Konu Seçenekleri
Eski 04-08-08, 20:44 Çevrimdışı   #1
Haftanın Moderatörü

Forumda uzman

hakancem - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.643
Teşekkür etti: 3.367
RepForum Gücü: 106
Forum Puanı:35630
hakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
AK Parti'nin CHP'yi bitirme planı!

AK Parti, yerel seçimlerinde CHP ve DTP'yi bitirme planı hazır. Partinin tepe yönetimi üç önemli il belirledi. Bunlar alınacak!
AK Parti, yerel seçimlerde hedefini büyüttü. Bu seçimlerde CHP'yi tamamen silmeyi planlayan AK parti, İzmir ve Çankaya'yı almakta kararlı...

AK Parti'nin bir diğer hedefi de Güneydoğu'da zafer yaşamak... Bunun için de DTP'nin kalesi Diyarbakır'ı kazanmak istiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu konuda çok büyük konuşuyor. Yüzde 50 oy oranını aşmayı hedeflediklerini söyleyen Tanrıverdi, “Hedefimiz İzmir, Diyarbakır ve Çankaya'yı almak” dedi.

Bu il ve ilçelerde özel anket çalışması yaptıran AK Parti, halka bu illerde seçimleri hangi adayla kazanabileceğini de sordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Başbakanımız bize hedef olarak İzmir, Diyarbakır ve Çankaya'yı gösterdi. Bu belediyeleri kazanmak için gereken bütün çalışmaları yapacağız. Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızında AK Parti'nin belediyecilik hizmetlerinden yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Eylül'de adaylar belirleniyor

AK Parti, yerel yönetim seçimlerindeki aday belirleme çalışmalarını Eylül ayından itibaren başlatacak. Mevcut belediye başkanları ile ilgili performansları tek tek çıkartılıyor. Belediye başkanları ile ilgili anket çalışmaları da yapılacak. Mevcut belediye başkanlarının tekrar aday yapılıp yapılmamasında performans kriterleri ile anket çalışmalarının sonuçları etkili olacak.

Eski 04-08-08, 20:45 Çevrimdışı   #2
Yard. Doçent
Kemalistler

SessizSeyirci - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.483
Teşekkür etti: 498
RepForum Gücü: 15
Forum Puanı:4588
SessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
AKP nin bitiremeyeceği,giremeyeceği kaleler var. Bunlar biriside ÇANAKKALE dir. Ben çanakkaleliyim. Gelsinde alsın bakalım medeni insanların oyunu...

Susarız...Her susku içinde pek çok sesi hapseden sessiz bir eylemdir...

Mesaja teşekkür eden:
baho_17 (04-08-08)
Eski 04-08-08, 20:56 Çevrimdışı   #3
Doçent
Spor grubu

вєαяqє - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.428
Teşekkür etti: 556
RepForum Gücü: 26
Forum Puanı:3943
вєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biriвєαяqє Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
Ak parti böyle gidişle kendini bitiricek....

Eski 04-08-08, 22:21 Çevrimiçi   #4
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.276
Teşekkür etti: 1.480
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:10840
_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
CHP yi bitirmeyi deneyen çok olduda sonunda biten hep onlar oldu.

Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"

Eski 04-08-08, 22:33 Çevrimdışı   #5
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.092
Teşekkür etti: 2.512
RepForum Gücü: 116
Forum Puanı:45438
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
urfayı yine akp alsında adam şehiri adam etti yaf dier şehirleri boş ver

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

"Kudüs İşgal Altındayken Ben Nasıl Gülerim!!!" (Selahaddin-i Eyyübi)

Kristallnacht

Eski 04-08-08, 22:41 Çevrimdışı   #6
Yard. Doçent
Kemalistler

baho_17 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.505
Teşekkür etti: 551
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:4133
baho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biribaho_17 Forumda Saygin ve popüler biri
Cihad ve Gaza politikası?

İktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Eski 04-08-08, 22:42 Çevrimdışı   #7
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.791
Teşekkür etti: 2.950
RepForum Gücü: 93
Forum Puanı:31215
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Çankayayı i.gökçekin oğlu junior gökçekemi verecen yoksa len tayyip...

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Bir taş at.
Bir yumruk yükselt.
Şehitleri an.
Hakikati söyle.
Tarihine sahip çık.
Bir slogan at.
Hainlerle hesaplaş...

Eski 04-08-08, 22:44 Çevrimiçi   #8
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

serhan89 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.243
Teşekkür etti: 273
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:6562
serhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorserhan89 Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
Akparti Chp yi neden bitirsin ki
onlar olmasa onların partizanlarının boşa atıp tutmaları çamur atma çabaları olmasa biz nasıl iktidarda olabilirdik ki

Chpliler ve Deniz Baykal Akpartinin en büyük yardımcılarıdır

Ayrıca bitmiş biteceği kadar daha neyini bitirsin

kaç yıldır iktidar göremez
seçimlerde sandığa gömülür

herkes istifasını bekler
Ama Sayın Baykalın yorumu "oylarımız artmıştır"

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
http://www.zamansiz.com/windowsa-oto...rin-t1727.html

Eski 05-08-08, 04:49 Çevrimdışı   #9
Stajyer

Soylememkine - ait Avatar
Genel Mesajlar: 79
Teşekkür etti: 36
RepForum Gücü: 2
Forum Puanı:95
Soylememkine ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
SessizSeyirci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
AKP nin bitiremeyeceği,giremeyeceği kaleler var. Bunlar biriside ÇANAKKALE dir. Ben çanakkaleliyim. Gelsinde alsın bakalım medeni insanların oyunu...
oy verenler medeniyetsizmiydi sanki de ?

CHP ye gelince, AKP ye gerek yok bitirmek icin Baykal kendi elleriyle maf etti partiyi zaten

Bir Varmisim.. Bir Yokmusum..

Eski 05-08-08, 04:52 Çevrimdışı   #10
Yard. Doçent
Kemalistler

SessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
serhan89´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Akparti Chp yi neden bitirsin ki
onlar olmasa onların partizanlarının boşa atıp tutmaları çamur atma çabaları olmasa biz nasıl iktidarda olabilirdik ki

Chpliler ve Deniz Baykal Akpartinin en büyük yardımcılarıdır

Ayrıca bitmiş biteceği kadar daha neyini bitirsin

kaç yıldır iktidar göremez
seçimlerde sandığa gömülür

herkes istifasını bekler
Ama Sayın Baykalın yorumu "oylarımız artmıştır"

O parti 1972 de % 42 ile seçim başına gelmiştir. Bir karaoğlan daha yakındır ufukta. Elbet gelecektir sosyal demokratların ülkeye hakimiyeti....

Eski 05-08-08, 04:55 Çevrimdışı   #11
Yard. Doçent
Kemalistler

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Soylememkine´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
oy verenler medeniyetsizmiydi sanki de ?

CHP ye gelince, AKP ye gerek yok bitirmek icin Baykal kendi elleriyle maf etti partiyi zaten
Evet arkadaşım oy verenler bana kalırsa siyaseten zayıf bireyler. Zaten araştırırsanız AKP oylarını ülkenşn en fakir ve eğitimsiz kitlesinden almıştır. Pirinç ve bulgur yardımıyla oy veren birey sağlıklı bir birey değildir.

Ayrıca baykal son derece hidayetli bir politika izlemektedir. Siyasetini ve muhalefetini sonuna kadar derstekliyorum. Baykal tam bir siyaset adamıdır. Ayrıca iktidarda olmuş olsaydı bugün pek çok sosyal ve ekonomik soruna çözüm üretmiş olurdu. Baykal dürüst ve güçlü bir siyaset adamıdır...

Eski 05-08-08, 05:05 Çevrimdışı   #12
Stajyer

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Evet arkadaşım oy verenler bana kalırsa siyaseten zayıf bireyler. Zaten araştırırsanız AKP oylarını ülkenşn en fakir ve eğitimsiz kitlesinden almıştır. Pirinç ve bulgur yardımıyla oy veren birey sağlıklı bir birey değildir.

Ayrıca baykal son derece hidayetli bir politika izlemektedir. Siyasetini ve muhalefetini sonuna kadar derstekliyorum. Baykal tam bir siyaset adamıdır. Ayrıca iktidarda olmuş olsaydı bugün pek çok sosyal ve ekonomik soruna çözüm üretmiş olurdu. Baykal dürüst ve güçlü bir siyaset adamıdır...
Baykal durust mu ? ve guclu? Baykal in adi kac skandalla ciktigindan haberin varmi? Baykal in zamaninda ne yaptiklarindan haberin varmi? Hangi muhalefetlikten bahsediyorsun burada acab?
Baykal dan izlediklerim ve gorduklerim bir tek kisisel saldirilar baska da degil. Bu muhalefetlik degildir. Ben ise aksine Baykal kadar zayif bir "siyasetci" acikcasi hic gormedim. CHP nin basina baskasi olmus olsaydi CHP bu kadar zayif durumlara dusmezdi asla. Ciddi sekilde bu Baykal yuzunden CHP den sogudum da sogudum.

Gelelim AKP ye oy verenlere, ister bulgur dagitir ister komur isterse baska bir sey.. Bunu her parti uyguluyor, ama nedense her parti o kisilerin oylarini alamiyor..

Gerci Turkiye de sinir oldugum konu Beyannamelerden bile haberleri olmadan, oy verdikleri partilerin ne hakkinda hangi stratejiyi uygulamak istediklerini, hangi fikirlere sahip olduklarini bile bilmiyor cogu ( bu AKP cisine CHP cisine bilmem nesine gecerli ) Once o konuda degysyklyk getirmeleri gerekir. Birde bu kampanyalarda boyle hediye dagitmalarina bir yasak getirmeleri gerekir, sade AKP olarak degil butun partilere.. Rusvetle oy almak gibi birsey bu.

Ama herseye ragmen oy verenlerin hepsini birden "medeniyetsiz" olarak gormek bence yanlis olur. Halkin bi kismina sirf AKP ye oy verdikleri icin hakaret edilmis olur, ve bunu yakistiramam..
Hem bu arada sade fakir ve garibanin oylari ile gelmedi basa AKP

Eski 05-08-08, 05:15 Çevrimdışı   #13
Yard. Doçent
Kemalistler

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Baykal durust mu ? ve guclu? Baykal in adi kac skandalla ciktigindan haberin varmi? Baykal in zamaninda ne yaptiklarindan haberin varmi? Hangi muhalefetlikten bahsediyorsun burada acab?
Baykal dan izlediklerim ve gorduklerim bir tek kisisel saldirilar baska da degil. Bu muhalefetlik degildir. Ben ise aksine Baykal kadar zayif bir "siyasetci" acikcasi hic gormedim. CHP nin basina baskasi olmus olsaydi CHP bu kadar zayif durumlara dusmezdi asla. Ciddi sekilde bu Baykal yuzunden CHP den sogudum da sogudum.

Gelelim AKP ye oy verenlere, ister bulgur dagitir ister komur isterse baska bir sey.. Bunu her parti uyguluyor, ama nedense her parti o kisilerin oylarini alamiyor..

Gerci Turkiye de sinir oldugum konu Beyannamelerden bile haberleri olmadan, oy verdikleri partilerin ne hakkinda hangi stratejiyi uygulamak istediklerini, hangi fikirlere sahip olduklarini bile bilmiyor cogu ( bu AKP cisine CHP cisine bilmem nesine gecerli ) Once o konuda degysyklyk getirmeleri gerekir. Birde bu kampanyalarda boyle hediye dagitmalarina bir yasak getirmeleri gerekir, sade AKP olarak degil butun partilere.. Rusvetle oy almak gibi birsey bu.

Ama herseye ragmen oy verenlerin hepsini birden "medeniyetsiz" olarak gormek bence yanlis olur. Halkin bi kismina sirf AKP ye oy verdikleri icin hakaret edilmis olur, ve bunu yakistiramam..
Hem bu arada sade fakir ve garibanin oylari ile gelmedi basa AKP

Kuzum bana bu son söylediklerini ispatlarmısın? Biz burda somut ifadeler üzerinden tartışıyoruz. Git bana baykalın isminin karıştığı bir yolsuzluk haberi getir. Fakat yanılsama haber istemiyorum. Allah aşkına CHP yi ne kadar tanıyosun ya?
Arkadaşım ben CHP nin üyesiyim Oylarımızın yüzde kaçının baykala yüzde kaçının baykala rağmen geldiğini biliriz biz. Hayır bunu benden daha iyi bildiğini zannediyorsan söz sana karışmayacağım

Son olarak söylemek istediğim ise;

Evet AKP ülkenin en fakir ve eğitimsiz%41.23 lük kitleden %87.74 lük oy sağlamıştır. Al sana rakamlar. Ben boş konuşuyormuşum gibi bir hava vermeye çalışma. Bilmesem konuşmam. Ayrıca baykal partinin içinde çok küçük bir muhalefetin(%5) dışında tam destek almış bir liderdir. Baykal partinin basından indiği anda ''alevi'' azınlığın oyu diğer partilere geçer. Akp ne istiyor zannediyorsun

Neyse söyleyeceklerim bu kadar ve delilleride var görüğün gibi.

Bana baykalın işlediği günah yada suçlardan hazırlanmış bir dosya sun senden özür dileyeceğim söz veriyorum. Ama kati ispat istiyorum. Biz yıllardır hakim medya araştırmaları yaparız daha baykalın adının geçtiği bir yolsuzluk bir skandal olmamıştır. Eh küçük bir şey var sözde Bülent Ersoy dan rüşvet almış Hiç inandırıcılığı olmayan yalan bir haberdir simdiden söyliyim

Ayrıca baykal bir dönem dışişleri bakanlığı yapmıstır eğer suç ve yolsuzluk arayacaksan o donemde ara. Biz ordada bulamadık çünkü yok

Eski 05-08-08, 05:26 Çevrimiçi   #14
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.276
Teşekkür etti: 1.480
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:10840
_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış_osiris_ Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Baykalın karıştığı 1 (bir) skandal verebilirmisin ? Mahkemelere düştüğü ? Ama ben istersen sana gerçek bir dava verebilirim "başbakanın" mahkeme önünde duran davasını ? Misal Görevi ihmal ve Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlamalarıyla 2 dokunulmazlık dosyası bulunuyor

Kaynak

Akp nin kenar mahalle ve köylerden aldığı oy oranı toplam oyunun içinde %70 civarında haberin yok sanırım

Bilmeden hamaset kokan konuşmalar yapmayalım lütfen önce bilmek gerek.

Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"

Mesaja teşekkür eden:
SessizSeyirci (05-08-08)
Eski 05-08-08, 06:06 Çevrimdışı   #15
Stajyer

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Kuzum bana bu son söylediklerini ispatlarmısın? Biz burda somut ifadeler üzerinden tartışıyoruz. Git bana baykalın isminin karıştığı bir yolsuzluk haberi getir. Fakat yanılsama haber istemiyorum. Allah aşkına CHP yi ne kadar tanıyosun ya?
Arkadaşım ben CHP nin üyesiyim Oylarımızın yüzde kaçının baykala yüzde kaçının baykala rağmen geldiğini biliriz biz. Hayır bunu benden daha iyi bildiğini zannediyorsan söz sana karışmayacağım

Son olarak söylemek istediğim ise;

Evet AKP ülkenin en fakir ve eğitimsiz%41.23 lük kitleden %87.74 lük oy sağlamıştır. Al sana rakamlar. Ben boş konuşuyormuşum gibi bir hava vermeye çalışma. Bilmesem konuşmam. Ayrıca baykal partinin içinde çok küçük bir muhalefetin(%5) dışında tam destek almış bir liderdir. Baykal partinin basından indiği anda ''alevi'' azınlığın oyu diğer partilere geçer. Akp ne istiyor zannediyorsun

Neyse söyleyeceklerim bu kadar ve delilleride var görüğün gibi.

Bana baykalın işlediği günah yada suçlardan hazırlanmış bir dosya sun senden özür dileyeceğim söz veriyorum. Ama kati ispat istiyorum. Biz yıllardır hakim medya araştırmaları yaparız daha baykalın adının geçtiği bir yolsuzluk bir skandal olmamıştır. Eh küçük bir şey var sözde Bülent Ersoy dan rüşvet almış Hiç inandırıcılığı olmayan yalan bir haberdir simdiden söyliyim

Ayrıca baykal bir dönem dışişleri bakanlığı yapmıstır eğer suç ve yolsuzluk arayacaksan o donemde ara. Biz ordada bulamadık çünkü yok
CHP nin baykal in yaptigi daha dogrusu, AKP ye oy veren halki "daha az" gormesi, onlara oy verenler ile esit gormedigi. Buda CHP nin en buyuk hatasi.
Fakir diyerekten acaba o insan aklini kullanamazmi? Hicmi kendi iradesi yok yani? ha sade bulgura kandi havasi yaratmak ne kadar dogrudur? Her parti bu sekilde kampanya girisimlerinde bulunuyor? Bunu tek AKP yapmiyorki ? Neden ama yine AKP bu oylari alabildi hic dusundunuzmu?
Iste bu sekil konusmalar AKP oy vermis olan kismi asaglamaktan baska birsey degildir. Halkin bi kismini sirf onlara oy verdi diye onlara oy verenlerden daha degersiz gibi gorunuyorlar. Buda yanlistir.

Neyse..

Baykal in yolsuzluklarina gelelim :
* 74 maliye bakani olarak basarisizligi & 78 de enerji bakani olarak basarisizligi ?
* Izmir buyuksehir belediyesinde 1 milyon YTL gecen miktardaki parayi kim yuruttu ?
* Botas ve Baykal in hani sozde manevi oglucugu ?
* Herkes baska siyasetcilerin cocuklarinin parasini hesaplarken, hic kimse Baykal in kizinin isvicredeki hesabini sorusturmuyor ? O para gokten zembillemi indi o hesaba ? Amerikan vatandasligindan bile bahsetmiyorum o kendi secenegi o umrumda degil
* SHP - Hadep Zubeyir Aydar ?? Birde Leyla Zana kim sayesinde aday olabildi -> Baykal.. Nedense bu insanlarin siyasette atilimlarina en buyuk katkida Baykal bulundu? Tesadufmu ? Yoksa Baykal onlarin Kurdistan kurma yanlilari oldugundan haberdar degilmiydi ve iyi niyetiyle mi olara yardimci oldu?
Vs. vs. vs. vs. vs. vs.

Ve daha da devam edebilirim ve bunlari karalama amacli soylemiyorum.
Ben Baykal gibi bir "siyasetci" (siyasetci degil cunku benim gozumde) ciddi sekilde CHP gibi bir partiye yakistiramiyorum.
Adam sade vak vak vak otuyo saldiriyo baskada degil.

Baykal bugun istifasini verse, yarin CHP yine yukselmeye gider bundan adim kadarda eminim.
Ya Livaneli bile zamaninda Baykal in yaptiklarini CHP gibi bir partiye yakistiramadigini azmi dile getirmisti ?

Bak ozellikle eski bi yaziyi tekrar google de aramaya calistim gercekten bu yaziyi okuyunca kendi kendime Baykal tekrar istifa etsin diye dusunmustum , yzar Oymen :

Alıntı:
Baykal, 1999'daki seçim yenilgisi üzerine verdiği istifasından sonra, CHP'nin daha da zayıfladığını iddia ediyor. Gerçek bunun tam tersidir. Parti, Baykal'ın ayrılışından hemen sonra, çok hızlı bir yükselişe geçmiştir. Bunu sadece, o zamanki anketler değil, seçimler de kanıtlamıştır...

26/07/2007

Bu yazı kişisel yazı gibi olacak. Ama bu bir zorunluluk oldu. Değerli okurlarım biliyor, ben çok uzun zamandan beri CHP üyesiyim. Mesleğim gazetecilik ama, bazı dönemlerde aktif politikada da yer aldım. Parti örgütünün en alt kademesi o zaman 'ocak'lardı. 'Ocak başkanlığı'ndan Genel Başkanlığa kadar birçok görevde bulundum.
Partinin sosyal demokrat programına inanırım. Görevde bulunduğum dönemlerde de o programın gereklerini yerine getirmeye çalıştım. Bu seçim öncesinde de, her zaman yaptığım gibi, CHP'ye oy vereceğimi açıkladım ve nasıl oy kullanacağında tereddüdü olan herkese, CHP'ye oy vermesini önerdim.
Bu, tabii parti yönetiminin son sıralarda daha da sıklaşan yanlışlarını onayladığım anlamına gelmiyordu. O yanlışları, imkân ölçüsünde belirtmeye, yönetici arkadaşlarımı uyarmaya çalışıyordum.
Gerçi bunların pek faydası olmuyordu. Partinin Genel Başkanı dahil, bazı yöneticileri hiçbir eleştiriye, uyarıya kulak asmamayı meziyet sanma alışkanlığı içindeydiler. Parti içi demokrasinin koşulları da son yıllarda
aşama aşama ortadan kaldırılmıştı...
Ama ben de, gençliğimden beri parti içi demokrasinin koşulları içinde yaşama alışkanlığı içindeydim. O koşulların geri gelmesini istiyordum.
CHP'de Genel Başkanlığa seçilişim 22 Mayıs 1999 günüydü.
18 Nisan 1998 seçiminde oyları yüzde 8.7'ye inen CHP, barajın altına düşmüştü, Kurucusu olduğu ve 76 yıldan beri içinde bulunduğu Cumhuriyet Meclisi'nin, ilk defa olarak dışında kalmıştı.
Genel Başkan Deniz Baykal bu yenilginin sorumluluğunu kabul ederek görevinden istifa etmişti. Hem yeni Genel Başkanı hem yeni Parti Meclisi'ni seçmek üzere CHP Kurultayı 22 Mayıs'ta toplantıya çağrılmıştı.
22 Mayıs 1999 günü ben sekiz adaydan biriydim. Kurultay beni seçti. Yeni bir dönem başladı. Tam 500 gün sürdü...
O 500 gün içinde, değerli arkadaşlarımla birlikte yapmış olduğum çalışmaların özeti, CHP'nin olağanüstü ve olağan kurultaylarının tutanaklarındadır.
Bunları sonradan "Biz şunları yaptık. Şu sonuçları aldık" diye sık sık tekrarlayıp bunlarla övünmek gibi bir meraka ne ben kapıldım, ne de benimle birlikte çalışan merkez ve örgüt yöneticisi arkadaşlarım...
Ama aradan geçen zaman içinde şunu sık sık gördük:
Eski deyimle "halef-selef" olduğumuz Genel Başkan Deniz Baykal, benim görevden ayrıldığım 2000 Ekimi'nden sonraki bazı konuşmalarında, kendisinin görevden ayrılışı ve geri dönüşü arasındaki dönemle ilgili olarak, gerçeklerle taban tabana zıt tablolar çizmeye başladı.
Bu tablolardaki gerçek dışılık son seçim kampanyası döneminde daha da artmaya başladı. Baykal, o kampanya sırasında, iktidar partisini eleştirmek için kullanması gereken vaktin içine bile, 'eski genel başkanlar'la ilgili laf sokuşturmaktan kendisini alamadı.
Bir seçim öncesinde CHP'yle ilgili bir polemiğin tarafı olmak, onun içine sinse de, benim yapabileceğim bir şey değildi. O lafları da işitmezlikten geldim ve unuttum.
Ama, işte, 'huylu huyundan' vazgeçmiyor. Deniz Baykal, önceki gün yaptığı seçim değerlendirmesinde, kendisinin 'her zaman haklı' olduğu yolundaki değişmez tezinin yeni bir izahını yaparken, CHP'nin geçmişiyle ilgiliyle görüşlerini de bildirdi ve benim bunları yanıtlamamı kaçınılmaz hale getirdi.
Bu yazıda o gereği yerine getirmeye başlıyorum.
Deniz Baykal, 1999 yılında CHP'nin seçimi kaybetmesinin tek nedeni olarak "PKK'nın liderinin Amerikalılar tarafından o zamanki Başbakan Ecevit'e verilmesi"ni gösteriyor. Diyor ki:
"Biz(im) parti barajın altında kalmıştı, az dahi olsa, Öcalan'ın teslim edilmesi gibi, çok özel bir nedenle dahi olsa, oy kaybetmişti. Genel Başkan olarak ben ayrıldım. Parti yeni bir yönetim oluşturdu, o yönetim 1,5 yıl işbaşında kaldı (...)"
Bundan sonra benim genel başkanı olduğum ve arkadaşlarımla birlikte partiyi yönettiğim dönemin sonucunu da, şöyle özetliyor...
"Onlar partiyi 've diğerleri' içine çekmişler. Daha zayıflamış parti. Kamuoyu biliyor, parti tabanı biliyor. Bana gel dediler, ben geldim."
Bu ifade, sadece, gerçek dışı değil, gerçeğin tam tersidir. 1999 seçiminde, CHP, siyasi partiler arasında 8,7 oranına düşmüş olmaktan, yani -Baykal'ın deyişiyle- 've diğerleri' sınıfında kalmaktan, o 'yeni yönetim' zamanında kurtulmuştur.
Bunun nedenlerinden biri, Baykal'ın seçim yenilgisinden sonra aldığı, sorumluluğu kabul etme kararıydı.
Bunu biz parti kamuoyuna da, genel kamuoyuna da, CHP'nin bir özelliği olarak ilan ediyorduk. Diyorduk ki; "Sayın Genel Başkanımız bununla, batıda her zaman görülen, ama Türk demokrasisinde örneği olmayan bir kararla, bir seçim başarısızlığının sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu bir 'ilk'tir. Bununla CHP'nin demokrasimize katkılarına bir yenisi eklenmiştir."
Bu, bir gerçekti. Uzun bir zamandan beri büyük siyasi partilerimizin tarihinde, bir seçim yenilgisi üzerine görevini bırakan bir parti başkanı yoktu. Baykal'ın istifası, Baykal'ın da, CHP'nin de saygınlığını artırmıştı.
Ve partide, bir değişim döneminin canlılığı başlamıştı. Yeni yönetim, 81 iliyle tüm Türkiye'yi kapsayacak çalışma programlarını bir biri ardından yürürlüğe koyuyordu. "Halkla birlikte çözüm", "yeniden yapılanma, eğitim", "gençler geleceği tartışıyor" programları bunlar arasındaydı.
Ayrıntıları, gazete koleksiyonlarında yeteri kadar vardır. Ama bugün, o gelişmenin iki ana sonucunu hatırlatalım:
1- O sürecin daha başlangıcından itibaren yapılan anketlerde, CHP'nin yüzde 10 barajını hızla aştığı, önce yüzde 12'ye çıktığı, sonra da yüzde 23'e kadar yükseldiği görülmüştü. Ben ve çalışma arkadaşlarım, ondan sonraki ilk hedef olarak yüzde 30'a ulaşmayı öngörüyorduk. Oraya ulaşamazsak görevimizden derhal ayrılacağımızı ilan ediyorduk.
2- Anketler ve bizim koyduğumuz hedefler bir yana, baştan itibaren her girdiğimiz seçimde oylarımız artmıştı.
Daha göreve gelir gelmez, bazı yerlerdeki belediye başkanlığı yenileme seçimleriyle karşılaşmıştık.
Bizdeki belediye başkanlığı seçimleri malum: İktidarda bulunan partinin sloganı klasiktir: "Oyunuzu bize verin. Biz size hizmet getirelim."
Bunun arkasından açıkça söylenmeyen, ama alttan alta herkesin bilincine yerleştirilen ikinci bir slogan vardır: "Muhalefete oy verirseniz, size hizmet gelmez."
Biz, muhalefette olmanın yanında, Meclis'in de dışında kalmış bir partiydik.
Karşımızdakiler hükümeti kurmuş olan üç iktidar partisinin (DSP'nin, MHP'nin, ANAP'ın) bakanlarıydı. Seçim yapılan yerlerde hükümet olmanın olanaklarıyla çok etkili bir propaganda yapıyorlardı.
Biz ise, adaylarımızın etrafında, halkın demokratik sağduyusuna sesleniyorduk.
CHP, bu şartlar altında, dört yerde seçime girdi. Oylarını yüzde 60 oranında arttırdı. Başta Bilecik, üçünde başkanlığı kazandı...
Bunları, o başarıdan kendime pay çıkarmak için söylemiyorum. O başarı, CHP'nin 22 Mayıs 1999'dan sonra girdiği değişim sürecinin içindeki tüm örgütüne, adaylarına ve üyelerine aittir. Ama şunu belirtmek için söylüyorum: Baykal'ın "Ben ayrıldım, parti daha da zayıfladı" iddiası tamamen yanlıştır. Bunun tam tersi doğrudur.
Yukarıdaki kupürler basına yansıyan kanıtlarından sadece birkaçıdır.
Ama, tabii Baykal'ın değindiği konu, sadece benim ve arkadaşlarımın görev dönemi değil. Anlattıklarından çıkan sonuca göre, CHP'ye, daha önceki dönemlerde de, Atatürk'ten ve kendisinden başka kimsenin önemli bir katkısı olmamış...
Baykal CHP icin zarar baska da degil...

Edit : Saat 5i gecmis iyi uykular ben kacar

Konu Soylememkine tarafından (05-08-08 Saat 06:13 ) de değiştirilmiştir..

Eski 05-08-08, 06:20 Çevrimdışı   #16
Yard. Doçent
Kemalistler

Ruhsal Durumum:
Baykal in yolsuzluklarina gelelim :
* 74 maliye bakani olarak basarisizligi & 78 de enerji bakani olarak basarisizligi ?
* Izmir buyuksehir belediyesinde 1 milyon YTL gecen miktardaki parayi kim yuruttu ?
* Botas ve Baykal in hani sozde manevi oglucugu ?
* Herkes baska siyasetcilerin cocuklarinin parasini hesaplarken, hic kimse Baykal in kizinin isvicredeki hesabini sorusturmuyor ? O para gokten zembillemi indi o hesaba ? Amerikan vatandasligindan bile bahsetmiyorum o kendi secenegi o umrumda degil
* SHP - Hadep Zubeyir Aydar ?? Birde Leyla Zana kim sayesinde aday olabildi -> Baykal.. Nedense bu insanlarin siyasette atilimlarina en buyuk katkida Baykal bulundu? Tesadufmu ? Yoksa Baykal onlarin Kurdistan kurma yanlilari oldugundan haberdar degilmiydi ve iyi niyetiyle mi olara yardimci oldu?

Ben bunları somut deliler olarak kabul etmiyorum Zira bütün liderler hakkında haberler yapılır. Bu zor değil canım ya bana bir gazete baslığı bul o donem yolsuzluklarıyla ilgili
Ayrıca sayın baykal çifte vatandaş olabilir. Erdoğanda yakınlarda villa aldı ABD de diye duydum herhalde başı sıkışınca oraya gidecek. Görevde olduğu sürelerde bir yolsuzluğunu söyle bana. Sanırım sen onu Cumhur Ersümer le karıştırıyorsun! O yolsuzlukları yapan oydu Leyla Zana başta erdoğanında ta kedisinin yasağının kaldırılmasını baykal sağlamıştır. Ama Zana'yı erdoğan kadar sevdiğini zannetmiyorum

Onur Öymen le ilgili azın hoş bunu ilk defa okudum. Değerlendiricem biraz. Fkat Öymen de parti içinde yandaş bulma sıkıntısı olan bir üye Zira başarılı bir yönetimi olduğunu hiç düşünmüyorum.

Somut delil olsaydı senden özür dilerim AMa çalışmanı takdir ediyorum. Yinede bizim yıllardır çalıstığımız halde gözden kaçan bir yolsuzluğunu ispatlarsan camia olarak sana minnet duyarız saygılar

Mesaja teşekkür eden:
_osiris_ (05-08-08)

Konu Seçenekleri