_Kovboy Karanlıktan Aydınlığa Umudun yola çıkıpta asla gelmeyeceği bir hayal bu, Bile bile seni yine de bekliyorum, Biliyorum gelmeyeceksin, Uzaklardasın biliyorum... Ellerimi kalemimden bırakana dek, Senin ağlayan yüzünü güldürene dek, Yarınlara beyaz ışıldayana dek, İnançla,yürekle,umutla, Yarınları tutuşturup , Çıkacağız elele, Karanlıktan, aydınlığa... *Azra* Hey Umut ugrama bana birdaha Suçlusu sensin yasananlarin Bir giriyorsun içime, surukluyorsun hatalara Ardinda birakiyorsun kirik kalbimi ve beni çikmazlara sokuyorsun Hey umut Simsekler sakiyor ardindan Firtinalar kopuyor derinden Yasananlara isyan ettiriyorsun beni Ve yine hiç birsey olmamiscasini giriveriyorsun içime Seni istemedigim halde buyuyorsun içimde Hey umut çek git hayatimdan ve bana sormadan geri gelme bu kadar arsiz davranma Hiç mi ders almiyorsun yasananlardan sen Bikmiyormusun kirilmaktan Hey umut Sana soyluyorum Gelme pesimden Cunku biliyorum Sen olmasan ben Ikinci hataya dusmem ! forumcu Umutuyum Gelip beni kurtaracağından. Umutluyum, Evlenceğimizden. Umutluyum. Benimle geleceğinden. Derdik küçükken. Ama hep hayaldi bunlar. Hayatımın biricik çiceğiydin. Ama sen gttin. Ve ben hala daha"Umutluyum" BaRRaCuDa Umut Pazarı Umudumu pazara çıkarttım umutsuzlara çare olsun diye Ne soran oldu ne almak şart değil diye bakan Sordum kendi kendime Herkesin umutsuzluktan yana hasta olduğu bir ülkede Neden kimse talip olmadı ümitlerime Umutsuzluğu bir yara sayanlar Alışmışlardı o yarayla yaşamaya Ben tedavi getirdim diyorum ama Kimse oralı bile olmuyordu Umutsuzluğa savaş açtım kendi dünyamda Ama karsımda dev bir ordu ben yapayalnız Yeneceğim dedim hiç olmasa bu yolda öleceğim Umutsuzluk sırtımdan vurdu beni apansız Ve bende bu savaştan yenik ayrıldım Ama hala umutsuzlukları yeneceğimin Umudu ile yaşıyorum Ve bir gün umut beni çıkaracak Umutsuzlukların üstüne ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: | troçki (07-03-07) |
| | #2 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok güzel şiirler seçimimi bu kadar zor yaptıgımı hatırlamıyorum iyi ki çekmişim şiirimi geri |
| | #3 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 82
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:761 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
superrr şiiirlerr
|
| | #4 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.421
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:3224 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tüm ciddiyetimle söylüyorum hangi şiiri seçeyim diye baya bir düşündüm. çünkü birçoğu çok kaliteli şiirler. yazan arkadaşların emeğine sağlık ![]() Konu sawasuar tarafından (01-03-07 Saat 12:34 ) de değiştirilmiştir.. Sebep: yazım hatası :P |
| | #5 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | siirler birbirinden guzel yine herkese basarilar [glint]Yαѕαиαи нєяѕєуιи вιя ѕєвєвι ναя∂ιя... [/glint] |
| | #6 |
| Muhabir Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 388
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herkese başarılar şiirlerde çok güzel Gone with the sin my baby and beautiful u r. So , gone with the sin my darlingg.. ![]() |
| | #7 |
| Profesör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.961
Forum Gücü: 51 Forum Puanı:16341 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şiirlerin hepsi güzel, inanın seçim yapmakta zorlandım...... Ama birini seçtim....... |
| | #8 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 300
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:1550 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şiirlerin hepsi birbirinden müthişş,
![]() Spor Grubu |
| | #9 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 2.404
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:10866 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya bu şiirler çok güzelll...
![]() |
| | #10 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.349
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:10907 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şiirler herzaman ki gibi çok güzel başarılar....
\\\\??? WoLfMaN \\\???? Mal Sahibi Mülk Sahibi, Hani Bunun İlk Sahibi Malda Yalan Mülkde Yalan, Var Birazda Sen Oyalan |
| | #11 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.476
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:15638 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şiir evet gerçekten güzel şiirler ..ama tabi birini seçmek gerek ... |
| | #13 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.476
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:15638 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |