| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Haftanın Moderatörü ![]() ![]() Mod. denetleyicisi | BERLİN (25.05.2008)- Bu yıl yapılan 5. Berlin Kürt Film Festivali genç yönetmen Hisham Zaman'ın 'Vinterland' filmiyle başladı. Çok sayıda Kürt yönetmen ve sinemacının katıldığı açılışa sanatçı Tara Caf'ta bir konser verdi. 5. Berlin Kürt Film Festivali dün akşam kentin Babylon sinema salonunda yapıldı. Aralarında yönetmen Hisham Zaman, Ayşe Polat, Yüksel Yavuz, oyuncu Nazmi Kırık, Yapımcı ve Mehmet Aktaş, olmak üzere çok sayıda Kürt kurum temsilcileri ile sinema sever katıldı. Norveç yapımı olan filmin yönetmeni Hisham Zaman gösterimden sonra yaptığı konuşmada, "Ne zaman seyircierin alkış sesleri kulağıma geldiği zaman heyecanlanıyorum. Daha başarılı filmler yapmak istiyorum" dedi. Şimdiye kadar birçok festivale gittiğini anlatan Zaman, "Ama Berlin birçok yönüyle farklı geliyor. Burada çok yoğun bir Kürt seyircisi var. İnsan kendini kendi ülkesinde hissediyor" diye konuştu. Yapımcı Mehmet Aktaş ise burada yaptığı konuşmada, birçok Kürt yönetmenin Berlin'de buluştuğunu belirterek, Berlin Kürt Film Festivali'n bir merkez olduğuna dikkat çekti. Sinemada dahil olmak üzere sanat halk için yapıldığını dile getiren Aktaş, "Bugün bu halk burada olmasaydı, sinema festivali kimin için yapılırdı. Bir anlamı olurmuydu? Kesinlikle olmazdı. Onun için her halk gibi Kürtler de, kendi sinemasına ve sanatına sahip çıkmalıdır" dedi. Yapılan konuşmalardan sonra sanatçı Tara Caf'da bir dinlenti sundu. ANF NEWS AGENCY ... işte tam burada... işte o an da... ben anlıyorum seni neden sevdiğimi... (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (25-05-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |