| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent ![]() | Büyük Ortadoğu Projesi: Gereklilik mi? Tehdit mi? ![]() Günümüz dünyası büyük güçlerin egemenliği altında hızlı br şekilde değişmektedir. Bu değişmenin en önemli göstergelerinden biri de Ortadoğu coğrafyasındaki hızlı değişmedir. 21. yüzyılın en önemli girişimlerinden biri olan Büyük Ortadoğu Projesi, çevre ülkelerin haritalarının bir şekilde değişmesi ile ilgilidir. Ancak asıl unsur bu değişmenin bizim için ne gibi sonuçlar doğurabileceğidir. Öncelikle bu projeyi genel hatlarıyla inceleyelim. Büyük Ortadoğu Projesi , resmi adıyla Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişimi. Büyük Ortadoğu Projesi, ABD'nin batıda Fas, Moritanya, doğuda Orta Asya veMoğolistan, kuzeyde Kafkasya ve Türkiye, güneyde Arap Dünyası'ndan Somali'ye kadar uzanan bir coğrafyada yer alan ülkelere yönelik siyasi, hukuki, bilgi/eğitim, ekonomi, sosyal ve güvenlik boyutlarını içeren kapsamlı bir "islam coğrafyası" dönüşüm stratejisi olup, bu alanlarda uzun vadeli bir değişimi hedeflemektedir. ABD’nin Donald Rumsfeld, Dick Cheney, Paul Wolfowitz,Richard Perle ve William Kristol öncülüğünde, 1997'de oluşturduğu 'Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi'nin (PNAC) bir alt unsurudur ABD Kongresinin 1957’de kabul ettiği Ortadoğu’da Barış ve İstikrarı Koruma başlığını taşıyan ve Eisenhower Doktrini olarak anılan kararı bugünkü BOP'tan farklı değildir. BOP’a ilişkin bütün değerlendirmeler, NNSS 02 olarak kodlanan Ortadoğuda ABD’nin Yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi: Bir 11 Eylül Sonrası Analizi, (New National Security Strategy of The USA in the Middle East Apost September 11 Analysis) adlı belgeye dayandırılmaktadır. ABD Hükümeti bu politikasını farklı yollarla açığa çıkarmaya başlamış ve önümüzdeki 10 yılda ABD- Orta Doğu Serbest Ticaret Alanı önerisi ve Aralık 2002’deki Orta Doğu Ortaklık Girişimi bünyesinde destek programları bunlardan birkaçını oluşturmuştur. Ulusal Demokrasi Desteği’nin (National Endowment for Democracy) 20. yılında ABD Başkanı tarafından geliştirilen ve 2004’teki State of Union konuşmasında daha da genişletilen, en son olarak da, G-8 Zirvesi için hazırlanan ve Al-Hayat Gazetesinde 13 Şubat 2004’te yayınlanan çalışma kağıdı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2002 ve 2003 Arap İnsani Kalkınma Raporları’nda belirtilen ‘eksikliklere’ dayandırılmıştır. ABD Büyük Orta Doğu Projesini, desteğini almak istediği G-8’i oluşturan Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kanada, İngiltere ve Rusya’ya iletmiştir. Bu ülkelerde mercek altına alınan proje, Haziran 2004’te Amerika’da, G-8 zirvesinde ele alınmıştır. Ortadoğu Orta Doğu, güney batı Asya'da, tarihsel ve kültürel yakınlığı olan ülkelerin oluşturduğu bir bölgedir. Arap ülkeleriyle Arap olmayan üç ülkenin (Türkiye, İran ve İsrail) oluşturduğu alandır. Bazen Yakın Doğu olarak da adlandırılır. Bu tanıma göre Orta Doğu ülkeleri Azerbaycan,Turkiye, Suriye, Irak, Ürdün, İsrail, Lübnan, İran, Suudi Arabistan, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Umman, Kuveyt, Bahreyn, Yemen'dir. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na ait olan bölgenin İngiltere ve Fransa arasında 16 Mayıs 1916 tarihinde yapılan Sykes-Picot Antlaşması ile iki ülke arasında paylaşılmasını öngörülmüştür. Bölgenin idaresi savaş sonunda 25 Nisan 1920'de alınan BM kararıyla, manda hakimiyeti ile yönetimi İngiltere'ye verilmiştir. Yeni Dünya Düzeni İlk kez ABD Başkanı George Bush tarafından Ağustos 1990'da, düzenlediği bir basın toplantısında söylenmiştir. Yeni Dünya Düzeni aynı zamanda, Soğuk Savaş süresince varolan fakat diğer mega-tehlikelerin öneminden dolayı su yüzüne çıkamayan sayısız mikro-problemin dünya toplumlarına ve siyaset tablosuna yerleşmesini de beraberinde getirmiştir. Büyük Ortadoğu Projesi ile ABD'nin Amacı Bu geniş coğrafya, dünya enerji kaynaklarının çok büyük bir bölümüne sahiptir. Bu anılan geniş bölgede farklı uluslar, kültürler, diller ve dinler yaşamaktadır. Bu alanlarda ABD ekseninde bir “düzen ve istikrarı” kurmak ve egemen kılmanın, bir bakıma dünya egemenliğini büyük bir dayanağa ve güvenceye kavuşturmak anlamına geleceği kabul edilmektedir. Başta petrol olmak üzere doğalgaz, su gibi temel maddelerin denetim altına alınması, nakil yollarının denetlenmesi demek, aynı zamanda, olası rakip devlet veya devlet gruplarının önünün kesilmesi anlamına gelmektedir. Elbette stratejik ortağımız Birleşik Devletler bu bakımdan önemli bir adım atmakla birlikte, haritada da görüleceği üzre "Free Kurdistan" adı altında yeni bir devletle de ülkemizin sınırlarını ihlal eden yeni bir devlet oluşumuna göz yummuştur. Peki bu yeni devlet gerçekten bir tehdit mi? Yoksa ülke için gerekli midir? Bu konunun ayrıntılarına girmeden önce bu konunun değerledirilip tartışılması kanısındayım. Sizce doğru olan nedir? Neden? |
|
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 473
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öncelikle Arkadaşıma açtığı bu tartışmaya değer derin konu için teşekkür ederim... Büyük Ortadoğu Projesi Yeni dünya düzeni ile birlikte bölgedeki değişiklikleri ele alan stratejik bir projedir.Fakat günümüz koşullarında gerçekleştirilmesi olanaksız bir projedir.Orta Vadede beklenilen ve ortadoğuda barış adı altında yeni bir haritayı öngören Amerika ve İsrail öncelikli bir projedir.Peki Türkiye bu Projenin neresindedir,destek vermelimidir?Bu fikir ayrımlarına giden bir sorudur.Çünkü gösterilen harita itibari ile Türkiyenin resmi sınırlarını bölen bir proje söz konusudur.Bu hali ile çok açıktır ki Türkiyenin stratejik ortaklığı sadece ikinci planda kalan geçici bir ortaklık durumundadır ve bu haliyle İsrailin Ortadoğudaki güvenliğini sağlayan Amerika öncelikli ticari ve sömürgeci bir projedir.Fakat her haliyle Türkiye bu projenin son halkası durumundadır. Bununla birlikte Amerikanın dış işleri bakanı Condoleezza Rice ilgili konu için Transforming The Middle East – Ortadoğu’yu Dönüştürmek.”isimli yazısında Fas’tan Basra körfezine kadar Ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye’nin de bunların içinde olduğunu vurgulamıştır.Bu çarıpıcı açıklama Türkiyenin stratejik ortaklığını çıkmaza sokmuş ve kriz oluşturmuştur.Amerikanın proje itibari ile muhtemel hedefleri ise; -ABD bu proje ile rakipsiz askeri gücü teknolojik imkanı ile Ortadoğu bölgesini kontrol sevdasındadır. Bunlar bazı muhtemel hedeflerdir...Amerika bu proje üzerinde istikrarlı ve geniş bir çalışma yürütmektedir.Keza Şu durumda bile Ortadoğuda Hakimiyeti ele geçirmiş bir Amerika ve Lider ülke olma isteğinde bir Türkiye görülmektedir.-Amerika bu proje ile Ortadoğu bölgesinde bulunan petrol ve doğalgaz kaynakları üzerinde denetimini sağlamak istemektedir. -ABD bu proje ile ayrıca İsrail’in emniyetini sağlama amacını gütmektedir. Bununla birlikte Amerikan Ordu Generali Wesley Clarkın verdiği demeçte hedeflerinn 5 yıl içerisinde 7ülkeyi ele geçirmek olduğu bu yargıyı güçlendirmektedir. Peki Türkiye şu durumda ne yapmalı? Türkiye günümüzde Barış elçiliği misyonundan terfi etmiş durumda Stratejik anlaşmalar imzalar hale gelmiştir.Bunu en son imzalanan Irak stratejik işbirliği anlaşmasıylada görebiliriz.Ortadoğu bizler için büyük önem taşımaktadır ve Kim olursa olsun burada hakimiyeti sadece ve sadece Türkiye müttefikliğiyle ele geçirme gücüne sahip olabilir.Amerika bölge itibari ile Türkiyeden iyi müttefik bulamayacağını çok iyi bilmektedir fakat şansını denemektedir... Sonuç itibari ile varılan nokta şudur; Ortadoğuda yeni bir yapılanmaya gidilecekse bu Türkiye - Amerika ve dolayısıyla İsrail müttefikliği ile olabilecek bir durumdur.Kazancımız bölgedeki tarihimiz ve dengede ağır basan konumumuzdur.Karşılıklı tavizler ile kazanılacak menfaatler Irağın kuzeyinden başlayacak olan tarihi bir rövanş olacaktır.Bu yüzden yapılması gerekilen Türkiye adına Bölgedeki otoriter etkinliği arttırmak ve terazideki dengeleri tamamıyla lehimize çevirmek ve kazançlı hale gelebilmektir. Unutulmamalıdır ki Türkiye içine kapandığı ölçüde kan kaybedecek; bölgesine ve dünyaya açıldığı ölçüde yükselecektir... ![]() Musul ve kerkük bölgesi de Türkiyenin Ortadoğudaki tarihi hedefi desem sizler ne dersiniz? Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (21-07-08 Saat 16:52 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | DiRENiŞ (22-07-08), Marcus T.CICERO (21-07-08), Scнiивея (21-07-08), Snorland (21-07-08), _osiris_ (21-07-08) |
| | #3 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.694
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34311 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kaç sene sonra olacağını kestirmek güç ama orta doğunun yeniden şekilleneceği beli.. Bizde doğru tarafta olup ama ama herşeye evet bunlara ne desek yaparlar zaten gibi bir fikir vermeyerek müttefik denilenlerin akıllarına.. (şuan bunu vermiş durumdayız zaten) Doğru adımlar atmalıyız bölgede bir kuvvet halindeyiz uzun vadede Kerkük & Musul'u ele geçirip bir çok sorunun kökünü kazıyabiliriz.. Avrupaya ve diğer düşmanlara da gücümüzü göstermiş oluruz.. Tabi bunun için 1974 deki gibi dış işleri bakanları olması lazım bugünki gibi müslümanlar baskı altında diyenlerden değil. Gringoların burayı daha çok uzun süre sömüreceği belli her ne kadar istemesemde mecburuz artık işler dönülemez bir noktada müttefik olmak şart ama bunu baştada belirttiğim gibi onların her dediğini yaparak değilde. İngiltere & İsrail gibi duruş sergileyerek yapmalıyız.. Hem de olası bir İran tehditini başlamadan bitirmiş oluruz. Ermenistanın hayin planları ve tavrırlarını ve kürdistan rüyalarısnı yok etmiş oluruzda... Her zamanki gibi yeni bir dünya kurulur Türkler o dünyadaki yerini alır... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. Konu Scнiивея tarafından (21-07-08 Saat 17:00 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (21-07-08), DiRENiŞ (22-07-08), Jen (22-07-08), Snorland (21-07-08), Warmonger (21-07-08) |
| | #4 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.450
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yeni Sınırlar yeni savaşlar demektir ve bu bölgeyi dahada içinden çıkılamaz duruma getirecektir. İlk Haritadan İsrail, K.Irak Bölgesel yönetimi memnun olacaktır diğerlerinin huzursuzluğu barış ortamını imkansızlaştıracaktır. Belkide BOP'la amaçlanan güvenli bir ortam değil sürekli savaş halinde, birbirine düşman olmuş devletler ortaya çıkartıp silah gücü ve tedariği ile bölge devletlerini elde tutmaktır. Öyle yada böyle bir düzen kurulmuştur bu düzeni diğer büyük devletler kurcalamazsa bölgeye bir denge ve barış geleceğine inanıyorum. İkinci haritada sorunların çözümü değildir. Sorun yaşadığımız Ülkeleri, bölgeleri, halkları egemenliğimiz altına almak sorunu dışarıdan içimize almaktan öte gitmez. Kaldı ki Türkiyede bu yolu büyük bir savaş çıkmadığı sürece denemez ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (21-07-08), Bir Ben Eksiktim (22-07-08), DiRENiŞ (22-07-08), Galiyev (21-07-08), Marcus T.CICERO (21-07-08), RAMSES113 (21-07-08), Scнiивея (21-07-08) |
| | #5 |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Orada yaşayan Türkmen halk unutulmamalıdır sayın Snorland. Türkiye'nin eski "Musul Vilayeti"ne, yani Kuzey Irak'a bakışında çok önemli bir pay taşıyan bölge gerçeklerinin başında, kuşkusuz buradaki Türkmen soydaşlarımız gelmektedir. Sayıları 2 milyonu aşan, buna karşı geçmişteki Irak rejimleri tarafından çoğu zaman yok sayılan ve asimile edilmek istenen, uluslararası topluluk tarafından da garip bir şekilde gözardı edilen Türkmenlerin güvenliği, huzuru ve refahı, Türkiye açısından hem ahlaki hem de politik bir sorumluluktur. Bu durumda bizler Türkmenlerin haklı mücadelesini desteklemek, onları korumak, bunun için Türkmenler ile Kürtler ve Araplar arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etmek, buna öncü olmak, Türkiye için çok önemli bir sorumluluktur. Türkiye sahip olduğu geleneksel barışçı dış politikayı ve tarihin kendisine yüklediği "Osmanlı vizyonu"nu birleştirerek bölgeyi kucaklamak, bölge halkının tümünü kazanmak, onları ortak değerler üzerinde birleştirecek ve Türkiye'ye sempatiyle bakmalarını sağlayacak bir "kültür politikası" ve ekonomik entegrasyon başlatmak durumundadır.Kaldı ki Ortadoğuda yeni bir düzen oluşturulacaksa sizinde dediğiniz gibi bu yeni bir oluşum dolayısıyla yeni sınırlar demektir.Bu da bizim hedeflerimizi gerçekleştirmemizde yeterli olacaktır.Öyle ya da böyle Uzun vadede Ortadoğuda yeni bir düzene gidilecektir.Bizlerin hedefi bu düzen içerisinde şimdikinden daha güçlü bir yer almak olmalıdır. Ayrıntılı bilgiyi Bilgi Araştırma Vakfından araştırabilirsiniz. Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (21-07-08 Saat 17:35 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #6 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.450
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Haklısın Türkmen halkın varlığı elbette bizim o bölgede söz sahibi olmamızı ve şemsiyemizi hissetmelerini gerektiriyor. Bunun yolu sadece egemenlik altına almak değildir. Ülke toprakların dışında bir çok Türk vatandaşımız yaşamaktadır hepsinin yaşadığı bölgeleri bu yöntemle almaya kalkarsak içinden çıkılamaz bir durumla karşı karşıya kalırız. Bunun cevabı bugüne kadar yaptığımız politikada değil tabi ![]() O Haritada Musul, Kerkük ve Erbil'in yanında Ermenistan ve Batı Trakyada Türkiye haritasında gösterilmiş. Bu bölgelerde Türkler kadar diğer milletlerde yaşıyor onların haklarını korumak isteyen devletlerde mutlaka çıkacaktır karşımıza. Türkiye savaşa girmedende hedeflerini gerçekleştirebilecek güce ve konuma sahip yeterki bu gücünün farkına varsın ama malesef... ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (21-07-08), Marcus T.CICERO (22-07-08) |
| | #7 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.845
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Barış yolu ile bu iş hallolacaktır.. Dünyevi huzur ve adaleti sağlayabilmek için Türkiye yeterli statü ve güce sahiptir.. İnşallah Tüm Ortadoğu yakın zamanda huzura kavuşacaktır büyük devletlerin elini çekmesiyle... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (21-07-08), Snorland (21-07-08) |
| | #8 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 345
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bazilari türkmenlerin kuzey irakta asimile edildiginden dem vurmus, klasik resmi ideoloji yalanlari, ben cnn türk te bu türkmen liderlerden birini dinlemistim, o türkiyenin aksine kürtlerle cok iyi bir birlikte yasam sürdüklerini söylüyordu, yanlis hatirlamiyorsam milletvekili idi, kuzey iraktaki parlamentoda. Ayrica, orda türkmenlerin anadilde egitim gibi haklar basta olmak üzere bircok kültürel haklara sahip olduklarini da biliyorum, kendi okullari da var. Inanmayanlar arastirabilirler. Her zaman demisimdir, keske ordaki türkmenler kadar haklara türkiyedeki kürtler sahip olsalardi. Bu asimilasyonsa.....böyle asimilasyona can kurban! |
|
| | #9 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.095
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:36147 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | abd nin ve yanında yer alan zavallıların en fazla elde edeceği halkının ve dost ülkelerin halkının gözyaşları ve kanlarıdır... bu bir duygusal yaklaşım değil bu asıllardır abd nin ve onun işbirlikçelerinin tarih süreci içerinde izledikleri politikaların nasıl sonuçlandığını tarih bilgisi olan bir çok arkadaşım gözlemiştir.. günümüzden örneklerle başlasak bop en büyük ayağı olan ırak da neler oluyo aynı dine ait olan insanlar hiç acımadan çoluk çocuk kırıyor abd sefilk askerleri halkın onuru ile oynuyor.. afganista yaşanan lar ise hasır altı ediliyor yaşanan bir çok olayı basın hiç gündeme taşınmıyor talibanın baskıcı rejiminden kurtarma planı olan abd nin eroin pazarına sahip olduğu gerçegini yine hasır altı ediliyor... abd ve uşaklarının gelmişi ve geçmişi sadece ve sadece gözyaşı ve kandır... kimse abd nin yanında olmak çıkarımızdır demesin yok burayı geri alırız yok şurayı tekrar kontrolümüze geçiririz bunlar sadece hayal ...abd sömürü politikası ile bundan en fazla yirmi yıl sonra sahip olduğunuz topraklarıda kaybedersiniz... CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Bir Ben Eksiktim (22-07-08), YagmurYüreklim (21-07-08) |
| | #10 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BOP'un gereklilik olduğunu düşünenler, topunu tüfeğini alsın, tarafını seçsin, girişsinler bir meydan savaşına, tabii herkes sınırlarının en stratejik kısımlarını Amerikanın kuklası olacak bir devlete vermeye razı olacaksa savaşada gerek yok. Ortadoğunun en önemli denge unrusu olan 2 ülkenin sınırları bölünüp, bir kürt devleti kurulmuş ve kurulan devletin sınırları içinde Türkiyenin GAP'ı, Irakın ve İranın petrolleri var. Yani Amerikanın BOP hayalindeki enerji ve su güvenliği sağlanmış oldu. Amerika böyle bir haritayı uygulamaya koymayı düşünüyorsa, hem stratejik ortağı dediği Türkiyeyi, hemde elinde nükleer bombalar bulunan ortadoğunun en kuvvetli ordularından birine sahip İranı karşısına almış olurki, bu ABDnin idam fermanı olur. Bundan sonra sınırları değişen ortadoğu değil Amerika olur. [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (21-07-08) |
| | #11 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 81 Forum Puanı:32530 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bende boyle bi düzen yaratılmak istendigi kanattindeyim..Zaten tarihe bakıldıgı zaman Ortadogu'da hiç huzur saglanamadıgını görürsünüz, Osmanlı döneminde bile. Çünkü Ortadoğu dünyanın kazanıdır tarih boyunca kaynamıştır kaynamaya devam edecektir..ABD tarihine bakıldıgı zaman da kendi cıkarları ugruna bölgeleri nasıl karıstırdıgını görürüz, kendince haklıdır da.. Osmanlı'nın bile getiremedigi huzuru ABD destekli bir politikadan beklemek bence sacmalıktan baska birsey degildir.. Ama Türkiye'nin de eli kolu bağlı bunu kabullenmek lazım.. Bir gün Çok bunalırsan Denizin dibinde Yosunlara takılmış gibi soluksuz Sakın unutma gökyüzüne bakmayı Gökyüzü senindir Gökyüzü herkesindir ... |
|
| | #12 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 259
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tarihin derinliklerine biraz daha inmek gerekirse "ABD Başkanı Wilson'un, 1920 yılında Dışişleri Bakanlığı'nın Kafkasya Bölümü'ne hazırlattığı, Türkiye'yi dörde bölen harita da mevcuttur. Günümüzde de BTC Petrol Boru Hattı güzergahı ile sözden Kürdistan haritası arasında bire bir benzerlik de görülmektedir. "Türkiye, boru hattını korumada zaafiyet gösterirse, 'uluslararası bir güvenlik kuruluşu' korumaya gelecek." Bu gerçeği açıklayan da eski BOTAŞ Genel Müdürlerinden Mete Göknel'dir. Büyük bir titizlikle hazırlandığı aşikar olan BOP'un artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu düşünüyorum. 10-15 yıl içerisinde daha da netleşecektir, belki de daha erken. Alt yapısının oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. İlerleyen yılların üst üste savaşlar getireceği de öngörülmektedir ki burada en önemli ve zor görev Türkiye'ye düşüyor tabii ki. Dış politikada tavizler verdiğimizi de göz önünde bulundurduğumuzda bu projede en fazla yara alacak ülke Türkiye olacaktır. ABD hiç bir ülkenin çıkarını düşünmez, onlar için sadece kendi çıkarları söz konusudur. Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . |
|
| | #13 |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Belirtilmesi gerekilen husus; Amerika Birleşik Devletlerinin süregelen en büyük hedefinin Ortadoğuyuda içine alan Tek Dünya Devletini kurmaktır.Bu bağlamda arkalarındaki en büyük güç ve destekçi karşılıklı olmakla beraber İsrail ve buna bağlı olmakla birlikte dünyayı yöneten asıl güçtür. Bu güce karşı koyacak bir devlet yoktur.Amerika Birleşik Devletleri Ortadoğudaki Otoritesini sağlamış bulunmaktadır ki bunu 5 yıl içerisinde gerçekleştireceği 7 ülke hedefi desteklemektedir.Amerika Birleşik devletleri söylenenlerin aksine Irakta kazanmıştır.İstediğini fevkalade bir şekilde almıştır...Fakat arkasında kendini temizleyecek bir devlet bırakmak istemi içerisindedir.Bu Amerikanın alışılagelmiş Temizleme politikasıdır.Ve tahmin edin bunu hangi ülke aracılığıyla yapmak istiyor? Amerika Birleşik Devletleri Kaybedeceği yerlere girmez....Ortadoğu bölgesindeki gizli otoritesi ve ekonomik sömürü politikası ise göz ardı edilemez. Amerika ve dolayısıyla İsrail gücünün inandığı husus ; Latincede ''ANNUIT COEPTİS'' yani başladığı işi bitiren anlamına gelir.Bu bağlamda ''Novis Orda Seclorum'' yani yeni Dünya düzenini hedefleyen bir yol izleyen bu güç bu ilkeye göre ilerlemektedir..Ve gücünü tarihi bir düşünce olan sır içerikli 13+5 katlı 2010 yılında son bulan ve altın çağa erişen piramidin üstündeki Yehova'dan alırlar. Demek istediğim Amerika Birleşik Devletlerinin gücünün düşünülenden daha derin olduğudur.Bu bağlamda Ortadoğu bu gizli güç ve 12 boy için altın çağ içerisinde vaad edilen topraklar anlamına gelmektedir. Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (22-07-08 Saat 15:43 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.356
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:9266 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kemalistürk, Ortadoğudaki mücadeleyi illuminati gibi kardeşlik gruplarının yönlendirdiğini ve abd ve israil gibi ülkelerin bunu desteklediğini düşünebiliriz, akla yatıyor. Haydi biraz komplo üretelim Bush, Irak'a saldırmadan önce haçlı seferine katıldığını, Tanrı ile konuştuğunu ima etmişti.. Acaba tanrı derken kastettiği neydi?Ben de bir kardeşlik piramidi buldum araştırmam sırasında. Bu dünyayı belli bir ölçüde yönlendirdiği iddia edilen grupların tablosu: ![]() ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (22-07-08), Scнiивея (24-07-08) |
| | #15 | |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ortadoğu vaad edilen topraklardır ve tarihi bir hedeftir.Fakat ayırt edilmesi keskin çizgi şudur ; İsrail bu oluşumun kendisidir ve ABD 'nin bölgedeki destekçisidir. Bu çok derin ve uzun uzadıya araştırılması gerekilen hususdur.13 katlı Piramit 1945 senesinde son katına ulaşmıştır.1945 senesinde ne olduğunu herkes çok iyi bilmektedir. Bundan sonrasında ALTIN ÇAĞA girilmektedir ve bu altın çağ; 13+5 katlıdır...Bunun son katı ise 2010 senesini vermektedir.Sözünü ettiğim Piramit doların arka yüzünde yine bulunmaktadır.Dolar ise 1776 senesinde Benjamin Franklinin içerisinde bulunduğu bir komite ile ilk defa bu mührü almıştır.1782 senesinde tam olarak belirlenen bu mühür İsrailoğullarının mührüdür. Bununla birlikte belirtmek istediğim son husus İlluminatinin kuruluş tarihi: 1776 - - - Amerikanın Doğum Günü. Siyon yıldızının çıkarttığı kelime ise bu yargıyı şiddetle güçlendirmektedir. Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (22-07-08 Saat 22:25 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #16 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.281
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:9676 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Harita herşeyi anlatıyor Tehlike kapımızı kırdı içimizde Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| | #17 | |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.845
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sonuç itibarı ile bulunan bulgulardan bir anlam çıkartmak gerekirse tamami ile tehdit içeren bir proje.. Sadece kendi emellerini harekete geçirebilmek için çalışıyorlar.. | |
|