| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun? | |||
| Tortu | | 25 | 30,12% |
| Düşlerde Azap | | 5 | 6,02% |
| Umduğumsun | | 11 | 13,25% |
| Kafdağı | | 2 | 2,41% |
| Kul Olsun | | 2 | 2,41% |
| Düş Kur Halkım | | 5 | 6,02% |
| Düşle Beni | | 4 | 4,82% |
| Seni Düşlerde Sevmek | | 5 | 6,02% |
| Hayali Sevda | | 16 | 19,28% |
| ...ve kirpiklerine dökülüyordu | | 8 | 9,64% |
| Oylayanlar: 83. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() Downloadiki | 15/31-o1-2oo8 " Düş " Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır Tüm katılımcılara teşekkür ederiz Yarışma Birincisi Artemis Tortu Tırnak aralarımda kaldı çocukluğum Ve sana gelirken Yıkamadım ellerimi… İçime istiflenmiş bir çörek kokusu Annem camda, adımı söylüyor… Evin bahçesi yarım yamalak koruma altında, Çitler… Evim, kalem benim. Tırnaklarımın arasına saklambaçlar kaçıyor, Körebeler, beş taşlar… Tırnaklarım etime geçiyor, büyüyorum… Gözlerimi kapıyorum, ağlıyorum. Uyku, ey yüce krallık! Sana sığınıyorum… Elin boynuma dolandığında “hayaldi” diyorum Gözlerim kapalı, dünya sabit, hayaldi… Ve soruyorum “-Kaç düşümü bozdurmalıyım geçmişe dönebilmek için?” Rüzgara bırakmışsın cevapları, uluyor, yüzümü yalıyor “-Hiç!” diyor… Açıyorum gözlerimi, Hayaldi diyorum… Ağlıyorum… Yarışma İkincisi RAMSES113 Hayali Sevda Hayattan bezmiş bir şekilde, Yine hayaller denizinde yüzüyorum sessizce... Dalgalarla boğuşurken sevda ile, Düşlerimi seyrediyorum ölümüne... Sonu gelmeyen dertler ile, Yinede açılmayı bilen gözlerim... Hergünü ümitvari bekleyen masum yüreğim, Gün sonunda yeisler ile yanıyor... Acılarımı bir kenara bırakarak... Hayalinle yanıp tutuşarak... Kavgalarımı hepten unutarak... Sevdanı davam yaptım ağlayarak... Yarışma Üçüncüsü şiyar Umduğumsun Umduğumsun Yalnızlıklarımın çilesisin Sevdikçe korktuğum Korktukça bağlandığımsın Yarınımsın Gecenin bir yarısı uykularımın yorgun menekşesi Düşlerimin mahpus yari Titreyen ellerimde üşüyen kardelen çiçeği Ürpertilerimin arasındaki sessizliğimsin Umduğumsun Beyaz sevdaların yaban gülüsün Umduğumsun Huysuz düşlerimin hırçın çiçeğisin Umduğumsun Beklediğimsin Özlemimsin Hasretimsin Yorgun hayallerimin taze gülüsün Mevsim mevsim hüzün kokan sosın sın Yolunu gözlediğimsin Umduğumsun Bu bir Şiir değil Anlatamadıklarımın masum heceleridir Yaşayamadıklarımın hüzünlü ifadesidir Düşlerimin imkansız çığlıklarıdır Opeth ...ve kirpiklerine dökülüyordu "...ve kirpiklerine dökülüyordu ~s@l-ch@~yaz güneşi sevgili... iki dudak arasında düş kurardık biz... senden önce..senden sonra..." kibrit çak yürek boşluğumun karanlığında. sözcükler buharlaşıp karışıversin maviliğe düş bu iki iklim arası.. iliklerimizde. avuç içlerimize yağacak gebe düşmüş gece. yak kibirinden bir sayfa daha. umut bu ...maviye çalarken eskimiş hatıralar yoksulluğumuzdan ziyade. ve kirpiklerine dökülüyordu yaz güneşi sevgili. soyuyorum dışımdaki kabuğu... vakitsiz anlıyorum içimdeymiş kırılganlıklarım... Düşlerde Azap Yaşamakla bitti hayatım, Ölmekse yeni bir yaşam bende... Kanatsız bir kuş gibi uçar ancak bu yürek... Bu bedende ve bu engebelerde Düşlerim bile hayal oldu Hayallerim bile imkansız... Gözlerim Azrail'i beklerken Düşlerim ölümü gözlemekte... Yastığı başıma koyduğumda; Düşlerim bile izin vermiyor girmeme, Mutluluktan içeriye... İzin vermiyor bir küçük gülücüğe Yazık değil mi bu kalbe? Çektiği bu kadar yetmez mi? Onun söylediği ne; YETMEZ! Virane Düş Kur Halkım Düş kur Vatan hainlerine rağmen Alçaklara rağmen Düş kur Şahitlik et anam Kırmızı bayrağımızın gökte dalgalanışına Dört bir yanda okunan ezana Şahitlik et Ve Babam Üzülme Düş kur Doğacak bebelerin aşkına Mekteb sıralarında ilim Sahibi olacak çocular aşkına Düş kur Zaten düşler sokağıdır Bizim vatan Düşlerdir alınıp satılan Ama olsun yaşıyor yinede Insan Millet için Bize faşist diyen bölücülere rağmen Allah şüphesiz görür sizi Şüphesiz soysuzun bükülecektir dizi Düş kur milletim Düş kurun Al Bayrak ve ak Hilal uğruna Düş kurun Bedenim toprak altında olsada Ruhum yanınızda YiLdIz_GöZlÜm Seni Düslerde Sevmek Simdi benden uzakta kim bilir nerdesin kim bilir ne haldesin , gözlerim görmez oldu yüregim ise bos bir hayale carpar oldu seni düslerimde sevdim göstermeden söylemeden gizlice düsler kurdum belki bir gün o düslerim gercek olur diye bosa cabaliyorum biliyorum ama o kurdugum düsler ise beni ayakta tutan seni sensiz yasayabilmemi saglayan sen ise farkinda bile degilsin kim bilir belkide farkindasin ama bilmek bile istemiyorsun ben aliskinim seni düslerimde yasamaya senden uzakta olsam bile yanimda sicakligini nefesinin sicagini duyamasam bile düslerimde yasiyorsun yüregime ektim seni düslerime hapsettim seni bu bile yetiyor bana sevildiginden habersiz bekledildiginden habersiz burada bekliyorum seni düsler kuruyorum seninle ama sensiz.... BaRRaCuDa Düşle Beni Düşle Benle Yada Bensiz Bir Hayatı Ama Sadece Düşle Çölde bir serap misali kalbimde yanızca bir kere olacağını korkma gölgelikler yok diye kanatlarım gölge olur sana bir meleği düşle gözlerime bakarak dal mavi derinliklere çölde gördüğün seraplar gibi ve ıslak mavi gözlerimde gör bir meleği kendini hayalini kurduğun herseyde ben olayım sımsıkı sar sakla beni kisme duymasın adımı düşlerinde esir al beni düşlediğim herseyde sen varsın yada ben sadece seni düşlüyorum sen soğuk bi havada camdaki buğuya yazılansın sen kalbimde esir canımın cananısın Freedom Warrior Kafdağı Kalbimin en koyu yerindesin sen Orada yerin hazır Sıcaklığınla beni ısıtacaksın Güzelliğinle yön vereceksin kalbime Kışın yağan kar gibi Eriyip gitmeyeceksin sonra Hep kalacaksın yüreğimde sonsuza dek Sen Sonsuz ne demek bilirmisin Hiç kafdağını aştınmı Ben orayı aştım Aştım ve seni buldum Yani aşkımızı Evet biliyorum Aşkımız bir düştü belkide Benim düşlerimde yarattığım Ama bir gün kafdağını gerçekten Aşarsam gerçeğide bulacağım İnanıyorum… Lobo Kul Olsun Engin düşlerimin ardında Gizemli sırların sahibini Arıyorum, adını duyuyorum Ama ulaşamıyorum Sabahların geceye ulaşması Gecenin sabahlara varması Suyu yolunu bulup akması Düşlediklerimin bir kaçı Arıyorum bu gizemlerin sahibini Bekliyorum kavuşulacak günü Günler yitip gidiyor ve Özlemin daha da bir artıyor İşte o gün dünyada ki güzelliklerin, Tek sahibi sana hamdolsun Canlı ve cansız herkes bilir ki Sana ancak bu beden kul olsun! opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
| Mesaja teşekkür eden: (13 Kişi) | ℓєαяѕιση (01-02-08), *Azra* (02-02-08), Artemis (01-02-08), BaRRaCuDa (01-02-08), CnRaLpEr (01-02-08), GönüLçeLen` (02-02-08), Junior_Muftu (01-02-08), RAMSES113 (01-02-08), Riyanka (07-02-08), sedatfb (03-02-08), YıLdız_GöZlÜm (01-02-08), ~s@l-ch@~ (01-02-08), ŞiYaR (01-02-08) |
| | #2 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.705
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm katılımcılara başarılar diliyorum çok hoş Şiirler var yine...
Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
| | #3 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 13
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
ben oyumu kullandım ![]() yarışmacı arkadaşlara başarılar hepsi birbirnden güzel şiirlerr |
| | #4 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.371
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:13141 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katılan arkadaşlara başarılar dilerim.çok güzel şiirler var
![]() |
| | #5 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 92
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şiirler çok gzl katılan arkadaşlara başarılar dilerim ![]() S@L-CH@ adem41 ------> ~s@l-ch@~ BEN BİR TUTKAL!!! |
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.179
Forum Gücü: 215 Forum Puanı:92877 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyum Kafdağına gitti hayırlı olsun vatana millete efenim =)
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
| | #7 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 880
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2031 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayali Sevda'ya verdim oyumu.. Başarılar...
314 - нαѕαη™ |
| | #8 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.846
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tüm katılımcılara başarılar... hepsi güzel şiirler.. |
| | #9 |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 4.173
Forum Gücü: 68 Forum Puanı:18444 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok güzel şiirler var herkese başarılar diliyorum!!!
![]() |
| | #10 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.925
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Güzel şiirler var, başarılar katılımcılara.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 7.982
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:95678 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tüm katilimcilara basarilar diliyorum |
| | #12 |
| Rektör Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.469
Forum Gücü: 74 Forum Puanı:22587 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hayali sevda (: |
| | #13 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 52
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:3734 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan tüm arkadaslara basarılar emeklerine ve yüreklerine sağlık... Sen gittin ve renkler bitti Sadece siyah kaldı hayatımda Karanlık bir hayat Elimde kalan sadece siyah... SPACE....!!Bakabilirsiniz...(KamaşmasıN GözleriN) |
| | #14 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 18.188
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82958 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Söylemeyi borç biliyorum, Oylamaya şöyle bir baktımda, ismini dahi ilk kez gördüğüm üyeler, nasıl oluyorsa yarışmalarda boy göstermekte ![]() Katılım denen şey bu mudur? Değildir iNCELİKLER YÜZÜNDEN! |
| | #15 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tortu.. ![]() harika..! . . sustum.. |
| | #16 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 5.826
Forum Gücü: 189 Forum Puanı:77179 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan arkadaşlara başarılar Oysa düşlemek ne güzeldi çocukken. Nerden bilirdim yaşamın Böyle parçalanarak süreceğini Ve ömrümün,kendimi toplamakla geçeceğini... Bir yap-bozum sanki, Tek parçamı bile bulamadan, Yeniden dağılıveriyorum. |
| | #17 |
| Muhabir Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.019
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:46269 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tortu... Enfesti ! Şairini şimdiden kutlarım ![]() ![]() Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. -Yağmur içen kız.- |
| | #18 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 20
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:97 ![]() | Tortu güzeldi Umduğunsun Harika |
| | #19 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 28
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:922 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hepsi çok güzeller... Hayali Sevda bir başka... |
| | #20 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | katilmis olan arkadaslara basarilar aralarinda cok güzeller var yüreginize saglik(: ama oyumu kullandim cok farkli geldi , sözcükler ifade sekli oyum 1 e (: Yorgun... |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |