Konu Seçenekleri
Eski 20-11-07, 12:31 Çevrimdışı   #1
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 20.051
Teşekkür etti: 15.450
RepForum Gücü: 442
Forum Puanı:185123
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Beş Önemli Hayat Dersi

Birinci ve en önemli ders Okuldaki ikinci ayımda, hocamız test sorularını dağıttı. Ben okulun en iyi öğrencilerinden biriydim. Son soruya kadar soluk almadan geldim ve orada çakıldım kaldım. Son soru şöyleydi: “Her gün okulu temizleyen hademe kadının ilk adı nedir?..” Bu herhalde bir çeşit oyun olmalıydı.
Kadını yerleri silerken hemen her gün görüyordum. Uzun boylu, siyah saçlı bir kadındı. 50´lerinde falan olmalıydı. Ama adını nerden bilecektim ki!.. Son soruyu yanıtsız bırakıp kağıdı teslim ettim. Süre biterken bir öğrenci, son sorunun test sonuçlarına dahil olup olmadığını sordu. “Tabii dahil” dedi, hocamız… “İş yaşamınız boyunca insanlarla karşılaşacaksınız. Hepsi bir birinden farklı insanlar, ama hepsi sizin ilginiz ve dikkatinizi hakkeden insanlar, onlara sadece gülümsemeniz ve ´Merhaba´ demeniz gerekse bile…
Bu dersi hayatım boyunca unutmadım. Hademenin adını da… Dorothy idi.

İkinci önemli ders yağmurda otostop!..
Bir gün vakit gece yarısına doğru Alabama otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gördüm. Bardaktan boşanırca yağan yağmura rağmen, bozulan arabasının dışında duruyor ve dikkati çekmeye çalışıyordu. Geçen her arabaya el sallıyordu. Yanında durdum. 60´lı yıllarda bir beyazın bir zenciye hem de Alabama´da yardıma kalkması pek olağan şeylerden değildi. Onu kente kadar götürdüm. Bir taksi durağına bıraktım. Ayrılırken ille de adresimi istedi verdim. Bir hafta sonra kapım çalındı. Muazzam bir konsol televizyon indiriyordu adamlar. Bir de not ekliydi, armağanda… “Geçen gece otoyolda bana yardımınıza teşekkür ederim. O korkunç yağmur sadece elbiselerimi değil, ruhumu da sırılsıklam etmişti. Kendime güvenimi yitirmek üzereydim, siz çıka geldiniz. Sizin sayenizde ölmekte olan kocamın yatağının baş ucuna zamanında ulaşmayı başardım. Biraz sonra son nefesini verdi. Tanrı bana yardım eden sizi ve başkalarına karşılık beklemeksizin yardım eden herkesi kutsasın!.. En iyi dileklerimle, Bayan Nat King Cole.”
Üçüncü önemli ders size hizmet edenleri hep hatırlayın…
Bir pastanın üç otuz paraya satıldığı günlerde 10 yaşında bir çocuk pastaneye girdi. Garson kız hemen koştu… Çocuk sordu:
“Çukulatalı pasta kaç para?”
“50 cent!..” Çocuk cebinden çıkardığı bozukları saydı. Bir daha sordu:
“Peki dondurma ne kadar?”
“35 cent” dedi garson kız sabırsızlıkla, dükkanda yığınla müşteri vardı ve kız hepsine tek başına koşturuyordu. Bu çocukla daha ne kadar vakit geçirebilirdi ki? Çocuk parasını bir daha saydı ve “Bir dondurma alabilir miyim lütfen” dedi. Kız dondurmayı getirdi. Fişi tabağın kenarına koydu ve öteki masaya koştu. Çocuk dondurmasını bitirdi. Fişi kasaya ödedi. Garson kız masayı temizlemek üzere geldiğinde, gözleri doldu birden. Boş dondurma tabağının yanında çocuğun bıraktığı 15 centlik bahşiş duruyordu…

Dördüncü önemli ders yolumuzdaki engeller…
Eski zamanlarda bir kral, saraya giden yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacaktı? Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu. Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu. Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama, kayayı da yolun kenarına çekti. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü açtı… Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde… “Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir” diyordu kral. Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun Farkında olmadığı bir ders almıştı. “Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirebilecek bir fırsattır…
Beşinci önemli ders önemli olan vermektir…
Yıllar önce hastanede çalışırken, ağır hasta bir kız getirdiler. Tek yaşam şansı beş yaşındaki kardeşinden acil kan nakli idi. Küçük oğlan aynı hastalıktan mucizevi şekilde kurtulmuş ve kanında o hastalığın mikroplarını yok eden bağışıklık oluşmuştu. Doktor durumu beş yaşındaki oğlana anlattı ve ablasına kan verip vermeyeceğini sordu. Küçük çocuk bir an duraksadı, sonra derin bir nefes aldı ve “Eğer kurtulacaksa, veririm kanımı” dedi. Kan nakli yapılırken, ablasının gözlerinin içine bakıyor ve gülümsüyordu. Kızın yanaklarına yeniden renk gelmeye başlamıştı, ama küçük çocuğun yüzü de giderek soluyordu… Gülümsemesi de yok oldu. Titreyen bir sesle doktora sordu: “Hemen mi öleceğim?.. Ufaklık, doktoru yanlış anlamıştı, ablasına vücudundaki bütün kanı verip, öleceğini düşünüyordu.
Eğer burada anlatılanlar sizi hiç bir şekilde etkilemediyse içinizdeki bazı duyguları kaybetmişsinizdir. Aslında en önemli şey, elinizdeki değerlerin Farkında olup, kıymetini bilmektir… Gün gelir burun kıvırdığınız şeyleri de bir bakmışsınız yitirmişsiniz.. Sanırım hayattaki en kötü şeyde bu olsa gerek… Yaşamınızı ciddiye alın..!!
Ruhunuzun güneşi hiç batmasın.
Anonim

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Mesaja teşekkür eden: (14 Kişi)
Artemis (20-12-07), BigBang (20-12-07), delkray (18-12-07), GönüLçeLen` (30-03-08), küçükP€ri (20-12-07), Maçakızı (18-12-07), mesute (30-03-08), oneway (17-12-07), pamukşeker20 (13-04-08), parasut969 (20-12-07), RüyaM (31-03-08), Samson (20-12-07), Smyrna (27-03-08), zerren (02-04-08)
Eski 21-11-07, 09:17 Çevrimdışı   #2
Stajyer

piiinar - ait Avatar
Genel Mesajlar: 55
Teşekkür etti: 26
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:351
piiinar ara sıra gören oluyorpiiinar ara sıra gören oluyorpiiinar ara sıra gören oluyorpiiinar ara sıra gören oluyor
sağol kardeş... süper bi yazıydı... nekadar farkında olsakta sanırım ara ara butür yazıları okumamz şart birilerinin hatırlatması gerekiyo galba bize bunları bole zamanlarda...

KAL BENİMLE ÇOCUKLUĞUM..... DOKÜLME AVUÇLARIMDAN........
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (17-12-07)
Eski 17-12-07, 21:46 Çevrimdışı   #3
Asistan
Düşünürler grubu

oneway - ait Avatar
Genel Mesajlar: 316
Teşekkür etti: 326
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:1051
oneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuş
Süleyman dersler son derece güzel paylaşım için teşekkür ederim. 3. Ders içimi acıttı ama ..

Gözlerine Baktıkça Ağlasada Gözlerim Ağlamak İçinde Olsa Gözlerini Özledim, Dün Gözlerine Bakmaya Kıyamazken Bugün İse Gözlerine Hasretim...
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (17-12-07)
Eski 18-12-07, 15:35 Çevrimdışı   #4
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.516
Teşekkür etti: 5.335
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:31527
delkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
ruhumuzun güneşi hiç batmasın ,
tüm yaptıklarımız insandan yana olması dileklerimle

teşekkürler Süleyman
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (18-12-07)
Eski 20-12-07, 01:13 Çevrimdışı   #5
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.552
Teşekkür etti: 2.835
RepForum Gücü: 106
Forum Puanı:46479
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Teşekkürler..3 ve 5 beni fena etkiledi...

Mesaja teşekkür eden:
Snorland (20-12-07)
Eski 20-12-07, 03:53 Çevrimdışı   #6
Yard. Doçent

küçükP€ri - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.806
Teşekkür etti: 1.305
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:12619
küçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmışküçükP€ri Rep olayını aşmış
gerçekten çok süper bir yazı olmuş.DERS ALINMASI GEREKEN ÇOK ŞEY VAR!

eşkiya yüreğime çığ düştü
üşüyorum haa
aç ellerini...

GELDİM
MUTSUZLUĞUMLA
YÜREK SUSUZLUĞUMLA
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (20-12-07)
Eski 20-12-07, 10:35 Çevrimdışı   #7
Rektör
Genç Kuvvet

Esrarengizz - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.447
Teşekkür etti: 1.469
RepForum Gücü: 74
Forum Puanı:22587
Esrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazEsrarengizz tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
harika sonuncu ve hepsi
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (20-12-07)
Eski 20-12-07, 11:02 Çevrimdışı   #8
Rektör
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 10.040
Teşekkür etti: 18.188
RepForum Gücü: 203
Forum Puanı:82958
Artemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Sülom aldığım en iyi derslerdi bunlar, çok teşekkürler

iNCELİKLER YÜZÜNDEN!
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (20-12-07)
Eski 20-12-07, 11:17 Çevrimdışı   #9
Asistan

punkthepump - ait Avatar
Genel Mesajlar: 348
Teşekkür etti: 49
RepForum Gücü: 5
Forum Puanı:692
punkthepump ara sıra gören oluyorpunkthepump ara sıra gören oluyorpunkthepump ara sıra gören oluyorpunkthepump ara sıra gören oluyorpunkthepump ara sıra gören oluyorpunkthepump ara sıra gören oluyor
Tavuk Suyuna Çorba serisi geldi birden gözümün önüne... Cidden insanın içini ısıtıyor bu güzel hikayeler , teşekkürler paylaşımın için :]
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (20-12-07)
Eski 27-03-08, 02:08 Çevrimdışı   #10
Öğrenci
Spor grubu

mavimor - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11
Teşekkür etti: 0
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:1
mavimor Herkese mesafeli
daha önce okumuştum ama yide de duygulandım.. saol emeklerin için

okuyorum, izliyorum, düşünüyorum bakalın n olacak?
Eski 30-03-08, 16:45 Çevrimdışı   #11
Stajyer
Huzur Pınarı

mesute - ait Avatar
Genel Mesajlar: 69
Teşekkür etti: 8
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:105
mesute ara sıra gören oluyormesute ara sıra gören oluyor
Çok etkileyici.. Teşekkürler...

"Çıktım erik dalına anda yedim üzümü
Bostan ıssı kakıyıp, der ne yersin kozumu"
**********Yunus Emre************
Eski 30-03-08, 16:55 Çevrimdışı   #12
Stajyer
Müzik grubu

SaDu - ait Avatar
Genel Mesajlar: 142
Teşekkür etti: 2
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:1228
SaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuşSaDu üç beş tanıdığı olmuş
çok güzel bir paylaşım elinize sağlık ..

Konu Seçenekleri