| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Sahneyi Terket Artık | | 1 | 1,75% |
| Hayallerimi Çaldınız | | 1 | 1,75% |
| Meleklerin Gülüşünü Duydum | | 4 | 7,02% |
| Kahvem | | 6 | 10,53% |
| Hayal Ülkesi | | 6 | 10,53% |
| Hayal (Et) | | 6 | 10,53% |
| Bir Aşkın Hayaliyle Yaşamak | | 1 | 1,75% |
| Hayal | | 3 | 5,26% |
| Hayallerim | | 4 | 7,02% |
| Sadece Hayal Et | | 2 | 3,51% |
| Yere Değen Yerlerin | | 6 | 10,53% |
| Tutsak Artık Bırak | | 3 | 5,26% |
| Sadece Sensizlik | | 4 | 7,02% |
| Hayallerimle Gidiyorum | | 10 | 17,54% |
| Oylayanlar: 57. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15/30/ Haziran 2007 " Hayal " Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır Yarışma Birincisi RUYA87 Hayallerimle Gidiyorum Hayallerimi koydum bavuluma Umutlarimda cebimde Kenardan köseden topladim parcalanmis kendimi Gidiyorum buralardan... Hep gelirsin diye bekledim Ucsuz, bucaksiz bir yola girdim Yolun ucunda senin olmani diledim Umut ettim Korktum erisilmeyecek rüyalardan Kabuslardan korktum Düsledim, süsledim hayatimi senin hayalinle Sen Olmayinca Düsündüm seni giderken buralardan Yanima yosun gözlerini aldim Hayal kirikliklarinda cansiz bedenime can katar diye Korktum sensiz bir hayattan O yüzden Bekledim Düsledim Umuduma umut ekledim Doldum tastim Yolun sonunda elimi tutmani “Geri döndüm yar” demeni Cansiz bedenime can vermeni Rüyalarimi gerceklestirmeni Yüzümü yeniden güldürmeni Hayal ettim Hepsi bir hayalden mi ibaretti? Gerceklesmesi mümkün müydü imkansiz dediklerimin? Sorularla gidiyorum buralardan Hayallerim bavulumda Yosun gözlerinde aklimda Sessiz bir gidisti benimkisi Kalp atislarim herseyi anlatiyordu Hayallerim ise sadece seni... Yarışma İkincilerimiz Kahvem - Delkray kalkarım önce yatağımdan , açarım penceremi günün en güzel güneşi girer odaya , ve o ferahlık camla beraber girer odama... sonra giderim mutfağa , yalnızımdır evde , karışanım edenim , yoktur soranım... koyarım ocağa suyumu , beklerim usul usul kaynamasını... ohh mis gibi kahvem de hazır... radyoya varır elim , her sabah aynı saatte aynı adam , o kadar tatlı günaydın der ki , gün aydın olurum , günüm aydın olurum... aynı kafadanız ya toprakla , hepte sevdiğimden çalar bana... yudumlarım kahvemi , yanıbaşımda müziğim , elimde kahvem, bedenim de hayalim, içimde hayalim , yüreğim de hayalim , midem de yine hayalim... her sabah aynı saatte , aynı adamla , en sevdiğim koltuğumda , bir elim kahvem de , bir elim başımı kaşır... kafamda binbir düşünce , içim binbirce hayalle , piçim ya , güneşte benim , hava da , radyom zaten benim , koltuğumda , bir de kahvem elimdeyse , tüm hayatlar "benim" , tüm dünyalar "benim"... tüm hayaller yalnızca benim... Hayaller Ülkesi - spermanksk Rutubetli yüreğimle, Ağlayan gökyüzünü dinlemek, Hüzünleri ile dans etmek, Göz yaşları ile ıslanmak... Hayali bir sandala atlayıp, Uzaklara yelken açmak... Denizi Rüzgar dalgalı; Özgürlükler ülkesine yola koyulmak... Hayaller Ülkesine! Hayali ile yaşamak sevgiliyi, Gün doğumuna kadar sabahlamak. Gözlerinde güne başlamak Hayaller Ülkesinde... Hayaller ülkesi burası! Hayal yaşantısı, Hayal kanunları. Hayalleri olmayanlar SINIRDIŞI! HayaL(eT) - BaRRaCuDa Sen Gittiğinden Beri Yatağım Bomboş Saramıyor Soğuk kış gecekerinde Sıcaklığın beni Üstüme Daha FAzla yorgan Atıyorum Ama Yokluğunla üşüyorum Hayal Ediyorum senle İlgil Hayallerimi Çünkü senle ilgili Hayaller kaldı gönlümde Hayal oldun Hayal(et) oldun Beni Bizi Yalnız Koydun Gitmesen ne hayallerimiz vardı Evimiz rengi mavi Panjurlar Pembeyi Türk sineması Tadında Kurardık Hayallerimizi Onlar Hayal oldu Sen HayaL(et) Bizim filmimizin sonu Mutlu bitmedi Herşey Toz pembeydi Kıyafetin bembeyaz Dostların karalar Bağlamıstı o gün Sana inat Ve örtün Yeşildi SEnle Yaşadıklarım Artık Hayal Oldu Sen Hayalet...!!! Yere Değen Yerlerin - ~Aвsυя∂є~ Sen hayallerimin en büyük düşmanı batacak yere değen yerlerine yerdeki hayal kırıklıklarım gece uykuyu vurunca ben uyumaz düşlerdim neler düşledim neler bir bilsen ... bulutların arasından sırıtırdı tanıdığım en bilge ihtiyar; güneş ve ben örterdim perdeyi aydınlanacak cesareti yoktu hayallerimin ha uyudum ha uyuyacam kapı çalardı, bilirdim sen özlemiş gibi yapardım her seferinde ve ben gitmeni hiç istemezdim bilirdin, giderdin bir gün gelmedin bir gün daha, bir gün daha çok gün daha sen hayallerimin en büyük düşmanı kanayacak yere değen yerlerin inan çok acıyacak ... Yarışma Üçüncülerimiz Meleklerin Gülüşünü Duydum - archangel Hayalimde meleklerin gülüşünü duydum Kapattım gözlerimi we düştüğümü gördüm Düş gördüm gözlerim açıkken Koştum..kaçtım gerçeklikten Ve düşümün içinde yeni bi düş gördüm Seni gördüm, bizi gördüm ve kaçtım. Ve uçtum.. Güneşli bi sabaha uyandım, Yeni bir rüyaya uyandım Daha önce hiç görmediğim bi yerde Yüz yıllar sonra kendimi buldum, Kar tanelerine tutunup bulutlardan düşerken Boşlukta oturup görmeyen gözlerle bakarken Kafamda sesler duydum Meleklerin gülüşünü duydum... Hayallerim - Smyrna Belirsizlikler içinde mutluluklarım Sonu hüsran ertelenmiş yarınlara umutlarım Bana yaşama isteği katarken Yaşamdan uzaklaştıran Olamayası hayallerim Keşkeler denizinde boğulurken Kafamda soruların uçmaktan yorulduğu zamanlarda Yüreğimde saf bir mutluluğun Yüzümde samimi parlak bir gülüşün sebebi Sevilesi hayallerim Keskin virajların savurduğu günlerde En ağır ayrılıkları, üzüntüleri Kabüllenişimin nedeni 'Bir daha asla' ile başlayan cümlelerimin katili Umut dolu yarınlarımın mimarı Paylaşamadığım hayallerim Türlü sebepler ile şu an bile içimde Anlatamam neden, nasıl, neyle İyi ki varsın Biliyorum köreleceksin, Aldatacaksın beni başkaları ile Vefasız hayallerim... Seninle Sensizlik - YiLdIz_GöZlÜm seninle senizlik..... yanimda yoksan bile zarari yok hayalin yokluğunun örtüsü evimde ise senin kokun ben alismisim sensizliye hayalini gözlerimde görmeye ziyani yok acimda yok sadece hüzünüm var buda gececek biliyorum elbete sana kavusacayim kavustuğum güne dek senin hayalin beni yanliz birakmayacak ama o kavustuğumus gün soguk hayalin yerine piriltili gözlerin ve sicak tenin olcak ve iste o gün terk edeceğim yanlizliği senin hayalini .. sabret yüregim elbete gelecek o gün sen beklemeye devam et .... Yarışmaya Katılan diğer Şairlerimiz Hayal - Juηiσя Hayal et bir sandal içinde Sen ve ben yeni ufuklara yol alıyoruz Hayal et bir ev içinde Sen ve ben mutluca yaşıyoruz Hayal et bir kasaba içinde Sen ve ben hiç kavga dövüş yok Hayal et bir dünya içinde Sen ve ben el ele mutluca... Hayal et bir düşünce içinde Sen ve ben gerçeklerden uzak hayaller içinde... Ve hayal et gerçek bir sen hayaller içinde ben... Tutsak Artık Bırak - birkartal bir üzüm tanesine cekirdek olup bir üzüm tanesi büyüklüğünde huzra gömülü olmak yaklaşan yelkenlinin bir köşesinde elini suya değirerek geride bıraktığın izi izleyebilecegin bir köşe olması ve yazlık mekanlardan bahsetmek yol arkadaşına şirincenin şarabını övüp, türkbükünde gölgesizlikten yakınmak bir kavuşma şarkısına kelime olmak bir kavuşma şarkısı boyunca mutluluğu yaymak yanında bir at seğirtir ağaçların arasından üstünde bir kimse beline ince bir çift kol dolanmış yaklaştığı küçük çalıyıda aşıp geçiyor yolculuk bir çardakta noktalanacak, çay, kurabiye, rüzgar bir parça tuz oluvermek deryada bir derya sarmış olsa bedenimi, bir mavi sıvı elde havlular, deniz yatağı ve terlikler bahçe duvarının ardından görünen ev akla duşu ve akşam yemeğini getiriyor bu gece de uyu sen, izleyeyim ben seni bu gece de uyu sen, bu gece de seveyim be gecede şarap değsin uykusuz dudaklarıma ve bir geceye yıldız olsam bir koca gece sarsa etrafımı pürüzsüz siyahıyla Sadece Hayal Et - chracter ayarsız bir dünya etrafında nereye döndüğü bile belli değil anlayışsız sayfa eskiten sevgililer ,istekleri hiç bitmiyor kuralsız oyunlar oynuyorlar ama sarı kart hep sana düştükçe düşüyorsun acelen mi var? seni kimse anlamıyor mu? dersin; öyleyse hayal et! güneşe dokunabilirsin istersen, kapat gözlerini ve hayal et! seni terk mi etti? aldırma; ruhun mu daraldı? ansızın; sadece hayal et! kim bilebilir? belki hayal ettiklerinin yanında bir hayat belirir ve sen bunu hayal bile edemezsin Sahneyi Terket Artık - ЄцЯøŦRΊρ hayalim var tek birtane ama Dünyadan değerli belki gerçekleşmesi bi şans oyunuydu ama kartın adı ayrılık çıktı.. hayal et herseyim hayalinde bana ulaş hayallerin eskimesin hergün yenisini hayal et biz zaten hiç bir gün birbirimize yetişemedikki ne zaman bir oyuna gitmek istesek hayat bizi oyuncu seçti hiç izletmedi... ne zaman oyun haberi gelse kaçacak delik arardık sahneyi hep bize vermeseler simdi sana yazarken aynam yerine yanımdayın herseyim... simdi hayal et herseyim; ben bunu sana yazınca oyunu baskaları oynuyor, dünya ve seytan , hayal ve meleğe karsı duruyor simdi ben yazıyorum bak bu benim hayalim yanımdasın.. sende hayal et herseyim yeter acımasın sol yanın hayalime gir herseyim sahneyi terket artık... Hayallerimi Çaldınız - мαувє Çocukluğumda, Birçok hayal kurmuştum. Büyürken anladım, Çaldınız hayallerimi! Aşkı da hayallerimde bulmuştum, Dostuluğu da, Hayallerimle mutlu olmuştum... Hayal kurmak bile hayal oldu. Göremediğiniz, Hiç bir zaman da, Göremeyeceğiniz hayallerimi çaldınız! Artık kuramıyorum da hayal, Ne zaman denesem, Hatıralarım, Baskın çıkıyor... Hayal kadar ıssız, Hayal kadar umutsuz... Hayallerim vardı, Hayallerimi Çaldınız! Bir Askin Hayaliyle Yasamak - Virane Yagmurlar Yagdirdim Suyu Alamadim Topragi Isledim Mahsulu Alamadim Gunesi Dogdurdum Isigi Alamadim En Kötüsüde Sevdim Ama Karsilik Alamadim Felegin Carkindan Gecdim Pes Etmedim Kaderin Ince Cizgisinde Yürürken Ümidi Kesmedim Hicbir Baskiya Boynumu Egmedim Senin Askin Ugruna Benligimi Kaybettim Inanmamin Imkani Yok Gittigine Söküp Atamazsin Yüregindeki Beni Böyle Yesermeye Muhtac Bir Askin Hayaliyle Soluyor Bu Kadersiz Beden Senin Sevginle Sukunetimin Sebebi Bu Ani Gidisin Simdi Kaldi Yapacak Son Bir Isim Kalemim, Kagitim Ve Siirim Bu Sana Son Elveda Sevdigim ![]() |
| | #3 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.280
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:26473 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | #4 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 5.335
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:31527 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum |
| | #5 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şiirler çok güzel, içerisinde w harfine rastladığım bir şiiri okumaya devam etmediğimi söylemek istiyorum. tüm ŞİİR sahiplerine teşekkürler |
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | CnRaLpEr (01-07-07), kaf-sin-kaf (05-07-07) |
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tebrik ederim tüm şiir sahiplerini. Bir çoğu bir birine yakın temada " hayal " konusunu ele almış. Ve arada bir tanesi tamamen düşündüren ev okuduğum farklı şiirlerde alıştığım yüzeysellik dışında gelişen bir usluba sahip. Teşekkür ederim bu şiir zenginliği için tüm şiir paylaşımcılarına .. Ve son olarak Birkartalın yakınmasına katılıyorum. Şiir bir yerde türkçenin doğru kullanılıp - tanıtılma çabasıdır ! Şiir de dil ve alfabe'nin doğru kullanımı en önemli unsurdur ! Konu CnRaLpEr tarafından (01-07-07 Saat 18:55 ) de değiştirilmiştir.. |
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #7 | |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 7.978
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:95678 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
size katilmiyorum .. nedeni bazi üyelerimis yurt disinda yasiyor ve dogal olarak türkce fasla iyi bilmeyenlerde var neden bukadar sert tepki veriyorsunusda o arkadaslara imkan vermiyorsunus anlamiyorum sonucta yargisis infas oluyor bence ... bilmememek ayip degil ögrenmemek ayip sizde bu arkadaslari yargilicayanisa yanlislarini düzeltmelerine yardimci olun daha güzel olmasmi ?????? ![]() ![]() ![]() tüm katilimcilara basarilar dilyorum hak eden kazansin | |
| Mesaja teşekkür eden: | CnRaLpEr (02-07-07) |
| | #8 | ||
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
Yorumumu yaparken yurdışında yaşayanlar ve yaşamayanlar olarak ele almadım. Şiir'i yazan ve fazlaca okuyan bir kişi olarak Şiirin türk dili için önemini gerektiğindan fazla biliyorum. Ve Türkiyede yaşayan kişilerin yazdıkları şiirlerde fevkalde bozuk türk dili kullanınını gördüm. Kastım birkartal'ın haklı gözleminde beni hep rahatsız eden konuya değinmekti. Bir kaç cümlelik yorumumda. Ne bir üye üzerinden Ne de bir şiir üzerinden yapılan tepki mevcuttur. Yorumum Şiirde Türk dilinin doğru kullanılması öneminde uctan değinmiş bulunuyorum. Fevkalade sade bir yakınmadır. Dediğiniz gibi : Ne sert bir tepki ! - Ne Yargısız infaz ! Ne bilmek ayıp değil bilmemek ayıp ilişkisi kurulabilir ! Sizin taktirinizdir. Aşırı tepki benim yorumumda değil karlşılığınızdadır . Teşekkür ederim. İyi paylaşımlar ! ( Bir gülümseme sıkıştırmak istedim yorumuma, sonuna kısmetmiş ) | ||
| | #9 | |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | #10 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 2.243
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:11871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hepdi birbirinden guzel..yureklerınıze saglık ben oyumu kullandım başarılar.. ~~JØìË dÊ vÏvrÈ~~ ![]() SeNide melekler korusun BaRıŞ..güle güle.. |
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.647
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:47969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Meleklerin Gülüşünü Duydum Daha söylenmedi aşkın son şarkısı Daha silinmedi hasretler Canımı dişime takıp Sevdim deliler gibi Sustum... ölüler gibi Senden vazgeçmeden ölürüm belki Aşkın son şarkısı olurum belki Dudaklarından at beni |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |