| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]() | Absürdizm, herhangi bir yaratıcı olmadığından insanlığın evrende bir anlam bulmasına yönelik uğraşlarının boşa bir çaba olduğunu ve eninde sonunda bu anlam uğraşının başarısız olacağını söyleyen felsefi düşünce akımıdır. Absürdizm, varoluşçuluk ile bağlantılıdır fakat birbiriyle karıştırılmamalıdır. Absürdizmin kökenleri 19. yüzyıl Danimarkalı filozof Søren Kierkegaard`a dayanır. Albert Camus`nün Sisifos Söyleni`yi yayınlanmasıyla Absürdizm`in sınırları belirlenmiş ve tam anlamıyla ortaya çıkmıştır. İkinci Dünya Savaşı sırasında işgal edilen Fransa`da absürdist (saçma, uyumsuz) görüşler yaygınlık kazanmıştır. İçimde kalbimi unuttum.. İçince düşüyor aklıma yaşamak İnansam düşerdim peşine... Ama 'yalanlar' ! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Metu İz baCK (11-04-08) |
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.173
Forum Gücü: 84 Forum Puanı:27619 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Boş işLer bunLar hayatm Kadehte yansimama baktim ayakLi bir kanıtım Kadin dergiLeri testLerinde her soruya yanıtım.. |
|
| | #3 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.539
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:25036 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Herkesin kendine göre fikri var tabi ![]() Ama Albert Camus'nün kitapları harikadır. İçimde kalbimi unuttum.. İçince düşüyor aklıma yaşamak İnansam düşerdim peşine... Ama 'yalanlar' ! |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |