| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Kemalistler ![]() | Akıllı Şemsiye ![]() Hava durumunu bildiren şemsiye çıktı Bir Amerikan şirketi, sadece yağmurdan korumakla kalmayan, ne zaman yağmur yağacağını da tahmin eden bir şemsiye imal etti. Ambient Devices adında, internetten gelen verileri her gün kullandığımız ürünler üzerinde uygulayan bir firma, tutma yerinde radyo alıcısı bulunan ve 150 değişik şehirdeki hava durumunu kablosuz internet sayesinde anında kullanıcıya ileten bir şemsiye geliştirdi. Eğer önümüzdeki 12 saat içerisinde yağmur yağma ihtimali varsa, şemsiyenin tutma yerindeki ışık kendi kendine yanıyor ve sahibine haber veriyor. Tutma yeri, sizi çok hafif titremelerle uyarıyorsa, bu çok hafif yağmur çiseleyeceğinin göstergesi. Eğer bu titreşim kuvvetliyse gök gürültülü sağanak yağmura hazır olun. Firma sözcüsü Mark Prince, "Ambient şemsiye adı verilen bu ürün Internet verilerini nasıl günlük eşyalarımızda kullanabileceğimizin en güzel delili. Bu şemsiyeyi kapının hemen dışına bıraktığınızda, binadan çıkarken şemsiyenin görüntüsünden sizi nasıl bir havanın beklediğini tahmin edebiliyorsunuz. Eğer herhangi bir gösterge yoksa şemsiyeyi yanınıza almanıza gerek yok demektir" diye konuştu. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #6 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şemsiye kullanmam benim içinde birşey icat etseler düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: | solεil (01-08-07) |
| | #7 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 850
Forum Gücü: 61 Forum Puanı:24834 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yağmurun zamansızı güzeldir.. şemsiyeye ne gerek var yağmur altında ıslanmak varken (: ![]() "Biz, burayı durduramaz mıydık? Biz, dönüş yolunu unutamaz mıydık?... Benim kalbim, durmaksızın seni düşüncelerinde tutan biri.." Lee Seo-Jin |
|
| Mesaja teşekkür eden: | solεil (01-08-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |