| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() O Şimdi Asker | Adana Kardan adam yapmayı, kartopu oynamayı bilmeyen çocukların şehridir Adana... Şairin (Nazım Hikmet), "sıcaktı sıcak! sapı kanlı, demiri kör bir bıçaktı sıcak! ve o en mukaddes kadın toprak, doğuracak, doğuracaktı" dediği kadar sıcaktır Adana... Ve toprağı da her an doğurmaya hazır bir kadındır... kimi zaman pamuk olur, kimi zaman mısır... ve bereketli topraklar üzerinde kartopu oynamayı, kardan adam yapmayı bilmeyen çocuklar kimi zaman Yaşar Kemal olur, kimi zaman Orhan Kemal, Yılmaz Güney, Abidin Dino... Ve yalnızca sanatçılar parkında hatırlar Adana bu eski çocuklarını... O eski çocukların Adanaya dair yazdıkları bütün kitaplara karşılık uydurma bir kaide üzerine adlarını yazar adanalılar... Çünkü kardan adam yapmayı bilmeyen bir adanalı çocuğun (Yaşar Kemal'in) dediği gibi, "o güzel insanlar o güzel atlarına binip gittiler!" Ne umut hatırlanır Yılmaz Güneye dair, ne de bereketli topraklar üzerinde Orhan Kemale dair... Geride kalan ihanettir şimdi... Bicisiyle, şalgamıyla, kebabıyla,küçük saatiyle, büyük saatiyle, onbaşılarıyla, kabadayılarıyla, Allaha ettikleri küfürlerle, sivrisinekleriyle hatırlanır Adana... Unutulmuştur ülkenin kültürel tarihini yazan ve kültür başkenti İstanbulu besleyen çocukları... Çünkü ne Abidin Dino Adananındır artık ne Yaşar Kemal... Ne de diğerleri... her biri bir yıldızdır artık.... Adana İlgili okuduğum en güzel yazı... Ayrıca bütün zıtlıkları, özellikle zıt insanları bünyesinde barındıran şehirdir :p ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... Kış Uykusu Moduna Hazırlık... |
|
| | #2 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.626
Forum Gücü: 96 Forum Puanı:43705 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ömrümün en huzurlu 2 gününü geçirdigim şehir adana
Sen yoksun diye susuyor bu şehir Derdime derman olmuyor geceler Bir şiir yazıyorum gözlerindeki ışığa Bin şiir yakıyorum yokluğunun karanlığında H&F |
|
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.228
Forum Gücü: 224 Forum Puanı:91132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bana 1 saat uzaklıkta ve aklıma sıcağı geldiğinde bunaldığım şehir. |
|
| | #4 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 3.365
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:99822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adana,Denizlideki evimizdeki ilk kiracılarımızı adanalıydı super insanlardı ben onlar kadar modern bir aile gormedim ailedeki herkes univ.mezunuydu cok vatansever ayrıca koyu bjk'li kişilerdi Adana değince aklıma bu geliyor ...
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #5 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 618
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:3943 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Kardan adam yapmayı, kartopu oynamayı bilmeyen çocukların şehridir Adana" beni anlatmış bu cümle benim memleketim seviyorum Adanayı ) |
|
| | #6 |
| Dekan Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.200
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26271 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | amcamın memLeketi Adana (: |
|
| | #7 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.390
Forum Gücü: 166 Forum Puanı:75086 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İzmir benzeri bir şehir gittiğimde hiç yabancılık çekmemiştim Mersinden 7 gün boyunca akşamları adanaya gitmek işkence gibi olsada bende kötü olduğu kadar güzel hatıralarıda var Hayatımı karartan rakibim beni sakatlayan kız adanalı dana umarım en kısa zamanda tekrar ziyaret ederim Murat'ın şehrini bu sefer tanıdık bir yüz görmüş oluruz hem |6| ' Artık özel bir cehenneme koydular beni Kimse duyamaz, kimse bilemez, Konu MiSsCaT tarafından (17-04-08 Saat 17:52 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Sadness (17-04-08) |
| | #8 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 821
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:19167 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 01 "Bizi aptal sananların dikkatine çok kötü giydiririz Kalıp üstünüze oturmazsa dert etmeyin Bir beden büyüğünü veririz" |
|
| | #9 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.750
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:38567 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu sene insallah gitmeyi dusundugum, ama kendisini zerre kadar sevmedigim bir sehir Geri dönmek inan içten değil Hani var ya tutamazsın kendini Bir ümitle, "ya olursa" dersin hep Bile bile herşeyin bittiğini p0lly´isimli üyeden Alıntı (= |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |