| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Kemalistler ![]() | AB'ye kaç sene daha ömür biçiyorsunuz ?
Evet arkadaşlar kimseden kahinlik yapmasını istemiyorum. Ama adeta bu dirayetsiz politikacılar yüzünden AB uğruna vermedik ödünü bırakmadık. Ödünü bırakın Kıbrıs'ı vermek için rumlara çok yoğun çaba sarfediyoruz. Sayın Başbakanımız sürekli tutarsız hareketler söylüyor. Konuşmaları hareketleri sanırsınız bıçkın mahalle delikanlısı, bu sizce bir ülkeyi yöneten ve protokolde en üste çıkmak isteyen bir insana yakışıyor mu ? T.C tarihinde nerede görülmüş bir başbakanın cumhurbaşkanına üç koyun güdemeyenler şeklinde hitabı, ben kimseye bir şey danışmam vs uslubu. Böyle bir durum hiç sanmıyorum ne görülmüş ne de bir daha görülecektir. Sadece yazık bu ülkeye ve kanmış insanlara, siz sanıyor musunuz ki bunlar AB'ye girmek için, ben kendi adıma başbakanımızın AB'ye girmek gibi bir düşüncesi olacağına inanmıyorum. Zaten olması da imkansız. O da biliyor AB'nin ne olduğunu veya yakın gelecekte ne olacağını, o kadar da aptal bir insan olsa zaten buralara gelemez. Amaç ordu karşısında AB'yi sürekli demokrasinin kılıcı gibi tutmak, amaç orduyu cumhurbaşkanı yargı organlarını sindirmek. Sonuçta da ben başbakanın cumhurbaşkanı olmasının eşinin başörtüsüne filan ilgili veya önemli olduğuna inanmıyorum. Başı kapalı uzun pardüseler içinde bir cumhurbaşkanı eşimiz olursa olsa olsa, yüzümüze bir şey demezler ama arkamızdan türkler kabile devleti olmuş derler. Derler de çok birşey olmaz önemli olan o başın içindekiler, onlar ne kadar daha bu ülkeye zarar verir. İlk olarak zaten hiç düzgün çalışmayan üniversiteler artık rektör boyutunda ele geçirilince zaten birçok özellikle de taşra üniversitelerinde olan tarikat yanlısı kadralar tavan yapar. Madde 1 Yargı organlarıda aynı şekilde ele geçireleceğinden orada da gümleriz. Ben böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda artık ne olacağı bilinmeyen AB'nin zaten almıyacakları belli, ayrıca alsalar ne olacak o da ayrı konu bkz: Bulgaristan, başbakanın ipleri koparacağını ve ani bir manevra dayılanma ile oy avcılığına düşeceğini inanıyorum. Büyük ihtimalde işte orta asya devletleriyle filan birlik kuralım. Çin vbİran filan diyebilir. Aslında da doğru olan bu dur. Ama işte şu anda AB'yi iç politikasında kullanmak için elinde tutuyor. Adeta bir kor şeklinde, tabi bu kor Kıbrıs'ı mı yakar, güneydoğuyu mu yıkar bu onun için çok önemli değil..... |
|
| | #2 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 719
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:-12 ![]() |
Cumhurbaşkanının bu kadar taraf tuttuğu bir dönemi de hatırlamıyoruz cumhurbaşkanını tarafsız olması gerekirken haddine düşmeden erken seçimden bahdediyor onu ne ilgilendirir kendi işine baksın.Ayrıca uslupta saygıdan bahsetmişsinde biz bu cumhurbaşkanının Başbakan Ecevite hakaret edip anayasa kitapçığını fırlattığını da biliyoruz bir krizi tetiklediğini de biliyoruz yani böyle bir adam bıçkın delikanlıdan daha daha hemde baya bir bıçkın kısaca böylesi cumhurbaşkanı olmuşsa Tayyip Erdoğan hayda hayda olur o konuyu geçelim. Kıbrıs elden gittiğini söylüyorsunuzda nasıl gidiyor acaba bir açıklarmısınız eğer elden gidiyorsa Rum kesimi neden yırtıyor kendini hiç seslerini çıkarmadan kabul etmelri gerekirdi senin dediğin gibi bir elden gitme varsa eğer ortada bu en çok Rumların hoşuna gidecektir.Bundan önceki dönemde KKKTC ye ne akdar parasal yardım yapılıyordu kalkınması için şu ne kadar yapılıyor haberin var mı bunlardan KKTC yi kaç tane devlet resmi olarak davet etti bunlar azımsanacak şeyler mi acaba KKTC yi işgal devleti olarak görüyorlardı şu an ise resmi davetle çağırıyorlar bir çok yere ve maddi yardımda bulunuyorlar kalkınması için. Danışamama konusunda başbakan açıkladı gerekenleri yazılı bir şey ortada yoktur sözlü görüşmeleride kimseye danışmak zorunda değildir hele askeriyeye hiç değildir askeriyenin siyasetle ne alakası var niye danışılsın ki onlar ancak emir alanlardır başbakan ne derse uymak zorunda olan bir kurumdur askeriye saptırmayalım.Cumhurbaşkanının da yetkileri bellidir. AB nin ömrü ne kadar olur bilmem ama senin de dediğin gibi Başbakan çok zeki biri ve hesaplarını çok iyi yapmışlar senin burdan gördüğünü onlar oradan daha iyi görüyorlar ve ülkesini her kes çok seviyor kimsenin kendi ülkesine ihanet ettiği yoktur AB yoluda ilerlerken aldığımız yardımlarla şu anki ekonomi düzene oturdu dün maliye bakanı çok güzel bir açıklama yaptı bundan önceki hükümetlerde ülkeye giren yatırım yıllık 1 milyar dolar şu an 12 milyar dolar bunlar kafa bulmuyor heralde rakamlarla yalan da söylemez belgeler ortada TÜrkiye avrupa devletleri içinde söz sahibi bir konuma gelmiştir 4 yıl önce kimsenin hesaba almadığı Türkiye için şu an AB birbirine girmiş durumda ve vazgeçemiyorlar Türkiyeden bu gelişmeleri görmemek körlüktür sanırım bir dahaki seçimdede halk verecektir yine oyunu cumhurbaşkanı da çıkacaktır.Üniversitedeki rektör seçimlerden hiç bahsetme bence biz SEZER in nasıl atama yaptığı çok iyi biliyoruz demokrasi adamı Sezer en çok oy alanı değil kendine uygun olanı atıyor ve atadağı rektörlerin göze çarpan hiç bir başarısı yok yolsuzluk dışında bak o konuda uzman bir çoğu birbirlerine deçok güzel destek oluyorlar yolsuzluk yapan birinin peşine gidiyorlar cumhurbaşkanı sahip çıkıyor ve olay kapanıyor kardeş sen kime anlatıyon bunları halk bunları görmüyor mu sanıyorsun... |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 416
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:3017 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 yil 7 ay
26 Subat 2009 Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |