| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | "Son gunlerde gundemde olan abd'nin tarihini hatırlayamadıgım zamanında cıkartmıs oldugu sözde kürdistan haritasını onaylayan bir belgedir objektif programındada cıkmıstı ben sadece konuyu acmak istedim tartısma konusunun özüde bizden saklanan gercekleri genc yaslı farketmez tepkilerini had sınırlanırını aşmadan koyması yada tartısmasıdır amacım Kürt kökenli Türk vatandaslarını hedef gostermek degil Cogunlukla Türkiyeden katılan arkadasların verecegi duyarlılık diye dusunuyorum SevgiLer ..." ![]() CIA’nin "Kürt Azınlık Problemi" (Kürdish Minority Problem) başlıklı raporu 1948 yılında "Gizli" kaydıyla hazırlanmış. Rapor, ABD’nin o yıllarda bile bir Kürdistan devleti kurulması için uğraştığının kanıtı olması açısından ilginç… Raporda, Kürtler’le ilgili ilginç bilgiler bulunuyor. Bu sayfada ayrıca, Kürt dilinin, lehçelerden oluştuğu ve bir bütünlük taşımadığı saptaması yapılarak bir alfabesinin olmadığına dikkat çekiliyor. ![]() CIA raporunda daha sonra, Kürtler’in, Türkiye, İran, Irak ve Suriye’deki durumları ve "asimilasyona" karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. Rapor, ilkel görünmelerine rağmen Kürtler’in isyancı oluşlarına övgüler yağdırılıyor. CIA raporunun ilerleyen sayfalarında, Türkiye’deki Kürt isyanlarından da bahsediliyor ve şu satırlara yer veriliyor: "I. Dünya Savaşı’nın ardından Kürtler, bağımsızlıklarını kazanacaklardı, fakat Mustafa Kemal, Sevr Anlaşması’nı kurtuluş mücadelesiyle çöpe atınca, bu gerçekleşmedi."Raporda daha sonra "Kürdistan"ın sınırlarını gösteren bir haritaya yer veriliyor. İşin ilginci bu haritanın, Kuzey Iraklı Kürt aşiret lideri Mesut Barzani’nin duvarında asılı haritayla hemen hemen aynı olması.Haritada, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu Kürdistan sınırları içinde gösteriliyor. GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 3.365
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:99822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yorumlarınızı bekliyorum arkadasLar GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.882
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5696 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cok tesekkürler güzel bir tespit olmuş!her yönden kürtleri kışkırtan we destek weren amerikadır!kürtlerin kalıtsal özellklerinden bahsedilenler hariç yazıya katılıyor we destekliyorum!bununda yanında kürtlerin kardeşimiz oldugunuda hatılatırım!
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #4 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 3.365
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:99822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kesinlikle haklısın arkadasım zaten Abd'de Rusya gibi çöküşte bakalım bu kışkırtmalarının hesabını nasıl verecek GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #5 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 729
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:6852 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dış mihraklara inanmayanlar , alın size dış mihrakların kışkırtması.Bölünmemizi istiyorlar. Olayların hepsi TSK'nın suçu gibi gösteriliyor. Kürt devleti kurmak isteyenlerin dolayısıyla pkk'nın arkasındakileri görün.Ona göre tsk hakkında konuşun. Konu HeaveN| tarafından (14-01-08 Saat 14:53 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DR_CoCoRiCo (14-01-08) |
| | #6 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dünyada sadece 3 devlette bulunan ileri düzeydeki iletişim sistemleri nasıl olurda PKK kamplarından çıkar demeyin. Çıkıyor işte... PKK kamplarında bulunan silahların geldiği adres nasıl olurda ABD olur demeyin. Oluyor işte... Bu kadar uzun süreli planlar yapılmaz demeyin. Yapılıyor işte... Biz aptalmıyız yemeyiz bu numaraları hepsi yalan dolan demeyin. Yiyorsunuz işte... Biz bizi koruyanlara laf etmeyiz, sadece özgürlükleri için savaşanları savunuruz demeyin. Öyle olmadığını görüyoruz işte... Yeter artık ya. Yok Kürt cart curt falan. Sorun Kürtler değil ki. Onları kışkırtanlarda. ABD ve kuklaları diyerek başımızdakileri gösteriyorum. Her olayda ülkemizi bir sona sürüklemediler mi ? En basiti. Devlet tohum işini özele devretti. Özele geçen tohum sektörlerinin tohumları sizce bizim bahçemizde yetişenler gibi doğal mı ? İçinizden geçen cevabı biliyorum. Tabiki değil. Genleriyle oynanmış tohumlar; o tohumu kullananları yani bizleri kısırlaştırmaya yönelik. Bu da ne demek ? Belkide yıllar süren bir plan yürürlüğe girmeye başladı demek. TÜRK halkı yok olacak demek. Yok edene kadarda içimize ediyorlar... DAHA NEDİR BU ABD SEMPATİZANLIĞI BAZILARINDAKİ ? UYAN TÜRKİYEM UYAN ! düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DR_CoCoRiCo (15-01-08) |
| | #7 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ne yazık ki ABD şu an bile CIA'in sitesinde bulundurduğu haritaların arasında bir de Kürdistan haritası bulunduruyor. |
|
| | #8 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.233
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7320 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tüm suçu amerika da aramamak lazım...ben doal görüyorum her devlet böyle politikalar izler normaldir...bizden bir örnek o da ilk aklıma gelen osmanlı zamanın da fas2ın alınışı...orada portekize karşı fas prenslerinden biri desteklenmiş ve fas alınmış hatta bu savaşta portekiz kralı ölünce portekiz gerilemeye başlamış... bu normal;türk devleti nin büyük hataları var bence.... siz şehirlerde rahatsınız...ama köylerde hiç türkce bilmeyen çocuklar var,bu çocuklar kilometrelerce yol yürüyüp kürtce bilmeyen öğretmenlerden türkce ders alamıyorlar... köylerde türkce bilinmiyor.... burada lüks bir yaşam varken ve her iki vatandaş eşit vergi öderken orada doğumlarda kadınlar çocuklar ölebiliyor.... çocukları okuyamıyor.... pkk yı desteklemiyorum ama insanlar isyana geliyor... size buradayken hava hoş geliyor... orada uzaktaki türkülerdeki köylerde hala ağalar var hala ölen var.... baskı şiddet var..... bu ülkede uçurum var.. devlet yıllar önce bir politika izledi Türkeş zamanında koministlerle baş etmek için ülkücüleri destekledi...kamplar kuruldu bunlar için yetiştiler orada...ardından olaylar bitince bu yetişen ülkücüler boşta kaldılar,davalarını sürdüremediler,türkeş in tırnakları çekildi vs boşta kalan ülkücüler i mafya kullanmaya başladı(abdullah çatlı bunlara örnektir) devlet yine bana göre!yanlış bir politika izliyor...... tabi benim aklımla yanlış kim bilir işin içinde neler var... David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
| | #9 |
| Grup Lideri Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 103
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PKK ya silah yardımını bile o yapıyor ztn...
|
|
| | #10 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 996
Forum Gücü: 46 Forum Puanı:16154 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bize mermi,silah satıyor uçak satıyor yer tesbit ediyo sözde,ama ben inanmıyorum bence gösterdii yerlerde pkk lı yok.biz parayı boşa harcıyoruz
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |