| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Cezalı Üye | CD/DVD imajlarını kullanmak ve yazdırmak(iso,mdf,cue,bin v.s. hakkında
Paylaşım programı kullananlar çok yakından tanır... Bu da benden bir rehber: CD/DVD İmajları Öneclikle CD imajı nedir bunu anlamak lazım.. CD imajı bir CD içerisindeki dosyaların tek dosya içinde birleştirilmesine denir ve sanal sürücülere takılmak suretiyle kullanılabilir. *.mds (*.mdf ile birlikte) *.cue (*.bin ile birlikte) *.iso *.ccd (*.img ile birlikte) şeklindeki uzantıları vardır. Saklanması ve paylaşımı kolay olduğu için, genellikle paylaşımcılar CD'leri imaj şeklinde paylaşıma sunarlar. CD imajlarını sanal sürücü olarak kullanabilen bir çok program vardır: * Daemon Tools * Alcohol 52% ---> Elinizdeki CD'lerin imajını da alabilme gibi ek bir özelliğe sahiptir * Alcohol 120% ---> Elinizdeki CD'lerin imajını alabilme ve elinizdeki imajları boş CD'ye yazabilme gibi ek özelliklere sahiptir daha bir çok program vardır. Onun dışında Nero ile de elinizdeki imajları boş CD'ye yazabilirsiniz. Ya da WinISO ve IsoBuster gibi programlarla da imajları extract edebilir, içindeki dosyalara sahip olabilirsiniz. Bir de bazen paylaşım programlarından indirilen imajlar parçalar halinde gelebiliyor. *.r00 *.r01 *.r02 *.r03 gibi değişik uzantıları olan bir sürü dosyalarınız oluyor. Birinci dosyayı WinRAR ile extract etmeye başlarsanız diğerleri ile birlikte size hiç sormadan extract'e devam edecektir ve sonunda aradığınız dosya tek halde elinize geçmiş olacaktır. |
|
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:5 ![]() |
eline sağlık ben de alcohol'ü kullanıyorum harika bi program ben genelde filmlern imagesini alıyorum daha iyi oluyor bölece dvd-rw yorulmuyoo hehehehe
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |