| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]() | Akp'ye Kapatma Davası !
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| Mesaja teşekkür eden: (15 Kişi) | BigBang (16-03-08), CnRaLpEr (14-03-08), delkray (15-03-08), DREWFOSTER (16-03-08), HANNİBAL (14-03-08), küçükP€ri (14-03-08), Maçakızı (14-03-08), MiD_NiGhT (16-03-08), Scнiивея (14-03-08), sonsuus (14-03-08), tuanaa (14-03-08), unfortunate (15-03-08), yεsiL (14-03-08), ~diEfoRmEtaL~ (14-03-08), ŞiYaR (14-03-08) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.212
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ne mutlu olurlar... Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Samson (14-03-08) |
| | #3 |
| Stajyer Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 219
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:1746 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hayırlısı Kederleri sevinçleri seninle yaşadım |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Samson (14-03-08) |
| | #4 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.100
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36556 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | umarım kapatılmaz....akp gider kopyası % 80 le iktidara gelir.... CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | DREWFOSTER (16-03-08), HANNİBAL (14-03-08), p0lly (16-03-08), tragonya (15-03-08), weekend warrior (16-03-08), yεsiL (14-03-08) |
| | #5 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.630
Forum Gücü: 156 Forum Puanı:61931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Herseyi Kapatalim sonra avrupaya biz demokrat bir ulkeyiz diyelim
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | Kayıp_Şair (14-03-08), n!da (14-03-08), Samson (14-03-08), Sk8er Boi (15-03-08), _Okyanus_ (14-03-08) |
| | #6 | |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 615
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:9768 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Çok doğru söyledin | |
|
| | #7 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.925
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | avrupa'ya birşey demeye ihtiyacımız mı var ki ? düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | !s!s (15-03-08), Bay Önder (15-03-08), HANNİBAL (14-03-08), PsicoManiaCc (16-03-08), sonsuus (14-03-08) |
| | #9 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.702
Forum Gücü: 84 Forum Puanı:34586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bunlar herkese hesab verdikleri için... Olması gerekende buydu kapatırlar inş... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | S.M.U.R.F (14-03-08) |
| | #10 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 453
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:906 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Demokratik bir ülke olucaz diye her türkü şeye izin verecek değiliz herkes haddini bilsin Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #11 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.484
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Başsavcı, AK Parti’ye kapatma davası açtı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, “Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla AK Parti’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Başsavcı’nın Anayasa Mahkemesi’ne kapatma davası açtığı haberi, şok etkisi yarattı. Başsavcı, iddianameyi Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği sırada, AK Parti Genel Merkezi’nde MKYK toplantısı sürüyordu. Haberi bu toplantıda öğrenen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor. Özellikle türban serbestisinin ardından, AK Parti’nin laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiğini iddia eden Başsavcı’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil tüm AK Partililer’e siyaset yasağı istediği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan başlayarak, AK Partililer’in türban, imam hatip liseleri, laiklik ve cumhuriyetle ilişkili açıklamalarını bir süredir mercek altına alan Başsavcı, dava gerekçesini Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’na dayandırdı. Alınan bilgilere göre; İstanbul Haseki ve Vakıf Gureba hastanelerinde türbanlı doktorların çalışması, bazı bölgelerde içkili yerler için ‘kırmızı sokak’ uygulaması, İstanbul’da bazı afişlerin sansürlenmesi, son olarak üniversitelerde türbanı serbest bırakma amacıyla anayasa değişikliği ve Başbakan’ın “Velev ki siyasi simge, suç mu” şeklindeki demeçleri de dosyada bulunuyor. Başsavcılık, Refah Partisi’nin kapatılmasında da aynı gerekçelere yer vermiş; “Türban anayasada cumhuriyetin temel nitelikleri arasında sayılan laiklik ilkesine karşı olanlar tarafından güçlü bir siyasi sembol olarak kullanılmaktadır. Yükseköğretim kurumlarında bilimsel yöntemlerle yetiştirilerek birlikte çalışmalar yapan gençlerin kimin hangi inançtan gösterir güçlü bir dini simge olarak başörtüsü takmalarına izin verilerek onları dinsel inanç ve görüşleri nedeniyle çatışmalara sevk edebilecek ortamın yaratılması başkalarının inanç özgürlüğünü ihlal edeceği gibi kuşkusuz kamu düzenini de tehlikeye sokacaktır” demişti. Başsavcı Yalçınkaya, son olarak türban serbestisi konusunda anayasa değişikliği hazırlanınca, kapatma davası uyarısı yaparak şunları söylemişti: ANAYASA’DA VE YASALARDA YAPTIRIMLARI VARDIR “Anayasa’da yer alan hak ve hürriyetlerin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı, Anayasa ve yasalarda hüküm altına alınmış, ayrıca yaptırımları gösterilmiştir. ÇATIŞMAYA GÖTÜRECEĞİ AÇIKTIR “Cumhuriyetin temel ilkelerini, 85 yıllık kazanımlarını yok saymak, özgürlüğü çağdaşlaşma yerine dini esaslar çerçevesinde ele alarak etnik gruplara, mezheplere, ırkçılara haklar vermek olarak görmenin ve tartışmanın ülkeye yarar getirmeyeceği halkı önce bilinçlendirmeye, ayrıştırmaya sonra da çatışmaya götüreceği açıktır. SİYASİ PARTİLER DİKKATLİ OLMALI “Siyasi partiler; mevzuatın veya yasal ve anayasal yapının değiştirilmesi konusunda girişimde bulunurken önerilen kuralların ve buna ulaşmadaki faaliyetlerin her bakımdan yasal ve demokratik olmasına dikkat etmelidir. Önerilecek değişikliğin kendisi temel demokratik prensiplerle anayasada belirtilen insan hakları ile, Atatürk milliyetçiliği ile laik ve sosyal hukuk devleti ile bağdaşmalıdır. AİHS KORUMASINDAN DA YARARLANAMAZLAR Demokrasinin bir veya birçok kuralına uymayan veya cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laik ve üniter yapıyı, demokrasiyi yok etmeyi amaçlayan ve de demokrasinin tanıdığı hak ve özgürlükleri yasa dışı yorumlarla tarif ederek oluşturulan siyasi projeleri öne süremeyecekleri, bu nitelikteki beyan ve eylemlerin gerek iç hukuk gerekse de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi korumasından yararlanamayacağı gözetilmelidir.” ŞİMDİ NE OLACAK? Siyasi Partiler Yasası’nda yapılan değişiklikle parti kapatmak zorlaştırılmıştı. Parti kapatmak için, ancak cumhuriyet karşıtı eylemlerin odağı haline gelmesi gerekiyor. Başsavcı Yalçınkaya, akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderdi. İddianamede, AK Parti’nin “laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” savunuluyor. Anayasa Mahkemesi, iddianameyle ilgili ön incelemeyi yapacak, herhangi bir eksiklik tespit edilmez ve iddianamenin kabulüne karar verilirse ön savunmasını yapması için iddianame AK Parti’ye gönderilecek. AK Parti yasal olarak 1 ay içinde ön savunmasını verecek. Ek süre talebinde bulunulursa bunu da Anayasa Mahkemesi değerlendirecek. Ön savunmanın Anayasa Mahkemesine verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü bildirecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşü AK Parti’ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, AK Parti yetkilileri de sözlü savunma yapacaklar. Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek. Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar. AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak. Anayasa’ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7’sinin oyu gerekecek. Gül: Kapatma davasının sonucu iyi düşünülmeli Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını değerlendirirken, “Meclis’te bu kadar çoğunluğu olan bir iktidar partisiyle ilgili bu talebin, Türkiye’ye ne kazandıracağını, ne kaybettireceğini düşünmek lazım” dedi. Gül, şunları söyledi: “Ben Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü temsil ediyorum. Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadeli çıkarlarını düşünürüm. Meclis’te bu kadar çoğunluğu olan bir iktidar partisiyle ilgili yapılan bu taleplerin Türkiye’ye ne kazandıracağını, ne kaybettireceğini düşünmek lazım. Bütün bunların neticelerini düşünmek lazım. Bunların çok iyi düşünülmesi lazım. Benim bakış tarzım sadece budur.” CHP’liler Başsavcı’ya hak verdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili “Partilerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Ancak cumhuriyet başsavcısı da görevini yapmak durumunda. Bir iktidar partisinin, bu duruma düşmesi büyük talihsizlik” dedi “Görevini yapan başsavcıyı suçlayarak işin içinden çıkmanın mümkün olmadığını” belirten Özyürek, şöyle devam etti: “Umarım, iktidar partisi, bu davayı dikkate alarak, Anayasanın temel ilkelerine, başta laiklik olmak üzere bağlılığını veya Anayasanın bu ilkelerine karşı çıkma tavırlarını tekrar gözden geçirir. Rejimi, Anayasayı zorluyorlar onun için de bu tip yaptırımlarla karşı karşıya geliyorlar. Rejimi zorlamamak lazım, Anayasanın temel ilkelerine bağlı kalmak lazım. Anayasal sistem AKP’yi iktidara getirmiştir. Bu anayasal sistemde, usule, hukuka uyarak değişiklik yapabilirsiniz ama temel ilkeleri, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek ilkeleri zorlarsanız, ciddi sorunlar yaratır.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, Anayasa Mahkemesinin, AK Parti’nin savunmasını aldıktan sonra kararını vereceğini dile getirerek, parti kapatmanın güçleştirildiğini, mahkemenin, bir siyasi partinin kapatılmasına ilişkin karar verebilmesi için 7 üyenin oyu gerektiğini anımsattı. MENGÜ: O PARTİYE KARŞI HUKUK YOLU AÇIK OLMALI CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Manisa Milletvekili Şahin Mengü de, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına değinirken, Anayasa Mahkemesinin vereceği kararın siyasi değil, hukuki bir karar olacağını söyledi. “Siyasi partilerin kapatılmasını yanlış buluyorum ama laikliğin içini boşaltmaya çalışan, temel değerlerle oynayan bir parti için hukuk yollarının da açık olması lazım” diyen Mengü, “Yaptıkları son Anayasa değişikliği bile laikliğe aykırıdır” dedi. CHP’li Mengü, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili bir süreden beri bilgi ve belge topladığını belirterek, “Davanın bu kadar çabuk açılmasını beklemiyordum” diye konuştu. AKP’li Üskül: Türkiye’ye zarar verecek TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Anayasa profesörü Zafer Üskül, AK Parti’ye kapatma davasını NTV’de değerlendirdi. Bu davanın siyasi sonuçları olacağını belirten Üskül “Belki de amaçlanan insanların kafasını bulundırmaktır. AK Parti hukuka bağlıdır. Halktan aldığı güçle çalışmalarını sürdürecektir” dedi. Kararın kendisi için çok şaşırtıcı olduğunu belirten Üskül, AK Parti’nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ifade etti ve şunları söyledi: “Kapatmayı gerektiren herhangi bir neden görmüyorum. Kapatılmasını da mümkün görmüyorum. Davanın açılması bile bir talihsizliktir. Türkiye 22 Temmuz’da demokratik biçimde iktidarını oluşturmuştur. AK Parti iktidarında demokratikleşme yönünde adımlar atılmıştır. Bunun tersini söylemek anlamsızdır. Hatta bunu en çok isteyen parti AK Parti’dir. “AK Parti’nin laiklik tanımı ile yerleşik laiklik tanımı arasında çelişki olduğunu düşünmüyorum. AK Parti’nin çıkardığı kanunlar içinde laikliğe aykırı kanunlar yok. İdarenin uygulamaları arasında da bu ilkeye aykırılık oluşturacak yasa çıkarılmadı. “Burada son Anayasa değişikliği söz konusu ise bu iki değişiklikten biri eşitlik ilkesini daha fazla vurguluyor. Diğeri de eğitim hakkını güverce altına alıyor. Bu değişikliklerin anayasaya aykırılığını iddia etmek hukuken mümkün değil. Dava, Türkiye’nin istikrarına zarar verecek. “Bu davanın siyasi sonuçları olacaktır. Belki de amaçlanan insanların kafasını bulundırmaktır. AK Parti hukuka bağlıdır. Halktan aldığı güçle çalışmalarını sürdürecektir.” NTV HABER Bu dava sonucunda neler olabilir? Bizi nasıl gelişmeler bekliyor? Konu Hakkındaki görüşleriniz? ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #12 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.406
Forum Gücü: 146 Forum Puanı:58198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idamla parti kapatmak esdeger bir tutumdur halkin oylari idam edilmeye calisilmaktadir.Dtp nin kapatilma davasi ne kadar yanlissa bu da okadar yanlistir hic bir parti gordunuzmu kapatildiktan sonra oyu azalmis dtp nin bu davayla eline ne kadar koz veriliyorsa akp yede koz verilir cunki halk yerinde durmaktadir
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter Konu ~sebofan_memo~ tarafından (14-03-08 Saat 19:37 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | DREWFOSTER (16-03-08), emrowski (14-03-08), KartofeL (14-03-08), n!da (14-03-08), Samson (14-03-08), weekend warrior (16-03-08) |
| | #13 | |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.705
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ben bi ara görür gibi oldum ama hatırlayamadım rüyanın tamamını Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... | |
|
| | #14 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.800
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24218 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hele önce bir dtp yi kapatabilmeyi başarsınlar sonrası kolay.. teröristlerin ellerini kollarını sallaya sallaya gezmelerine müsade ediliyorsa ben herşeyi beklerim artık bu sistemden... Bütün Bunlar Düş...! Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...! ѕiиєм ѕiиαи |
|
| | #15 |
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dtp ye terörist deniliyorsa yada dtp lilere benim gözümde ülkeyi parsel parsel satanlarda teröristtir,ülkenin milli servetlerini başkalarına peşkeş çekenlerde teröristtir...ülkesindeki işçi ölümlerine göz yumanlarda teröristtir...ülkenin fakir fakurasına destek olmayıp sadece oy zamanı bir torba kömürle kandıranda teröristtir...ülkesinin geleceği olan çocuklarına gençlerine gelecekleri için hiç bir taban hazırlamadan,ezikliklerini,muhtaçlıklarını görmezden gelip dahada fakirleşmesine sebep olanda teröristtir...bu örnekler dahada çoğaltılabilir aslında...
Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #16 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24218 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bunu söylediklerini sadece akp yapmıyor..iktidara gelmeye çalışan her partinin izlediği yollardan biridir...ha biri daha fazla yapar orası ayrı..her partinin eğildiği farklı yönler var.. Bütün Bunlar Düş...! Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...! ѕiиєм ѕiиαи |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (14-03-08) |
| | #17 |
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ben zaten akp yi kastetmedimki sadece bir iki örnek akp den verdim olay taze diye...al birini vur ötekine diyorum bende...ama daha iktidara gelememiş bi parti olan dtp veya dtp liler için terörist denirse bende o örnekleri vermek zorunda kalıyorum...
Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
|
| | #18 |
|