DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Anket Sonuçlarını Göster: Başörtüsü Cumhuriyet Rejimini Tehdit Edermi?
Evet.Başörtüsü tamamen laikliği ve rejimi tehdit eder. 15 33,33%
Hayır.Başörtüsü hiçbir şekilde rejime tehdit olamaz. 27 60,00%
Emin değilim.Olabilirde olmayabilirde... 2 4,44%
Diğer(Aşağıda belirtiniz) 1 2,22%
Oylayanlar: 45. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Seçenekleri
Eski 02-02-08, 21:49 Çevrimdışı   #1
Asistan
Genç Kuvvet

hazardmt - ait Avatar
Genel Mesajlar: 293
Teşekkür etti: 91
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:1308
hazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuşhazardmt üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
Soru Başörtüsü rejim tehdit eden bir unsurmudur?

Evet arkadaşlar herkeze açık bir anket açıyorum bu konuyu tartışalım başörtüsü rejime karşı bir tehdit midir? Tehditse neden tehdit?Değilse neden değil?

Kuş kanadı kalem olsa..
Ah Yazılmaz benim derdim
Eski 03-02-08, 03:54 Çevrimdışı   #2
Stajyer
Sanatkârlar grubu

єѕкιуα - ait Avatar
Genel Mesajlar: 114
Teşekkür etti: 132
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:2901
єѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyorєѕкιуα çevresinde seviliyor
Evet.Başörtüsü tamamen laikliği ve rejimi tehdit eder.

Sen ağlama denizkızı,
İçim kan ağlasın.
Sen sadece gül !
Gül ki deniz kıskansın...
Eski 03-02-08, 04:15 Çevrimdışı   #3
Profesör
Düşünürler grubu

Bir Ben Eksiktim - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.132
Teşekkür etti: 1.599
RepForum Gücü: 81
Forum Puanı:32530
Bir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Emin değilim.Olabilirde olmayabilirde...

dedim ama

günümüzde tartısılan basortusunden,, yani gundem yaratmak icin tartısılan konudan farklı olan basortusunden bahsediyorum..

Bir gün
Çok bunalırsan
Denizin dibinde
Yosunlara takılmış gibi soluksuz
Sakın unutma gökyüzüne bakmayı
Gökyüzü senindir
Gökyüzü herkesindir
...
Eski 03-02-08, 12:53 Çevrimdışı   #4
Profesör

shedevil - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.833
Teşekkür etti: 4.091
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:44371
shedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Evet.Başörtüsü tamamen laikliği ve rejimi tehdit eder...
bugun basortusuyle baslar, yarin kara carsafa doner....
universiteye girerken basini ortup, sakal uzatan, acik acik ben Ataturkculukla alay ediyorumm diye giren ne ogrene bilir ki??
hem bi bez parcasi mi dindar oldugunu gosteriyor?? o bez parcasi olmadan ne oldugunu bilmiyor musun?? yada neye inandigini??

hakketmedin beni!!

Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz,
Fikirlerini benimsemeyebilirsiniz,
Ama ona asla saldıramazsınız,
Saldırırsanız ya kanınız,
ya sütünüz bozuktur

Y.G.ÖZDEN
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
aydan (26-02-08), yεsiL (03-02-08)
Eski 03-02-08, 14:31 Çevrimdışı   #5
Öğrenci
Huzur Pınarı

Nhu61 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 19
Teşekkür etti: 12
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:166
Nhu61 ara sıra gören oluyorNhu61 ara sıra gören oluyor
Sizin laiklik anlayışınız dinin olmadığı bir toplumdur. Size göre bir kadın mini etekle dolaşıyosa, dekolte kıyafetler giyebiliyosa o modern dir. Ama türban takıyosa; gericidir, anti-laiktir, devlet düşmanıdır. Siz böyle düşünürsünüz.

Bir kadın sokak ortasında, mini etekle, üstü başı açık bir şekilde gidebilir. Bir şey dersek dünya yıkılır. Çünkü o özgür biri oldugunu iddia eder. Dininin greklerini yerine getiren bir bayan ise tehdit olarak görünür.

Kendinizi savunabilecek hiç bir şeyiniz kalmadığında; kuranı bile değiştirerek örtünme ile ilgili ayetlerin olmadıgını söylersiniz. Bir partinin başkanı yeni bir peygamber bile getirebilecek kadar adileşir.
O kişi muhtemelen islam dini hakkında hiçbirşey bilmiyordur. Sizin gibi. Biz dini sizden daha iyi yaşıyoruz ve biliyoruz. Niyetinizide biliyoruz. Dinin kıyamete kadar değiştirilemeyeceği zaten müjdelenmiştir.

Atatürkümüzün Laiklik ınkılabı kadınların başlarını açmalarını gerektirmemiştir.

Eğer laiklik dinimi gerici görecekse, kardeşimin örtüsünü tehdit olarak görecekse; tüm laik geçinenler şunu iyice kafalarına soksunlar.

TÜRKİYE LAİK DEĞİLDİR VE ASLA LAİK OLMAYACAKTIR.

Tesadüf eseri oluşmamış, inanan bir insan.
Anti-Darwin
Anti-Evrim
Anti-Devrim

Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap;
Yok olacaksan neden varsın?

:: Ölmek yokolmak değildir ki. Yoksa sen öylemi sanıyon
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
-misspasha- (17-02-08), AяiηηA (17-02-08), Keşkeşan (06-02-08), mollacami (02-04-08), Pamuk* (03-02-08), POLECAT (03-02-08), _Okyanus_ (20-02-08)
Eski 03-02-08, 15:52 Çevrimdışı   #6
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.846
Teşekkür etti: 2.690
RepForum Gücü: 83
Forum Puanı:34311
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Kesinlikle.. Rejim tehlikede bay-bayan tokalaşmayan bir toplumda başka ne tehlikede olabilirki ?

"Uçurum kenarında yıkık bir ülke
türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar
yıllarca süren savaş, ondan sonra
içerde ve dışarda saygı ile tanınan
Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet

İşte Türk Genel Devrimi"

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Mesaja teşekkür eden:
S.M.U.R.F (07-02-08)
Eski 03-02-08, 16:34 Çevrimdışı   #7
Rektör
Düşünürler grubu

J.Mengele - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.231
Teşekkür etti: 3.118
RepForum Gücü: 92
Forum Puanı:32764
J.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Başörtüsü ne laikliğe ne de cumhuriyete karşı bir tehdittir. Diyanet İşleri bakanının söylediği gibi ''Laiklik Din ve Devlet İşlerinin birbirinden ayrılmasıdır. ''

Biz laikliği fransada ilk çıktığı zamanki gibi uygulamaya çalıştığımız için başarısız oluyoruz.
Laiklik toplum hayatı içinde etkili olmamalı. Laiklik devletin alacağı kararlarda etkili olmalı.
Ben yasalarda başörtüsü kavramının geçmesinede karşıyım. Anayasa kısa ve öz olmalı.
Yani yasalar bir kıyafeti özel olarak anlatmamalı nasıl bağlayacak nasıl giyinecek şeklinde.
Üniversiteler özgür olmalı.

Kan kokusunu özler misin?

Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
-misspasha- (17-02-08), Keşkeşan (06-02-08), p0lly (04-02-08), POLECAT (03-02-08), _Okyanus_ (20-02-08)
Eski 03-02-08, 16:50 Çevrimdışı   #8
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.924
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Başörtüsü değil ama türban aykırı. Kast etmek istediğin türban olduğu için. Evet'i işaretledim.

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
Eski 03-02-08, 17:17 Çevrimdışı   #9
Profesör

shedevil - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.833
Teşekkür etti: 4.091
Forum Puanı:44371
shedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazshedevil tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Nhu61´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sizin laiklik anlayışınız dinin olmadığı bir toplumdur. Size göre bir kadın mini etekle dolaşıyosa, dekolte kıyafetler giyebiliyosa o modern dir. Ama türban takıyosa; gericidir, anti-laiktir, devlet düşmanıdır. Siz böyle düşünürsünüz.

Bir kadın sokak ortasında, mini etekle, üstü başı açık bir şekilde gidebilir. Bir şey dersek dünya yıkılır. Çünkü o özgür biri oldugunu iddia eder. Dininin greklerini yerine getiren bir bayan ise tehdit olarak görünür.

Kendinizi savunabilecek hiç bir şeyiniz kalmadığında; kuranı bile değiştirerek örtünme ile ilgili ayetlerin olmadıgını söylersiniz. Bir partinin başkanı yeni bir peygamber bile getirebilecek kadar adileşir.
O kişi muhtemelen islam dini hakkında hiçbirşey bilmiyordur. Sizin gibi. Biz dini sizden daha iyi yaşıyoruz ve biliyoruz. Niyetinizide biliyoruz. Dinin kıyamete kadar değiştirilemeyeceği zaten müjdelenmiştir.

Atatürkümüzün Laiklik ınkılabı kadınların başlarını açmalarını gerektirmemiştir.

Eğer laiklik dinimi gerici görecekse, kardeşimin örtüsünü tehdit olarak görecekse; tüm laik geçinenler şunu iyice kafalarına soksunlar.

TÜRKİYE LAİK DEĞİLDİR VE ASLA LAİK OLMAYACAKTIR.
Elhamdüllilah müslümanim... neye inandigimi da biliyorum, din sirf basini örtüp onun arkasinda olur olmaz herseyi yapmak degildir... bas örtüsü örtmüyorum diye de senden veya bi baskasindan daha az Mülümanda da degilim... Din hertarafi ortup posta kutusundan bakmaklada olmuyor...
"Sizin gibi. Biz dini sizden daha iyi yaşıyoruz ve biliyoruz. Niyetinizide biliyoruz." diyorsun, ne biliyorsun?? bunu ne sen söyleyebilirsin ne de bir baskasi... Bunu ancak hesap gününde ögrenebiliriz... Ayrica niyetimiz ne?? soyle bizde bilelim...

hakketmedin beni!!

Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz,
Fikirlerini benimsemeyebilirsiniz,
Ama ona asla saldıramazsınız,
Saldırırsanız ya kanınız,
ya sütünüz bozuktur

Y.G.ÖZDEN
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
And (03-02-08), aydan (26-02-08), sawasuar (17-02-08)
Eski 03-02-08, 17:32 Çevrimdışı   #10
Rektör
Düşünürler grubu

J.Mengele - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.231
Teşekkür etti: 3.118
RepForum Gücü: 92
Forum Puanı:32764
J.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Scнiивея´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kesinlikle.. Rejim tehlikede bay-bayan tokalaşmayan bir toplumda başka ne tehlikede olabilirki ?
tokalaşmak zorunda mı? Şahsen başka bir adamın benim eşimle tokalaşmasını istemem.

Kan kokusunu özler misin?

Eski 03-02-08, 18:33 Çevrimdışı   #11
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.924
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
J.Mengele´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tokalaşmak zorunda mı? Şahsen başka bir adamın benim eşimle tokalaşmasını istemem.
doğru başka adam yer senin eşini !

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
Eski 03-02-08, 18:36 Çevrimdışı   #12
Dekan

srknakr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.601
Teşekkür etti: 1.673
RepForum Gücü: 47
Forum Puanı:13351
srknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
bırakın islamiyet tartışmalarını inanç tartışmalarını. avrupanın türkiyeyi bölme amaçları. yıllardır gözümüzü kapattılar. uçak fabrikası kurdu ulu önder atatürk ne oldu kapatın dediler ucuz vericez dediler. boş işlerle uğraşmasın hükümet. isteyen istediği gibi yaşar. vatanın bölünmez bütünlüğünü bölmeyin. yediniz sattınız türkiyeyi hükümetler yüzünden oldu olanlar. teknoloji için uğraşın uzaya bizde bişiler gönderelim ne bilim bir icat yapalım. bir metre karelik baş örtüsü serbest olunca türkiye şahlanacak

Yazamam derim yazarım
Ben acı ile doğdum
Olsun yinede yaşarım
Hayat buya
Dolunca vadem
Çeker giderim

srknakr
Mesaja teşekkür eden:
-misspasha- (17-02-08)
Eski 03-02-08, 20:07 Çevrimdışı   #13
Asistan

~s@l-ch@~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 286
Teşekkür etti: 92
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:819
~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş~s@l-ch@~ üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
Ben hayır işaretledim. Sonuçta herkes istediğini giymekte özgürdür. Ayrıca bir sürü zeki kız öğrencileri Almanya üniversiteleri kapıyor ve kendi ülkelerinin menfaati için kullanıyor. Neden biz bu zeki insanları toplumumuza kazandırmayalım? Ayrıca bence bu konu ülke genelinde tartışıldıkça ülke gerçketen bölünüyor. Oysa ''eşitlik'' kavramını ortaya koyarsak sorun tamamen çözülmüş oluyor.

S@L-CH@

adem41 ------> ~s@l-ch@~

BEN BİR TUTKAL!!!
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
-misspasha- (17-02-08), _Okyanus_ (20-02-08), Şidaam (03-02-08)
Eski 03-02-08, 20:53 Çevrimdışı   #14
Rektör
Düşünürler grubu

DR_GoKiSsS - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.047
Teşekkür etti: 3.173
RepForum Gücü: 214
Forum Puanı:92496
DR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_GoKiSsS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Emin değilim.Olabilirde olmayabilirde... ama şunuda belirteyim türban ile baş örtüsünü ayıralım ...

GLoBaL Çingene GökiŞ
(:

http://www.zamansiz.com/signaturepics/sigpic22569_5.gif

Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =)
Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM
Mesaja teşekkür eden:
Eski 03-02-08, 21:32 Çevrimdışı   #15
Dekan

srknakr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.601
Teşekkür etti: 1.673
RepForum Gücü: 47
Forum Puanı:13351
srknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmışsrknakr Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Türkiyenin kurtuluşu bir metre karelik baş örtüsüne kaldı ise herşey bitmiştir.
İlim irfan dolu yarınlar olsun. AKP hükümeti aydınlık geleceğin başına türbanı baş örtüsünü geçirdi. Nerde cumhuriyetci gençler nerde türkiyenin aydınlık geleceği.

Yazamam derim yazarım
Ben acı ile doğdum
Olsun yinede yaşarım
Hayat buya
Dolunca vadem
Çeker giderim

srknakr
∂ĩяєŋ¢ (03-02-08), -misspasha- (17-02-08)
Eski 03-02-08, 22:11 Çevrimdışı   #16
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.307
Teşekkür etti: 2.635
RepForum Gücü: 82
Forum Puanı:26553
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
rejimi tehdit eder.
beyler ve bayanlar, anayasamızın 2. maddesi ne der aynen şöyledir:

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

laiklik nedir? devlet işlerinde din kurallarının referans alınmamasıdır. ulu önder Atatürkün şu sözünü hatırlatırım:

"Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.(1926)"

şahsi kanaatim, bir devlet yönetimi biçimi olarak şeriat benimsenirse, o ülke ilerleyemez. ülke dinin dogmatik kurallarıyla yönetilmeye başlanırsa o ülkede ilerleme kaydedilemez. bilim ve teknik açıdan devlet geri kalır. hukuk gelişmez çünkü dinin kuralları kesindir, değiştirilemez. hukuk kuralları ise zamanın şartlarına göre değişmek zorundadır.

Atatürk bu ülkeyi din temelli kurmadı. dinsel simgelerin kamusal alan tabir edilen yerlere girmesi rejime yönelik tehdit olarak uzun vadede karşımıza çıkar. Atanın şu sözleriyle şimdilik nokta koyuyorum çünkü bu tartışma sürer gider:

"Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir.(1930)"

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Anti-Komintern

Eski 03-02-08, 22:57 Çevrimdışı   #17
Yard. Doçent

Olimbera - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.604
Teşekkür etti: 1.096
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7137
Olimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmış
bireysel dindarlıkla ilgili olarak yapılan hiçbir şeyin rejimi tehdit ettiğine inanmıyorum yani insanların samimiyetle ve ''tamamen'' bireysel duygularla dinlerini yaşamalarına asla ve asla karşı değilim. ama bu başörtüyü takarken kişinin siyasi görüşünü sergileme çabası dini duygularının önüne geçiyorsa, demokrasiyi ve özgürlüğü temelde içlerine sindirememiş kişiler ve kurumlar bu kavramları kendi çıkarları için kullanıyorlarsa tabi ki rejimi tehdit eder

kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu

gözyasları doldurmus giderken boslugu
-misspasha- (17-02-08), Gıskın (03-02-08)
Eski 04-02-08, 00:22 Çevrimdışı   #18
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.552
Teşekkür etti: 2.835
RepForum Gücü: 106
Forum Puanı:46479
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Başörtüsü kesinlikle rajimi tehdit eder.Başörtüsü kesinlikle rejimi tehdit etmez..Bu nasıl oluyor derseniz ; Rejimi tehdit eden başörtüsü sorununu icat edip önümüze koyanlardır..Sorunun nasıl başladığını hatırlayalım..Yoruma dayalı iptal dayanağı sonucu danıştay bir karar almıştı ve 1997 sonunda ilk başörtüsü yasağı başlamıştı..Peki bu yasağın alınmasına sebep neydi..Refah Partisi!Refah partisi koalisyonu sırasında bu partinin amacının ülke yönetmek değil rejimi yıkmak olduğu sinyalleri açıkca görülmüştü..Sözde insan hakları adına çağdışı uygulamalar getirmek isteyen Refah partisi başörtüsü sorununu yaratarak istediği sonucu almıştır diyebiliriz..Bu doğal tepkinin haklı sonucu olarak yorumlanan uygulamalar sonucu başörtüsü yasağı uygulanmaya başlandı..Mağdur olanlar ise tamamen manevi duygularla başörtüsü takanlar oldu..Hiç bir suçu olmayan başörtüsü mağdurları nedense suçu Refah Partisinde de aramadılar..Rejim tehditi olarak algılanan başörtüsü değil Refah partisi gibi dine kötülükten başka bir şey getirmeyen oluşumlar olmalıdır..İnsanlar eğer üç beş oyun hesabını yapmasalar arkasına sığındıkları dini iyi anlasalar şu anda başörtüsü sorunu diye birşeyimiz olmayacaktı..Dikkatinizi çekerim 1989 da alınan yoruma dayalı iptal sistemi 1997 de uygulanmaya başladı..Refah Partisi koalisyonundan hemen sonra...

Mesaja teşekkür eden:
DREWFOSTER (15-02-08)
Eski 04-02-08, 00:25 Çevrimdışı   #19
Grup Lideri
Spor grubu

By_Blok - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.675
Teşekkür etti: 1.383
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:7049
By_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmışBy_Blok yememiş içmemiş konu açmış
Ruhsal Durumum:
başlıktada olduğu gibi" baş örtüsü" bu türban değil
hiç bir şekilde etmez,,,bunu fırsat bilip karışıklık çıkarmak isteyen sözde laikçileri bilmem

ki onlarda son zamanlarını yaşıyorlar
Eski 04-02-08, 03:06 Çevrimdışı   #20
Öğrenci
Huzur Pınarı

Nhu61 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 19
Teşekkür etti: 12
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:166
Nhu61 ara sıra gören oluyorNhu61 ara sıra gören oluyor
Alıntı:
shedevil´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
din sirf basini örtüp onun arkasinda olur olmaz herseyi yapmak degildir... bas örtüsü örtmüyorum diye de senden veya bi baskasindan daha az Mülümanda da degilim... Din hertarafi ortup posta kutusundan bakmaklada olmuyor...
Kadının her tarafı örtmesindeki amaç dikkat çekmesin diyedir. Ama değilmi neden oyleki G-string giyse daha modern olur sizce.....

:: Muhtemelen başını hiç örtmemişsidir. Ama örtenler için her türlü pisliği yapıolar demissin.

Elhamdülillah müslümansın...
Başörtüsü örtmemek müslüman bir kadının eksikliğidir. Bilgin olsun diye soyledım.

Tesadüf eseri oluşmamış, inanan bir insan.
Anti-Darwin
Anti-Evrim
Anti-Devrim

Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap;
Yok olacaksan neden varsın?

:: Ölmek yokolmak değildir ki. Yoksa sen öylemi sanıyon
-misspasha- (17-02-08), _Okyanus_ (20-02-08)