| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |||
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]() | Altun, Altun!.. O her derdin dermanı, Altun pencesinden kurtulan de hanı? Çalış cibin dolsun, cahan senindir, İsim şahın olsa da, ferman senindir.. Hüseyn Cavid "Seyavuş" Altun, para.. sizin üçün ne anlamına geliyor ve istediyiniz kadar paranız olmazsa neyi yapa bilmezsiniz?
Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | |||
|
| | #2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 4.899
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:93837 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Azerbaycan'lı ve Azerbaycan İktisat Universitesinde okumakta olan üyemiz Size soruyor; "Altın, Para sizin için ne anlama geliyor ve istediğiniz kadar paranız olmasa neleri yapamazdınız?" diyor. Genelde bir alışkanlık var şu kadar paranız olsaydı neler yapardınız gibisinden, bu tam tersi neleri yapamazdınız? (: buyrun yorumlar sizin... |
|
| | #3 | ||
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.090
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:12812 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | ||
|
| Mesaja teşekkür eden: | And (07-02-08) |
| | #4 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.854
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:46819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünyanın en büyük altın çıkarma madenlerinin olduğu yerler dolayısıyla sömürülme katsayısı en fazla olan yerler olduğu için burada çalışan insanların bu "kıymet" için hayatlarının hiç "kıymeti" olmadığı anlamına geldiğini söyleyebilirz..Belkide dünyanın bu en kıymetli madenini çıkartan insanların kazanımları açısından meslekler içinde en kıymetlisi olduğunu söyleyebilsek..Bu tabiki işin iktisadi yanı..Para ; insanların gözlerini perdeleyen bir yalan,benliklerine paha biçtikleri şeytani bir alışveriş,sanki kullanmak istemeyecekleri ama başkalarınada kullandırmaya kıyamayacakları bir "süs" eşyası..Paranın satın aldıkları para olmasada zaten kazanımlarınız olan şeylerin yitmesine sebep olabilir..Son sistem evde hoş vakit geçirtecek elektronik oyuncaklarınız varsa muhtemelen en son ne zaman sevdiklerinizle karda oynamaktan ayaklarınızın soğuktan şiştiğini hatırlamıyorsunuz demektir..Bu parayla satın alınacak veya alınamayacak bir şey değildir..Bizler belkide para edinmek için hırsla çalışırken para ise bizim hayatlarımızı alıp götürüyor..Evinize bakın almak için belki pek çok şeyden fedakarlık yaparak satın aldığınız pek çok şeyin aslında çok da işinize yaramadığını göreceksiniz..Bizler içimizden gelen sese kulak versek belki daha mutlu olacağız..Paranın gerçekten mutluluğumuza katkısının olabileceğini biliyorum..Ama bu katkı bizlerle ilgilidir..Aylarca ilk işimden kazandığımı artırarak biriktirdiğim parayla aldığım gitarı hala hatırlıyorum ..Hatta hatırladıkça içime tarifsiz bir gülümseme doluyor..Belkide şu anda hayatımın kilit noktasını aldığım o gitar oluşturuyor..Bu paranın yüzünden mi oldu?..Bilinmez...
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |