| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Yolumuz Uzun Hasretimiz Aşikar | | 2 | 3,64% |
| Sen Getirdin Sen Götür | | 3 | 5,45% |
| Gittiğin O Yollar | | 11 | 20,00% |
| Karındaş | | 1 | 1,82% |
| Sesinin Yankısı | | 12 | 21,82% |
| Hayat | | 4 | 7,27% |
| Bizim Kulvar | | 9 | 16,36% |
| Sevda Şehri | | 13 | 23,64% |
| Oylayanlar: 55. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | 15/29.Şubat.2oo8 “Yol” Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır Tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Yarışma birincisi: spermanksk Sevda Şehri Sonu olmayan yolculuğumda Yüzümün yansımasını gördüm Oturduğum şehirler arası otobüsün O rahatsız edici koltuğundan baktığım puslu camda! Geceydi. Yüreğimde olduğu gibi. Saat te 1:00 olmuştu. Bir bendim yolu telaşla gözleyen Serin bir hava olmasına rağmen, Sırılsıklam terleyen. Boş koltuk yoktu otobüste. Sanırım benimkinin dışında. Bedenim burdaydı belki de ...ama aklım uçsuz bucaksız yollarda! Geride bırakmıştım sevdanın şehrini. Sevda şehri sakinlerini. Ne bir bavul, ne de bir çantam vardı yanımda. Sadece kollarımın arasında taşlanmış kot ceketim. Bir de o asi, isyankar yüreğim. Tıka basa doluydu kaçmaları oynasam da. Bırakmak istesem de bırakamadıklarım arkamda! Onlarda harcananacaktı benim gibi yollarda.... Yarışma ikincisi: zoe Sesinin Yankısı önce bir düş gibi gözlerin büyüyor yatağında/ sonra sözlerin kalıyor nemli bir tuzluğun soluksuz boğazında bak! gözlerinin zifirisine kuruyorum ömrümü/ can havliyle topallayıp takatimi gitme diyorum/ gitme dedikçe çıkarıp bohçandan, yeni yollar seriyorsun hüznümüze.. kandırıyor seni bu zamansız yolculuklar kırdığın, bir akrep bir yelkovandan fazlası değil sen kal kal işte! giden zaman olsun.... Yarışma üçüncüsü: askolsun Gittiğin O Yollar gidişinle yıkılmıştı bu şehir yıkık olan ne kadar düzelirdi hiç birşey eskisin yerini alamazdı gözüm hep gittiğin o yolllarda, yürüdüğün toprak yollarda, beraber ıslandığımız yagmurlarda kaldı şimdi yoksun yanımda yokluğun ayrı bir gözyası bıraktı yokluğun göz yaslarımı kuruttu cekip gitmek kolaydır senin için ama birde gittiğin o yolllardan geriye dönde bak bak ki gör gözyaşlarım ne hale getirdi sen gidince neler oldu bu kente dön arkanada bir bak sevdiğim dönüp baksanda o yollara yıllara aldırmadan yürüsende elbet bir birgün gelecek bir yolun yarısında sende kalacaksın çıkmaz sokaklara gireceksin işte o zaman anlayacaksın anlayacaksın oturup ağlayacaksın her çıkışın bir iniş yolu vardır her gülüşün bir ağlayışı vardır çıkışlı inişli bu yollarda gülsekte ağlasakta kaderin ötesine geçemeyiz be gülüm bizim yolumuzda böyle çizilmiş diyip kaldığımız yerden yolumuza devam etmeliyiz birşeyleri anlaması için insanoğlunun bir kere o çıkmaz yola girip hatasını eksikliğini görmesi lazım görsün ki bir daha ki sefere gittiği yolu iyi seçsin yolun açık olsun sevdiğim... Yarışma dördüncüsü: despirro15 Bizim Kulvar daha doğmadan başlar kavgamız; bu çocuğun ismi ne olacak diye. başlangıçta kurudur tuzumuz, hayata geliriz annemizin pamuk ellerinde. ağlamaktır ya en güzel huyumuz, buraya niye geldik diye. herkes önümüzde arkamızda, pervane olur etrafımızda. çok safızdır aynı zamanda tertemiz. kışın ortasında dondurma bekleriz, yazın sıcağında kar isteriz, çok severiz yağmurda ıslanmayı, bir taraftanda çamura batmayı pabuçlarımı çıkardığımı hiç unutmam okul kapısında, başlar artık uzun bir yarış hayatımızda. hiç unutulur mu lise yılları, kızların peşinden koştuğumuz baharları. zaman gelir son sınıfın haziran ayına, seçerler bizi hiç sevmediğimiz sınavlarda. hayaller kurarız kendi dünyamızca, severiz bir güzeli, evlenme sevdasıyla, yavrularımız olur hayatta en sevdiğimiz varlıkla, aman çocuğum iyi insan olsundur tek gayemiz. mutlu bir yuvadır en büyük saadetimiz. bir çınar gibi yaşlanırız... ne günler görmüşüzdür şu fani hayatta. sevmek sevilmektir bizden kalan en güzel hatıra, ve geldiğimiz yere gideriz kara toprağa. bir hastane odasında sevince boğarız insanları, dünyaya teşrif etmekle. bir mezar başında ağlatırız insanları, dünyadan göç etmekle. bu yoldur bizi yaşatan ve öldüren... bu yoldur bizi güldüren ve süründüren... Yarışma beşincisi: güleda Hayat hayat dediğin bu kadar basit mi yaşanıyor etten kemikten mi sade bu beden sadece bir yol tuturmuşuz o yol da kosuyoruz bu kadar mı kör olduk bu kadar mı bencilleştik bu kadar mı ruhsuzlaştık her seyde önce ben der olduk Yarışma altıncısı: uzunbeyaz Sen Getirdin Sen Götür Sözlerin yok olduğu ama bir kadar değerlendiği Aslında sevenleri kavuşturan ama bir o kadar acı veren Taa derinden etkileyen Uzun olsan da o kadar yakınsın Razı olsam da ayrılığa O kadar kısasın ve sende dolaşır sevdalar hayat sende akar sevdalar sende yaşar, sende son bulur umutlar hasreti sen doğurdun, umudu sen getir ayrılığı sen yaşattın, ve inci döktün her zaman ve yol sen götürdün sevdiğimi muhtaç gibi senle arıyorum Yarışma yedincisi: RüyaM Yolumuz Uzun Hasretimiz Aşikar Yürek acımın tek refaketçisi Dilimin devrik cümlesi Sen aldırma umutsuzluga bulanmış kelimelerime Tüm cümlelerim sana adanmış Öznesi sen yüklemi sen sıfatı sen Senden başka yar bilmedim ben Ne çareki imkansızlık ayırdı yollarımızı Tüm bu imkansızlıklara inat Varlıgını ruhuma verdigi huzurla Beni sana kavuşturacak bir yola düştüm Her yol dönemecinde tarifsiz bir acı sardı benligimi Ama en çok senin hasretin acıttı içimi Sen üzülme benim için gönlü güzelim Ben bu imkansızlık yolunu bile bile seçtim İmkansızlıkları yokluk cehenneminde yakıp Gözlerinde bir ömür mutlulugu yaşamaya geliyorum Yolumuz uzun hasretimiz aşikar Yarışma sekizincisi: Lobo Karındaş Belki aynı anadan doğamadık karındaş olamadık Belki aynı göğüsten süt içemedik seninle Allahtan hep bir isteğim vardı kardeş isterdim Bana senin gibi bir belayı nasip eyledi Kızma sakın, senin gibi bela düşman başına Beraber büyüdük hiç ayrıldık mı? Hatırlamam Aynı kıza tutulup nasıl da utanıp, vaaz geçmiştik kızdan Aramıza kimsecikleri giremezdi sokmazdık Biz istemeden geçti yıllar fark edemedik. Önce İlkokuldaydık seninle sora lisede Neler yaşadık neler gördük gözümüz yılmadı Ne felaketlerimiz oldu ne sevinçlerimiz Hiç birinde bırakmadık elimizden adamlığı Hani biz çocuk yaşında koca adam gibiydik seninle Hep aynı yolda yürüdük hiç sapmadan Kardeşliği sende öğrendim ben Şimdi beni bu yollarda tek başıma bırakıyorsun Gidiyorsun, ve sesimi çıkartamıyorum. Yüce mevkiye çıkıyorsun bugün kardeşim Ruhun şad olsun Vatan sağ olsun… Konu CnRaLpEr tarafından (07-03-08 Saat 23:03 ) de değiştirilmiştir.. |
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | ρяєηѕєѕ (04-03-08), ALoNe CoVBoY (29-02-08), askolsun (01-03-08), delkray (01-03-08), despirro15 (01-03-08), Maçakızı (01-03-08), Riyanka (01-03-08), ufuk_08 (01-03-08), zoe (05-03-08), ŞiYaR (01-03-08) |
| | #2 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 940
Forum Gücü: 44 Forum Puanı:15967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oyum sesinin yankısına gitti |
| | #3 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 5.679
Forum Gücü: 185 Forum Puanı:75740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan arkadaşlara başarılar Oysa düşlemek ne güzeldi çocukken. Nerden bilirdim yaşamın Böyle parçalanarak süreceğini Ve ömrümün,kendimi toplamakla geçeceğini... Bir yap-bozum sanki, Tek parçamı bile bulamadan, Yeniden dağılıveriyorum. |
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.107
Forum Gücü: 209 Forum Puanı:89788 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oyum hayat şiirine gitti cok bilimsel bir şiir olmuş GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
| | #5 | |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.922
Forum Gücü: 182 Forum Puanı:80918 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bu harika ötesi olmus (: Annemi bıraktım sana, kimsesiz geldim.. Aşkı sırtıma aldım, taşıdım, evladım dedim.. Taştım, dağdım, kum oldum geldim.. Beni Tanrı'ya tekrar inandırabilir misin? Kimse inanmadı sana, ben taptım geldim.. Şimdi beni biraz sevebilir misin? Ben geldim..! | |
| | #6 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sesinin Yankısına gitti oyum...Diğerler katılımcılarında yüreğine sağlık...Başarılar diliyorum...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| | #7 | |
| Dekan Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.200
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26261 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
herkese ba$aRıLar (: "çalınmış şiirlerim gibisin isyanlarım bitmedi hala... " ![]() | |
| | #8 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 604
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:3943 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gittiğin O Yollar güzelmiiş Herşey Bir Rüya Olsa Unutarak Uyansam... >>>Öss<<< |
| | #9 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.343
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yolumuz Uzun Hasretimiz Aşikar Bu yolda bir refakatcide benim sanirim Yazani tebrik ediyorum gercekten güzel olmus. oyum 1 ci siire. |
| | #10 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.011
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:11303 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bizim Kulvar hoşuma gitti. Herkese başarılar (: Bırak beni benle Sensizliğin en derin yerinde ![]() Tarafız,Tarafındayız ve Sen Neredeysen Biz de Oradayız! |
| | #11 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.827
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | oyum bizim kulvara... çok güzel şiir olmuş... Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
| | #12 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 9.131
Forum Gücü: 247 Forum Puanı:110110 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yolumuz Uzun Hasretimiz Aşikar Sesinin Yankısı Bizim Kulvar Sevda Şehri Bu şiirleri çok beğendim yazan arkadaşların yüreğine sağlık... ![]() Ama beni "Sesinin Yankısı"nda çeken birşeyler var... (:
|
| | #13 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.280
Forum Gücü: 302 Forum Puanı:138336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "sesinin yankısı" müthiş.yüreğine sağlık kimse yazan (: katılan tüm arkadaşlara bol şans diliyor..paylaşımları için teşekkür ediyorum.. opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
| | #14 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.293
Forum Gücü: 433 Forum Puanı:180884 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şiir okuma günüm değilmiş bugün, şiirleri bir kaç kere okudum anca havaya girdim ![]() Bu halimlede kararsız kaldım. önce tek tek yazayım en iyisi yine, katılanların affına sığınarak; Yolumuz Uzun Hasretimiz Aşikar Özellikle finalde çok iyi yükseliyor tebrikler. Sen Getirdin Sen Götür Yola anlamlar yüklenmiş, bir eksiklik hissettiriyor okurken ama bulamadım ne o eksik olan : ) Gittiğin O Yollar Ben bu tarzı biliyorum yine aynı şey var bu şiirde : ) Çok güzel ve akıcı bir şekilde anlatılmış, içine alıyor sarıyor, sarmalıyor... Bülent ablanın dediği bir şey var sonda bir tokat atmak lazım işte o tokat yok yine : ) Tokat yemek istiyorum nedense ((: Karındaş Farklı bir açıdan girilmiş konuya. Sarstı sonu özellikle ama hazırlamadan finalde vurmak yetmiyor. Sesinin Yankısı Sözler çok güzel seçilmiş ve iyi serpiştirilmiş sonuda çok güzel bitmiş. sen kal kal işte! giden zaman olsun.... Hayat Bir serzeniş var vurdumduymaz oluşumuza hoş fakat kısa geldi : ) Bizim Kulvar Hayat yolu film şeridi gibi aktı gözlerimin önünden inişsiz çıkışsız sade bir anlatım olmuş. Sevda Şehri Son şiir le bu yarışmayı güzel bir finalle noktalamak varmış. Sevda şehri başlığı seçilmesi ayrı bir ilgi uyandırdı İstanbula bu adı vermemden belki. "Bırakmak istesem de bırakamadıklarım arkamda! Onlarda harcananacaktı benim gibi yollarda.." Bırakıp gidemediğimden olsa gerek en beğendiğim şiir bu oldu kendimi buldum satırlarda... Tekrardan hepinizin yüreklerine ve kalemlerine sağlık ![]() ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #15 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.239
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:34131 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevda şehri çok güzel bi şiir beni çok güzel ama bi okadarda acı zamanlara götürdü herkese başarılar ...Ruhum İyiki varsın... ...Hep varolacaksın... ...Sol yanımın en güzel yarasısın... ...Acımda olsan sen bambaşkasın... "Benimde cümlelerim var" |
| | #16 |
| Öğretim üyesi Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 286
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:3680 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yazan arkadasların yüreklerine sağlık hepsi birbirinden güzel.. ama gittiğin o yollar ve sesinin yankısı bu iki şiirdede bişeylerimi buldum ...oyumda sesinin yakısına ...Bir Yanım Eksik... ![]() |
| | #17 |
| Rektör Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.096
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33477 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | emeğinize sağlık arkadaşlr hepsi birbirinden güzel şiirler emeğinize teşekkürler (: |
| | #18 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sevda $ehri kesinlikle ba$ka bi tatda ... hepinizin yuregine saglik ... [glint]Yαѕαиαи нєяѕєуιи вιя ѕєвєвι ναя∂ιя... [/glint] |
| | #19 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 150
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:164 ![]() ![]() ![]() |
seyda şehri güzel ama bizim kulvara bayıldım
beni çekemeyenler anten taksın Konu ๓єђ๓єt tarafından (04-03-08 Saat 22:32 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #20 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kardeş kusura bakma ama neşelisin sanırım ama burası mizah bölümü değilki ? insanlar emek vermiş ve Şiir yazmışlar ? katıla katılada gülmüşsün Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dik |