| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Başörtüsü Cumhuriyet Rejimini Tehdit Edermi? | |||
| Evet.Başörtüsü tamamen laikliği ve rejimi tehdit eder. | | 15 | 33,33% |
| Hayır.Başörtüsü hiçbir şekilde rejime tehdit olamaz. | | 27 | 60,00% |
| Emin değilim.Olabilirde olmayabilirde... | | 2 | 4,44% |
| Diğer(Aşağıda belirtiniz) | | 1 | 2,22% |
| Oylayanlar: 45. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]() |
Evet arkadaşlar herkeze açık bir anket açıyorum bu konuyu tartışalım başörtüsü rejime karşı bir tehdit midir? Tehditse neden tehdit?Değilse neden değil?
Kuş kanadı kalem olsa.. Ah Yazılmaz benim derdim |
|
| | #2 |
| Stajyer Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 132
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2901 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evet.Başörtüsü tamamen laikliği ve rejimi tehdit eder. Sen ağlama denizkızı, İçim kan ağlasın. Sen sadece gül ! Gül ki deniz kıskansın... ![]() |
|
| | #3 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 81 Forum Puanı:32530 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Emin değilim.Olabilirde olmayabilirde... dedim ama günümüzde tartısılan basortusunden,, yani gundem yaratmak icin tartısılan konudan farklı olan basortusunden bahsediyorum.. Bir gün Çok bunalırsan Denizin dibinde Yosunlara takılmış gibi soluksuz Sakın unutma gökyüzüne bakmayı Gökyüzü senindir Gökyüzü herkesindir ... |
|
| | #4 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.091
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:44371 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet.Başörtüsü tamamen laikliği ve rejimi tehdit eder... bugun basortusuyle baslar, yarin kara carsafa doner.... universiteye girerken basini ortup, sakal uzatan, acik acik ben Ataturkculukla alay ediyorumm diye giren ne ogrene bilir ki?? hem bi bez parcasi mi dindar oldugunu gosteriyor?? o bez parcasi olmadan ne oldugunu bilmiyor musun?? yada neye inandigini?? ![]() Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz, Fikirlerini benimsemeyebilirsiniz, Ama ona asla saldıramazsınız, Saldırırsanız ya kanınız, ya sütünüz bozuktur Y.G.ÖZDEN |
|
| | #5 |
| Öğrenci Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 12
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:166 ![]() ![]() |
Sizin laiklik anlayışınız dinin olmadığı bir toplumdur. Size göre bir kadın mini etekle dolaşıyosa, dekolte kıyafetler giyebiliyosa o modern dir. Ama türban takıyosa; gericidir, anti-laiktir, devlet düşmanıdır. Siz böyle düşünürsünüz. Bir kadın sokak ortasında, mini etekle, üstü başı açık bir şekilde gidebilir. Bir şey dersek dünya yıkılır. Çünkü o özgür biri oldugunu iddia eder. Dininin greklerini yerine getiren bir bayan ise tehdit olarak görünür. Kendinizi savunabilecek hiç bir şeyiniz kalmadığında; kuranı bile değiştirerek örtünme ile ilgili ayetlerin olmadıgını söylersiniz. Bir partinin başkanı yeni bir peygamber bile getirebilecek kadar adileşir. O kişi muhtemelen islam dini hakkında hiçbirşey bilmiyordur. Sizin gibi. Biz dini sizden daha iyi yaşıyoruz ve biliyoruz. Niyetinizide biliyoruz. Dinin kıyamete kadar değiştirilemeyeceği zaten müjdelenmiştir. Atatürkümüzün Laiklik ınkılabı kadınların başlarını açmalarını gerektirmemiştir. Eğer laiklik dinimi gerici görecekse, kardeşimin örtüsünü tehdit olarak görecekse; tüm laik geçinenler şunu iyice kafalarına soksunlar. TÜRKİYE LAİK DEĞİLDİR VE ASLA LAİK OLMAYACAKTIR. Tesadüf eseri oluşmamış, inanan bir insan. Anti-Darwin Anti-Evrim Anti-Devrim Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap; Yok olacaksan neden varsın? :: Ölmek yokolmak değildir ki. Yoksa sen öylemi sanıyon ![]() |
|
| | #6 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.690
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34311 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kesinlikle.. Rejim tehlikede bay-bayan tokalaşmayan bir toplumda başka ne tehlikede olabilirki ? ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | S.M.U.R.F (07-02-08) |
| | #7 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.118
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32764 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Başörtüsü ne laikliğe ne de cumhuriyete karşı bir tehdittir. Diyanet İşleri bakanının söylediği gibi ''Laiklik Din ve Devlet İşlerinin birbirinden ayrılmasıdır. '' Biz laikliği fransada ilk çıktığı zamanki gibi uygulamaya çalıştığımız için başarısız oluyoruz. Laiklik toplum hayatı içinde etkili olmamalı. Laiklik devletin alacağı kararlarda etkili olmalı. Ben yasalarda başörtüsü kavramının geçmesinede karşıyım. Anayasa kısa ve öz olmalı. Yani yasalar bir kıyafeti özel olarak anlatmamalı nasıl bağlayacak nasıl giyinecek şeklinde. Üniversiteler özgür olmalı. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | -misspasha- (17-02-08), Keşkeşan (06-02-08), p0lly (04-02-08), POLECAT (03-02-08), _Okyanus_ (20-02-08) |
| | #8 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.924
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Başörtüsü değil ama türban aykırı. Kast etmek istediğin türban olduğu için. Evet'i işaretledim. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #9 | |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.091
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:44371 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
"Sizin gibi. Biz dini sizden daha iyi yaşıyoruz ve biliyoruz. Niyetinizide biliyoruz." diyorsun, ne biliyorsun?? bunu ne sen söyleyebilirsin ne de bir baskasi... Bunu ancak hesap gününde ögrenebiliriz... Ayrica niyetimiz ne?? soyle bizde bilelim... ![]() Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz, Fikirlerini benimsemeyebilirsiniz, Ama ona asla saldıramazsınız, Saldırırsanız ya kanınız, ya sütünüz bozuktur Y.G.ÖZDEN | |
|
| | #10 |
Teşekkür etti: 3.118
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32764 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tokalaşmak zorunda mı? Şahsen başka bir adamın benim eşimle tokalaşmasını istemem.
|
|
| | #11 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.924
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | doğru başka adam yer senin eşini ! düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #12 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.673
Forum Gücü: 47 Forum Puanı:13351 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bırakın islamiyet tartışmalarını inanç tartışmalarını. avrupanın türkiyeyi bölme amaçları. yıllardır gözümüzü kapattılar. uçak fabrikası kurdu ulu önder atatürk ne oldu kapatın dediler ucuz vericez dediler. boş işlerle uğraşmasın hükümet. isteyen istediği gibi yaşar. vatanın bölünmez bütünlüğünü bölmeyin. yediniz sattınız türkiyeyi hükümetler yüzünden oldu olanlar. teknoloji için uğraşın uzaya bizde bişiler gönderelim ne bilim bir icat yapalım. bir metre karelik baş örtüsü serbest olunca türkiye şahlanacak
Yazamam derim yazarım Ben acı ile doğdum Olsun yinede yaşarım Hayat buya Dolunca vadem Çeker giderim srknakr |
|
| Mesaja teşekkür eden: | -misspasha- (17-02-08) |
| | #13 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 92
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben hayır işaretledim. Sonuçta herkes istediğini giymekte özgürdür. Ayrıca bir sürü zeki kız öğrencileri Almanya üniversiteleri kapıyor ve kendi ülkelerinin menfaati için kullanıyor. Neden biz bu zeki insanları toplumumuza kazandırmayalım? Ayrıca bence bu konu ülke genelinde tartışıldıkça ülke gerçketen bölünüyor. Oysa ''eşitlik'' kavramını ortaya koyarsak sorun tamamen çözülmüş oluyor.
![]() S@L-CH@ adem41 ------> ~s@l-ch@~ BEN BİR TUTKAL!!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #14 |
Teşekkür etti: 3.173
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:92496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Emin değilim.Olabilirde olmayabilirde... ama şunuda belirteyim türban ile baş örtüsünü ayıralım ...
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (03-02-08) |
| | #15 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.673
Forum Gücü: 47 Forum Puanı:13351 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkiyenin kurtuluşu bir metre karelik baş örtüsüne kaldı ise herşey bitmiştir. İlim irfan dolu yarınlar olsun. AKP hükümeti aydınlık geleceğin başına türbanı baş örtüsünü geçirdi. Nerde cumhuriyetci gençler nerde türkiyenin aydınlık geleceği. Yazamam derim yazarım Ben acı ile doğdum Olsun yinede yaşarım Hayat buya Dolunca vadem Çeker giderim srknakr |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ∂ĩяєŋ¢ (03-02-08), -misspasha- (17-02-08) |
| | #16 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rejimi tehdit eder. beyler ve bayanlar, anayasamızın 2. maddesi ne der aynen şöyledir: MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. laiklik nedir? devlet işlerinde din kurallarının referans alınmamasıdır. ulu önder Atatürkün şu sözünü hatırlatırım: "Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.(1926)" şahsi kanaatim, bir devlet yönetimi biçimi olarak şeriat benimsenirse, o ülke ilerleyemez. ülke dinin dogmatik kurallarıyla yönetilmeye başlanırsa o ülkede ilerleme kaydedilemez. bilim ve teknik açıdan devlet geri kalır. hukuk gelişmez çünkü dinin kuralları kesindir, değiştirilemez. hukuk kuralları ise zamanın şartlarına göre değişmek zorundadır. Atatürk bu ülkeyi din temelli kurmadı. dinsel simgelerin kamusal alan tabir edilen yerlere girmesi rejime yönelik tehdit olarak uzun vadede karşımıza çıkar. Atanın şu sözleriyle şimdilik nokta koyuyorum çünkü bu tartışma sürer gider: "Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir.(1930)" [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| | #17 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.096
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bireysel dindarlıkla ilgili olarak yapılan hiçbir şeyin rejimi tehdit ettiğine inanmıyorum yani insanların samimiyetle ve ''tamamen'' bireysel duygularla dinlerini yaşamalarına asla ve asla karşı değilim. ama bu başörtüyü takarken kişinin siyasi görüşünü sergileme çabası dini duygularının önüne geçiyorsa, demokrasiyi ve özgürlüğü temelde içlerine sindirememiş kişiler ve kurumlar bu kavramları kendi çıkarları için kullanıyorlarsa tabi ki rejimi tehdit eder kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | -misspasha- (17-02-08), Gıskın (03-02-08) |
| | #18 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.835
Forum Gücü: 106 Forum Puanı:46479 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Başörtüsü kesinlikle rajimi tehdit eder.Başörtüsü kesinlikle rejimi tehdit etmez..Bu nasıl oluyor derseniz ; Rejimi tehdit eden başörtüsü sorununu icat edip önümüze koyanlardır..Sorunun nasıl başladığını hatırlayalım..Yoruma dayalı iptal dayanağı sonucu danıştay bir karar almıştı ve 1997 sonunda ilk başörtüsü yasağı başlamıştı..Peki bu yasağın alınmasına sebep neydi..Refah Partisi!Refah partisi koalisyonu sırasında bu partinin amacının ülke yönetmek değil rejimi yıkmak olduğu sinyalleri açıkca görülmüştü..Sözde insan hakları adına çağdışı uygulamalar getirmek isteyen Refah partisi başörtüsü sorununu yaratarak istediği sonucu almıştır diyebiliriz..Bu doğal tepkinin haklı sonucu olarak yorumlanan uygulamalar sonucu başörtüsü yasağı uygulanmaya başlandı..Mağdur olanlar ise tamamen manevi duygularla başörtüsü takanlar oldu..Hiç bir suçu olmayan başörtüsü mağdurları nedense suçu Refah Partisinde de aramadılar..Rejim tehditi olarak algılanan başörtüsü değil Refah partisi gibi dine kötülükten başka bir şey getirmeyen oluşumlar olmalıdır..İnsanlar eğer üç beş oyun hesabını yapmasalar arkasına sığındıkları dini iyi anlasalar şu anda başörtüsü sorunu diye birşeyimiz olmayacaktı..Dikkatinizi çekerim 1989 da alınan yoruma dayalı iptal sistemi 1997 de uygulanmaya başladı..Refah Partisi koalisyonundan hemen sonra...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | DREWFOSTER (15-02-08) |
| | #19 |
| Grup Lideri Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.383
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:7049 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | başlıktada olduğu gibi" baş örtüsü" bu türban değil hiç bir şekilde etmez,,,bunu fırsat bilip karışıklık çıkarmak isteyen sözde laikçileri bilmem ki onlarda son zamanlarını yaşıyorlar |
|
| | #20 | |
| Öğrenci Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 12
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:166 ![]() ![]() | Alıntı:
:: Muhtemelen başını hiç örtmemişsidir. Ama örtenler için her türlü pisliği yapıolar demissin. Elhamdülillah müslümansın... Başörtüsü örtmemek müslüman bir kadının eksikliğidir. Bilgin olsun diye soyledım. Tesadüf eseri oluşmamış, inanan bir insan. Anti-Darwin Anti-Evrim Anti-Devrim Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap; Yok olacaksan neden varsın? :: Ölmek yokolmak değildir ki. Yoksa sen öylemi sanıyon ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | -misspasha- (17-02-08), _Okyanus_ (20-02-08) |