| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğrenci ![]() | Bilgisayarım yavaş p4 3.0,256 ram,80gbyt hdd SATA2,Anakart GIGABYTE GA8I915 ME-GL ,LG marka dvd rw...ilk açılışta çok bekliyorum.görüntü geliyor ikonların görüntüsü çok geç geliyor.sık sık disc temizleme yapmama ,masa üstü ikonlar kısa yol olmasına rağmen yavaş.zaman zaman disc birleştirme ve virüs taratıyorum.Sadece arada bir hdd'yi görmüyor.Yan kapağı açıp hdd'yi oynatınca görüyor.Yavaş olmasının nedeni bu olabilir mi? veya RAM düşük ondan olabilirmi? RAM 256 mg 333 mghrz. Yardımcı olurmusunuz. Selamlar |
|
| | #2 |
![]() O Şimdi Asker
Teşekkür etti: 3.530
Forum Gücü: 215 Forum Puanı:85524 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | HDD'nin ömrü dolmuş olabilir yani okuyucu kafaların performansı yavaşlamıştır, Xp kullanıyorsanız zaten Xp'nin kullandığı Ram miktarı 256 mb dir. En son nezaman format atdınız ? bence yeni Ram alın 256 zorda 512 mb 333 Mhz'lik bi format atın sonra yine aynı sorun devam ederse yeni bi HDD gerekiyor gibi (: ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... Tekrar Kapsama Alanı dışına çıkıyorum. Kendinize İyi Bakın Hoşçakalın... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... Şafak : Şafağı boşver şimdi, çok gün var daha |
|
| | #3 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 14
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:-21 ![]() | xp service pack2 işletim sistemi xp service pack2 işletim sistemini kullanıyorum.RAM 333 mhz.den büyük takabilirmiyim.Format atalı 7-8 ay oldu yavaş olması RAM'dan mı? Hdd'de boş yer bi hayli var.İşletim sisteminin kurulduğu yere(C)ye başka hiç bilgi girmiyorum.bilgiler hep (D) de.Selamlar |
|
| | #4 |
![]() O Şimdi Asker
Teşekkür etti: 3.530
Forum Gücü: 215 Forum Puanı:85524 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ram 333 MHz daha yüksek takma şansınız Anakartınızın desteklemesiyle alakalıdır ve eskisiylede çakışma durumuda var bir donanımcıyla görüşürseniz daha iyi anlıyacaksınız 7-8 ay çok uzun bir süre ve iyice şişmiştir windows, Ramda mutlaka etkiler çünkü dediğim gibi Xp'nin kullandığı miktar zaten 256 mb dir En az 512 olması gerekli... Siz "Bence" bir donanımcıyla görüşün ve pc'nize neler yapılabilir onu araştırın iyi forumlar ![]() ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... Tekrar Kapsama Alanı dışına çıkıyorum. Kendinize İyi Bakın Hoşçakalın... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... Şafak : Şafağı boşver şimdi, çok gün var daha |
|
| Mesaja teşekkür eden: | babayasar06 (20-10-07) |
| | #5 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.698
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:13980 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hddye giden güç kablosunu değiştir -------HeR LaFa VeReCeK CeVaBım Var ...AmA... Bir LaFa BaKaRım LaF Mı DiYe... BiR De SöyLeyeNe BaKaRım aDaM Mı DiYe..."------ |
|
| | #6 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() | senin anakartın en fazla 400mhz bir destekler 400mhz'den hızdan fazla ramler DDR2 geçiyor senin ram'in DDR1 bilgisayarının kasmasının nedeni ilk öncelikle bir ram al 512 ,1gb ram ondan'dır birde hdd'(IDE veya sata) kablonu değiştir ondan sonra bir format at sonra gene aynı sorun olursa yardımcı olurum |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |