DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 30-06-07, 00:43 Çevrimdışı   #1
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.393
Teşekkür etti: 1.238
RepForum Gücü: 18
Forum Puanı:4698
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
cenaze namazı kıldırırken imam ...

cenaze namazı kıldırırken imam cemaate dönerek "mevta yı nasıl bilirdiniz" gibi sualler soruyor bunun dinde bir yeri varmıdır sizce?

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Mesaja teşekkür eden:
RAMSES113 (12-07-07)
Eski 12-07-07, 10:29 Çevrimdışı   #2
Asistan
Düşünürler grubu

oneway - ait Avatar
Genel Mesajlar: 316
Teşekkür etti: 326
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:1051
oneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuşoneway üç beş tanıdığı olmuş
bediüzzaman bu konu hakkında fetva vermemişmi ?

Gözlerine Baktıkça Ağlasada Gözlerim Ağlamak İçinde Olsa Gözlerini Özledim, Dün Gözlerine Bakmaya Kıyamazken Bugün İse Gözlerine Hasretim...
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
∂ĩяєŋ¢ (12-07-07), Galiyev (04-11-07)
Eski 12-07-07, 10:35 Çevrimdışı   #3
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.694
Teşekkür etti: 1.880
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:5566
tragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
artık napıcagını sasırdın sen yaa
Mesaja teşekkür eden: (11 Kişi)
∂ĩяєŋ¢ (13-07-07), CnRaLpEr (14-07-07), Galiyev (12-07-07), MissCrow (12-07-07), mor_siyah (12-07-07), Olimbera (13-07-07), troçki (14-07-07), ucakla (03-01-08), umitsuha (14-07-07), Warmonger (03-01-08), YaGMuR_CiNi (09-11-07)
Eski 12-07-07, 10:46 Çevrimdışı   #4
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
Alıntı:
tragonya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
artık napıcagını sasırdın sen yaa
benim şaşırıp şaşırmadıgımı veya ne yapacagımı boşversen sen ankete cevabını versene

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Mesaja teşekkür eden:
RAMSES113 (12-07-07)
Eski 12-07-07, 13:04 Çevrimdışı   #5
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.234
Teşekkür etti: 3.845
RepForum Gücü: 63
Forum Puanı:20302
RAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
buraya bir tartısma yazısı yazılıyor sizler ise yazıya deıl kişiye yazı yazıyorsunuz...

galiba artık şu şekilde düşünmeye başladınız kim açmış bu konuyu haa yine mi bu açmış bu cocugun düsüncelerine inanmıyorum o yüzden bu cocuk hakkında zırvalayım... peh!!!

Kendini Yeterli Görmeme Bir Fazilet İfadesidir...

"Hakikat Damlaları"
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
hazardmt (24-11-07), Virane (03-01-08), Yσкє∂!¢! (04-01-08), ~~abd~~ (12-07-07)
Eski 12-07-07, 13:23 Çevrimdışı   #6
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Alıntı:
RAMSES113´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
buraya bir tartısma yazısı yazılıyor sizler ise yazıya deıl kişiye yazı yazıyorsunuz...

galiba artık şu şekilde düşünmeye başladınız kim açmış bu konuyu haa yine mi bu açmış bu cocugun düsüncelerine inanmıyorum o yüzden bu cocuk hakkında zırvalayım... peh!!!
helal olsun kardeşim bazıları şahsa cevap veriyor dedıgın gıbı

Eski 12-07-07, 15:33 Çevrimdışı   #7
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.694
Teşekkür etti: 1.880
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:5566
tragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
dini olarak tartısılması gereken bir sürü konu warken kalkıpta kıyıda köşede kalmış kimsenin aklının ucundan gecmicegi we ilgilenmiceği seyleri yazıosun!

we bu sürekli böule gidip duruyo!aklına birsey gel,yo we acaba bu dinimizce uygunmudur diye anket yada konu acıosun!oysa öbür yandan insanlar din catısmaları yüzünden can weriyor bütün dünyada!

tamam anladık dinine baglısın!ama dha yararlı seyler yap o zman!benim senle ne işim olabilirki san satasıyım bir tespit yaptım we bunu sana sölicem tabikide!!!(küçük sözler)tesekkür edince sizde tesekkür ediosunuz ama eleştirince ortalıgı karıstıran kişi ilan ediosunuz!!
Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
MissCrow (12-07-07), mor_siyah (12-07-07), mvovh (03-01-08), Olimbera (13-07-07), Sylar (04-01-08), troçki (14-07-07)
Eski 12-07-07, 15:49 Çevrimdışı   #8
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.785
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:12486
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Dinimizde yeri olsun olmasın, pekçok insan, bir seferde hakkını helal etmiş oluyor. Bence güzel bir olay.

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
GeSTaPo (05-01-08), karahindiba (13-07-07), RAMSES113 (13-07-07), seda (14-07-07), Virane (03-01-08), Yσкє∂!¢! (04-01-08), ~~abd~~ (12-07-07)
Eski 12-07-07, 16:54 Çevrimdışı   #9
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Alıntı:
tragonya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
dini olarak tartısılması gereken bir sürü konu warken kalkıpta kıyıda köşede kalmış kimsenin aklının ucundan gecmicegi we ilgilenmiceği seyleri yazıosun!

we bu sürekli böule gidip duruyo!aklına birsey gel,yo we acaba bu dinimizce uygunmudur diye anket yada konu acıosun!oysa öbür yandan insanlar din catısmaları yüzünden can weriyor bütün dünyada!

tamam anladık dinine baglısın!ama dha yararlı seyler yap o zman!benim senle ne işim olabilirki san satasıyım bir tespit yaptım we bunu sana sölicem tabikide!!!(küçük sözler)tesekkür edince sizde tesekkür ediosunuz ama eleştirince ortalıgı karıstıran kişi ilan ediosunuz!!
kimsenın aklının ucundan geçmeye bilir ama benım aklımın ucundan geçti vede ben açtım sen benım yazılarımı takıp edıyorsun galıba kendınce bir tespit yapmışın bravoo devam et guzel tespıtler yapıyorsun

Eski 12-07-07, 17:15 Çevrimdışı   #10
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.924
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
oneway´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bediüzzaman bu konu hakkında fetva vermemişmi ?

katılıyorum...

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
Eski 13-07-07, 00:02 Çevrimdışı   #11
Yard. Doçent

Olimbera - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.604
Teşekkür etti: 1.096
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7137
Olimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmış
bilemem

kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu

gözyasları doldurmus giderken boslugu
Eski 13-07-07, 01:12 Çevrimdışı   #12
Yard. Doçent
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 1.535
Teşekkür etti: 1.630
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:6647
karahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorkarahindiba Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
yine aynı mevzuyu ortaya atmış gibi olmak istemem ama dinle ilgili bu soruların sonunda ''sizce'' tabirinin kullanılmaması gerek.

bu sorunun bencesi yok ve cevabını bilmiyorum,ama yapılmsında yanlış bir şey olmadığını düşünüyorum.

zamansız
yorumsuz
sessiz
...
hazardmt (24-11-07), RAMSES113 (13-07-07), tuanaa (13-07-07), ~~abd~~ (14-07-07)
Eski 13-07-07, 01:14 Çevrimdışı   #13
Doçent
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 2.606
Teşekkür etti: 3.115
RepForum Gücü: 48
Forum Puanı:17546
tuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
tatura´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yine aynı mevzuyu ortaya atmış gibi olmak istemem ama dinle ilgili bu soruların sonunda ''sizce'' tabirinin kullanılmaması gerek.

bu sorunun bencesi yok ve cevabını bilmiyorum,ama yapılmsında yanlış bir şey olmadığını düşünüyorum.

katııyorum..çünkü insanlar bilmediği halde yorum yapıyorlar ve istemeyerek şirke bile girebilirler..ve bu yüzden de bu günahın vebalini almamak için sence kelimesi olmamalı..

.
.
.

sustum..
Eski 13-07-07, 11:12 Çevrimdışı   #14
Rektör
Düşünürler grubu

-misspasha- - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.436
Teşekkür etti: 3.525
RepForum Gücü: 69
Forum Puanı:22308
-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz-misspasha- tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
y.emre hak istemek dinin emri değilmi ? ...

.

güzeL gözLeRine $aRkıLaR yazdığım....
Eski 13-07-07, 13:22 Çevrimdışı   #15
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.234
Teşekkür etti: 3.845
RepForum Gücü: 63
Forum Puanı:20302
RAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Cenaze namazını müteakiben, vefat eden hakkında şahitlik yaptırmaya ve hakların helal ettirilmesine gelince, dünden bugüne İslam alimleri onda bir mahzur görmemişlerdir. İhtimal, “Ölülerinizi kötülüklerini sayıp dökerek yad etmeyin, onları mesavîleriyle anmayın; hayırlı yanlarını zikredin!” mealindeki hadis-i şerife bağlı olarak “Mevtayı nasıl tanırsınız?” denmesine ses çıkarmamışlardır. Fakat, o hususta da bir noktaya dikkat etmek gerekir: Cenazeye iştirak eden kimseler, gerçekten mevtayı hayırlı bir insan olarak tanıyorlarsa hüsn-ü şehadette bulunmalı, aksi halde sükut etmelidirler. Mü’minler, hep doğru sözlü olmaları gerektiği gibi, orada da doğru şehadeti esas almalıdırlar. Mesela, bir insan hayatı boyunca hep dine hakaret etmiş, dindara sayıp sövmüş, iman edenlere düşmanlık yapmışsa, onun lehinde şehadet etmek, “Çok iyi biliriz, Cennetlik adamdı!” türünden sözler söylemek yalan beyanda bulunmak demektir. Evet, bir mülhid mülhidliğinden dolayı ademe mahkum edilmez, bir inançsız inançsızlığı sebebiyle yok sayılmaz. Ülkemizde herkesin yaşama hakkı vardır; bu topraklarda doğup büyüyen, kendisini milletin bir ferdi bilen herkes bu ülkenin vatandaşıdır; o da o haliyle kabul edilir. Fakat, hüsn-ü şehadet meselesine gelince, bir insan hakkında Allah’ın bilgisinin hilafına medh ü senalar döktürmek büyük bir yalandır.

İşte, seleflerimiz meseleyi, zikrettiğim hadis-i şerife ve benzerlerine dayandırarak, cenaze namazının akabinde “Nasıl bilirdiniz?” deyip şahitlik yaptırmayı ve halka haklarını helal ettirmeyi geleneklerimizin arasına dahil etmişlerdir. Bunun doğru bir uygulama olup olmadığının da münakaşası yapılabilir; fakat şahsen böyle bir tatbikin çok mahzurlu olduğunu zannetmiyorum. Çünkü, söz konusu hadis buna bakmasa bile, farklı bir zaviyeden bunu da ihtiva ettiği söylenebilir. Belki o insanların mevta hakkında güzel mülahazalara yönlendirilmeleri, o güzel düşüncelerin dua yerine geçmesi gibi mütalaalarla şahitlik yaptırılıyor olabilir. Ne var ki, tabutun başında ağıtlar yakmak, bağırıp çağırmak, yaka paça yırtmak ve feryad etmek mahzurlu olduğu gibi, musallada ya da kabirde nutuk atmak, hamasî laflar etmek ve uzun uzun konuşup durmak da dinin ruhuna ters ve yakışıksız bir davranıştır.

Allah razı olsn...

-alıntıdır- (kırık testi)

Kendini Yeterli Görmeme Bir Fazilet İfadesidir...

"Hakikat Damlaları"
BigBang (03-01-08), hazardmt (24-11-07), Virane (03-01-08), ~~abd~~ (14-07-07)
Eski 14-07-07, 09:49 Çevrimdışı   #16
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Alıntı:
"мιѕѕραѕнα"´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
y.emre hak istemek dinin emri değilmi ? ...
hak ıstemek derken neyı kastedmek ıstedin khakkını aramak tan mı bahsettın anlamadım:S

Eski 14-07-07, 10:15 Çevrimdışı   #17
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

thorn - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.984
Teşekkür etti: 1.479
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:5999
thorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Alıntı:
KartofeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Dinimizde yeri olsun olmasın, pekçok insan, bir seferde hakkını helal etmiş oluyor. Bence güzel bir olay.
Evet Başar sende haklısın.İnşallah bu helalleşme sayılır...
Eski 14-07-07, 12:42 Çevrimdışı   #18
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Alıntı:
tatura´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

bencede yanlış oldu sizcesı olmaz ama tyapılmasının bizde yanlış oldugunu düşünmüyoruz sadece sizin fikrinizi almak istıyoruz

Mesaja teşekkür eden:
RAMSES113 (14-07-07)
Eski 30-10-07, 21:06 Çevrimdışı   #19
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 34
Teşekkür etti: 11
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:112
malzeme ara sıra gören oluyormalzeme ara sıra gören oluyor
güzel bir uygulama imamın hak taleb etmesi mefta adına

Eski 03-01-08, 13:25 Çevrimdışı   #20
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.207
Teşekkür etti: 4.138
RepForum Gücü: 93
Forum Puanı:32082
Kayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Cenaze namazı kabul olması için gereken 6 şart...

Altı şart vardır:

1- Meyyit [ölü] Müslüman olmalıdır.

2- Yıkanmış olmalıdır. Yıkanmadan gömülen, üzerine toprak atılmamış ise, çıkarılıp yıkanır, sonra namazı kılınır. Cenazenin ve imamın bulunduğu yer temiz olmalıdır. Cemaatinki şart değildir. Çünkü, yalnız imamın kılması ile farz yapılmış olur.

3- Cenazenin veya bedeninin yarısı ile başının veya başsız yarıdan fazla bedenin, imamın önünde bulunması lazımdır.

4- Cenaze, yerde veya yere yakın, ellerle tutulmuş veya taşa konmuş olmalıdır. Başka bir yerde bulunan veya hayvan üstünde veya el ile yüksekte tutulan cenazenin namazı kabul olmaz. Cenazenin başı, imamın sağına, ayağı soluna gelecektir. Tersine koymak günahtır.

5- Cenaze, imamın önünde hazır olmalıdır.

6- Cenazenin ve imamın avreti örtülü olmalıdır.

Cenaze namazının farzı ikidir:

1- Dört kere tekbir getirmektir.
2- Ayakta kılmaktır. Özürsüz, oturarak veya hayvan üstünde kılmak caiz değildir. Yağmurdan, çamurdan dolayı hayvandan inemezse caiz olur.

Cenaze namazının sünneti üçtür:

1- Sübhaneke okumak.
2- Salevat okumaktır. Çünkü, duadan önce salevat okumak, duanın sünnetidir.
3- Kendine, ölüye ve bütün Müslümanlara af ve mağfiret için dua okumak.

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Gülüşünle ısınsın bedenim
Ve
Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun

/..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../
Mesaja teşekkür eden:
Virane (03-01-08)

Konu Seçenekleri