DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 05-11-07, 13:08 Çevrimdışı   #1
Stajyer

risale-i nur - ait Avatar
Genel Mesajlar: 27
Teşekkür etti: 10
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:74
risale-i nur ara sıra gören oluyor
''Acaba sırf bu dünya için mi yaratıldın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun?''

''Acaba sırf bu dünya için mi yaratıldın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun?''...bu sözü size birisi söylese ona ne cevap verirdiniz?
Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi)
And (05-11-07), eL Chupacabra (10-11-07), HeaveN| (23-11-07), HeLL's AnGeL (19-11-07), Junior_Muftu (16-11-07), n!da (05-11-07), Proserpina (06-11-07), seda (06-11-07), ~~abd~~ (07-11-07)
Eski 05-11-07, 14:27 Çevrimdışı   #2
And

And - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.413
Teşekkür etti: 5.239
RepForum Gücü: 500
Forum Puanı:103098
And tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazAnd tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:

Yelkenli gemiler gibi, masmavi göklerde akıp giden bir buluta sordum: “Neden ağlıyorsun?”

Dedi: “Ben ağlamazsam sen gülemezsin.”

Her yeni günde tam da beklenen saniyede gökyüzünde görünen ve sonra aynı hassasiyetle batıp giden Güneşe sordum: “Niye yanıyorsun?”

Dedi: “Ben yanmazsam sen yaşayamazsın.”

Devasa bir uzay gemisi azametiyle fezada dönerek uçup giden Dünyaya sordum: “Niçin dönüyorsun?”

Dedi: “Ben dönmeliyim ki sen durabilesin.”

Sonra güncel olayların seline kapılıp sürüklenen bir insana sordum: “Niçin bakmıyor, niye düşünmüyorsun?”

Dedi: “İşim var, görmüyor musun! İşsiz bir aylak mıyım ben! Senin gibi işsizlerin işidir göklere, bulutlara, daha bilmem nelere bakarak zaman öldürmek!”

Dedim:
“Ölüm var!”

Dedi: “Ölüm ölüler içindir, bense hayattayım!”

Dedim: “Sen de birgün öleceksin...”

Dedi: “Öldüm mü, ölümü düşünmeme gerek kalmaz!”

Dedim: “Aldatıcı bir mantık oyunu bu, ama tutarsız. Sonsuz bir hayat için tedbir almak yerine felsefe yapmaktasın.Yalnız bu dünya için mi yaratıldın ki bütün vaktini ona sarfediyorsun. Sen başıboş değilsin. Seni bu dünyaya bir gönderen var.”

Dedi: “Varsa var, sana ne!”

Sustum.

Ömer Sevinçgül
Konumuz "susmak" için değil tabiki, yorumlarınız için.. buyrun..
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
agbar (07-11-07), BigBang (05-11-07), Junior_Muftu (16-11-07), n!da (05-11-07), Proserpina (06-11-07), risale-i nur (06-11-07), seda (06-11-07)
Eski 05-11-07, 14:52 Çevrimdışı   #3
Stajyer
Spor grubu

Flow_Er - ait Avatar
Genel Mesajlar: 63
Teşekkür etti: 14
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:227
Flow_Er ara sıra gören oluyorFlow_Er ara sıra gören oluyorFlow_Er ara sıra gören oluyor
Selamunaleyküm.

"Etrafımda o kadar çok mani var ki kendimi onlara karşı korumakta zorlanıyorum,bir yerden mutlaka açık veriyorum." diye acizane bir savunma yapabilirim...Ama Allah'a şükür Cenab-ı Hakk'a iyi bir kul olmaya çalışıyorum.

Allah'a emanet olun...

Flow_Er a.k.a KaRTaL
Mesaja teşekkür eden:
ozgur_m85 (10-01-08)
Eski 05-11-07, 15:26 Çevrimdışı   #4
Stajyer
Müzik grubu

|dream_pink| - ait Avatar
Genel Mesajlar: 48
Teşekkür etti: 8
Forum Puanı:207
|dream_pink| ara sıra gören oluyor|dream_pink| ara sıra gören oluyor|dream_pink| ara sıra gören oluyor
Bir anlık mantıksızca söylenmiş bir söze ne denebilir ki!Sadece"Bir düşün bakalım" deyip yanından ayrılırdım.

ѕözℓєяιη вüуüк, уüяєgιη кüçüк..уαηℓιѕℓαяıη çσк, ∂σgяυℓαяıη уσк.кєη∂ιηє göяє ѕαηѕℓι, вαηα göяє zαναℓℓι!!(

Mesaja teşekkür eden:
saroth (13-11-07)
Eski 05-11-07, 16:06 Çevrimdışı   #5
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.790
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 39
Forum Puanı:12641
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Alıntı:
risale-i nur´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
''Acaba sırf bu dünya için mi yaratıldın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun?''...bu sözü size birisi söylese ona ne cevap verirdiniz?
İmanımı bir Allah bilir, bir de ben. Bilmediğin şeye iftira atmaktasın derdim.

Acaba sen de sırf öteki dünya için mi yaratıldın ki bütün vaktini ona sarfediyorsun?

Derdim.

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
BigBang (05-11-07), Olimbera (06-11-07), saroth (13-11-07), troçki (05-11-07), tutbenidüşmeden (06-11-07), Warmonger (05-11-07), Zerdüşt. (15-11-07)
Eski 05-11-07, 17:02 Çevrimdışı   #6
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.749
Teşekkür etti: 3.078
RepForum Gücü: 122
Forum Puanı:53551
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
24 saat yanımdamısın diye sorardım...

Birisine Verdiğiniz Değeri
Göstermenin En Güzel Yolu Ona
Vakit Ayırmaktır...
Mesaja teşekkür eden:
MiraLay (05-11-07)
Eski 05-11-07, 17:05 Çevrimdışı   #7

Bölümünde deneyimli
Genel Mesajlar: 2.376
Teşekkür etti: 702
RepForum Gücü: 56
Forum Puanı:21848
MiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiraLay tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
24 saat yanımdamısın diye sorardım...
Aklımdan Geçeni Söylemişsin..
Mesaja teşekkür eden:
BigBang (05-11-07)
Eski 06-11-07, 12:28 Çevrimdışı   #8
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.098
Teşekkür etti: 2.499
RepForum Gücü: 31
Forum Puanı:8288
tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Öyle bir soru gelse: ''bunun sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum'' derdim.

saat çok geçti,kafamız bir hoştu
son vapura yetişemedik
yollar boştu ama belki düştü
doya doya gülüşemedik
Mesaja teşekkür eden:
saroth (13-11-07)
Eski 06-11-07, 12:59 Çevrimdışı   #9
Öğretim üyesi
Figüranlar

_sékér_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.085
Teşekkür etti: 230
RepForum Gücü: 12
Forum Puanı:2047
_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor
evet haklısın dünya zevkleri öyle gözümüzü bürüdüki varolan gerçek hayatı unuttuk zevklerimizin peşine düştük bu bir ara aklımda bulunsun değerlendireceğim derdim herhalde ama yazılan yazı gerçekden çok etkiledi beni bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete ne olacağımız belli değil herkes için en hayırlısı olsun diyorum ...

• Sebebini bilmediğim kırık dökük zamanlarım var sevmenin tadına varamadığım zamanlar ayak sesleri var kulağımda ayırt ettiğim beklediğim bir tek seninki
Mesaja teşekkür eden:
HeaveN| (23-11-07)
Eski 06-11-07, 14:47 Çevrimdışı   #10
Asistan
Müzik grubu
Genel Mesajlar: 391
Teşekkür etti: 94
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:513
toprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyor
Ahhh bu dünyada birazcık adam gibi yaşayabilseydik, öteki dünyayı da düşüneceğim ama nerde..........:

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ATATÜRK CUMHURİYETİ
Mesaja teşekkür eden:
saroth (13-11-07)
Eski 06-11-07, 17:51 Çevrimdışı   #11
Stajyer

Alıntı:
KartofeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İmanımı bir Allah bilir, bir de ben. Bilmediğin şeye iftira atmaktasın derdim.

Acaba sen de sırf öteki dünya için mi yaratıldın ki bütün vaktini ona sarfediyorsun?

Derdim.
bence siz saçma düşünüyorsunuz.24 saat dünya hayatını 24 saatını öbür dünya'ya sarfeden cok nadirdir elkıde yoktur diyebılırız.bu dünya elbettekı fani,öbür dünya ebedii size sormak isterım kı siz fani dünyada mı rahat et yaşamak isterdınız yoksa ebedi dünya da mı?
Eski 06-11-07, 17:52 Çevrimdışı   #12
Stajyer

Alıntı:
_sékér_´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
evet haklısın dünya zevkleri öyle gözümüzü bürüdüki varolan gerçek hayatı unuttuk zevklerimizin peşine düştük bu bir ara aklımda bulunsun değerlendireceğim derdim herhalde ama yazılan yazı gerçekden çok etkiledi beni bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete ne olacağımız belli değil herkes için en hayırlısı olsun diyorum ...
allah hepimizin yardımcısı olsun
Eski 06-11-07, 17:54 Çevrimdışı   #13
Stajyer

Alıntı:
tutbenidüşmeden´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Öyle bir soru gelse: ''bunun sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum'' derdim.
tabiikide haklısın her koyun kendi bacagından asılır deme
Eski 06-11-07, 18:04 Çevrimdışı   #14
Rektör

CnRaLpEr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.316
Teşekkür etti: 15.228
RepForum Gücü: 224
Forum Puanı:91132
CnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
"Bu dünya da yapacaklarımla diğer dünya da yargılancağım için tüm çabamı bu dünya için sarf ederiyorum.. Veya etmeye çalışıyorum." derim !
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
saroth (13-11-07), Warmonger (06-11-07)
Eski 06-11-07, 18:21 Çevrimdışı   #15
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.393
Teşekkür etti: 1.238
RepForum Gücü: 18
Forum Puanı:4698
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
bana sorsalar ben bu laftan baya bi kendıme derscıkartıp ona göre yaşamalıyım ama nefsiize hakım olamıyoruz kı allah bızleri affetsın allah bızlere 24 saat veriyor bunun karşılıgında bizden 1 saatını istiyor ama o bıle bızlere ağır gelıyor(kendı nefsıme söyluyorum yanlış anlaşılma olmasın)

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Eski 06-11-07, 18:27 Çevrimdışı   #16
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
Alıntı:
CnRaLpEr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
"Bu dünya da yapacaklarımla diğer dünya da yargılancağım için tüm çabamı bu dünya için sarf ederiyorum.. Veya etmeye çalışıyorum." derim !
mantıken ddıgın doğru oluyor burada işledıklerınle oradan sorgulanacaksın ama sen olaya farklı yönden bakıyorsun sanırım başlıkta dini olarak acılmış (belkıde ben yanlış anlamış olabılırım) sen bu dünya ya çalışırımm derken herhalde fani işler için çalışırım demek ıstedın

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Eski 06-11-07, 18:52 Çevrimdışı   #17
Yard. Doçent

Olimbera - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.607
Teşekkür etti: 1.097
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7342
Olimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmış
sanane ! derdim heralde

kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu

gözyasları doldurmus giderken boslugu
Mesaja teşekkür eden:
tutbenidüşmeden (06-11-07)
Eski 06-11-07, 18:57 Çevrimdışı   #18
Rektör

CnRaLpEr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.316
Teşekkür etti: 15.228
RepForum Gücü: 224
Forum Puanı:91132
CnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Alıntı:
küçük sözler´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
(belkıde ben yanlış anlamış olabılırım)
+
Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (07-11-07)
Eski 07-11-07, 01:58 Çevrimdışı   #19
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.790
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 39
Forum Puanı:12641
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Alıntı:
risale-i nur´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence siz saçma düşünüyorsunuz.24 saat dünya hayatını 24 saatını öbür dünya'ya sarfeden cok nadirdir elkıde yoktur diyebılırız.bu dünya elbettekı fani,öbür dünya ebedii size sormak isterım kı siz fani dünyada mı rahat et yaşamak isterdınız yoksa ebedi dünya da mı?
Neden ikisinde de rahat yaşayamıyoruz? Çok mu şey istiyorum?

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
And (07-11-07), saroth (13-11-07)
Eski 07-11-07, 11:38 Çevrimdışı   #20
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
kartofel her ikisindede rahat yaşanılırsa zor diye bişi olmaz . unutmamalıyız kı her zahmetin içinde bir rahmet vardır deme

Konu Seçenekleri