| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Ölümü En iyi Anlatan Siir Hangisi ? | |||
| Ve Ölüm Gelecek | | 11 | 21,15% |
| Ölümdür Benim Arkadaşım | | 3 | 5,77% |
| Bir Genç Son | | 2 | 3,85% |
| Ölümdür Ayrılık | | 4 | 7,69% |
| Bir Gün | | 7 | 13,46% |
| Ölümler | | 4 | 7,69% |
| Sensizlik | | 2 | 3,85% |
| Mutlak Ahir | | 9 | 17,31% |
| Korkmuyorum Senden | | 7 | 13,46% |
| Ölüm 1 | | 1 | 1,92% |
| Ölüm 2 | | 1 | 1,92% |
| Ölüm 3 | | 1 | 1,92% |
| Oylayanlar: 52. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15-31/Ocak/2oo7 "Ölüm" Konulu Şiir Yarışması Anketi Kapatılmıştır Anket sonuçlanmış şiir sahipleri açıklanmıştır . Katılan üyelerimize teşekkür ederiz Yarışma birincisi Opeth Ve Ölüm Gelecek Güz gelecek şüphesiz biliyorum Yapraklar dökülecek bir bir... Ve tiz bir sesle Yırtarak geçecek zavallı bedenimi zaman. Sırtıma ıslak ,çirkin bir nefes yapışacak. Annemin gözleriyle göreceğim kendimi Bakıp bakıp haykırıcasına bağıracağım köşeye sinmiş yüzüme... Babamın elleri olup Öldüresiye tokatlayacağım kendimi. Zaman gelecek biliyorum. Ve bir devin yaşanacak bedenimde Füruzan bir gecede nefesim yetmeyecek kendime Tenimde bir güz yaşanacak Çatlayacak dudaklarım "Ve ölüm gelecek " biliyorum... ............................................. Yarışma İkincisi emrowski Mutlak Ahir bir nizam ortada zahir inkar kabul etmez mutlak ahir kabil mi burada fazladan eylemek hayat bundan ibaret gelmek ve gitmek kim inanır ölüm son desen birgün yeşerecek elbet definler yerden madem zuhur edecek diriliş öyleyse beyhude değil bu gidiş belli değil zaman ve belli değil mekan hazır olmalı valiz, gidebiliriz her an gidelim o zaman heybemiz doluysa gidelim o zaman mahkeme-i kübraya ................................................ Yarışma Üçüncüsü justdoit85 Bir Gün Ve bir gün… Ummadığın bir anda, kapın çalınır. Garipsersin önce, Çünkü, yoktur yıllardır hal,hatır soran… Gelip,giden yok. O yok. Geleni düşünmeden ,büyük bir sevinçle koşarsın kapıya Tam kapı ardında ,açmakla açmamak arasında tereddüte düşersin. Ya gelen, yıllardır beklediğin değilse diye, Ya gelen, kapıcıdır diye, Bir süre sessizce beklersin. Ve sonra… Açarsın kapıyı en sonunda Ve işte son. İşte her şeyin sonu Eğer mutlu bir hayat geçirmişsen ne mutlu Çünkü artık filmin sonu… ................................................. Yarışma Üçüncüsü kurt_efe Korkmuyorum Senden Korkmuyorum senden ölüm gel burdayım Al canımı napacaksın ki ?? Karanlığa at ben Ateşlerde yak beni ölüm Yaş dinlmezsin bilirim Güç bilmezsin bilirim Saat geldimi alır gidersin Karşı koymak imkansızdır sana Çektim bayrağımı Bekliyorum seni ölüm Ölüm sonun başlangıcıysa Al canımı kormuyorum senden ölüm.... ............................................... BUR@K Ölümler ölüm kimine göre son kimine göre baslangıçtır ölüm insan bedeninin çürüyüp yok olması ruhun bedenden ayrılmasıdır insan ölümü bilir,ölümde insanı kimileri vardır ölüme gider kimileri vardır ölüm onlara gelir tek birsey vardır nerde olsa birbirlerini bulurlar ölümler kısa hayat yalan benim için can perperişan olmuş,titriyorum çok yalnızım ömür dediğin geçti zaten sonum yazılmış artık çare etmes faydasız geri dönüşler... .................................................. . aLtRu Ölümdür Ayrilik Ayrı kalmışlığın kaçıncı ayındayız bilmiyorum Çarpı attığım duvarda yer kalmadı karalayamıyorum. Sigara isi kokan odamda ölüm sessizliği, Ölümdür sana şiirler yazdığım kalemin karası, Ölümdür senden ayrılışın diğer adı. Yine oturup sigara içtiğim iskeledeyim, Hava sisli,soğuk,karanlık ve seni düşünüyorum. En son burada yazmıştım sana aşk dolu şiirimi, Ve yine burada yazacağım büyük şiirimi. Mürekkebim göz yaşlarım ve deniz suyu olacak. Bir sigara ile başlıyorum şiirime her zamanki gibi, Esen rüzgar kibritimi söndürse bile,yakıyorum vazgeçilmezi, Cebimdeki kalem ve kağıdım,sana bir kez daha yazacak. Tepemde yanıp sönen iskeleyi aydınlatma çabasındaki lamba, Her zamanki medceziri yaşayan deniz ve ben. İlk satırda dayanılmaz oluyorsun bebeğim, Her zaman acımı hissetmemek için yattığım sol yanım acıyor, Her seferinde gelip vazgeçtiğim karanlık sular bu sefer dayanılmaz oluyor, Geri dönüş yok sigara isi kokan odama, Geri dönüş yok sabahlara kadar dönüp durduğum yatağa. Ölümdür senden ayrılışın diğer adı... .................................................. . kimliksiz Ölümdür Benim Arkadaşım Çiğliğin bir anda tebessüme dönüştüğü vakit Bakışlarımda garip bir parlaklık ve bedenimi saran hafiflik Uygunsuz bir misafir gibi ansızın geldi ve renklenmiş duygularımın güzelliği Daha önceden unutulmuş bir dost vardır hani Yıllar sonra görüp ağlamak gibi Bir sözdür bütün hayatım tek bir anlam Yasanmış onca hatırlanası andır yaşanan Kurtarmaya çalışmayın beni mutluluğumdan Ne kadar anlamsızmış meğer yaşım Dokunmayın bana dokunmayın çünkü ölümdür benim arkadaşım ............................................ birkartal Bir Genç Son Bir tokat Onlu yaşlarda bir çocuk Adeta yanan bir kızıllıkta ki Suratımı tokatlıyor adeta sürekli Öylesine yanıyor ki yüzüm... Onu kaybettik Ablamızdı kırmazdı asla bizi Adeta meleğiydi aşkımızın Onu kaybettik dedi Ne dediginin farkındamısın?? Telefon kapandı arayamadım yine Günlerime nehir misali akan Hayatıma su misali dolan Kalbime durulugu unutturan İlk kalp acım için Onu kaybettik diyordu Ne dediğinin farkındamısın?? Yine o tokatlar... ............................................... ApTal_KovBoy Sensizlik Sensiz olmuyor, Ev,sofra,sokaklar, Hepsi seni özlemiş! SEn gittin gideli hepsi üzgün,hepsi ağlıyor! Sen gidince bahçemiz boş kaldı! Hatırladın mı? Sabahları çay içerdik bahçemizde! Ağaçlardan yapraklar düşerdi başımıza! Sensiz; evren boş,dünya boş,ben boşum Sensiz; diyar boş,evimiz boş,soframız boş Sensiz olmuyor bir türlü, Sensiz olmuyor Bursa sokakları! .................................................. . forumcu Ölüm 1 Ölüm hayatın sonudur. Bazı insalara göre. Ama aslında ölüm, Yeni bir dünyanın başlangıcıdır. Kimilerini uyurken, Kimilerini yürüken vurur. Ama en acısı savaşta ölen küçük çocuklardır. Hepimiz üzülürüz ama bişey yapamayız. Ölüm hem kötü hem iyidir. İyi yanı.Bİzi tüm dertlerden alır götürür. Kötü yanı ise bizleri sevdiklerimizden ayırır. ................................................ oushan Ölüm 2 geçmesin ölüm kapımdan bir gün bile isterdi gönül bunu ama nafile. bu tadi alacak her nefis bir gün ama kim bilir ne zaman gelir o gün ya ben yanıldıysam ye onlar yanıldıysa ya gerçekten gerçek varsa yada hiç gerçek olmamışsa ölümdür ki sevdikleri birbirinden ayıran yada gereksizleri temizleyip götüren arkadan ağlayıp sızlıycağına dönde kaldır başını bak bir etrafına kaç tane etten kemikten insan duruyor orda düşün ne işi var onların düşün bir gün sendemi böyle olacaksın ve tekrar düşün ya kimse olmassa tabutunun başında buz gibi musalla taşının üstünde yapayalnız çırılçıplak sadece bir kefen ile işte o zaman anla ölünün arkasından üzülme ölenle ölünmez ama ölümle bağını kesme her gün bir sonmuş gibi yaşa ertesi gün hayat yokmuş gibi yarım kalanları tamamla kırdığın gönülleri geri al içinde sakladıklarını dışa vur işte o zaman bir şüphen olmasın ki o taşın üstünde yalnız kalmazsın!! ................................................. TAMU Ölüm 3 Ölümden korkmazsın yaklaşıncaya kadar Bilirsin ve onunla yaşarsın, ölene kadar Zaman ilerler hayat kısalır Ölümden sonraya bir umut kalır Umursamassın yaşarsın, sonuna kadar Taki seversin birini ölene kadar İşte şimdi zordur onsuz hayat Giderek tadarsın ölümü, onun kadar Sevdigin ölse isyan edersin Birgün sende öleceksin bilirsin Öldükçe birbir hep tanıdıkların Buna karşı giderek güclenirsin Üzülünce birşeye ölsem dersin Halbu ki sende istemezsin Hayatın güzellikleri yanında Hep yaşam olsa dersin Ya hayatı sev ölüm korkutmasın Sonuna kadar yaşa, üzmesin Daha yapacaklarım vardı Ne olacak şimdi diyemezsin Ölümde hayatın bir parçası Onsuz bilemezsin değerini yaşamın Ölümsüz olmaz hiçbir hayat Sana bahşedilmiş bir sebebi var elbet... ilk 3 e giren yarismacilara rep puanlari eklenmistir |
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | el che (02-02-07), emrowski (31-01-07), ForgeR~Emo (01-02-07), iηƒєяηαℓ (31-01-07), justdoit85 (05-02-07), roza (31-01-07), Secret (31-01-07) |
| | #2 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 303
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:1550 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katılan herkese başarılar.
![]() Spor Grubu |
| | #3 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yine çok sayıda güzel şiir herkese çok teşekkürler
|
| | #4 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 192
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:87 ![]() | güzel şiirler..
ilgi gösterip oy verin bence ... teşekkürler herkese .. |
| | #6 |
| Şarkıların Ressamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.207
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:173580 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan bütün arkadaşlara teşekkürler ve bol şans |
| | #7 |
| Muhabir Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 388
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herkese bol şans
Gone with the sin my baby and beautiful u r. So , gone with the sin my darlingg.. ![]() |
| | #8 |
| Dekan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.450
Forum Gücü: 76 Forum Puanı:26697 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bnm favorm var ![]() herkese ii sanslar arkadaslar yine ölüyorum,kaçıncı bu .. ![]() Hiçbir fotografımızda bu kadar içten gülemeyecegiz. hiç bir zaman $imdiki gibi içten agLamadık tanrım ne darbeler ne yangınlar kentlerde biz soluk soluk her satır boslugunda sevdamız biz vardık varız. |
| Mesaja teşekkür eden: | el che (31-01-07) |
| | #10 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.668
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kalbinize sağlık katılan arkadaşlar benim favorim belli çok hoşuma gitti...inşallah kazanır... |
| | #11 |
| Cezalı Üye
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:87 ![]() | hadi arkadaşlar ...
ya nerde bu oylar ....katılım çok az ama ....olmuyor ki böyleee......... |
| | #13 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 256
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:9747 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bunu niye görmedim ben yaa All the sickness you conceive All the horror you create Will bring you to your knees |
| | #14 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 303
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:1550 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet arkadaşlar oy kullanalım.
![]() Spor Grubu |
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 0
1 Mesaja 1 kere teşekkür edildi
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:197 ![]() ![]() |
kullanırlar ya boyle bir destege ihtiyac duymayacak kadar saglam bir yarısma bu :S
|
| | #16 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 367
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:179 ![]() ![]() |
UÇURUMUN KENARINDA Uçurumun kenarında bir adam vardı Neydi onu uçurumun kenarına getiren Oysa iki saat önce çocukluk arkadaşı Ahmet’i Ziyarete gitmişti huzur evine Elinde çiçeklerle geri dönerken huzurevinden Ahmet’in Hayatını düşündü boynu bükük. Ahmet ah Ahmet eşi Zeynep’in vefatından sonra Emekli ikramiyesiyle aldığı evi satmış huzur evine yerleşmişti. Bu düşüncelerle eve döndü Abdullah. Ellerini yıkadı, kollarını, yüzünü, Kasketinin altından şöyle bir ak saçlarını sıvazladı. Odasına çekildi kıyafetini değiştirdi, Aynanın önünde ki kalemi aldı kağıt aradı, Kese kağıdı ilişti gözüne güzelce düzledi kağıdı, Uçurumun kenarındayım yazdı, Sanki devam etmek istemedi başka yazacakları vardı belki Ama tek cümle yazdı aynanın kenarına Annesinin, babasının ve eşi Gülizar hanımın resimlerinin yanına astı Pencereyi açtı, hava rüzgarlıydı öylece uzanıverdi yatağına, Annesi ve babasının, eşi Fatma hanımın ve dedesi Abdullah’ın mezarında Dua ettikten sonra uzunca olan biteni düşünmeye çalıştı Mehmet. Kalem sehpanın üzerindeydi, Oysa kese kağıdı dedesinin başucunda duruyordu, Hayır demişti babasına burada yazmış, Burada yazmış ama sanırım rüzgar yatağına kadar taşımış kese kağıdını. Mezarlıktan bu düşüncelerle çıktı Mehmet. Mezarlığın girişindeki çeşmede ellerini yıkadı, Kollarını, yüzünü ve şöyle bir sıvazladı saçını dede yadigarı kasketin altından. Arabaya ilerledi, torpido gözünden eski bir el çantası çıkarttı. İçinden çıkarttığı kese kağıdını torpidonun üzerine koydu, Camı açtı hava rüzgarlıydı, arabayı hiç çalıştırmadı… çok güzel şiirlerdi hepsi güzel en çok beğendiğime oyumu vereceğim bende kendi şiirimi yarışma haricinde paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz. |
| Mesaja teşekkür eden: | emrowski (02-02-07) |
| | #17 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uçurumun kenarındayım Hızır Bir dilber galasının burcunda ... diye devam eden bir siir hatırlıyorum |
| | #18 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.668
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | forumdaki arkadaşlar lütfen biraz daha ilgi arkadaşlarımız o kadar uğraşıp kalplerinden geçen sözcükleri dizelere döküyorlar vee biz destek vermiyoruz lütfen |
| Mesaja teşekkür eden: | el che (01-02-07) |
| | #19 |
| Cezalı Üye
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:87 ![]() | ewet.. |
| | #20 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 367
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:179 ![]() ![]() | iki gün önce uykum gelmiyordu yatağımda bu yazdıklarımı hayalimde canlandırarak düşündüm ölümü eğer konunun ölüm olduğunu bilseydim üzerinde çalışır daha güzel bir şey ortaya çıkarır ve yarışmaya katardım ama bu gün bakma fırsatım oldu konuya bende iki gün öncesinden anımsayabildiklerimi buraya yazdım belki üzerinde çalışsaydım daha farklı şeyler çıkabilirdi ama böylede hoşuma gitti aklımdan geçeni direkt yazdım konuya eğer hırsızlıkla itham edeceksen bu senin sorunun ben iki gün önce hayalimde canlandırdığım ölümü anlattım dediğim gibi en son 1997 de şiir yazmıştım 100 e yakın şiirimi yakıp attım birdahada yazmamıştım bu şiirin üzerinde çalışmayı düşünüyordum ama artık bunu yapmayacağım ve asla bir daha şiir yazmayacağım alakan için teşekkür ederim.
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |