Konu Seçenekleri
Eski 17-04-08, 15:49 Çevrimdışı   #1

O Şimdi Asker

Sadness - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.254
Teşekkür etti: 3.677
RepForum Gücü: 234
Forum Puanı:95373
Sadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Adana

Kardan adam yapmayı, kartopu oynamayı bilmeyen çocukların şehridir Adana...

Şairin (Nazım Hikmet), "sıcaktı sıcak! sapı kanlı, demiri kör bir bıçaktı sıcak! ve o en mukaddes kadın toprak, doğuracak, doğuracaktı" dediği kadar sıcaktır Adana...

Ve toprağı da her an doğurmaya hazır bir kadındır... kimi zaman pamuk olur, kimi zaman mısır... ve bereketli topraklar üzerinde kartopu oynamayı, kardan adam yapmayı bilmeyen çocuklar kimi zaman Yaşar Kemal olur, kimi zaman Orhan Kemal, Yılmaz Güney, Abidin Dino...

Ve yalnızca sanatçılar parkında hatırlar Adana bu eski çocuklarını...

O eski çocukların Adanaya dair yazdıkları bütün kitaplara karşılık uydurma bir kaide üzerine adlarını yazar adanalılar... Çünkü kardan adam yapmayı bilmeyen bir adanalı çocuğun (Yaşar Kemal'in) dediği gibi, "o güzel insanlar o güzel atlarına binip gittiler!"
Ne umut hatırlanır Yılmaz Güneye dair, ne de bereketli topraklar üzerinde Orhan Kemale dair...

Geride kalan ihanettir şimdi...

Bicisiyle, şalgamıyla, kebabıyla,küçük saatiyle, büyük saatiyle, onbaşılarıyla, kabadayılarıyla, Allaha ettikleri küfürlerle, sivrisinekleriyle hatırlanır Adana...

Unutulmuştur ülkenin kültürel tarihini yazan ve kültür başkenti İstanbulu besleyen çocukları...

Çünkü ne Abidin Dino Adananındır artık ne Yaşar Kemal... Ne de diğerleri... her biri bir yıldızdır artık....

Adana İlgili okuduğum en güzel yazı...

Ayrıca bütün zıtlıkları, özellikle zıt insanları bünyesinde barındıran şehirdir :p

Bir şehri tam kalbinden
Beyninden
Vurup gitmek
Var aklımda...

(Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)...

Kış Uykusu
Moduna Hazırlık...

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
Bυя¢U (17-04-08), MiSsCaT (17-04-08), Tweety (17-04-08)
Eski 17-04-08, 15:53 Çevrimdışı   #2
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

RüyaM - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.846
Teşekkür etti: 2.626
RepForum Gücü: 96
Forum Puanı:43705
RüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRüyaM tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
ömrümün en huzurlu 2 gününü geçirdigim şehir adana

Sen yoksun diye susuyor bu şehir
Derdime derman olmuyor geceler
Bir şiir yazıyorum gözlerindeki ışığa
Bin şiir yakıyorum yokluğunun karanlığında

H&F
Eski 17-04-08, 15:53 Çevrimdışı   #3
Rektör

CnRaLpEr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.316
Teşekkür etti: 15.228
RepForum Gücü: 224
Forum Puanı:91132
CnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Bana 1 saat uzaklıkta ve aklıma sıcağı geldiğinde bunaldığım şehir.
Eski 17-04-08, 15:55 Çevrimdışı   #4
Rektör

DR_CoCoRiCo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.338
Teşekkür etti: 3.365
RepForum Gücü: 230
Forum Puanı:99822
DR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Adana,Denizlideki evimizdeki ilk kiracılarımızı adanalıydı super insanlardı ben onlar kadar modern bir aile gormedim ailedeki herkes univ.mezunuydu cok vatansever ayrıca koyu bjk'li kişilerdi Adana değince aklıma bu geliyor ...

GLoBaL Çingene GökiŞ
(:

http://www.zamansiz.com/signaturepics/sigpic22569_5.gif

Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =)
Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM
Eski 17-04-08, 16:21 Çevrimdışı   #5
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

Bυя¢U - ait Avatar
Genel Mesajlar: 563
Teşekkür etti: 618
RepForum Gücü: 11
Forum Puanı:3943
Bυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biriBυя¢U Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
"Kardan adam yapmayı, kartopu oynamayı bilmeyen çocukların şehridir Adana" beni
anlatmış bu cümle

benim memleketimseviyorum Adanayı)
Eski 17-04-08, 16:23 Çevrimdışı   #6
Dekan
Sanatkârlar grubu

ufuk_08 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.955
Teşekkür etti: 4.200
RepForum Gücü: 71
Forum Puanı:26271
ufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazufuk_08 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
amcamın memLeketi Adana (:
Eski 17-04-08, 17:50 Çevrimdışı   #7
Profesör
Düşünürler grubu

MiSsCaT - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.699
Teşekkür etti: 4.390
RepForum Gücü: 166
Forum Puanı:75086
MiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMiSsCaT tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
İzmir benzeri bir şehir gittiğimde hiç yabancılık çekmemiştim
Mersinden 7 gün boyunca akşamları adanaya gitmek işkence gibi olsada bende kötü olduğu kadar güzel hatıralarıda var

Hayatımı karartan rakibim beni sakatlayan kız adanalı dana

umarım en kısa zamanda tekrar ziyaret ederim Murat'ın şehrini bu sefer tanıdık bir yüz görmüş oluruz hem

'Deniz Ülkesi

|6|

'

Artık özel bir cehenneme koydular beni
Kimse duyamaz, kimse bilemez,

Konu MiSsCaT tarafından (17-04-08 Saat 17:52 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
Sadness (17-04-08)
Eski 17-04-08, 17:52 Çevrimdışı   #8
Yard. Doçent
Müzik grubu

Disorder - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.180
Teşekkür etti: 821
RepForum Gücü: 49
Forum Puanı:19167
Disorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDisorder tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
01

"Bizi aptal sananların dikkatine çok kötü giydiririz
Kalıp üstünüze oturmazsa dert etmeyin
Bir beden büyüğünü veririz"
Eski 17-04-08, 17:59 Çevrimdışı   #9
Profesör
Düşünürler grubu

Bir Ben Eksiktim - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.304
Teşekkür etti: 1.750
RepForum Gücü: 94
Forum Puanı:38567
Bir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
bu sene insallah gitmeyi dusundugum, ama kendisini zerre kadar sevmedigim bir sehir

Geri dönmek inan içten değil
Hani var ya tutamazsın kendini
Bir ümitle, "ya olursa" dersin hep
Bile bile herşeyin bittiğini

p0lly´isimli üyeden Alıntı (=

Konu Seçenekleri