DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Ortak eserler

Konu Seçenekleri
Eski 05-08-08, 16:40 Çevrimdışı   #1
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.073
Teşekkür etti: 2.523
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:25200
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
iyi Bozkurt ve Atatürk

Maarif Vekaleti M. Kemal'in direktifiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet armasını seçmek için 1925'te bir yarışma açmıştı. Yarışmayı Namık İsmail'in Bozkurt figurlu eseri kazanmıştı. Ancak eser Bozkurt'un görkemini yansıtmadığı gerekçesiyle kullanılmamıştı . Ama Atürütk bozkurtu devletin her kurum ve kuruluşunda kullanmıştı: Daha cumhuriyet ilan edililmeden TMBB'nin 1922'de çıkardığı pullarda, 1924'te kurulan Türkiyat Enstitüsünde ,MTTB'nin ambleminde ,İzcilik-Yavrukurt teşkilatında, 1927'de çıkarılan kağıt paralarda , ilk yolcu gemimizin adında, Petrol Ofisinin armasında ( alev figuru İsmet İnönü taradından daha sonra eklenmiştir , paraların üzerinde bozkurt ve Atatürk resimlerinin çıkarıldığı gibi daha sonraki iktidarlarda Atatürk resimleri tekrar konmuş fakat bozkurt konulmamıştır.) ,Üniverste öğrencilerinin şapkalarında , Sigara markalarında , yakın çevresine verdiği soyadlarında Atatürk bozkurtu hep sembol olarak kullanmıştı. Atatürk'ün Ankara ulustaki heykeline bir göz atarsanız oradaki bozkurt figürlerini görmekte zorlanmazsınız...

Atatürk'ün Tunç bozkurt olayı

Demin yukarıda ilk yolcu gemimiz olan "bozkurt"tan bahsetmiştim hatırlarsınız. Bu gemi 2 Ağustos 1926 gecesi Ege denizinde Fransız Lotus genmisiyle çarpıştı. Çarpışmada Bozkurt gemisi batmış 8 Türk denizciside boğulmuştu. Ertesi gün İstanbula gelen Lotus gemisi kaptanı tutuklandı. Fransız kaptan tedbirsilik ve ölüme sebebiyet vermek suçlarından 80 gün hapse mahkum edildi. Bayrak yasası nedeniyle açık denizlerde işlenen suçlarda sadece bayrak devletinin yargılama yetkisinin olduğunu ileri süren Fransa , Türk mahkemelerinin yetkisizliğini ileri sürünce sorun Lahey sürekli adalet divanına götürüldü. Lahey Adalet Divanında Türkiye Cumhuriyeti'nin dönemin adalet bakanı Mahmut Esat savundu. 7 Eylül 1927'de divan Türkiye'nin hukuka aykırı etmediği kararını verdi. Bu kararla birlikte "Bozkurt gemisinin adı ve Türk Milletinin milli sembolu, hürriyet ve istiklalin timsali olması sebebiyle" Türk heyetine Atatürk'e verilme üzere tunç bozkurt heykeli hediye edildi. Bu davadan dolayı dönemin adalet bakanına soyadı kanunu çıkınca bizzat Mustafa Kermal Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verildi. Bozkurt heykeli 1968'e kadar anıtkabirde sergilendi. 1968'de Samsunda Gazi müzesinin açılmasıyla birlikte Atatürk'ün bir çok özel eşyasıyla birlikte bu heykelde Samsuna gönderildi. 1978 yılına kadar burada sergilenen heykel CHP iktidarının baskılarıyla Müzenin deposuna atıldı. (Bu bilgiler içerinde Bozkurt heykelinin veriliş gerekçesinin altını çiziyorum Atatürk bunu kabul etmese hediyeyi kabul etmeyecek karakterde bir insandı.)

Ayrıca Atatürk'ün çalışma masasında çağırma zili olarak kullandığı ikinci bir bozkurt heykeli vardır ki oda halen Samsun müzesindedir.

Neyse fazla uzatmaya gerek yok Atatürk'ün sağlığında ressam Ratıp Tahir Burak'a yaptırdığı Marif(Milli Eğitim) Başkanlığı giriş holündeki Müstasna yerinde Atatürk'ün sağlığı boyunca sergilenen Ergenekondan çıkış tablasondan yada Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızın, tarihteki 16 büyük Türk İmparatorluğunu, ortadaki güneş ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni simgelediğini o devletlerden birinin de Bayrağı Bozkurt olan Göktürk devleti olduğunu uzun uzadıya anlatmayayım. Unutmayın bozkurt bir semboldur. Burdaki Bozkurt'un alalade bir hayvan yada "canis lupus" olmadığını anlamışsınızdır umarım.

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
кємαℓιѕтüяк (12-08-08), 64__ayna__64 (06-08-08), G-peyki (07-08-08), Lobo (05-08-08), Marcus T.CICERO (06-08-08), Scнiивея (05-08-08), Warmonger (06-08-08)
Eski 05-08-08, 17:00 Çevrimdışı   #2
Doçent
Düşünürler grubu

Lobo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.040
Teşekkür etti: 752
RepForum Gücü: 43
Forum Puanı:15468
Lobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Atatürkün yüce saydığı ergenekon destanınında bize yol göstericilik yapan bozkurt, bugün yeteri kadar önem verilmiyor. Atatürk'ü tam manasıyla ve Tarihimizi tam anlamıyla sevmediğimiz için bunlar oluyor. Öyle olsa tarihimizin en önemli destanını bir örgüte verdirirmiydik...

Ayrilik kolay degil
Onu gel sen bana sor
Günlerim yalniz sizi
Aramakla geçiyor

İhtarlı üye....

Türkiye Sevdalısı....
Mesaja teşekkür eden:
Tuğrul Bey (05-08-08)
Eski 05-08-08, 17:03 Çevrimdışı   #3
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Bozkurtla uğraştığımız vakti ekonomiye ve serbest piyasaya ayırmamızı dilerdim.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
SessizSeyirci (07-08-08), Tuğrul Bey (06-08-08)
Eski 05-08-08, 17:54 Çevrimdışı   #4
Doçent
Düşünürler grubu

Lobo - ait Avatar
Lobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Herkez vaktine göre iş yapmakta özgürdür. Biz bu ülkenin herşeyiyle ilgileniriz...

Ayrilik kolay degil
Onu gel sen bana sor
Günlerim yalniz sizi
Aramakla geçiyor

İhtarlı üye....

Türkiye Sevdalısı....
Mesaja teşekkür eden:
Tuğrul Bey (06-08-08)
Eski 05-08-08, 18:31 Çevrimdışı   #5
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.073
Teşekkür etti: 2.523
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:25200
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Marcus T.CICERO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bozkurtla uğraştığımız vakti ekonomiye ve serbest piyasaya ayırmamızı dilerdim.
Bizim yerimizede sen ayır artık

Bak o kadar uğraşmışız didinmişiz ne güzel başlık olmuş diimi...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
Marcus T.CICERO (06-08-08), saklap (05-08-08), × siLverAin × (09-08-08)
Eski 05-08-08, 20:12 Çevrimdışı   #6
Öğretim üyesi
Kemalistler

MatchsticK - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.185
Teşekkür etti: 168
RepForum Gücü: 11
Forum Puanı:1699
MatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyorMatchsticK çevresinde seviliyor
Ruhsal Durumum:
[quote=Marcus T.CICERO;1678866]Bozkurtla uğraştığımız vakti ekonomiye ve serbest piyasaya ayırmamızı dilerdim.[/QUOBu konuyo bu cevap yakışmadı bak adam ugraşmış ayıp olmasın
Eline Saglık . Emege Saygı

Yönümü bulandıran sahte kılavuza sordum dumur buldum !
Marcus T.CICERO (06-08-08), Tuğrul Bey (05-08-08)
Eski 06-08-08, 09:42 Çevrimdışı   #7
Yard. Doçent
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Ben beğenmediğimi söylemedim. Size çamur da atmadım.

O dönemde yeteri kadar vakit ayrılmamasına üzüldüğümü belirttim.

Paylaşım için teşekkürler.
MatchsticK (06-08-08), Tuğrul Bey (06-08-08)
Eski 06-08-08, 10:10 Çevrimiçi   #8
Yard. Doçent
Kemalistler

HANNİBAL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.419
Teşekkür etti: 2.547
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:6707
HANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Alıntı:
Ben beğenmediğimi söylemedim. Size çamur da atmadım.

O dönemde yeteri kadar vakit ayrılmamasına üzüldüğümü belirttim.

Paylaşım için teşekkürler.
cumhuriyet devrinde ekonomi ve serbest piyasa ile uğraşılmamış dediğinizi anladım
(yanlış anladıysam kusura bakmayın)

cumhuriyet dönemi büyüme rakamları

Yıllar

Büyüme hızı

Yıllar

Büyüme hızı

Yıllar

Büyüme hızı
1924 14.9 1950 9.4 1975 6.1
1925 12.8 1951 12.8 1976 9.0
1926 18.2 1952 11.9 1977 3.0
1927 -12.8 1953 11.2 1978 1.2
1928 11.0 1954 -3.0 1979 -0.5
1929 21.6 1955 7.9 1980 -2.8
1930 2.2 1956 3.2 1981 4.8
1931 8.7 1957 7.8 1982 3.1
1932 -10.7 1958 4.5 1983 4.2
1933 15.8 1959 4.1 1984 7.1
1934 6.0 1960 3.4 1985 4.3
1935 -3.0 1961 2.0 1986 6.8
1936 23.2 1962 6.2 1987 9.8
1937 1.5 1963 9.7 1988 1.5
1938 9.5 1964 4.1 1989 1.6
1939 6.9 1965 3.1 1990 9.4
1940 - 4.9 1966 12.0 1991 0.3
1941 - 10.3 1967 4.2 1992 6.4
1942 5.6 1968 6.7 1993 8.1
1943 -9.8 1969 4.3 1994 -6.1
1944 -5.1 1970 4.4 1995 8.1
1945 -15.3 1971 7.0 1996 7.9
1946 31.9 1972 9.2 1997 8.0
1947 4.2 1973 4.9 1998 3.8
1948 4.2 1974 3.3 1999 -6.4

1999 yılı:-6,4
2000 yılı:6,1
2001 yılı:-9,4
2002 yılı:7,8
2003 yılı:5,9

kaynek:belge.net

1. dünya savaşı gibi büyük bir savaştan yeni çıkmış,dış devlet baskısı altında kalmış,rejim değiştirmiş,isyanlarla uğraşmakta olan bir devlet için mucize rakamlar bence.....
işin kısa özeti gelişme olarak %15 diye biliyorum Atatürk zamanı gelişmesi kıyaslanınca ve 2006'dan bu yana olan gelişme %11 adamın tek başına yaptığını 1938 den bu yana yapamadılar.....

şunu da eklemek isterim...bir sevinç çığlığı bir heyecan;türk tankı "altay" üretilecek....
ama teknisyenler Güney Kore'li......
buna rağmen bir sevinç var.....bazı zat-ı şahanelere neden Mustafa Kemal'in kurdurduğu Kayseri tank fabrikasını kapattınız(kapattırdınız)diye sormak icap eder.....

konuyu kirlettiysem eğer mesajım silinsin....
saygılar.....

"İnsanlar kurtçuklara benzer. Küçük, kör ve değersiz."
David Smith
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Zamanımı gerçekten boşa harcadım."
Jeffrey Dahmer
"my pain is self choosen"

Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
baho_17 (07-08-08), DiRENiŞ (14-09-08), Scнiивея (06-08-08), sonsuus (08-08-08), Tuğrul Bey (06-08-08), Warmonger (06-08-08), _osiris_ (09-08-08)
Eski 07-08-08, 09:25 Çevrimdışı   #9
Yard. Doçent
Büyüme hızının gösterilmesi, kapitalizmin varlığına işaret değildir. Farklı ekonomik politikalar uygulanmıştır. Ancak görüldüğü üzre devlet tabanlı politikalar yenilmiştir ve özel şirketlerin varlığına duyulan ihtiyaç artmaktadır.

O dönemde de serbest piyasa bir miktar da olsa vardır. Ancak bana göre olması gereken tüm piyasanın devlet kontrolü dışında tutulmasıdır.

Eski 07-08-08, 09:35 Çevrimdışı   #10
Cezalı Üye
Kemalistler
Genel Mesajlar: 1.182
Teşekkür etti: 394
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:3605
SessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biriSessizSeyirci Forumda Saygin ve popüler biri
Alıntı:
Büyüme hızının gösterilmesi, kapitalizmin varlığına işaret değildir. Farklı ekonomik politikalar uygulanmıştır. Ancak görüldüğü üzre devlet tabanlı politikalar yenilmiştir ve özel şirketlerin varlığına duyulan ihtiyaç artmaktadır.

O dönemde de serbest piyasa bir miktar da olsa vardır. Ancak bana göre olması gereken tüm piyasanın devlet kontrolü dışında tutulmasıdır.

Konunun dışına çıkmak istemiyorum bunu farklı bir başlıkta tartışmak daha doğru olur.

Fakat söylemeden duramıyacağım. Devlet müdahalesi serbest piyasasada elzemdir. Gelişmiş ekonomiler böyle yaparlar. Devlet olmadan ekonomiye yön verenler çıkarlarını konuştururlar.
Eski 07-08-08, 13:39 Çevrimdışı   #11
Öğretim üyesi
Genç Kuvvet

G-peyki - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.097
Teşekkür etti: 868
RepForum Gücü: 16
Forum Puanı:4087
G-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biriG-peyki Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
ben bu konulari okurken keske simdi de bu kadar onemi olsaydi diyorum.....bozkurt benim icinde cok onemli

Geldi bir gun hayatima....
Sesimi tek o duydu karanlikta....
Elimi tutup cekti o anda...
Yalniz hayatin sinirlarinda..... tesekkurler Gunim

1KERE YUKSELEN BAYRAK 1DAHA ENMEZ!!!-----M.E.Resulzade

Doctors & Others
Mesaja teşekkür eden:
Tuğrul Bey (07-08-08)
Eski 07-08-08, 13:54 Çevrimiçi   #12
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.822
Teşekkür etti: 2.630
RepForum Gücü: 77
Forum Puanı:31155
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Emeğine Sağlık Ceyhun kaliteli bilgilendirici bir paylaşim olmuş ...

"Savaşın sonudur bitti sanırsınız
Vatan ve bayrak
Bir çocuk daha doğar
Bir Mustafa Kemal daha."

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Mesaja teşekkür eden:
Tuğrul Bey (07-08-08)
Eski 09-08-08, 00:08 Çevrimdışı   #13
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

sonsuus - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.017
Teşekkür etti: 1.231
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:7168
sonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmış
konu için teşekkür ederim...

aşağıdaki açıklamayıda kendi insiyatifimle yapma gereği buldum...parantez içerisinde veriyorum...

(belli bir zamandan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin sembolü oln kurt milliyetçilerin şimdide bir simgesidir..

ama Atatürk milliyetçiliği Türk milliyetçiliğinden kesin hatlarla ayrılmıştır...ve anayasamızdanda Türk milliyetçiliği çıkarılmış ve Atatürk milliyetçiliği konulmuştur...

Atatürk milliyetçiliğinin içinde ırkçılık yoktur Atatürk milliyetçiliği ırkçılığın bir karşı noktasındadır ve ulus egemenliğiyle halkını kucaklamaktadır...bununlada kalmamış ve dünya insanlarınıda kucaklamış ve savaş karşıtlığıyla dünyaya barışı aşılamaya kendisini adamıştır...

MHP milliyetçiliği ile Atatürk Milliyetçiliğini kesinlikle aynı ad altında kullanılamaz ve hiç bir şekilde bu çizgiye çekilmeye çalışılamaz...

hiç bir simgeden ötürü belli bir kılıfla gösterilemez..)

Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili,
Kürdüm ben yakın beni
salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği
geleceğe taşıyın beni...

Yutta barış dünyada barış

Biji Aşiti
Eski 09-08-08, 01:41 Çevrimdışı   #14
Doçent
Düşünürler grubu

Lobo - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
sonsuus´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
konu için teşekkür ederim...

aşağıdaki açıklamayıda kendi insiyatifimle yapma gereği buldum...parantez içerisinde veriyorum...

(belli bir zamandan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin sembolü oln kurt milliyetçilerin şimdide bir simgesidir..

ama Atatürk milliyetçiliği Türk milliyetçiliğinden kesin hatlarla ayrılmıştır...ve anayasamızdanda Türk milliyetçiliği çıkarılmış ve Atatürk milliyetçiliği konulmuştur...

Atatürk milliyetçiliğinin içinde ırkçılık yoktur Atatürk milliyetçiliği ırkçılığın bir karşı noktasındadır ve ulus egemenliğiyle halkını kucaklamaktadır...bununlada kalmamış ve dünya insanlarınıda kucaklamış ve savaş karşıtlığıyla dünyaya barışı aşılamaya kendisini adamıştır...

MHP milliyetçiliği ile Atatürk Milliyetçiliğini kesinlikle aynı ad altında kullanılamaz ve hiç bir şekilde bu çizgiye çekilmeye çalışılamaz...

hiç bir simgeden ötürü belli bir kılıfla gösterilemez..)
Açıklamaların için teşekkür ederim,

Ama anlayamadığım bir nokta var, Milliyetçi olabilmek için bir millette mensup olmak gerekir. Yani Türksen Türk Milliyetçisi olabilirsin, Almansan Alman Milliyetçisi,

Atatürk Milliyetçiliği olmaz. Ama Atatürk'ün söylediği gibi olmalıdır Türk milliyetçiliği, ''Biz öyle milliyetçileriz ki, işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir.''

Mhp'nin milliyetçiliği nasıl anladığına gelirsek, eğer ki ırkçı olsaydı seçimlerde sadece Türklüğü ön şart koyardı. Mhp her milletin kökenine saygı duyuyor. Ama Türklüğü yeren ve hakaret edene değil, ya da bölene değil...

Ayrilik kolay degil
Onu gel sen bana sor
Günlerim yalniz sizi
Aramakla geçiyor

İhtarlı üye....

Türkiye Sevdalısı....

Tags
tuğrul bey

Konu Seçenekleri