| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Aile arasinda dayak Ben dün gece ve ilk defa esim tarafindan dayaga maruz kaldim... bunu bir sekilde dökmek ve çaresini eger siz cevap verirseniz bulmak istiyorum. Ne yapmam gerektigine dair. Daha once boyle bir seyi ailem ici de dahil hic yasamadim bundan utaniyorum ve yutamiyorum. Herkes tekrardan (esimin ailesi) baslamam gerektigini bunu bir daha yasamayacagimi garanti etmeye calisiyor. Buna esim de dahil... nasil hazmedecegimi de bilmiyorum.. varsa bi caresi Alinti sizler neler düsünüyorsunus arkadaslar sizce bir erkeyin esini dövmesi normal midir ve bu yüzyilinda nasil karsilarsinis |
|
| | #2 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.207
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:5938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öle bi kaptırdımki yazıya..sandım sana yapıldı bu...şiddet ii bişey değil...insanlar konuşarak herşeyin üstesinden gelebilir...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | YıLdız_GöZlÜm (13-11-06) |
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 8.040
Forum Gücü: 233 Forum Puanı:97032 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
malesefki hala bu zamanda bile cogu evliliklerde dayak söz konusu ve konusmaya calisanis bile dayak karsilik olur cevap verdiyinis icin hala ufak oglanlarina dayak atmasini ögretiyorlar hemde kiz kardeslerini dövdürtüyorlar büyüdüyü zaman karisini dövebilsinler diye buda avrupa gibi bir yerde ... yazik |
|
| Mesaja teşekkür eden: | romantik_dj (13-11-06) |
| | #4 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.207
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:5938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İNŞALLAH HERŞEY DÜZELİR...dayak ii bişey değildir...zorbalıkla kimse işini halledemez...umarım insanlar artık doğruyu görür..
|
|
| | #5 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.808
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26603 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dayak saçma ayrıca da Kesinlikle Aile içinde olamaması gereken bi davranış bence.. gurur kırıcı bi şey(olanlar için ) bi defa yaparsa sonrasına garanti getirilemez.. bi erkeğin karısını dövmesi içinde bi neden olamaz bence.. bence kadın geri dönse bile eskisi gibi olamazlar ya da kocasının daha çok çaba harcaması gerekicek eskisi gibi olması için.. ![]() - "Ölüm bile olsa, 'biz' hiç ayrılmasak.. " (: - [ArKaNtoS & T-Mac & İnCi ÇiÇéKi ] Anti-Aşk Aşk=Yalan&Acı |
|
| | #6 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 233 Forum Puanı:97032 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
malesef hala görmüyorlar ve cogu türk kadinlarimis adimin iki olmasin kimse hakimisda kötü düsünmesiny ada yanlizlktan korkan kadinlarimis var. misal : ne yapim o evimin direyi ayrilirsam ben nasil gecinirim is yok ev yok cocuklar icin katlanairlar.... |
|
| | #7 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 233 Forum Puanı:97032 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
misal bir bardak yere düser ve bin parcaya kirilir geri yapistirirsinis ama asla eskisi gibi olmas... bir evlilik yada iliskide öyledir | |
|
| | #8 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.808
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26603 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | doğruuuu... ![]() - "Ölüm bile olsa, 'biz' hiç ayrılmasak.. " (: - [ArKaNtoS & T-Mac & İnCi ÇiÇéKi ] Anti-Aşk Aşk=Yalan&Acı |
|
| | #9 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 7.061
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:22366 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dayak olayına çok karşı biriyim.. sokakta çocugunu döven anneye bile kızar tepkimi gösteririm. dayak onur kırıcı bir durumdur, kişinin onurunu zedeler hiç bir sorun dayakla halledilmez.. kendini bilen kişiler bunu zaten yapmaz. bunu yapan kişilerin temelini araştırmak gerekir ezik kişiler genellikle bunu yapan şahıslardır insanlar üzerinde hüküm kurmak gibi piskolojik rahatlama denilebilinir. yukarıda bashsettiğin olay ise geri dönüşümü olmayan bir durumdur bana göre kırılan onurun tamiri mümkün değildir.. bunlarda benim fikirlerim herkese teşekkürler... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | İnCi ÇiÇéKi (13-11-06) |
| | #10 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 233 Forum Puanı:97032 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
tebrikler cok güzel söylemisinbizim cogu türk insanlarimiz bunu hala normal aile yasami biliyor ve kabul ediyor . hata bazilari siddet olmayan bir aile görünce cok sasiriyorlar... türkiyede varmi bu imkanlar bilmiyorum, ama burada esin seni dövdüyü zaman o evdeykene polis cagiriyorsun ve sikayette bulunuyorsun vucüt yaralamadan , sonra onun elinden evin anahtarini aliyorlar üc hafta eve girme yasagi koyuyorlar ,üc hatfa boyu giremiyor eve. o üc hafta icinde mahkemeye gidip evin adresine ve isin önüne yasak koyduruyorsun hemde üc AY o sokaklara geldiyi zaman polis cagiriyorsun ve yasagi olduyu icin sikayet yiyor birde alip götürülüyor tabiki polis onu birhassa yakalarsa olay yerinde yakalayamasa birsey yapamiyor.. yada kadinlarsiginma evleri var adresleri sirf polislerde olan ve sirf kadinlar ve cocuklar girebiliyor kapida kamera var ve sadece orada yasyan kadinlar girebiliyor esini ev evin önlerinde görsünler hemen polis devreye giriyor ve is bulmanda yardiimci oluyorlar ve ev bulmanda yardimci oluyorlar zaten bosanmadan önce ve kendi evine gecmediyin taktirde seni birakmiyorlar , biraksalarda bile sorumluluk almiyorlar üstlerine,,, evet iste böyle peki bunlari türkiyedeki siddet gören kadin cesaret edebilirmi yapmaya yoksa hayati korkusuyla oturup cekermi daykalrini: | |
|
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 7.061
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:22366 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sevgili arkadaşım orası avrupa kadının sosyal güvencesi var en önemlisi insan hakları var.. ülkemizde kadın her koşulda magdur durumda, ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın ne yapabilir ? çekmek zorunda kalan kadınlarımız aramızda yaşıyor şuda var ülkemizde insan hakları olsa bile dayak atan kişiye geçerli sayılmaz bizde şu zihniyet var kimse karışamaz karımdır, döverimde söverimde,bu beyindeki insanlara anlatamazsın biz ancak düşüncemizi tartışırız düzelicek bir durum değil arkadaşım. Kimbilir belki düzelir umarım yaşarken bende görmüş olurum? |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | İnCi ÇiÇéKi (13-11-06), YıLdız_GöZlÜm (13-11-06) |
| | #12 | |
| Rektör ![]()
türkiye avrupabirligine girse bile bunlar asla düzelmes kadin haklari asla olmas iste bunlar beni cok üzüyor sonucta kadinda bir insan hayvan degilki .. ya iyice feminist oldum | |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |