| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Aşk ve Kadın | | 15 | 29,41% |
| Gölgeler | | 8 | 15,69% |
| Vicdansız Kadın | | 2 | 3,92% |
| Bir Kadın | | 12 | 23,53% |
| Kadınınsa Kalp | | 14 | 27,45% |
| Oylayanlar: 51. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15/30 Kasım 2oo7 " Kadın " Konulu Şiir Yarışması Anketi Kapanmıştır Yarışma Birincisi B-CooL Aşk ve Kadın oysa kadın, sustuklarıyla konuşur sesini duyuramazken, yüreği çığlık çığlığadır adam sadece duyduklarını alır yanına ya duyamadıkları ..? sakar adamların yanlış hesaplarına kurban gitmiştir kadın .! aşkın mahkemesinde tanık da olamamıştır sanık da oysa; geceler boyunca acının şahidi, hüznün nedimesidir... deneme aşkların masum kobayı seçilmiştir.. yüzüne bakamamıştır adamın, gözleri sırtında hep bir hançer kalmıştır... kadının söyleyeceği çok şey olmasına rağmen, dikilmiştir tüm çığlıkları ağzına... dondurulmuş gözyaşlarını, hiçbirşey olamamanın acısıyla atar bir kenara.. tozlanacak hiçbirşeyi kalmamıştır, güzel sözlerinin dışında.. bir adam gitmeli bir aşk bitmelidir... Yarışma İkincisi εgε Kadınınsa Kalp Hayatımın tüm güzel yanlarına ad verdim seni Mutluluğuma tek sebeb olasın diye Nazik adımlarını bir kelebekmişcesine Bir çiçeğin yapraklarına dokundururken sen Tutayım parmaklarından düşmesin fikrinde Kenar köşede biçimsiz bir dalım ben Dudaklarından yayılan tılsımlı tınıların Papatya ıtırlarına eşlik edip yayılırken Sevmelerinin bitip tükenmeyeceği senle dolu Her nasılsa senden gayrı uykularım közdür tüten Yaprak yaprak nehre dökülür çehrene rastlayan Nehirde kalıcıymış gibi aksin Vazgeçtim bir yaprak gibi gövdemden Alaydın avuçlarına terin yeşilime işlesin O Kadın ki kolunu ben yönlü bir savuruşuyla Çepeçevremde eskiye dair bir kör ışık bile bırakmadı O ki bir iki kelimeyle varlığımı nedenlere bezedi Kadın dır o yumuşaktır gönlüde bir kaz kanadı gibi Bir ikindi meltemine teslim etti Sevi mi Bir kadındır o sevemezdi hiçbir vakit Bir Yiğit gibi. Ve bir kadındı o. Koyamazdı yüreğini zor bir sevdaya Bir kadındı o ama bir hain gitti. Yarışma Üçüncüsü şiyar Bir Kadın Bir Kadın Bakışları kederli,hüzünlü,masum Gözleri uykuya yenik düşmüş bir gecenin sabahında Yorgun yüzlü şehrin kokusu sinmiş yüzüne Hayat mücalesinin galip savaşçısı Bir Kadın Dağınık bir gölge misali Savruk bir yaprak misali Yürekli Fedakar Duygusal Vefalı Bir Kadın Elleri nasırlı tutar,gözleri kederli bakar Yürekleri deryalara açılmış İnsan ayrımı yapmaz sevgisinde Diline,dinine,rengine bakmaz… Bir Kadın Gecenin hüzünlü sis perdelerinin arkasındadır Masada mum ışığında özenle hazırlanmış yemekler Gözyaşlarıyla karışık “Hadi gel” diye dökülürken kelimeler dudağından Yol gözler Bir Kadın Hüznüde,ayrılığıda,yalnızlığıda Yüreğinde özenle saklar Sevgiyle büyütür Ve Bir Kadın Yalnızlığa terk edilmez Hakları elinden alınamaz Cennet ayaklarının altındadır Yüreğimizin sultanı Başımızın tacıdır onlar Ana olur,yar olur,yaren olur,yoldaş olur Sevdiklerinin uğruna feda edilebilecek ne varsa feda etmekten çekinmez Yokluğuda çeker,kahırıda çeker Gözyaşını akıtır içine BaRRaCuDa Gölgeler Her Köşe Başında Gölgeler Görüyorum ve binlerce kanat sesinde gidiyor bir yerlere hayallerim yada hayal kırıklıklarım mı demeliydim bir mum kokusu var havada kadınsı duygularla gözlerimde yaşlar ve bir kadın kokusu dokunuyor dudağıma dudağımda ıslaklık gözlerimden özenmiş bir tabut görüyorum sisler ardında ve ağlamalar hıckırıklarla bir kac ayak sesi tırmalıyor kulaklarımı yerler camur hava sisli ve yağmurlu bir kadın ölüyor yüreğimde gömüyorum onu kalbimin mezarlığına inanamıyorum güvenemiyorum ve bir kadın son buluyor gözlerimde.... Lobo Vicdansız Kadın Güneşimi aldın benden gecelere terk ettin Aşkın narına hasret iken ateşlere ittin Hiç düşündün mü bu adam niye yanar benim için Sevgiden yanar sevdiğine yanar vicdansız kadın Ama anlamaz senin taşlaşmış yüreğin Sevgi nedir? Yaşamayı denedin mi hiç Ağlamayı sevgilinin arkasından Bir parkta oturup dertleştin mi hiç Ölebilir misin? Sevdiğin için Vaaz geçebilir misin? Bu candan Oysaki ben vaaz geçerdim senin için Hem bu candan hem bu dünyadan O boşluk dolar elbet, yaralar kabuk bağlar, sızılar diner, acılar dibe çöker. Hayatta sevilecek şeyler yeniden fark edilir. Bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir. O boşluk doldu sanırsınız Oysa ; O boşluğu dolduran eksilmenizdir... birgün yakalanırsan içindeki çığlığa ... senin için sustuğum bütün zamanları hatırla .!!! |
| Mesaja teşekkür eden: (13 Kişi) | εgε (30-11-07), /hayaL//periSi/ (06-12-07), Artemis (07-12-07), bandobras (02-12-07), BaRRaCuDa (02-12-07), CnRaLpEr (30-11-07), deli gönül (07-12-07), EyLüLsu (01-12-07), gerceksevda (30-11-07), solεil (02-12-07), tuanaa (30-11-07), yekbunn27 (06-12-07), ŞiYaR (30-11-07) |
| | #3 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm katılımcılara başarılar diliyorum...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| Mesaja teşekkür eden: | εgε (08-12-07) |
| | #6 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dana 'da Şiir Gecesi Yine (: Aşk ve Kadın diğerlerinden biraz daha iyi Tüm katılım sahiplerini kutluyorum |
| | #8 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.293
Forum Gücü: 433 Forum Puanı:180884 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm Katılımcılara Teşekkürler ![]() Açıkçası etkilendim diyebileceğim çıkmadı. Belkide şuan öyle geldi. sonra tekrar denerim, belki vurulurum o sefer. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #11 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 2.581
Forum Gücü: 204 Forum Puanı:81485 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Emek verip yarışmaya katılanlara teşekkürelr. Hepsi çok kaliteli ve iyi eserler. Ben seçimimi yaptım. Tüm yarışmacılara başarılar. Sanat ve güzellik kazansın. ![]() Sınırsız DownLoaD... Müzik & Film & Oyun & Program ![]() " Beklemeyiniz... / Yönlendirmeyiniz... / Eleştirmeyiniz..." ![]() |
| | #12 | |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() sen çok yaşa emi Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
| | #14 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.293
Forum Gücü: 433 Forum Puanı:180884 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadın hep hüzünmü yazdırır? Bir tanede mutlu bir şiir olmalıymış, benim oyumu almak için ![]() Yinede kullandım oyumu ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #16 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.390
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadınınsa Kalp adli siire oyum ama hepside cok guzeldi .
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
| Mesaja teşekkür eden: | εgε (08-12-07) |
| | #17 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 85
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:5763 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katılanlara başarılar dilerim. Aşk ve Kadından yana kullandım oyumu.
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |