| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Sevda | | 1 | 1,85% |
| Yokluğuna Yazılmış Bir Şiir'dir Yüreğim | | 24 | 44,44% |
| Yakıp Yakıp Kül Etsen | | 4 | 7,41% |
| Küllerin Sönmez | | 2 | 3,70% |
| Ölüm Sana Kavuşmanın Tek Yolu | | 6 | 11,11% |
| "K"ÖZ | | 1 | 1,85% |
| ‘Sus’ Mühleti | | 12 | 22,22% |
| Ölüm Töreni | | 4 | 7,41% |
| Oylayanlar: 54. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | 29/15.03.2008 “Kül” Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır Tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Yokluğuna Yazılmış Bir Şiir'dir Yüreğim Yarışma birincisi: şiyar Zamana inat hayallerimin en şiddetli gök gürültülerine aldırış etmeden kapkara bulutlardan geçerken ardında aydınlığını bıraktığı çizgidir Gülümsemelerin... Yokluğuna Çizilmiş Bir Hüzünlü Resimdir Yüreğim Sensiz uyandığım sabahlardan akşam karanlığına yol alırken biriktirdiğim hasret sancıları dağlasada bedenimi avuçlarımdaki avuçlarının sıcaklığını ekledim ayışığına... Çam kolonyası getirdim sana uzak diyarlardan Bir tutam karanfil yükledim bakışlarıma Ateşten gömlek giyindim,sana geldim Yüreğim kor Yüreğim esmer yüzlü çocuk Öyle hüzünlü bakma bana yarim Talan etme bu aşkın küllerini Silme bir kalemde doyumsuz hayallerimi Sanadır tüm iç geçirişlerim Bırak benim olsun ; Kederler Hüzünler Hasretler Ey Sevdiğim,suskunum Küllere emanet etme ; Hayallerini Gülüşlerini Özlemlerini Özgürlük türküleri söyleyelim gökyüzüne Yeşil vadileri aşalım nasırlı ayaklarımızla Ellerini ellerimden ayırma gül yüzlü yarim Masmavi göğe savuralım küllerini sevdamızın Yokluğuna yazılmış bir Şiir'dir Yüreğim Yokluğuna Çizilmiş Bir Hüzünlü Resimdir Yüreğim ‘Sus’ Mühleti Yarışma ikincisi: Dark_AngeL_ Ey gözlerinde hasreti yudumladığım sevgili; Sana aşk dedim, Kelime anlamı sendin çünkü yüreğimin lügatinde… Sıcacığım dedim, Soğuk gecelerde bir sözünle kalbimi ısıttın çünkü… Rüzgârım oldun estin bazen Gül oldun açtın kalbimin en derininde… Sevgi oldun yağdın ruhumun en kuytularında… Tüm yolların sana çıktığı mucizevî zamanları yaşarken Şimdilerde ise ne yöne gitsem sensizlik karşılıyor istemesem de… Tozpembe hayallerimin tek öznesiyken sen Artık soğuk hayallerimin başkahramanı… Giderken avuçlarıma pervasızca bıraktığın Hasretin bırakmıyor peşimi ey yâr… Kapatmak istiyorum artık hüzne giden tüm yolları Yürümek istemiyorum bundan sonra umutsuzluk sokağının tozlu yollarında… Sebebim sen... Çarem de sen ey yâr… Gel… Gel ki yakayım çaresizliğimi, Sensiz geçen günlerimin acı hatıralarını... Yakalım, savuralım küllerini rüzgâra! Sanki hiç yaşanmamışcasına… Desem… Dinler misin beni..? Yoksa kulaklarını mı tıkarsın titrek ellerinle… Sessizliğe mi gömülürsün yoksa Tıpkı gidişinle bana yaşattığın gibi… Dayadım karanlığa sırtımı Yasladım başımı sessizliğin, sensizliğin omzuna… Bekliyorum ey sevgili Dudaklarına verdiğin ‘Sus’ mühleti dolmadı mı hâlâ? Ölüm Sana Kavuşmanın Tek Yolu Yarışma üçüncüsü: BaRRaCuDa Düş Bozumu Sevdalar Çocuğuyum ben Sensizliğe atıyorum her adımı Her adım hüzne yaklastırıyor Her adım kahrediyor Her adım yakıyor Yorgun bedenimi Hangi yönünü özlüyorum bilmiyorum Bana sarılmanımı sımsıkı Öpmenimi tatlı tatlı Yoksa koklamanı mı derin derin Yoksa Yalan olsada beni mutlu eden Seni Seviyorumlarını mı Bazen öyle anlar geliyor ki Bör bıcak keskinliğinde aksamlar Tuzlu su gibi içimi yakan anılar Aşkım Sensizliği Dolduruyorum Şarjörüme Sıkıyorum kafama iki el... Biliyorum hayata inat hayattayım Alamıyor canımı kahrolası sensizlik Yalvarıyorum yakarıyorum Ama elimde değil Ölemiyorum.... Kül Rengi hayat Siyah beyaz hersey Renkler yok Nesem yok sen yoksun Mutsuzum umutsuzum Askının ızdırabını saçlarıma sürüyorum Saçlarım bembeyaz Ölümü bekliyorum sevgili Sana kavusmayı Ama ölemiyorum... Yakıp Yakıp Kül Etsen Yarışma dördüncüsü: Snorland Yüreğim ıslaktı benim Yakmazdı senin Ateşin Güneş oldun kuruttun Ateşinle Kül ettin Şimdi sanki yarımım Senle varmı yarınım Ulaşılmaz sevdaydın Beni nasıl kandırdın Yüreğim şimdi Kül gibi Rüzgar olsan üfürsen Tekrar yanarım Kor gibi Yakıp, yakıp Kül etsen Ölüm Töreni Yarışma dördüncüsü: despirro15 ben seni başkalarına yar olsun diye sevmedim. senin başkalarına gittiğin günler için sevmedim. en saf halini yüreğime gömüyorum. artık bu kör gözlerimle seni bile göremiyorum. ne seni özleyeceğim ne de rüzgarla yağan yağmurları... almayacağım gönlümün kapısından can alıcı bakışları... ve ben gideceğim bu ıssız yerden sen bekle, aşk defterlerine bir kirli kalp bulursan ekle. öyle yüreğim var ki hayatımın aşkını bile unuttum. şiir defterimin içinde sana aldığım gülleri kuruttum. sana olan aşkımı duydu tüm evren hatta gezegenler. bir sen anlamadın derdimden anladı bütün dertsizler. gidiyorum bütün aşklar yüreğimde Sezen Aksu misali... yaktım yüreğimi savurdum küllerini akdenize bir Hindu misali... Küllerin Sönmez Yarışma beşincisi: YiLdIz_GöZlÜm Yüreğime ekmişim seni ateşin sönmüş ama küllerin yine alev alıyor , yanıyor inceden sızlatan küllerin canımı da yakmakta Farkında mısın ben senden ayrılmış olsam da yinede yüreğimde hala küllerin alev alıyor ve derinden yakıyor beni Sen simdi mutlusun kim bilir beni unutmuşsundur bile yüreğinde benim sevgim yerine başka sevgiler bulmuşsundur bu kadar kolay olmamalı, bu kadar çabuk unutmamalı sevgiler... Senden uzak olsam da sen benden gitmiş olsan da yüreğimde küllerin alev alırken söyle bana nasıl unutayım seni nasıl yerine başka sevgi koyayım Ben yapamıyorum unutamıyorum seni hatamın bedeli küllerin ile yaşamak ise yaşarım zararı yok yeter ki senden bir iz kalsın sana ait bir acı kalsın Bu küllerin bana acı verse de inceden beni bitirse de yinede senin yerine, senin küllerini seviyorum... Sen yoksun , ama yüreğimde küllerin kaldı geriye senden tek hatıra düşlerimde sen yüreğimde küllerin ile seni seviyorum gelmesen de yinede bekliyorum... "K"ÖZ Yarışma altıncısı: Kartofel Seninle geçirdiğim gecelerin, Değerini bilemedim sevgilim. Senin uyumanı beklemedim, Saçlarını sevemedim. Seninle geçirdiğim gündüzlerin, Değerini bilemedim sevgilim. Yalnız bıraktım o otobüste, Gitmedim seninle postaneye, elele. Seninle yediğim yemeklerin, Değerini bilemedim sevgilim. Sigara yaktım üstüne, Senin rahatsız olduğunu bile bile. Sigaralar bitti sevgilim. Kaldım küllerle başbaşa. Bir köz arıyorum küllerin arasında, Beni yeniden yakacak aşkınla. Sevda Yarışma altıncısı: çöl çiçeği Seni seviyor muyum diye sordum… Cevabım HAYIR oldu. Peki neden dedim bu acı Neden bu isyan sana karşı Yüreğimden bi ses yankılandı Aldatma kendini seviyorsun dedi.. Şimdi Biçare seni özler oldum. Aklımla yüreğimin arasında sıkışıp kaldım. Sevmekse bu seviyorum Sonu olmayan bi sevdaya tutuldum gidiyorum… Ne yaptıysam engel olamadım… Karşı koyamadım beni yakan..kül eden bu sevdana.. Bir Bakışın tek bir gülüşün İçimde senle yanmaya hazır.. Seninle ateş almaya hazır.. Beni KÜL’e çevirmeye yetti… Ama dur kalbim, dur yüreğim dedim Sonu yok bunun, ilerisi yok.. neden bu ceza…!!! Dinlemedi kalbim.. Meğer çoktan tercihini yapmış... Acıyı..aşkı..sevdayı seçmiş.. Hemde onu ateşlerde yakan..kül eden bu sevdayı.. İçim acıyor..içim kanıyor…Şimdi.. Sevmenin bu kadar acı olacağını bilmiyordum… Senin ardından bu kadar yara alacağımı bilmiyordum Silinmeyecek izler bırakıyor. Ve sen bunlardan bihaber yaşıyorsun… Şimdi yüreğim yaralı devam ediyorum hayata… Hergün seni görmenin korkusu, Hergün sana daha sıkı bağlanmamın korkusuyla …!!! Konu CnRaLpEr tarafından (22-03-08 Saat 23:13 ) de değiştirilmiştir.. |
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) |
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.111
Forum Gücü: 209 Forum Puanı:89808 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yakıp Yakıp Kül Etsen'e gitmiştir oyum cok lirik olmus bu yuzden dolayı verdim oyumu ... başarılar diliyorum ...
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM Konu DR_GoKiSsS tarafından (16-03-08 Saat 04:44 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #3 | |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.936
Forum Gücü: 183 Forum Puanı:81233 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
basarilar (: Annemi bıraktım sana, kimsesiz geldim.. Aşkı sırtıma aldım, taşıdım, evladım dedim.. Taştım, dağdım, kum oldum geldim.. Beni Tanrı'ya tekrar inandırabilir misin? Kimse inanmadı sana, ben taptım geldim.. Şimdi beni biraz sevebilir misin? Ben geldim..! | |
| | #4 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yokluguna yazılmış bir şiirdir yüreğim YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
| | #5 |
Teşekkür etti: 4.361
Forum Gücü: 180 Forum Puanı:77223 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ‘Sus’ Mühleti Herkese Başarılar .. Yeni utançlar biriktiriyorum eski günahlarıma, cüzamlı ruhlar cehennemine gidiyorum ben.. Kirli sözlerimi temize çekme, oysa "gel" desen gelecektim... |
| | #6 |
Teşekkür etti: 5.351
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yakıp Yakıp Kül Etsen ve Ölüm Sana Kavuşmanın Tek Yolu arasinda kaldim. ikiside cok guzel. |
| | #7 |
| Dekan Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.200
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26261 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bekliyorum ey sevgili Dudaklarına verdiğin ‘Sus’ mühleti dolmadı mı hâlâ? ‘Sus’ Mühleti ![]() herKese ba$aRıLar (: "çalınmış şiirlerim gibisin isyanlarım bitmedi hala... " ![]() |
| | #8 | |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 761
Forum Gücü: 45 Forum Puanı:18177 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
çok beğendim bu şiiri.başarılar... " Biz büyüdük ve kirlendi dünya " ".. Sözler toz pempeydi Susmalar uçuk mavi .." | |
| | #9 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.438
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57365 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok güzel Şiirler var yine,tüm katılan arkadaşlara başarılar...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
| | #10 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | güzel siirler var ![]() katilmis olan arkadaslara basarilar Yorgun... |
| | #11 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 940
Forum Gücü: 44 Forum Puanı:15967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yokluğuna Yazılmış Bir Şiir'dir Yüreğim oyum bu şiire gitti çok güzel olmu |
| | #12 | |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 28
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:396 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Bekliyorum ey sevgili Dudaklarına verdiğin ‘Sus’ mühleti dolmadı mı hâlâ?" içlerinde beni en çok etkileyen bu şiir oldu yazanın yüreğine sağlık... Alıntı:
| |
| | #13 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 13
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
hepsi birbirnden güzell.başarılar bütün yarışmacılara.
|
| | #14 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.231
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7168 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yokluğuna Yazılmış Bir Şiir'dir Yüreğim Kesinlikle bu şiir... yazanın yürerğinden öpüyorum...şiirin başlığı bile diğer şiirlere bedel bana göre... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
| | #15 |
| Stajyer Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 210
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:278 ![]() ![]() ![]() ![]() |
oyumu "yokluguna yazılmıs bır sıır dır yuregım" sıırıne kullandım.umarım bırıncı olur basarılar.
|
| | #16 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 2.584
Forum Gücü: 205 Forum Puanı:81529 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Emek veren tüm katılımcılara teşekkürler, başarılar... ![]() Sınırsız DownLoaD... Müzik & Film & Oyun & Program ![]() " Beklemeyiniz... / Yönlendirmeyiniz... / Eleştirmeyiniz..." ![]() |
| | #17 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | birbirinden guzeller hepinizin yuregine saglik ... Oyum ‘Sus’ Mühleti gitti ... [glint]Yαѕαиαи нєяѕєуιи вιя ѕєвєвι ναя∂ιя... [/glint] |
| | #18 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.242
Forum Gücü: 76 Forum Puanı:34699 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya sus mühleti çok güzel yokluguna yazıulmış bir şiirdi yüregimde çok güzel ikisi arasında kaldım bende yokluguna yazılmış bir şiirdi yüregime verdim oyumu tüm katılan arkadaşlara başarılar Tuhaf bir umuttum sadece.. Her gece yastık aLtı ağLayan Masum bir buLuttum öyLece.. Şehrin pisLiğinde maviLiğini beyazLığını unutan Suskun bir sorundum sadece Beyazın her tonunu siyahLara boyayan... Ve adına "HAYAT" dediler bunun |
| | #19 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.052
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35280 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | SuS mühleti.... Tozpembe hayallerimin tek öznesiyken sen Artık soğuk hayallerimin başkahramanı… yüreğinize sağlık oyum SuS mühleti.... CEZALI ÜYE |
| | #20 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.795
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24194 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sus mühleti.. anlatımı çok başarılı.. başarılar Bütün Bunlar Düş...! Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...! ѕiиєм ѕiиαи |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |