| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör ![]() | Ahmed-i Hani Gezgin satıcıyım, cevher satıcısı değil. Kendi kendime yetiştim, yetiştirilmiş değil. 17. yüzyılda yaşamış olan Ahmedi Hani�nin doğum ve ölüm tarihleri tam olarak bilinmiyor. Dini eğitim gören Hani; Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe biliyor, eserlerini Kürtçe olarak yazıyordu. 14 yaşında yazmaya başlayan Ahmedi Hani, eğitimini bitirdikten sonra öğretmen olarak hayatını sürdürdü. Mutasavvıf şair Hani, Doğubeyazıt�da bir okul açarak dersler verdi. İnsanı merkez alan Ahmedi Hani, bölgenin ileri gelenlerinden her zaman istediği eğitim desteğini alamadı. Eserleri Çocukların İlkbaharı, İnanç Yolu ve Mem ve Zin. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | "Şaki_Sevdası" (09-09-07), troçki (09-09-07) |
| | #2 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 3.112
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36862 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bir eseri daha sonra film yapıldı..mem-ü zin |
|
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kürtlerin ünlü yazarı ..teşekkürler paylaşım için şişedeki balık ![]() |
|
| | #4 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 112
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:296 ![]() ![]() ![]() | .. teşekkürler... GÜLERSEN Gülersen Mardin'de Deyrul Zeferan'da vaftiz olur bütün çocuklar Fırat Diclesine kavuşur Şatt-ül Arap çöl olur Gülersen Ağrı'da İshak Paşa Sarayının gölgesinde Ahmed-e Xani mezarında gülümser Gülersen Iğdır'da neşeli bir kayısı ağacı çiçek açar Açar bahçesinde gülleri annemin Gülersen Erzurum'a bahar gelir Mardin Kapı şen olur Gülersen Xece Siyabend'e kavuşur yıkılır Nemrut'lar Gülersen Annemin gözbebeklerinde ülkem de güler Şiir: CEVDET BAĞCA |
|
| Mesaja teşekkür eden: | pavel (10-09-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |