| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Terkettin | | 4 | 5,33% |
| Gidişinle | | 4 | 5,33% |
| Diren Ey Gönül | | 23 | 30,67% |
| Al Götür Beni de | | 2 | 2,67% |
| Yad Tanrısı | | 11 | 14,67% |
| Yokluğun Tüketiyor | | 23 | 30,67% |
| Terk Etme Beni | | 8 | 10,67% |
| Oylayanlar: 75. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15/31 Ekim 2007 " Terkediş " Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır. Bu defa yarışmamızın 2 birincisi var ![]() Yarışma Birincisi şiyar Diren Ey Gönül Diren ey gönül diren Hiç yaşanmamış günlerin inadına diren Yokluğun azaptır artık bana Gittin ya sen,musallada yıkandı kirpiklerim Gittiğin büyük kentlerden dönmeni beklerim yar Küçükte olsa bir umut var içimde Gözlerimde büyüttüğüm ırmaklara aldırma sen Söz dinlemez yüreğime aldanıp usulca bıraktım ellerini Gitme Diyemedim,kal diyemedim Bilirmisin yar gelişine neler biriktirdim Hüzün kokan karanfiller; Gözkırpmamış sabahlara dokuduğum siyah güller Söylenmemiş hasret türküleri besteledim Özlem dolu Şiirlerim hep sana yazıldı Her yağmur tanesi hasretime katık oldu Yokluğunda geçen her gece sabahladım Karanlığın kucağına emanetti gülüşlerim Okyanusların derinliğine umut bağladım artık Sen yoktun artık Öksüz kaldım Kimsesiz kaldım Yalnız,bir başıma Naçar Virane Hesapsız adımlar yürüdüm sokaklarda Her köşe başında seni aradım Tanımadık yüzlere sordum ismini Gören yok,bir iz yok senden Ölümün elleri cebimde artık Belirsiz bir göç hazırlığı vakti artık bedende Yalnızlık,ağır bir sessizlik artık yüreğimde Gözlerim ve yüreğim kan ağlasada Bende gideceğim arkama bakmadan Elvada artık içimin parçası Yüreğimin yarısı Kaderim Meleğim Sonsuzluk istiyordum sen yanımdayken Kimbilir belkide gördüğüm son ışık bu Küçük bir kar tanesiyim artık Sonsuzluk senle başladı,sensizkende devam edecek Olurda dönersen eğer kırkikindi yağmurlarıyla Ben halen ıslak hüzünlerimle Sana hasret yüreğimle Kan çanağı gözlerimle Öylece uzanmış serin toprağa Seni özledim deyişini bekliyor olacağım... Yarışma Birincisi storm Yokluğun Tüketiyor soğuk,karanlık bir gecede attığın her adımda, uzaklaşıyordun benden biraz daha.. Dizlerimin üzerine çökmüş dur diye haykırmak istercesine baktım ardından.. Boğazım düğümlenmişti,ne yutkunabiliyordum ne de "gitme" demek için doğrulabiliyorum.. Kilit vurulmuştu dudaklarıma.. Yasaklamışlardı sanki konuşmayı bana.. Öylece kalakaldım yokluğunun sonrasında, buz gibi kaldırımın en uç tarafında.. Kalkmaya çalıştım saatler sonra, sendeledim.. Tutunmaya çalıştım bir yerlere, senden başka tutunacak hiçbir şeyim kalmamıştı yıkıldım.. Zor da olsa yürümeye başladım hafiften yağan yağmurun altında.. Ne tuhaf.. Ne çok severdim yağmur altında yürümeyi Oysa şimdi öyle iç acıtıcı geliyor ki ıslanmak bu yağmurun altında.. Sitem ediyordum gökyüzünden düşen her damlaya.. Sensizlikle boğuşuyorum günlerdir.. Alışmam lazım diyorum ya nasıl dayanabilirim ki bu yokluğa.. Giderken de hiçbir şey bırakmamıştın bana.. Sadece kendini almıştın belki, bendeki her şey de zaten "sen"di.. Hayatımdaki her şeyi alsaydın da bir kendini bıraksaydın yanımda.. Eksiltilerle dolu hayatım şimdi.. Bütün cümleleri yarım bıraktın,hiçbirini tamamlamadın.. Söylesene nasıl doldurabilirim, nasıl yok edebilirim o virgülleri.. Geri gelsen birden, tükenmek üzere olan hayatıma yeni bir soluk olsan, gülümseyişine bakarken uykuya dalsam, düşlerimi ışığınla aydınlatsan, bu kez masal değil de gerçek olsan.. yeniden "aşk" desem "aşkım" desem sana ve sen ruhumda yeniden can bulsan.. Olmuyor, geri gelmiceğini, bu defa son olduğunu biliyorum.. İlk değil ama son terk edişin bu.. Bir kez olsun dönüp bakmadın ya giderken, o an anladım işte sende her şeyin son bulduğunu.. Nefesim bitiyor, tükeniyorum.. Varlığında değil bu kez, yokluğunda kayboluyorum.. Yarışma İkincisi ege Yad Tanrısı Benzimde gölgeler belirirken Rüyalar tatlı anıların köz kızılı aydınlığında, dağlamakta Güneş yaklaşıp yaklaşıp uzaklaşırken Buzdan gözlerimden yaşlar sızmakta 'Tut ki gelmedin zaten' yalanına annem diyorum Anılarımdan, büyümüşlüğüm seneler gibi Saklansa varlığının sancısı gündelik dürtülerin gölgesine Saatler sürercesine bir nefes çekiversem çocuksu bir keyifle Ve bırakıversem yüreğimi yine bulutların nemli gezişine, martıların öbeklerine Terkettiğin, ben Türküsüz bir düğünde zevce Gelinim geceler Sadıcım yokluğun Yarınım koşan adımlarının binlerce yıl uçuşacak toz savuruşunda nefes alışlar boğukluğunda Gel Gitme Diye Sızlanan Sesim, Gırtlağımda Gömülü Bir kenara yığıverdiğim bedenim sessiz bekleyişlerde Bazen zinde, bu sayede bir düşte. Yad mevsiminin tanrısı sen Giden!!! Bir ıslıkla süzülüp geliyorsunda dokunuyorsun Anlamını yitirmiş gözlerime -Defeden bir küfür ve gözyaşları- Sığabilsem bir ceviz kabuğuna And olsun, bırakırım okyanusa Ruhum nasıl ki büyük kayıpta Bedenim sade acı, sade kederin koynunda Yarışma Üçüncüsü Lobo Terk Etme Beni Beni bırakıp gittiğin günden beri Geçmiyor zaman ne ileri ne geri Ağlamaktan gitti gözümün feri Gel ey! Sevdiğim terk etme beni Hani diyorum dönerse tekrardan Neler feda ederim geçerim candan Tükendim gel gittiğin yoldan Dön ey! Sevdiğim bırakıp gitme beni Mattet Terkettin Bana inanmamıştın, En büyük hatayı yapmıştın. Bense inandın sandım, Ama her zaman ki gibi yanılmışım. Yetti artık bu çile, Senden kurtulmak mı bela? İnanmam artık sana, Sende beni herkes gibi TERKETTİN... Terkedildim uslanmıyorum, Sanki hala seviyorum. İlk günlerdeki gibi, Sevgi dolu seviyorum. Şu terketmek olmasaydı, Bütün hatalar ayıklansaydı. Sen beni sevmesiydin, İşte ben o zaman bitmiştim. Ama sana inandım, Ve bende hata yaptım. Sende beni herkes gibi TERKETTİN... Terkedilmek hoş bir duygu mu? Bunu hemen anlat bana... Beni terk etmedin sanma. Yoksa pişman olursun sonra... Beni aldatan sensin, Bırakıp giden sensin, O zaman söyle bana beni niye terkettin... Sende biliyorsun ki, O zaman öleceğimi... Beni aşkına bıraktın, Sonra birden kaytardın... Sende beni herkes gibi TERKETTİN... Bana inanmamıştın. Çok büyük hata yapmıştın. Benim seni sevdiğimi sende biliyordun. Ama bile bile terkettin... Öleceğim sanmıştım birden uyanmıştım... Bir baktım ki sen benim yanımdasın... Öyle çok sevindim ki Birden sarıldım ki O zaman anladım. Terketmek dünya kadar kötü bir şey... Sen beni demek ki, Dünyalar kadar seviyorsun. Hep yanımda oluyorsun... Bırakıp gitmiyorsun.... Demek ki ben aşık oldum... O zaman hayatımda o kötü 3 kelime yer almadı... TERKETTİN... lost_soul Gidişinle Dolanıyorum aklımın daha önce var olduğunu bile bilmediğim köşelerinde Terkedilmişlikten çok daha öte bir acı var bu kez zavallı yüreğimde Yokluğunun hüznü çökmüş bir zamanlar aşkınla ışıldayan gözlerime Gidişinle bitmiş bu can, yeni anladım... Gözlerine bakınca huzur dolduğum Nur yüzüyle hayat bulduğum O güzel yüreğini yüreğime koyduğum Gidişinle bitmiş bu can yeni anladım... maybe Al Götür Beni de Al götür beni de, Terketme,bırakma beni! Yalansız, riyasız, Terketme beni! Al götür beni gittiğin yere, Yalanlar diz çöksün, Martılar denizde halay çeksin, Al götür beni de uzaklara! Bırakma beni,yalvarırım, Masal olmasın gülmek, Senden ırak kalmayayım, Sevginden ırak kalmayayım, Ne olur terketme beni! O boşluk dolar elbet, yaralar kabuk bağlar, sızılar diner, acılar dibe çöker. Hayatta sevilecek şeyler yeniden fark edilir. Bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir. O boşluk doldu sanırsınız Oysa ; O boşluğu dolduran eksilmenizdir... birgün yakalanırsan içindeki çığlığa ... senin için sustuğum bütün zamanları hatırla .!!! |
| | #2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.178
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vakit ve emek harcayan tüm katılımcılara bol şans ![]() |
| | #4 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 7.978
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:95678 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katilimcilarin hepsinin ellerine yüregine saglik |
| | #5 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Diren Ey Gönül zevkle, tekrar tekrar okuttu, çoşkulu, akıcı. Kavrıyor dili , zihni adeta. Sahibini şimdiden kutlarım. |
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim oyum yoklugun tüketiyor a Yorgun... |
| | #7 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.422
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57263 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bütün katılımcı Şair yürekli insanlara başarılar...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| | #9 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | iki tanesi diğerlerinden bellice ayrılıyor..o ikisi arasındanda seçimim "yad tanrısı".. herkese başarılar.. |
| | #10 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.293
Forum Gücü: 433 Forum Puanı:180884 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Nefesim bitiyor, tükeniyorum.. Varlığında değil bu kez, yokluğunda kayboluyorum.. İnce ince işledi Düşüncelerimi katılan arkadaşlara teşekkürler ![]() Oyum Yokluğun Tüketiyor'a ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #11 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 66
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:11830 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyumu kullandım.. Beğendiğime kullandım (hadi ya bilmiyorlardı)
Milli piyango olsaydım ilk sana vururdum |
| | #12 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 442
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hepsi cok güzeldi ama birini secmek gerekiyor oyum yad tanrısına herkeze bol şans
Get up..Stand up..Don't give up the fight! |
| | #13 |
| Asistan Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 683
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:12520 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Diren Ey Gönül (= başarılar herkese yürğinize saglık |
| | #14 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.011
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:11303 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılımcılara başarılar Diren Ey Gönül =) muhteşem Bırak beni benle Sensizliğin en derin yerinde ![]() Tarafız,Tarafındayız ve Sen Neredeysen Biz de Oradayız! |
| | #15 |
| Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.514
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24040 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | terk etme beni olsun.. en azından kısa uzun değil. iki saniyede okuyup bitirebiliyorsun.. evet oyum ona. Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. |
| | #16 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yad tanrisi.. diger siirlerde guzel ama bu ba$ka .. Herkesin yuregine saglik ... [glint]Yαѕαиαи нєяѕєуιи вιя ѕєвєвι ναя∂ιя... [/glint] |
| | #17 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.647
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:47969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yad Tanrisi.. basarilar herkese..! Daha söylenmedi aşkın son şarkısı Daha silinmedi hasretler Canımı dişime takıp Sevdim deliler gibi Sustum... ölüler gibi Senden vazgeçmeden ölürüm belki Aşkın son şarkısı olurum belki Dudaklarından at beni |
| | #18 |
| Öğretim üyesi Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 230
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
diren ey gönül
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |