| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent ![]() | Heath Ledger ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Two Hands ![]() ![]() ne yazık ki two hands'in wallpaper'ını bulmayı başaramadım.. hiç bişey koymamak da istemedim... Ten Things I Hate About You ![]() ![]() The Patriot ![]() ![]() ![]() A Knight's Tale ![]() ![]() ![]() Monster's Ball ![]() The Four Feathers ![]() Ned Kelly ![]() ![]() ![]() ![]() The Order ![]() ![]() ![]() Lords Of Dogtown ![]() The Brothers Grimm ![]() ![]() ![]() Brokeback Mountain ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Casanova ![]() ![]() ![]() Candy ![]() ![]() ![]() I'm Not There ![]() The Dark Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The Imaginarium of Dr. Parnassus ![]() ![]() Heath Ledger 29 yıllık hayatına tam 15,5 (bir tanesinin tamamı çekilememişti..-The Imaginarium of Dr. Parnassus-) film sığdırdı.. O yalnızca kızların sırf yakışıklı olduğundan beğeneceği türden bir aktör değildi; çok yetenekli, cesur ve değişikti. Artık onu herhangi bir filmde göremeyecek olmamız gerçekten çok üzücü... Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey gelmez elimizden... Keşfetmek istediği şeyler vardı..Şansı yaver gitmedi... Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #2 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.415
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17403 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kim la bu Müslümanmıydı ..Allah amelince tahsiratını affetsin .. Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 219
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kemikleri sızladı adamın mezarında Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #4 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 327
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sıradan bir oyuncuydu.. hatta biraz kaba gelebilir ama ölene kadar ilgi çekici hiçbir niteliği yoktu.. son filmi de çok abartılıyor.. "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
brokeback mountain'da da the dark knight ta da çok iyi merformanslar gösterdi... ölmeseydi de oscar alırdı....
Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #6 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imdb de ilk sıraya taşıyanlar da senin gibi düşünüyordu galiba.. lakin çok sürmedi.. 2 hafta kadar kaldı zirvede.. ![]() efsaneler yine yerlerini aldılar.. "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #7 |
| Yard. Doçent ![]()
ben zaten efsaneler kadar demiyorum... ama heath ledger'ın da joker tiplemesini gayet gerçekçi ve jack'ten daha iyi yaptığı da bir gerçek...ben sadece bunu söylemeye çalışıyorum.. Yoksa tabi ki The Dark Knight filmi mükemmel bir film değil.. The Godfather gibi klasik sayılanlarla boy ölçüşmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım... (film olduğundan pek mümkün bir durum değil ama ![]() )
Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #8 |
jack ? jack nicholson ? ![]() böyle düşünülmesini sağlayan tek şey 28 yaşında evinde ölü olarak bulunmasının üzerinden henüz çok geçmemiş olmasıdır.. 10 yıl sonra yine "the joker" denildiğinde jack nicholson akla gelecektir.. tabi yeni nesil sinema seyircisi ledger'la avunmaya devam edebilir.. ihtimaldir.. "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #9 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | düşüncene saygı duyuyorum.. jack nicholson'ı çok seviyorum ve muhteşem bir oyuncu olduğunu düşünüyorum hatta muhteşem kelimesi onu özetlemek için son derece yetersiz ama bence heath ledger joker olarak daha iyi bir performans sergiledi.. 28 yaşında ölü bulunmuş olmasının the joker performansını daha iyi yaptığı falan da yok, ölümü performansının iyiliğine ne bir dezavantaj ne de avantaj sağladı. senin söylediğin nedenlerle joker'in heath versiyonunu beğenenlerin de oyunculuk ve sinema hakkında hiç bir şeyden anlamadıklarını düşünüyorum açıkçası...Bu yüzden imdb de The Dark Knight'ı hak etmediği halde birinci yapan bazı şaşkınları görüp de, muhteşem bir performans sergilemiş olan ve karakterin resmen kendisine dönüşen çok yetenekli bir oyuncuyu arada kaynatman pek de dürüstçe gelmiyor.... Yeni nesil sinema seyircisinin de ledger'la avunacak bir durumu yok çünkü Ledger'ın aksine 71 yaşında olup da hala yaşamaya devam eden ve H.L'nin ölümü hakkında "Onu uyarmıştım." diyen Joker, Jack Nicholson... Sonuç olarak bunlar göreceli kavramlar. Jack Nicholson ya da Heath Ledger arasında seçim yapabiliyorsun..Yeter ki birini överken diğerini ayaklar altına alma... Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #10 |
filmografisine baktım biraz önce.. tv serileri ve bikaç kofti filmi hariç tüm filmlerini izlemişim ledger'ın.. elle tutulası 3 tane filmi var.. biri ölümünün hemen ardından meydana çıkan ve başrolünde hayranı olduğum Christian Bale'in oynadığı batman, ikincisi mel gibson ile oynadığı vatansever bir diğeri de ibne biraderler.. uzaklarda aramayalım başarılı oyuncu portresini.. son filminde başrolü paylaştığı oyuncunun filmografisine bakalım.. yeterli cevabı alırız kanaatindeyim.. ![]() özetle şudur benim için mühim olan.. 2 filmde gösterdiği iyi performans oyuncuyu iyi oyuncu yapmaz.. hele hele üstadlarla kıyaslanması tamamen bir yanlışlık silsilesidir... "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #11 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ölmeseydi onlarca daha güzel filmde oynardı..ayrıca o "ibne biraderler" dediğin film de onun her oyuncunun yapmayacağı şeyleri yapabildiğini, bu konuda cesur olduğunu gösterir. christian bale de ondan 6 yaş büyük bu arada... 6 yıl daha yaşasaydı heath ledger 'ın filmografisi de onun kadar 'dolu' görünebilirdi.. Konuya bu şekilde yaklaşırsan, o filmde Michael Caine ve Morgan Freeman da oynuyor..Onların filmografisini de Bale'in kiyle mi karşılaştıralım yani?? bu konuyu bu kadar büyütmenin bir alemi yok sen jack nicholson diyorsun ben heath leger...neden sadece benim gibi saygı duyup konuyu kapatmak için uğraşmıyorsun? Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #12 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 168
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:1699 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sırdan bi oyuncuydu gercekten yani bir ;Edward norton , Alpacino , Tom hanks'in yanından bile gecemez |
|
| | #13 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.115
Forum Gücü: 97 Forum Puanı:36133 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şu müslüman olmayanlara Allah rahmet eylesin demeyin arkdaşlar sevmiyorum bu adamı kıcık alıyorum ![]() benim adamım Ryan reynolds Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | o zaman Rest in Peace diyim artık yani ne fark edecekse... Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #15 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.115
Forum Gücü: 97 Forum Puanı:36133 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Allahın rahmeti Müslümanlaradır rahmet eylesin derken yani günahlarını affetsin anlamındadır. Onun gibi birininde Rest in Peace olacagını sanmıyorum ama hadi dediign olsun Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #16 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | açtııma pişman oldum valla bu konuyu... ne malovski insanmışım ben meğersem haberim yokmuş yaa-aslında var da- Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #17 | |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
birinin filmlerini beğenmemek saygı duymadığım anlamına mı geliyor.. ![]() hayır konuya bu kadar uğraşmışsın.. resimleri bir araya getirmişsin.. e haliyle ilgilisinde.. ledger hakkında iyi veya kötü bu konu altından konuşulması rahatsız etmemeli seni.. kaldı ki bir oyuncu hakkında ne konuşulabilir ki ? ben bir izleyici olarak oyuncular hakkında genelde "iyi" veya "kötü" temalı yorum yaparım.. :S konuyu açarken ne bekliyordun acaba ? makyajı süpermiş.. aaa 523. resimde ki elbiseler harika olmuş.. 2349825. resimdeki saçı mükemmel dememi felan mı ? "ibne biraderler" olayına da açıklık getireyim.. aslına bakarsan bu filmi kötülediğim veya beğenmediğim için söylemiş olduğum bir benzetme veya lakap değil.. bu isim filmin orjinali henüz piyasaya çıkmamışken seyyar satıcıların birinde gördüğüm kapak ismidir.. yani patenti korsan sektörüne ait harika bir tanımlamadır.. komik bir durum yani.. trajik değil.. neyse bu konudaki son sözlerim : ledger vasatın üzerinde olmayan sıradan bir oyuncuydu.. allah rahmet eylesin.. -dini konudaki tartışmayı da çok anlamsız buldum bunu da belirteyim -"son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() | |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |