| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi | cem karaca gitar akorlari Üryan Geldim - Cem Karaca Am Dm Üryan geldim gelmeye.üryan giderim am dm Ölmemeye elde fermanım mı var G Am Azrail gelmişte can ver eyler Em Am Benim can vermeye dermanım mı var}2 Em Am Em Am Demanım mı.dermanım mı dermanımmı dermanımmı Em Am Benim can varmeye dermenım mı var Dirilirler dirilierler gelirler Huzuru mahşerde divan dururlar Hana mala değil korku verirler Benim ipek yüklü kervanımmı var}2 Kervanımmı kervanımmı kervanımmı kervanımmı Benim ipek yüklü kervanım mı var Karacoğlan der ki ismim överler Zehir oldu yediğimiz şekerler Güzel sever gibi itham eylerler Beni haktan özge sevdiğim mi var}2 Sevdiğimmi sevdiğimmi sevdiğimmi sevdiğimmi}.... Benim haktan özge sevdiğimmi var ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #2 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.332
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İşte Geldik Gidiyoruz - Cem Karaca Am Bb Am Bb Bir çiviyi çakar gibi vura vura günlere C C Dm Dm Dört nala gidiyoruz dört nala gidiyoruzC C Bb Bb Am Bizi bekleyen yere bizi bekleyen yereC C Dm Dm Halimize şükran mı isyan mı etmeli F F G G Bütün ömür bir rüyaysa uyanıp kalkmamalı mı Am Am G G Bütün ömür bir rüyaysa bütün ömür bir rüyaysaF F Am Uyanıp kalkmamalı mı Dm Dm Am Am İşte geldik gidiyoruz bilinmez bir diyara Dm Dm Bb Bb Am Eskiden karpuz idik şimdi döndük biz hıyara Am Bb Am Bb Bir ayvayı dişler gibi ısır ısır ömrümüzü C C Dm Dm Bir girdapta dönüyoruz bir girdapta dönüyoruzC C Bb Bb Am Yaşamadan günümüzü yaşamadan günümüzüC C Dm Dm Deli gibi kutluyoruz yılbaşı doğum günümüzü F F G G Doğuma da ölüme de çiçekler yolluyoruz Am Am G G Sevince de kedere de doğuma da ölüme de F F Am Çiçekler yolluyoruz ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #3 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tatlı Dillim - Cem Karaca Am C G Am Şu garip halimden bilen işveli nazlım Am C G Am Gönlüm hep seni arıyor neredesin seen C G Am G Tatlı dillim güler yüzlüm hey ceylan gözlüm Am F C F C Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen neredesin sen SoLo: C G Am G Am C F C Am C Am Ben ağlarsam alayan gülersem gülen Am C Am Bütün dertlerimi anlayıp gönlümü bilen C G Am G Sanki kalimi bilerek yüzüme gülen Am F C F C Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen neredesin sen Am C Am Sinemde gizli yara var kimse bilmiyor Am C Am Hiç bir tabib bu yarama merhem olmuyor C G Am Am Boynu bükük bir garibim yüzüm gülmüyor Am F C F C Gönlüm hep seni arıyor neredesin seeen nerdesin sen ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #4 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ceviz Ağacı - Cem Karaca Am Basim köpük köpük bulut içim disim deniz Am Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parkinda F E Am Budak budak serham serham ihtiyar bir ceviz F E Am Ne sen bunun farkindasin ne polis farkinda Am ) Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parkinda ) 2 Dm E Am ) Ne sen bunun farkindasin ne de polis farkinda ) 2 Am Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parkinda Am Yapraklarim suda balik gibi kivil kivil F E Am Yapraklarim ipek mendil gibi tiril tiril F E Am Kopariver gözlerinin gülüm yasini sil Am ) Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parkinda ) 2 Dm E Am ) Ne sen bunun farkindasin ne de polis farkinda ) 2 Am Yapraklarim ellerimdir tam yüz bin elim var Am Yüz bin elle dokunurum sana Istanbula F E Am Yapraklarim gözlerimdir sasarak bakarim F E Am Yüz bin gözle seyrederim seni Istanbulu F E Am Yüz bin yürek gibi çarpar çarpar yapraklarim Am ) Ben bir ceviz agaciyim Gülhane Parkinda ) 2 Dm E Am ) Ne sen bunun farkindasin ne de polis farkinda ) 2 ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #5 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ömrüm - Cem Karaca Gm Bb Bb A Gm Sendelesen bile bazi yürümek var ya Gm Bb Oh ne rahat deviverip yayilmak varken C Eb Kim demis köse basinda aaagah kurmuslar F Gm Düsmüs isportalara sevda gibi sevdalar Cm Gm Dogustaki o muhtesem güzellik bile Cm Gm Nereden gözlersen gözle Cm Gm Dolu dolu gözyasi ile Bb F Kan ile ter ile degil mi Cm Gm Ömrüm Ömrüm Gm Bb Bb A Gm Elalemdir neler derler yasamak var ya Gm Bb Öküz altinda buzagi aranirlarken Cm Eb O ki bir an içindir tuz basilir yaralara F Gm Hasretlerden süzülünür sevda gibi sevdalara Cm Gm Dogustaki o muhtesem güzellik bile Cm Gm Nereden gözlersen gözle Cm Gm Dolu dolu gözyasi ile Bb F Kan ile ter ile degil mi Cm Gm Ömrüm Ömrüm ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #6 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 33 KURŞUN Am C Em Vurun ulan vurun vurun ben kolay ölmem ) 2 kez Am C Em Am Ocakta küllenmiş közüm karnımda sözüm var C Em Haldan bilemem Am C Em Am C Em Babam gözlerini verdi Urfa önünde üçte kardaşını Am C Em Am C Em Ömrüne doyamamış üç dal parçası üç nazlı selvi ) 2 kezAm C Em Am Uçlardan tepelerden minarelerden ) Am C Em Am ) 2 kez Kirve hısım aşiret çoçukları ) Am C Em Am Fransız kurşununa karşı koyanda Am C Em Am Bıyıkları yeni terlemiş daha benim küçük dayım Nazif C Em Yakışıklı hafif izi var Am C Em Am Vurun kardaş demiş vurun namus günüdür ) 4 kez Am C Em Vurun kardaş demiş vurun ve şaha kaldırmış atını Am C Kirvem hallarımı böyle yaz Em Am Rivayet sanılır belki Am C ) 4 kez Gümlemeler değil bu Em Am Dom dom kurşunu paramparça ağızımdaki ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #7 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BEDAVA YAŞIYORUZ İntro (E B A B E) E A B E Bedava yaşıyoruz dostlar bedava A B E Hava bedava bulut bedava B A E Dere tepe bedava yağmur çamur bedava E A B E Bedava yaşıyoruz dostlar bedava E B A E Otomobillerin dışı Sinemaların kapısı E B A E Camekanlar onlar bedava E A B E Peynir ekmek değil ama Acı su bedava E B A E Kelle fiyatına hürriyet Esirlik bedava E A B E Bedava yaşıyoruz dostlar bedava ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #8 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BEYAZ ATLI Bm D A Bm Beyaz atlı şimdi geçti buradan Bm D A Bm Süvarisi can evinden vurulumuş Bm D A Bm Çıktım dağlar taşlar gayrı aradan A E D E Beyaz atlının süvarisi yorulmuş yorulmuş yorulmuş E Bm A Bm Çıktım dağlar taşlar gayrı aradan aradan aradan Bm D A Bm Dağlar taşlat bu hasretten eridi Bm D A Bm Yollarımı kara duman bürüdü Bm D A Bm Hak yoluna beyaz atlı yürüdü A E D E Beyaz atlı şimdi geçti buradan buradan buradan Bm D A Bm Elleri elime değmez olaydı Bm D A Bm Gözleri gözümü görmez olaydı Bm D A Bm Bu gönül o gönlü sevmez olaydı A E D E Beyaz atlı şimdi geçti buradan buradan buradan ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #9 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ISLAK ISLAK Am C G Am Gecenin nemi mi düsmüs gözlerine Am C Am Ne olur islak islak bakma öyle Am Dm C Am Saçini dök sineme derdini söyle Am C G Am Yeter ki islak islak bakma öyle Am C Sürerim buluttan tarlalari Dm C G Am Yagmurlar ekerim gögün gögsüne Am C Güneste demlerim senin çayini Dm C G Am Yüregimden süzer öyle veririm Am C Dm Ben felegin su çarkina çomak sokarim Am C Dm Ben felegin tekerine çomak sokarim Am C G Am Yeter ki islak islak bakma öyle Am C G Am Ne olur islak islak bakma öyle ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #10 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | MUHTAR Am G F E Dostluğun adını saflık koymuşlar F E Yazın beni yoğa gayrı Am G F E Kendim vazgeçtim ben kendimden F E Yazın beni yoğa gayrı Dm C Am Yalanmış yarimin yeminleri Dm C Am Dul çıktı şu şehir gelinleri Dm G Kararmış dostlarımın elleri F E Yazın beni yoğa gayrı Dm C Am Ne malım var ne de mülküm babadan Dm C Am Sevip umduk mutluluğu biz yardan Dm G Kara yazmış yazımızı yaradan F E Yazın beni yoğa gayrı Am G F E Ne zor imiş be hey muhtar ah unutmak Am G F E Dost elinden yaralanıp ah vurulmak Am G F Bundan sonra haram bize yaşamak Am E Yazın beni yoğa gayrı ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | NAMUS BELASI E B A ) Düstüm mapus damlarina ögüt veren bol olur ) 2 A E B E ) Toplasam o ögütleri burdan köye yol olur ) 2 B A E ) Ana baba baci kardas dar günümde el olur ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas döktügümüz kan bizim ) 2 E B A ) Hep bir halli Turhalliyiz biz bize benzeriz ) 2 A E B E ) Yüz bin kere tövbe eder gene sarap içeriz ) 2 B A E ) At bizim avrat bizim silah bizim san bizim ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas yatariz zindan bizim ) 2 E B A ) Kiz gelinim suna boylum doyamadan biz bize ) 2 A E B E ) Besmeleyle yüzün açip oturmadan diz dize ) 2 B A E ) Almis götürmüsler seni çökertmisler issiza ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas kiydigimiz can bizim ) 2 E B A ) Agam kurban beyim kurban hallarimi eyledim ) 2 A E B E ) Ne bir eksik ne bir fazla hepsi tamam söyledim ) 2 B A E ) Kir kalemi kes cezami yasamayi neyleyim ) 2 A E B E ) Namus belasina kardas verdigimiz can bizim ) 2 ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #12 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | KARA SEVDA Bm Gezer oldum yar gezer oldum ![]() A Bm Kara sevda bu heder oldum. Bm Düşdüm gurbet ellerine ![]() A Bm Mecnundan bin beter oldum. Bm Ela gözlü nazlı dilber ![]() A Bm Sana yandım ben yazık oldum. Bm Em Bm Kara sevda bu merhem ne çare )A Bm ) 2 Lokman neylesin yürekte yara. ) -A- Em Bm Haydi turnalar yarime uçun ![]() A Bm Halım görsünler kara bağlansın. Bm Geçer oldum yar geçer oldum ![]() A Bm Ben bu candan yar geçer oldum. -B- Bm Bir ölüm yemiş bin ölüme ![]() A Bm Ben hergün bin ölür oldum. ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #13 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | KERKÜK ZİNDANI Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Kerküğün zindanına attılar beni } 2 Am G Em G F Em Mazlumlar sürüsüne kattılar beni kattılar beni ) 2 Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Bir yanım dağladılar ateşle annem } 2 Am G Em G F Em Ne suçum ne günahım yaktılar beni yaktılar beni ) 2 Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Türkmen obalarından göçen anneler } 2 Am G Em G F Ne yuvalar kalmış ne de haneler ne de haneler ) 2 Em F Em (geçiş F-Em 2.F-Am) Gök kubbeyi sarsar mazlum feryadım } 2 Am G Em G F Em Elbette birgün güler bize seneler bize de seneler )2 ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #14 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BİR MİRASYEDİYE AĞIT Gam: D# maj Intro: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 5 Cm A# Cm Bütün dünya nimetini tattın işte gidiyorsun Cm A# Cm Bütün dünya nimetini tattın işte gidiyorsun G# G } Sonunda ecel şerbeti içtin işte . } 2 İnterlüd: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 5 Cm A# Cm Sorarım sen hayatında ne yaptın doğrudan yana Cm A# Cm Sorarım sen hayatında ne yaptın gerçekten yana G# G En sonunda dört kolluya bindin işte gidiyorsun G# G En sonunda dört kolluya bindin işte İnterlüd: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 4 Cm A# Cm Beş parmak bir olmaz derdin yoksula güler geçerdin ha haCm A# Cm Beş parmak bir olmaz derdin yoksula güler geçerdinG# G Kefende cep yok demiştin giydin işte gidiyorsun G# G Kefende cep yok demiştin giydin işte n'aber İnterlüd: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } 5 Cm A# Cm Yaşadın hiç aldırmadan kazandın hep yorulmadan Cm A# Cm Yaşadın aldırmadan kazandın hep yorulmadan G# G } Bu dünyanın anasını sattın ama gidiyorsun } 2 Outro: Cm7 - A#maj7 - G#maj7&d# - Gmaj7&d } ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #15 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | HEP KAHIR Em Am Em Dur bırak kaynasın kahvenin suyu ->2 C D Em Bana istanbul'u anlat nasıldı C Am Em Bana boğazı anlat nasıldı Em Haziran titreyişleri kaçak yağmurlar ardı Am Yıkanmış kurunur muydu yine o yedi tepe C Em Ana şefkati gibi sıcak güneşte Em ) İnsanlar gülüyordu de ) ) Trende vapurda otobüste ) Am ) Yalanda olsa hoşuma gidiyor söyle ) >nakarat C ) Hep kahır hep kahır hep kahır hep kahır) Em ) Bıktım be ) Em Am Em Dur bırak kalsın açma televizyonu ->2 C D Em Bana istanbul'u anlat nasıldı C Am Em Şehirlerin şehrini anlat nasıldı Em Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp Am Köprüler sarayburnu minareler ve halice C Em Deyiverdim mi bir merhaba gizlice Nakarat Em Am Em Dur bırak kımıldama kal biraz öylece ne olur C Am Em Kokun istanbul gibidir C Am Em Gözlerin istanbul gecesi Em Şimdi gel sarıl sarıl bana kınalım Gök kubbenin altında orda da beraber Am Çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali C Em Hasretimin çölünde sanki bir pınar gibi Nakarat ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #16 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | RESİMDEKİ GÖZYAŞLARI Am Birgün belki hayattan Dm Geçmisteki günlerden B Bir teselli ararsin E Bak o zaman resmime Am Gör akan o yaslari Dm Lay lay lay lay la lay Am Lay la la lay la lay Dm G Am Lay lay lay lay la lay Am Benden sana son kalan Dm Bir küçük resim simdi B Cevap veremez ama E Aglar yalnizligina Dm Am Ve iste arta kalan E Am A7 Bir avuç ani simdi Dm Am Koyup da bir basina E Am Birakip gittin beni Dm Am Sen yalniz degilsin E Am A7 Biliyorum neredesin Dm Am Bu üzerdi beni E Am Yasasaydin ve görseydin Am Birgün belki hayattan Dm Geçmisteki günlerden B Bir teselli ararsin E Bak o zaman resmime Am Gör akan o yaslari Dm Lay lay lay lay la lay Am Lay la la lay la lay __________________ ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #17 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sakın Dönme - Cem Karaca Am E Madem ki gittin dönmesen de olurE7 Am Hatta hiç dönmesen çok daha iyi olurDm Am Giderken beynindeki o gri hücreler E Am Neyi emretti bilemem ki Dm Am Şimdi ince pişmanlıklar artık fayda getirmezE E7 Am Dedim ya hiç dönmesen daha iyi olurF G Am Sakın dönme sakın dönmeF G Am Kalbimdeki bıraktığın yeri yıkma F G Am Gitmek çok kolay lakin dönmek acıdırE Hatta utanç verici Am E Yakıştıramam sana ben utançları E7 Am Olsa olsa usançtır yaşadığın Dm Am Usanmasan benden gider miydin gider miydin söyleE Am Ama çektin gittin sakın dönmeAm E Bağışlamak Allah’ın işi E7 Am Seni ben nasıl bağışlayabilirim ki E Yaşım geldi vurdu geçti artık çoktan elliyi Am Sakın ha sakın ha sakın ha geri dönme![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #18 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Adsız - Cem Karaca Am Dm G Am Oturmuşum yatağa ben beni düşünürüm. F E F Dm E Am Kapı baht kapısı. Bahtımın kapısı kapalıAm Dm G Am Karanlığın rengini bilmem. Aydınlık ne demek F Dm E Am Mutlu olmak sevmekse sevmek aydınlık demek Am E C Dışarda kar yağarsa hissederim görmem C E Am Ayak sesin uzakta koklarım duymam Dm Am Bir köşeye savrulmuş buruş buruş ceketim Dm Am E Am Sensiz ellerim üşür içerimde kar yağar ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #19 |
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ayrılık Günümüz - Cem Karaca Am C Dm E Am C E Am |