| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Kemalistler ![]() | Ahıska Türkleri ve Kominist Rejim
Ahıska Türkleri, Gürcistan’ın Mesheti bölgesinin Müslüman Türk nüfusuna verilen addır. Rusların bu bölgeye verdiği coğrafî isim, Mesketya'dır.Bundan dolayı Meshet Türkleri olarak da adlandırılırlar. Bu nüfus, 1944 yılında totaliter Stalin tarafından iki saat içinde tren vagonlarına doldurularak, gidecekleri yere kadar aşağı dahi inmemek koşulu ile kapalı tren vagonlarında Orta Asya’ya sürülerek Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’a yerleştirildi. Bu sürgün Stalin'in karadeniz kıyılarını Türklerden temizlleme operasyonunun bir parçası olduğu Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra açıklanan arşivlerde ortaya çıkmıştır. Aynı kaderi paylaşan Kırım Tatarları ve Ahıska Türklerinin bu hazin sürgününde binlercesi yolda öldü. Ahıska Türkleri, bugün eski Sovyet coğrafyasına dağılmış olarak yaşamaktadırlar. Ahıska Türkleri etnik olarak Türk'tür. Ahıska Türklerinin nüfusunun 300.000 dolayında olduğu tahmin edilmektedir. "Ahıska, Gürcistan'ın güneyinde bulunan bir bölgedir. Kıpçak Türkleri arasında yer alan uruğlar-boylar bu bölgeye yerleştikleri için Ahıska Türkü adını almışlardır. Gürcistan sınırları dahilinde bulunan bu bölgenin coğrafî adının dışında, mevcut mekana yerleşen Türk boylarının isimleri dışında bu coğrafyayla hiçbir ilişkileri yoktur. Ahıska Türklerinin bir geçiş noktası olan Kafkaslara yerleşmiş olması, kavimler kapısı olan bu bölgede yaşayan bazı kavimlere, Ahıska Türklerinin etnik yönden bağlı olabileceği düşüncesini doğurmuştur. Bunun içinde, Ahıska Türklerinin Gürcü, Tatar, Azerî ve Kıpçak boylarına mensup olabileceği üzerinde durulmuştur. Kullanılan dilin, kültürel yapının, fizikî özelliklerin (antropolojik hususiyetlerin) Gürcülere kesinlikle benzerlik göstermediği görülmüştür".(Kaynak: Dr.Mustafa Malkan,"Ahıska Türklerinin Menşei ve Tarihi Gelişim Seyirleri" adlı makale)[[1]] Özbekistan’ın Fergana vadisinde yaşayan Meshet ya da Ahıska Türkleri, 1989 yılında, Rusların kışkırttığı etnik bir gerilim sonrasında büyük bir kıyıma uğratıldı. Bu trajedinin ardından bölgedeki nüfus tamamen göç etmek zorunda kaldı. Gürcistan yönetimi, 1990’larda etnik olarak Gürcü kökenli Meshileri nüfusu ülkeye yerleştireceğini duyurdu. Bu karar, Samtshe-Cavaheti bölgesinde yaşayan Ermeni nüfus arasında tepkiye yol açtı. Azerbaycan, Dağlık Karabağ’dan göç ettirilen nüfusla ilgili sorunlarına karşın Ahıska Türklerinin bir kısmını kabul etti ve topraklarına yerleştirdi. Türkiye, Ahıska Türklerinin kendi topraklarına yerleştirilmesini talep etmektedir. Öte yandan Türkiye, az sayıdaki Ahıska Türk nüfusunu ülkenin doğusuna yerleştirdi. Rusya Federasyonu’nun Krasnodar bölgesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Rus Kazakların Türk karşıtı tepkileriyle yüz yüzedir. Rusya’daki Ahıska Türklerinden 5.000 kadarı ABD’de çeşitli kentlere yerleştirilmiştir. Gürcistan, 2006 yılında bu nüfusun Gürcistan’a yerleştirilmesi için ciddi çalışmalara başlamış ve bu çalışma programını Türkiye ile paylaşmaktadır. Ancak çalışmalar yeterli olmamakta, yerlerinden zorla sürülen bu insanların malk ve mülkleri derhal asıl sahiplerine iade edilmesi gerekirken Gürcistan hükumeti ekonomik gerekçeler göstererek işi ağırdan almaktadır. Ahıska Türkleri, günlük hayatta ana dilleri olan Türkçe'yi kullanmaktadırlar. Konuşma ağızları bu gün kuzey Anadoluda kullanılan Türkçe'yle birebirdir. Ana dili Gürcüce yada Rusça olan Ahıska Türkü yoktur. Vikipedi'den alınmıştır... Konuyu ÖZETLEMEK gerekirse, kominist rejim ve o zamanki lideri stalin sırf adları türk olduğu için bir çok türkü iki saat içinde yıllardır yaşadıkları topraklarından vatanlarından sürgüne göndermiştir. Her platformda biz türkleri insanlık suçlusu, soykırımcı olarak görenler bu olaylara hiç ses çıkarmamıştır. Sonuçta birçok türk ya yolda ya da sibiryanın bozkırlarında hayata vatan özlemiyle yokluk ve sefalet içinde veda etöişlerdir. Dönebilenler de ne topraklarını ne de eski yaşamlarını bulamamışlardır. İŞTE LENİN İŞTE KOMİNİZM İŞTE TÜRKLERE YAPTIKLARI, konu çok daha derin aslında ama kimseyi sıkmaya gerek yok. Türk'ün türk'den başka dostu yok. Ama burada kastettiğim türk etnik olarak türk değil, kalbiyle ruhuyla türk, Atasına, cumhuriyete onun devrimlerine demokrasiye bağlı türk.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | billall (21-04-07), GeSTaPo (17-04-07), HaRuKa (14-04-07), intro0.5 (15-04-07), Marcus T.CICERO (14-04-07), raif (19-04-07), thorn (16-04-07), tuanaa (14-04-07), ~sebofan_memo~ (14-04-07) |
| | #2 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bilgi için teşekkür ederim. Bu metinden bir kez daha komünizmin insanı hayvanlaştırma batağı olduğu anlaşılıyor. |
|
| | #3 |
| Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.515
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ya bunu herkes biliyor ama kabullenmiyorlar.... Stalin icin şey diyenler var Milleti için kan döktü Cani değildir!... Edit : !!! Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #4 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:12641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stalin'i seven birileri varsa eğer, birkaç Gürcü şarapçıdır sanırım. Çünkü doğduğu ülke olan Gürcistan'ın şaraplarından başkasını içmezmiş. Onun dışında bunlara her noktada tepki gösterilmelidir ve her zaman ortaya dökülmelidir. Bu arada Stalin'i en çok sevmeyenlerden biri de komunistlerdir bildiğim kadarıyla. Çünkü onlar barış kardeşlik rüyalarındayken, Stalin Rus ya da Gürcü olmayan herkesi asimile etme çabasındaydı. Bu da onların ismini kötüye çıkarmalarına neden oldu. |
|
| | #5 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim nickim her şeyi açıklıyor sanırım stalin hakkında ![]() ..başar ?ve bazı arkadaşlar ![]() , komünizmi ya da sosyalizmi karalama kampanyanızda maalesef bu saçmalıklardan öte gidemiyorsunuz ki ;tekrar tekrar aynı tür yazıları yazıp duruyorsunuz ![]() Konu troçki tarafından (14-04-07 Saat 23:18 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #6 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.882
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5696 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ......
hersey cok acık!komünizm stalin demek diildir!teorik olarak anlamanızı isterdim ama olaylara indirgemeniz cok gereksiz!her zman sölüorum rejim deişiklikleri we otorite karsıtı düşüncelerin benmsetilmesi her daim insanların öldürülmesine gebedir!tarihin her döneminde bu böle olmuştur!cumhuriyet kurulurkende aynıydı!bakın!!sizlere karsı ılımlı yaklasmaya calısıorum ama görüyorumki gercekten cok sabit fikirlisiniz!şu forumda bu görüşü sawunan insanlara karşı bir düşünce ittifakı kurmak komünizmi karalamak için gercekten yetersiz we gereksiz!sizlere bu konuda hegel we marksı tawsiye ediorum!kimse bu görüşleri benmsemek zorunda diildir ama waroluşunu reddetmek ütopik oldugunu düşünmek we çaçaron bir agızlada bunu dile getirmek kimsenin haddi diildir!biraz bırakalımda buna zaman karar wersin!yaralayıcı we karalayıcı ifadeler isterseniz emin olun bende cok war!ama buna gerek yok!son olarak sunu unutmayın ne siz bizi deiştirebilirsiniz nede biz sizi!yapmamız gereken aynı güzergahta ama farklı açılarda ilerlemek!(sınırları bilerek)!!!
|
|
| | #7 |
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ben burada saçmalık göremiyorum, o insanların yerinize kendinizi koyun, şu an yaşadığınız yerden size deseler iki saatin var, hazırlan gidiyorsun, herşeyini arkada bırakıp, seni evinden ailenden arkadaşlarından koparsalar, sonra ne bileyim, sizi Alaska'da bir yere bıraksalar yine de saçmalık dermiydin. Karalama olayına gelince, hepimizin üzerinde yaşadığı bu vatanın kurucusu bile savaşmış kominizmle, yani ben kominizmi karalamıyorum ben Ata'mın misyonunu elimden geldiği sesim çıktığınca devam ettiriyorum. Bu forumda siz yokken ben irtica, tarikat vs bunlarla çatışıyordum. Benim çizgin cumhuriyet demokrasi laiklik çizgisi, ülkemizi bu çizgilerin dışına kim çıkarmaya çalışırsa çalışsın, ben seyretmem....
|
|
| | #8 | |
| Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.515
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. | |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HaRuKa (15-04-07) |
| | #10 | |||
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
benim bahsettiğim saçmalık gayet açık ..belli bir ideoloji olan sosyalizmi kişilere indirgemek gerçekten de saçmalığın daniskası ![]() ![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() hani nerede düşünce özgürlüğü inancın ?? hani nerede insanların kendi kendini yönetebilmesi ,yani demokrasisi ??hani nerede tüm ülke vatandaşlarının kanunlar karşısında eşit şartlara hasip olması ???..bana hikaye anlatma !!!demokrasi oyunları hiç yapma !!!!....14 nisan yürüyüşü bile kemalizmin ne kadar faşist bir yapıya sahip olduğunun kanıtıdır !!!! | |||
|
| Mesaja teşekkür eden: | tragonya (18-04-07) |
| | #11 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 196
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:215 ![]() ![]() ![]() |
Madem kominizm katil Cani küba'da venezüella'daki katliamlardan bahsetsenize bize biraz ?? ![]() |
|
| | #12 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.879
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:21075 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
insanların inanışlarını,yaşam tarzını,duygu ve düşüncelerini değiştiren bir ideoloji bizden uzak olsun!!!
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | HaRuKa (17-04-07), Marcus T.CICERO (16-04-07) |
| | #13 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #14 |
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kominizmi savunuyorsunuz, ahmet kaya gibi pkk lı terörirstleri bölücüleri savunuyorsunuz, sonra onu düşünce özgürlüğüne demokrasiye bağlıorsunuz. adam gelsin benim ülkemi rejimimi yıkmaya kalkışsın bende düşünce özgürlüğü deyim. oldu.. görürsem söylerim... ondan sonra ahıskada çoluk çocuk o piriniz koministler milleti almış evinden köyünden sibiryanın bpzkırına sürmüş onlarla gelip bizim ülkedeki bölücülere bilmem aşırı uçlara bağlıyorsunuz. oldu bunu da görürsem söylerim. benim referansım belli Mustafa Kemal ne demiş bilmeyenler için... 1. Bu ülke şeyhler tarikatlar cemaatler vs yeri olamaz 2. Kominiz nerede görtülürse başı ezilmelidir. 1+1 = 2 benim mantığım bu... iş düşünce özgürlüğüne gelince, hiç kimse siyasi düşüncesinden dolayı ceza almamamlı, ama bu düşünce özgürlüğü altında bölücülüğe yıkıcılığa daha doğrusu ülke bütünlüğünü ve rejimini yıkmaya değiştirmeye teşebbüsse, hop, orada dur. özetleyim mi konuyu, 301 kesinlikle kaldırılmamalı, ben AB'nin doğru olan şeylerini almaya katılıyorum, ama yok uyum paketiymiş yok bilmem neymiş bizi zayıflatmaya yıkmayaysa onlara da bir hop, kim var sizin karşınızda... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | karahindiba (21-04-07), Marcus T.CICERO (17-04-07) |
| | #15 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 94
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:513 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaşasın 1Mayıs, Yaşasın işçilerin kardeşliği, Yaşasın alınteri dökenler, Yaşasın emek ve emekçiler, Yaşasın barışa ve kardeşliğe gönül verenler...Yaşasın Atatürk Devrimlerini içselleştirenler ve tabiki Yaşasın Türkiye.....
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | tragonya (18-04-07) |
| | #16 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 94
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:513 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada axisi arkadaş her fırsatta saldırma.... senden daha çok bu ülkenin geleceğini düşünen ve çalışan milyonlarca insan var ideolojisi ne olursa olsun... her fırsatta saldırmanı kınıyorum
|
|
| | #18 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 196
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:215 ![]() ![]() ![]() |
Dogru emperyalizm kapitalizm daha iyi sistemler biz onlar tartışalım onlara harcıyalım enerjilerimizi öylemi? |
|
| | #19 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
öncelikle şunu belirteyim sen bu yazına başlarken , demokrasiden bahsetmişsin ama demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü savunduğun bu yazında maalesef savunduğun şeyleri ben göremedim tamamen kemalist burjuva devleti savunan faşizan bir tavır söz konusu !!!301. madde derhal kaldırılmalıdır !!bu madde insanların düşünce ve eylem özgürlüğünü kısıtlayan anti-demokratik bir yasadır!!zira düşüncelerini eyleme dönüştüreyen insanlar tutsak sayılırlar !!! hiçkimse düşüncelerinden dolayı ceza almaamlı demişsin ![]() ama nedense komünist düşünceye cellatlık yapıyorsun !!!son derece büyük bir çelişki içindesin ![]() ![]() sen komünistlerle uğraşmayı bırak da , önce kendi milletine demokrasiyi öğret !!tabi önce kendin öğrenmen lazım ![]() ...bu ülkede birçok insan düşüncelerinden dolayı ,katliamlara uğradı ,silahlı salıdırlara maruz kaldı , hapis yattı ,..sen neden bahsediyorsun ya???? | |
|
| | #20 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|