| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun şairi kim olsun ? | |||
| Sevdim | | 3 | 8,11% |
| Büyümeyin Çocuklar | | 2 | 5,41% |
| Çocuk,dün,bugün ve yarın | | 16 | 43,24% |
| Çocukça | | 5 | 13,51% |
| Çocukluğuma Dair | | 11 | 29,73% |
| Oylayanlar: 37. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 16/30 Nisan 2oo7 " Çocukluk " Konulu Şiir Yarışması Anketi Kapanmıştır İlk üçe giren şiir sahiplerine yarışma ödülü olan rep puanları eklenecektir ![]() Yarışma Birincisi birkartal Çocuk, Dün, Bugün ve Yarın Kalbimde renkli bir köşk Dudağımda samimi bir şaka Hatıralarımda akça bir sokak Şimdilerde çıkarmaktan utandığım Bir mendil cebimde çocukluk Benim beyaz, ipek çocuklugum Birkaç dakika az oyun Birkaç dakika fazla uyku Bir iki şeker, birde top Ne büyük sıkıntılardı Annem sarıldıgında ne kalırdı Uykumu benden alan..! Kirlenirdik ya, kir değildi aslında Toprak kokar o eller Bugün sarılsa bana, çırpmam bile üstümü Sen kirletemezsin çocuk Sen dokunuşunla yakmazsın Bir uçurtmayı süzdürmek, dipsiz mavi göklerde Bir kuşa hükmetmek gibi Bir kırmızı balonun ipide elimde Bu güzel ve ucan sey benim, bak ipide parmagıma baglı Çok zenginim Öylesin..! Babam işten geldi Filesinde büyük kırmızı elmalardan Suratıda asık değil Bugün terörist öldü mü baba Babamla konusuyorum, hemde ilgilenecegi konu Hüseyin Amca yla hep bundan konusuyor Bana sarılırmı acaba Sarılır ya ... Bugün 23 Nisan Seneye okula gidecegim ya Beni de bandoya alacaklar Bende üfleyecegim neşemi Çoşkum marşlarla dalgalanacak Bende yürüyeceğim gururla Heryerde Atatürk var O iyi ki var Bende cumhurbaşkanı olacagım Hep kitap okuyacak Hiç diz çökmeyecegim Hep dinleyecek, konusacagım ama Konuşurken ayıp demeyecegim Ben deneyeceğim Filmlerde heryer yanıyor, yıkılıyor Herkes ölüyor, vuruluyor Büyükler ya küfrediyor Ya yanlış yapıyor, ya savaşıyor Birde dünya ısınıyor diyorlar Ben çocuk olarak büyüyebilecekmiyim Yoksa büyükler gibi çocuk mu kalacağım Ama bizim mahallede her çocuk diyor ya Ben büyüğünce çok ağaç dikecegim Ben büyüyünce avukat olacağım Ben büyüyünce doktor olacağım Bende büyüyeceğim. Nasılsa büyükler yaşlanacak Biz Geliyoruz Yarışma İkincisi samibekmez Çocukluğuma Dair gitsem o köye diyorum ama traktörün römorkunda sarsıla sallana yutsam o sarı tozları sindir’ e sindire o sandırmalı kuyuyu görsem bozkır ortasında tatar köyünün yanından geçip yavaşça bağların dibinden insem köyüme kadınlar tahta tokmaklarla dibekte dövseler buğdayı bulgur olsun deyi baksam köyün boğasına uzaktan bakıp ta ürperse içim heybetinden dedem sen mi geldin gelgel dese ebem sarılsa bana öpse sulu sulu o hep ter kokan koca vücudu ekşi ekşi burnuma koksa çırpı atıp sabah odadaki peçkaya yengem pate kızartsa köy ekmeğini gevretsem pecka üstünde ebemin kara kovan arıları vızlasa soksa ta üstünden gözümün çamur sürsem şişse kapansa gözüm sapanla taş atsam kuşlara çocuklarda bana atıp yarsalar kafamı suratımın yarısı kanla dolsa ağlıyı ağlıyı sövsem onlara sonra gitsek köy dışındaki o kuyulara su içseler koyun ile kuzular bende baksam içime çeksem o koyun kokan havayı 3 arkadaş girsek gizlice çitlerden atlayıp dalsak bağlara koparsak zerdalileri çıkarken sabisi yakalasa da bi ir ezil olsak yaz günü binsem düvene harman yirinde tozdan abaza abaza kaşınsa ensem yarım kesilmiş varilde donsuz yunsam aşık oyunu oynasak çocuklarla hep ben kazansam çokça kızsa çocuklar bana ne gubarıyon la deyi kavga çıksa sumsuk atsalar, yüzümede cırnak koşsam çimenlerde küçücük sıpalar gibi saatlerce de sıklam olsa su gibi aksa terim kuyuya koşup tenekeden içsem buz gibi suyu sonra dalağım şişse böğüre höğüre ağlasam dizyem gile gitsem alma soyup me şunu da yi dise halam yufkanın içine çökelek dürse ıcık da pekmez sürse nineyim pirzolayı nineyim pastayı yaylı arabalara takışsam ardından yiyince suratıma kamcıyı tuvarlanıp henkilsem kolum dizim yarılsa kanasa ağlasam bende kana kana ebem yaramı sarsa üstünede ıcık kül koysa köpek yavrularıynan boğuşup hırışsam anası gelip hem dalayıp hemde iki diş atsa ebemde kızıp depeme depeme vursa çeke çeke uyusam içimi giceleyin sabah yengem bazlama yapsa ocağın külü nede pate atsa kabuklarıda yanık yanık olsa akşamda göceli tarhana yi sem yirken daş çıksa dişimi kırsa ülen sen ne nebisiz edepsizsin diyi kızsa ebem kızıpta geri eve postalasa köy postasıynan yolda çişim gelse durdursam postayı şuför de bana kızsa Yarışma Üçüncüsü chracter Çocukça kücük dünyana büyük düşler sıgdırmak mı? üstelik, kadife renkli bir içsel avuntunla hep beyaz degil ki hayat gördüğün pembe düşler gibi ne acı, hem büyüyeceksin hemde büyütecek farkında olmadan koca bir ömrü eskiterek...... illegal_melo Büyümeyin Çocuklar ...büyüdüğüme pişmanlık duyarken... herşeyden uzaktı saf kalbim bambaşka bir heycanla yaşadım geçmişte kalan günleri ben sıralı kaldırım taşları güneşi yanstırdı yüzümüze oyunlarımız günahsızdı taze ekmek kokusu gelirdi burnumuza okul yolunda çocuklar çantalar ellerde herşeyden uzak yaşıyorlar tozpembe görüyorlar bugünlerde hayatı onlar sakın çıkarmayın gözlüklerinizi sakın büyümeyin çocuklar bizler de çocuktuk bir zamanlar sıralı kaldırım taşları güneşi yansıtırdı yüzümüze tüm sözler tutulurdu dostluğun tadı kalırdı damağımızda ne çabuk uyandım o rüyadan hiç bitmeseydi ne olurdu eminim sokağımızı yine ekmek kokusu doldururdu delikanlı sözleri yine tutulurdu belki o günler devam ederdi zaman böyle gelip geçmeseydi yıllar bizi bizden çalmasaydı ApTal_KovBoy Sevdim! Sevdim ben, Saflığı,beyazlığı sevdim, Sevdim, Karda gıcırdayan botları sevdim..! Sevdim..! Çekirdek külahından denkleşen, Sinema harçlığını... Sevdim ben Sevdim, Hayatı sevdim, Çocukları sevdim, Çocukluğa dönmeyi sevdim..! ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: | Artemis (08-05-07) |
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 18.186
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82730 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katılan herkese başarılar diliyorum.
iNCELİKLER YÜZÜNDEN! |
| | #3 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.820
Forum Gücü: 45 Forum Puanı:10838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Guzel seyler dokulmus kalemlerden ben çocukcayi sevdim en cok aralarindan..
BiR KoRKuLuK GiBi iÇiMe DiKiLDiN BeNi DaHa BuLaŞMaDaN BiTiRDiN BiR HaYaT aVCuMa ÇiZiLDiN BeNi KeMiRDiN NeYe ÇeViRDiN SeN.. |
| | #4 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 596
Forum Gücü: 13 Forum Puanı:2286 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gerçekten çok harika şiirler...katılan herkese yürekten tşk ediyorum...
|
| | #5 |
| Muhabir Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.019
Forum Gücü: 111 Forum Puanı:45895 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çocuk, Dün, Bugün ve Yarın güzeldi ![]() Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. -Yağmur içen kız.- |
| | #6 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.291
Forum Gücü: 305 Forum Puanı:139718 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şiirlerin hepsi çok güzel..emeği geçenlere sevgiler.. opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
| | #7 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel şiirler tüm katılımcılara başarılar |
| | #8 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 77
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:505 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok hoş şiirler var ben çocukça ya bayıldım ;yalın ve güzel bir tınıya sahip. hepinizin yüreğine sağlık;çocukça nın şairini de tebrik ediyorum bu güzel şiire soluk kattığı için gözyaşlarımızın rengi aynı... |
| | #9 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 482
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:4101 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyum Çocukluğuma Dair'e. Helal olsun. Başarılar herkese.
Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap; Yok olacaksan neden varsın? Cevap verebiliyorsan yaşa, veremiyorsan intihar için iyi bir sebebin var dostum... Eşit Olmayanlara Eşit Davranmak En Büyük Adaletsizliktir!! ![]() Xasiorklu Melo |
| | #10 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 7.978
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:95678 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hepside bir birinden güzel yazan arkadaslarin ellerine yüreklerine saglik oyumu verdim ama hak eden kazansin diyorum ![]() herkese basarialr dilerim |
| | #11 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.312
Forum Gücü: 434 Forum Puanı:181034 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hepsini beğendim ama oyum bir tane Çoçukça Kısa ve Öz ne güzel anlatmış değilmi? ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #12 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hepinize basarilar dilerim Yorgun... |
| | #13 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.421
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:3224 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | emeklerinize sağlık arkadaşlar başarılar ![]() |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |