| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Acılar insanı olgunlaştırır mı ? | |||
| Evet | | 26 | 89,66% |
| Hayır | | 3 | 10,34% |
| Kararsızım | | 0 | 0% |
| Oylayanlar: 29. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]() | Acılar insanı olgunlaştırır mı ? sürekli derler ya hani acı insanı olgunlaştırır... siz buna ne derecede katılıyosunuz veya ne ölçüde haksız buluyosuznuz??? biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() |
|
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.510
Forum Gücü: 116 Forum Puanı:45438 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"If it doesn't kill you, it will make you stronger." (Aci seni öldürmüyorsa, güçlendirecektir.) FRIEDRICH NIETZSCHE bence böyle Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) "Kudüs İşgal Altındayken Ben Nasıl Gülerim!!!" (Selahaddin-i Eyyübi) Kristallnacht |
|
| | #3 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.078
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:53551 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Acı aslında tecrübedir..Acılarımızı geride bırakıp onun gölgesinde yaşamamalıyız..Acı bir hatamız olabilir bir gönül yaramız olabilir..Bunlardan ders alabiliriz..Bir yakınımızı kaybetmek olabilir..Ölümün hayatın bir gerçeği olduğunu anlarız..Ve hayatımıza devam etmek zorunluluğumuzu...
Birisine Verdiğiniz Değeri Göstermenin En Güzel Yolu Ona Vakit Ayırmaktır... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #5 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 13.622
Forum Gücü: 154 Forum Puanı:63390 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet acı insanı olgunlaştırır,ders aldırır belki ama acı o kadar faydalı bi şeymiki her insanda aynı etkiyi bıraksın,İnsandan insana değişir bence yaşadığı acıyı olgunlukla karşılayıp kendine pay çıkarsın,ders alsın...Yaşadığı acıdan dolayı farkında olmadan kendine daha başka acıların yaşatmasına neden olan insanlarda var...
Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #6 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 3.112
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36862 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tek cümle yererli olur heralde... İnsanlar çırak acılar ise onların efendisidir,insanlar acı çektikçe hayatı öğrenir... |
|
| | #8 |
Teşekkür etti: 3.853
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37629 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ben acıların çeşitlerini olgunlaşma süreçlerini sormuyorum zaten...yada onun araştırması içerisinde değilim...eğer sana uygun bi tartışma değilse katılmama özgürlüğün var...
biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() |
|
| | #9 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 94
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:513 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet acılar insanı olgunlaştırır. Genel anlamda acı çekmiş insanların daha olgun olduklarını söyleyebiliriz. Tabiki bazı insanlarda yaşadıkları acının türüne ve şiddetine göre psikolojik sorunlar da yaşayabilirler.Önemli olan acının insana verdiği dersttir. Veya insanın çıkardığı sonuçlar diyelimmmm..
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Maçakızı (06-12-07) |
| | #10 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.744
Forum Gücü: 204 Forum Puanı:88013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ACI cektiğin zaman gerçeği anlarsın yaptığın hataları , yanlışları acı cekerek büyür insan zaten.. hayatımızda olmazsa olmaz bir durum.. Acıda Gülümse Büyütür Seni... ![]() ... nefesini yüzümde tutuyorum, gülüşünü aklımda. morarmış yüzlerini, ısıttım kaç gece - ısıtıyorum. içimdesin ! - büyütüyorum seni. ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Maçakızı (06-12-07) |
| | #11 |
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37629 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ezginin günlüğünün de bir şarkısı var çok beğenirim... şöyle diyor.. ...işte sevda buymuş, her deyen tutuşmuş bu ne tatlı bir belaymış, bırakmadı yakamı AMA OLSUN ACILAR ADAM EDER ADAMI biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() |
|
| | #12 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 94
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:513 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya da acılara tutunarak yaşamak...
|
|
| | #13 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 43
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:84 ![]() ![]() |
bence acılar insanı olgunlaştırmaz sadece insanları yorar hayattan bıktırır yaşama sevinci bırakmaz insanı olgunlaştırmaz |
|
| | #14 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 482
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:4101 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Acının türüne göre değişir ama bence olgunlaştırr. Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap; Yok olacaksan neden varsın? Cevap verebiliyorsan yaşa, veremiyorsan intihar için iyi bir sebebin var dostum... Eşit Olmayanlara Eşit Davranmak En Büyük Adaletsizliktir!! ![]() Xasiorklu Melo |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Maçakızı (09-12-07) |
| | #15 |
Teşekkür etti: 3.359
Forum Gücü: 110 Forum Puanı:41008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
görecelidir...
Bana göre ticanilik, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur. antisemitist |
|
| Mesaja teşekkür eden: | cicimix (31-05-08) |
| | #16 | |
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37629 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
(yaşadıklarından ders çıkaran bi insan demez bunu gerçi) bu olaylardan hep bişeyler çıkarırsın... illaki demiyorum acı çekmeyen olgunlaşmaz die ama bağzı şeylere daha erken göğüs gerebilmeyi öğrenirsin... biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() | |
|
| | #17 | |
Teşekkür etti: 4.744
Forum Gücü: 204 Forum Puanı:88013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sebebi Olan Herşeyde İnsanı OlgunLaştırır.. ... nefesini yüzümde tutuyorum, gülüşünü aklımda. morarmış yüzlerini, ısıttım kaç gece - ısıtıyorum. içimdesin ! - büyütüyorum seni. ... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Maçakızı (09-12-07) |
| | #18 | |
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37629 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() | |
|
| | #20 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.371
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:13141 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acılarda sevinçler gibi olgunlaştırır insanı istesende istemesende bir iz bırakır yada bi düşünce böylece bikez daha büyür insan ( dimi kuzii yaşıyan ii bili bu konuyu ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |