DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Sohbet ve Eğlence  Dana Medya  Gazete

Konu Seçenekleri
Eski 02-06-08, 17:28 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu

Jen - ait Avatar
Genel Mesajlar: 751
Teşekkür etti: 1.166
RepForum Gücü: 31
Forum Puanı:13143
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
isaret ADgrubu için özel! Ata'dan Hitler'e okkalı cevap!

Hitler Atatürk'ün yaptığı bir işe kızmış, 'dursun' diye mesaj göndermiş. Ama Atatürk'ün cevabı öyle okkalı olmuş ki, susup oturmuş... İşte o cevap;

Atatürk’ün gerçekleştirdiği üniversite reformunun anlatıldığı “Son Devrim” isimli kitap büyük ilgi görüyor. Gazeteci Nüket Aşkın tarafından kaleme alınan kitapta, 1933 üniversite reformunun sancılı süreci ve bu dönemde Hitler’den kaçarak Anadolu’ya sığınan bilim adamlarıyla reformun nasıl gerçekleştirildiği anlatılıyor.

KİTAPTAKİ ÇARPICI OLAYLARDAN BAZILARI ŞÖYLE

HİTLER'İN TEHDİDİ ATATÜRK'ÜN CEVABI

Türk Hükümeti’nin kendisinin kovduğu Yahudi bilim adamlarıyla temas kurduğunu öğrenen Hitler, “Benim ortadan kaldırmak istediğim bu Yahudi alayını Mustafa Kemal koruyamaz. Buna müsaade veremem” diyerek Atatürk’e “Bu komünist profesörleri ülkenize sokmayın” mesajını gönderir. Atatürk, Bu bilgiyi kendisine ileten Hariciye Vekili Tevfik Rüştü Aras ve Maarif Vekili Reşit Galip Bey’e “Bir onbaşı beni cinayetlerine alet edemez” diyerek Türkiye’ye sığınmak isteyen Alman profesörlerin işlemlerinin hızlandırılması talimatını verir.

MENDERES'İN KISKANDIĞI BİLİM ADAMI

İkinci Dünya savaşı günlerinde Alman hocaların Anadolu’da zorunlu ikametleri gündeme geldi. Çorum, Yozgat, Kırşehir gibi illerde aileleriyle birlikte kalmak zorunda bırakılan Almanlarla yöre halkı arasında ilginç olaylar yaşandı. Yozgat’ta tango dersleri başlarken, Çorum operayla tanıştı, Kırşehir ilk ayaklı banyo küvetini onlardan öğrendi.

Kırşehir’e yerleştirilen Prof. Fritz Baade, Terme kaplıcalarını ve yörenin ünlü onyx taşını buldu. Kırşehirlilerde kendisini fahri hemşehrilik beratıyla ödüllendirdi. Bu arada Demokrat Parti’nin Osman Bölükbaşı’nın memleketi Kırşehir’i ilçe yapmasıyla Kırşehirlilerle arasına soğukluk giren Menderes, çok istediği halde ilin fahri hemşehrisi olamamıştı.

Baade’nin fahri hemşehri olduğu haberini alan Menderes, “Bir gavurdan bile esirgemedikleri hemşehrilik payesini Kırşehirliler benden esirgedi” diyerek tepki gösterdi.

internethaber

Alıntı:
Fersa´isimli üyeden Alıntı
26 Subat 2009

Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü.

Unutmadık!

"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
DiRENiŞ (17-07-08), Snorland (27-06-08), Tuğrul Bey (03-06-08), Zerdüşt. (17-07-08), _osiris_ (27-06-08)
Eski 02-06-08, 17:58 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu

Jen - ait Avatar
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
isaret

bu konu verildi mi acaba?

Alıntı:
26 Subat 2009

Unutmadık!

Eski 02-06-08, 19:19 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu

Jen - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
isaret

Alıntı:
Jen´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu konu verildi mi acaba?
ilgisizliyinizi anlayamadım doğrusu.. belki yalnız benim için meraklı geldi..

Alıntı:
26 Subat 2009

Unutmadık!

Eski 02-06-08, 19:24 Çevrimdışı   #4
Asistan
Huzur Pınarı

antiterorES - ait Avatar
Genel Mesajlar: 293
Teşekkür etti: 458
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:8551
antiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaantiterorES buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
havali

ilgisizliğimizin sebebi belli aslında.haberin ilgi çekici bir haber olmayışı.çünkü bu sıradışı bir durum değil.Atatürk'ün her zaman yaptığı şey.gerek savaş alanında gerekse politikada,Atatürk her zaman hasımlarına geçirmeyi bilmiştir.

..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.
NE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİM BİR UMUDUM VAR HALA...
Mesaja teşekkür eden:
Jen (02-06-08)
Eski 02-06-08, 19:26 Çevrimdışı   #5
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu

Jen - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
isaret

Alıntı:
antiterorES´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ilgisizliğimizin sebebi belli aslında.haberin ilgi çekici bir haber olmayışı.çünkü bu sıradışı bir durum değil.Atatürk'ün her zaman yaptığı şey.gerek savaş alanında gerekse politikada,Atatürk her zaman hasımlarına geçirmeyi bilmiştir.
teşekkür etdim.. saol bilgilendirmen için..

Alıntı:
26 Subat 2009

Unutmadık!

Mesaja teşekkür eden:
antiterorES (02-06-08)
Eski 03-06-08, 13:17 Çevrimdışı   #6
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.791
Teşekkür etti: 2.950
RepForum Gücü: 93
Forum Puanı:31215
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Kaynak siteyi sıkça takip ettiğim için ilgimi çekmedi çünkü bende okudum. Atatürkün "Yurtta sulh cihanda sulh" lafı, dünya politikasını belli etmiştir.

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Bir taş at.
Bir yumruk yükselt.
Şehitleri an.
Hakikati söyle.
Tarihine sahip çık.
Bir slogan at.
Hainlerle hesaplaş...

Eski 27-06-08, 11:46 Çevrimdışı   #7
Grup Lideri
Müzik grubu

xxxTKxxx - ait Avatar
Genel Mesajlar: 887
Teşekkür etti: 103
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:1201
xxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuşxxxTKxxx üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
gerçekten benim ilgimi çekti çok teşekkür ederim arkadaşım ii forumlar

KaRaGüRüLTü 4EvER
Mesaja teşekkür eden:
Jen (27-06-08)
Eski 27-06-08, 13:41 Çevrimdışı   #8
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.949
Teşekkür etti: 2.980
RepForum Gücü: 96
Forum Puanı:39893
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Bize sığınan kimseyi teslim etmeyiz Ulu Önderimizde kendine yakışanı yapmış... Hitler'in zaten sözünü geçiremeyeceği tek lider vardır o da Atatürk...

Bir onbaşı beni cinayetlerine alet edemez bu sözde sanırım Hitler'in orduda aldığı ilk rütße onßaşı o yüzden...

Adolf Hitler'in Atatürk Hakkında Dedikleri

'Mavi gözlü Mustafa Kemal, bize demokrasi ve milliyetçiliğin ne olduğunu öğretmiştir." "Benim ustam Il-Duce'dir, ama onun ustası da Mustafa Kemal'dir."
Adolf Hitler

Kendi kültüründen utanan , ve Irkçılık hakkında ufacık bir şey bilmeyen , freemasonların beynini zaptettiği en büyük faşistler bana cevap yetiştirmeye
çalışcaklarına biraz özü olmaya çalışmalarını umarak, bu kişilerin biraz daha zorlasalar AtaTÜRK ün adı Atakürt e döndürtmelerine izin vermeden bu yazımı buraya koymak istedim!

Faşizmle Nasyonal sosyalizm birbirinden nerdeyse Komunizm ile Kapitalizm kadar farklıdır ama yahudi medyasının esiri Türk gençliği kahrolsun Nazi filmi izlemekten , Atom bombası ahlaksızlığı ve şerefsizliği üzerine neden film olmadığını tartışmayı hayaline bile getiremez.
Ey Türk Gençliği! (Ben diyorum..Başbuğ Mareşal Gazi Mustafa Kemal AtaTÜRK Paşa yı komuniste çevirdiniz nerdeyse ama Atakürt yapmayı hayal etmeyin!
Ve Size tek bir soru..Dahi Atatürk herkes diyor da..O dahi her lafını hesap ederek ederdi..Peki neden Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil KAN da oldu da...Ruh ,Akıl,Güç gibi terimleri kullanmadı...
Gerçi sizin kafanız en büyük faşist durumdadır..
Bu yazıyı okurken sinirlenirsiniz "özgürlükçü" beyinliler...

BAĞIRA BAĞIRA NE DİYOR BAŞBUĞ ATA...
"NE MUTLU TÜRK'üm DİYENE!" peki Nutuk u kayıttan dinlerken Türk demek Türkiye'liyim demektir lafı geçmiyorken nerenizden soktunuz o lafı ders kitaplarına bile..?
Artık görmediğinizi boşverdim duymuyorsunuz da..Kör çobanın akıbeti uçurumdur...Aptal tartışmalara girerek zaman kaybetmeyin!..

"Dünyada savaşmayacağım tek ülke Türkiye'dir."

"Benim mücadelem Tanrı'nın eserini korumak içindir" diyen büyük lider..
Ayrıca Atatürk'ten çok etkilendiğini ve O'nu fikir babası olarak gördüğünü şu sözleriyle açıklar.

" Hiç unutmam! Bir Almanya seyahatimizde arkadaşımız merhum Siirt mebusu Mahmut Beyin sefiri Kemalettin Sami Paşa delaletiyle Hitler'le yaptığı bir mülakat esnasında o zamanlar butun dünyanın dikkatini üzerine celb etmiş olan mağrur Hitler'in ''Bütün enerjimi Atatürk'ten alıyorum.O'nun hayatı bizim feyizli ısığımızdır.''diyerek Atatürk'e hayranlığını belirtmiştir."
(Kılıç Ali Ataturk'un Hususiyetleri)
“Yeni Türkiye'nin büyük ve dahi yaratıcısı ki talihin terk ettiği ve kaderin çöküntüye uğrattığı o zaman ki müttefiklerilerine kalkınmak için ilk muhteşem orneği verdi. “
(Adolf Hitler)
“Mustafa Kemal,bir millet bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi kendini kurtarabilecek vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.O'nun ilk oğrencisi Mussolini,ikinci öğrenciside benimdir.”
Adolf Hitler...

"..Hitler; o, her zaman Atatürk'ten örnek aldığını söyledi..." (Mahmut Esat BOZKURT)
"Bu ayaklanma (Atatürk'ün Hareketi) Türk ulusunun, mazlum milletlere muhteşem bir örnek olan heybetli direnişti ki, başında Atatürk bulunuyordu"

(Adolf Hitler)
Hitler evet Hitler başka bir ülkenin devlet adamının örnek davranışına dikkat çekerken buradaki arkadaşlar beğenmedikleri , faşist olmakla eleştirdikleri Hitler'den daha da ırkçı düşünerek sadece kendinden olanın düşüncelerinin doğru olduğunu söylemekle nasılda çelişkiye düştükleri çok iyi görülmektedir.
Nasyonal sosyalizm doktrininin ilanı 1898'in Mayıs ayında, ilk teorisyeni Maurice Barrès tarafından yapıldı. "Herkes eşittir fakat bazıları daha eşittir" tümcesiyle en güzel ifadesini buldu. Türkiye'deki en büyük temsilcileri Mahmut Esat Bozkurt ve Recep Peker gibi ünlü kemalistlerdir.Almanya'daki nazizm ilhamını Mahmut Esat Bozkurt'lardan ve Türk Devriminden almaya çalıştı.
Nazizm, temel çelişkinin sınıfsal çelişki olduğu düşüncesini reddetmiş ve ulusal çelişkiyi temele almıştır, bu fikrin etkili olmasının nedenleri ise birinci dünya savaşı sonrası Almanyanın itildiği durumda aranmalıdır.

Neonazi denilen asalaklar ise herhangi bir doktrini dikkate almaksızın vahşi duygularını tatmin etmeye yönelik hareket eden , nasyonel sosyalizmle hiçbir alakası bulunmayan yaban sürüsüdür.

Allah adına hedef gözetmeksizin suçsuz insanları öldürenlerin nasıl İslamı temsil etmediği gibi bu neonazi denen yaban sürüsü nasyonel sosyalizmi temsil etmemektedir...
...
Tabiki Atatürk Nazi değildi . Ama kendi koşullarında Milliyetçi Sosyalizm'in temelini atmıştır...
Buna en iyi örnek şu örneklerdir.

Atatürk ve Lenin

"Mustafa Kemal sosyalist degildi.Fakat goruluyorki iyi bir teskilatçı,yuksek anlayıslı iyi dusunceli ve akıllı bir onderdir."
"Kemalizm, otoriter bir demokrasidir; bir tarafta halk vardır diğer tarafta şef.. Gerek nasyonal sosyalizm gerekse faşizm, Mustafa Kemal rejiminin az çok değiştirilmiş birer şeklinden başka bir şey değildir..."
Mahmut Esat Bozkurt

İsvicre Medeni Kanunu,Alman (Nasyonel Sosyalizm) Ticaret Kanunu,İtalyan (Faşist)Mussolini Ceza Kanunu benimseyip kendine göre değiştirerek Türk yasalarına koyan AtaTÜRK'ün CHP sinin Sosyal demokrat olduğu ,vatan kurtarıyorum diyenlerin Rusya'da dahil tarih boyu uygulanamamış Komunizmi savunduğu ,işcinin gangster kapitalisti sendikalarca daha da sömürüldüğünün açığa çıktığı bayramdı..Kutlu olsun ne diyim..Kurtarıcımız Edip Akbayram gibiler olmasın da başka bir şey istemem.

Unutmadan baştaki cümlemle celiştim gibi duruyor olması sizin kafanızı biraz farklı düşünmeye sevk etmeye çalışmak içindir..Tabiki Nazizim le Faşizm çok uzak değildir..Fakat Faşizm daha çok din kullanır..Neyse o ayrı bir konu..Atatürk 'e İslamcı demiceksiniz umarım..

"Uçurum kenarında yıkık bir ülke
türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar
yıllarca süren savaş, ondan sonra
içerde ve dışarda saygı ile tanınan
Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet

İşte Türk Genel Devrimi"

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
Jen (27-06-08), Snorland (27-06-08), storm_fatih (27-06-08), Yσкє∂!¢! (27-06-08)
Eski 17-07-08, 01:33 Çevrimdışı   #9
Öğretim üyesi
Kemalistler

DiRENiŞ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 869
Teşekkür etti: 261
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:2728
DiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyor
Alıntı:
“Bir gavurdan bile esirgemedikleri hemşehrilik payesini Kırşehirliler benden esirgedi”
Kırşehir tercihini CKMP'den yana kullandığı için ilçeye çevrilmiştir Menderes tarafından...

Bu arada Gazi'nin tavrı gayet normal, aksi beklenemezdi zaten.

Ek olarak "Heil Hitler" demek istiyorum

Bir Girdap Gibi
Bir Girdap Gib
Bir Girdap Gi
Bir Girdap G
Bir Girdap
Bir Girda
Bir Gird
Bir Gir
Bir Gi
Bir G
Bir