DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 08-12-07, 03:01 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

katharsis - ait Avatar
Genel Mesajlar: 591
Teşekkür etti: 956
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1079
katharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
Bursa Nutku

Mustafa Kemal 'in Bursa Nutkunun metni:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Hoşçakal..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
saroth (12-12-07), Smyrna (08-12-07), troçki (11-12-07), tutbenidüşmeden (11-12-07)
Eski 08-12-07, 04:31 Çevrimdışı   #2

S.mod denetleyicisi

Smyrna - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.433
Teşekkür etti: 2.811
RepForum Gücü: 230
Forum Puanı:93375
Smyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz

Bu nutkun söylenişine sebep olan gelişme...
Şubat 1933'ün ilk günlerinde Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı kişi camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırada bir kişi Atatürk’e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıtaya ve adliyeye olan güveninden ötürü...". Atatürk'ün hemen konuşmakta olan kişinin sözünü kestiği ve günümüzde "Bursa Nutku" diye anılan konuşmayı yapmıştır.

Sizce o nutuktan bu zamana kadar geçen sürede Türk genci görevini yerine getirdimi?

Neler yapmalıydı? Neler yapmamalıydı?

Peki sizin anladığınız, düşündüğünüz ' Türk Genci ve Türk Gençliği! ' kavramı nedir?

Konu tartışmaya açılmıştır...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
bandobras (09-12-07), BigBang (09-12-07), CnRaLpEr (09-12-07)
Eski 08-12-07, 13:47 Çevrimdışı   #3
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.790
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 39
Forum Puanı:12520
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Çok güzel bir nutuktur Bursa Nutku. Anlayamayan insanlar için ise, çok tehlikeli uçları olabilir. Kişinin kendi görüşünü savunması için gerekirse devlete bile karşı koymayı söylerken, aynı yolun diğer haksızlıklara da yol gösterici olması tehlikeli birşeydir. Bu vurgular çok önemliyken anarşist tavırlara dönüşebilecek pek çok düşünce bu nutuktan güç alacaktır.

Bunun yanında, Atatürk'ün devletin kötü ellere düşmesi konusundaki ileri görüşlülüğü ve gerekirse yeniden yıkıp yeniden yapmayı göze alabilmesi açıkça göstermektedir ki, Atatürk sadece devletin gücüne inanan bir despot değildi..

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
CnRaLpEr (09-12-07), saroth (12-12-07)
Eski 09-12-07, 03:05 Çevrimdışı   #4
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.745
Teşekkür etti: 3.074
RepForum Gücü: 121
Forum Puanı:53031
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Nocturnal´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mustafa Kemal 'in Bursa Nutkunun metni:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Aslında söylemek istediğinizi açıkça söylerseniz biz de bir tartışma ortamının içine girmiş oluruz!!!

Birisine Verdiğiniz Değeri
Göstermenin En Güzel Yolu Ona
Vakit Ayırmaktır...
Mesaja teşekkür eden:
CnRaLpEr (09-12-07)
Eski 09-12-07, 11:54 Çevrimdışı   #5
Dekan
Düşünürler grubu

Lucky - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.938
Teşekkür etti: 2.694
RepForum Gücü: 129
Forum Puanı:52321
Lucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Örnegin ben basörtüsü türban yasagini kiniyorum.
Elime tas , Sopa alip polise,jandarmaya saldirmalimiyim.
Devlete karsi savas mi acmaliyim.
Bunu anlatmak mi istiyorsunuz...

Sen Hic Ay Isiginda
Seytanla Raks Ettin Mi?

Kahrolsun ISRAIL demeyin !

İsrail, Yakub aleyhisselamın adıdır.

Kahrolsun zalimler” “Kahrolsun siyonistler” diyelim mesela..
Eski 10-12-07, 23:24 Çevrimdışı   #6
Dekan
Düşünürler grubu

Lucky - ait Avatar
Lucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLucky tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Vay beee.
Öyle yorum yapmisim ki kimse devam ettiremiyor???
Konuyu acan bile kaldi.
Eski 10-12-07, 23:58 Çevrimdışı   #7
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

katharsis - ait Avatar
Genel Mesajlar: 591
Teşekkür etti: 956
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1079
katharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
yok bakıyorum bi yazıyı ne kadar yanlış anlayabilyiorsun ve ne kadar yanlış yorumlarla cevap veriyorsun izlemedeyim.. korkma burdayım gitmedim bi yere yani

Hoşçakal..
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
saroth (12-12-07), troçki (11-12-07)
Eski 11-12-07, 20:20 Çevrimdışı   #8
Dekan
Düşünürler grubu

Lucky - ait Avatar
Alıntı:
Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Bu mudur?

Konu Seçenekleri