DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Diğer Tartışmalar

Konu Seçenekleri
Eski 28-03-08, 13:36 Çevrimdışı   #1
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.516
Teşekkür etti: 5.335
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:31527
delkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Cesaret Nedir ? Neyi Gerektirir ?

neler söylendi cesaret üzerine.?

herkes farklı şeyler söyler ama bir tek tanımı vardır..
herşeyini kaybetmeyi göze alabilmektir cesaret..

en başta da saygınlığını ve gururunu kaybetmeyi göze alabilmektir..
çünkü cesaret sadece kavgada değil, hayatın her alanında geçerlidir.. bazen "insanlar ne der" diyerek çekindiğiniz, saygınlığınızı, onurunuzu zedeleyeceğini düşündüğünüz şeyleri yapabilmektir..
herkes her an yaşamakta bunları..
o yüzden herkesin kendince örnekleri vardır.. burada saymayacağım tek tek..

tüm korkularından arınan insan, kaybedecek şeyi kalmamış insandır..
bunun dışında sonsuz bir yüreklilikten bahsedemezsiniz..
çünkü an gelir ve kaybetmek üzere olduğunu anlayınca geri adım atmak zorunda kalır insan..
kaybedeceklerinin verdiği korku ile olur bu..
kaybedecek bir şeyiniz yoksa, size çekilmiş bir kılıcın üzerine bile atlayabilirsiniz rahatlıkla..

kaybetmeyi göze alabiliyorsanız sizin için değeri olan şeyleri,
işte o zaman gözlerinizden bir damla yaş düşer ve siz bu acıyla atlarsınız ölümün kollarına.. eğer yapmanız gerekiyorsa..
eğer bunun bir yararı olacaksa.. yaşam kurtaracaksa..
sonucunu düşünmezsiniz.. sadece yapmanız gerekeni yaparsınız o an..
tüm duygulardan arınarak.. ve bu sayede de başarılı olursunuz çoğu kez.. zihninizi bulandıran duygulardan uzakta, berrak birşekilde önünüzü görüp ihtiyaç duyulanı yaptığınız için başarırsınız..

Şeyh Şamil'in hayatını okumanızı tavsiye ederim..
gözü karalığın, zeka ile birleştiğinde nelere sebep olabileceğini görün..
maddi yoklukların üstesinden sadece zeka ve sonsuz bir cesaret ile nasıl
gelindiğini hayranlıkla izleyin..

çok sevdiğim bir sözü vardır:

"sonunu düşünen kahraman olamaz.." der Şamil üstad

sonradan çarpıtılıp, yerli mafya dizilerinde kullanılır oldu ise de gözüpekliğin
bu kadar net anlatıldığı bir söz daha işitmedim..
gerçek cesaret bunun üzerine kuruludur..
o sözde anlatılmak istenen, kahraman olmak değil,
kahramanlığın ta kendisidir.. her bireyde yaşayan, yaşaması gereken bir haslettir.. yapılması gerekeni, gerektiği anda ve tereddütsüz ifa etmek..

bir sincap.. yılan yaklaşmakta yuvasına.. sürünerek, tıslayarak..
sincabın gözü öylesine döner ki yavrularının canının endişesi ile..
vahşice yılanın üzerine saldırır.. o küçücük, şirin, zararsız yaratık,
bir aslan oluverir birden bire.. ben böyle muazzam bir şey görmedim daha
önce.. cesaret nedir diye sorana hep o sincabı anlatırım..

uzaklarda aramayalım cesareti..
bu dünyanın çarkları öylesine sindirmişki hepimizi, olan bitene
eyvallah demeye öylesine alışmışız ki.. unutmuşuz
içimizdeki cevheri.. sincabın minicik yüreğine imrenir olmuşuz..

küçük sincaplar.. pençeleriniz sandığınızdan daha güçlü.. l
lütfen bunu unutmayın..

Alıntı:
buraya kadar yazılan kesim alıntıdır. Yalnız benim üzerimde durmak istediğim konu bununla alakalı yalnız , bireysel bazda neler için cesaret gösteririrz ? Cesaretin kişiliğimiz için önemini öğrenmek istiyorum sizlerden...

-
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
And (28-03-08), Evamm (28-03-08), Maçakızı (29-03-08), Snorland (28-03-08), Sodir (28-03-08), yεsiL (28-03-08), Yσкє∂!¢! (28-03-08)
Eski 28-03-08, 13:50 Çevrimdışı   #2
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 20.051
Teşekkür etti: 15.450
RepForum Gücü: 442
Forum Puanı:185123
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Cesaret farklı alanlardan yaklaşılabilecek derin bir kavram.
Kendimce;
Cesaret bana göre değil yada hiç göstermedim.
Kendime güvenmek yetti şimdiye kadar

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Eski 28-03-08, 13:53 Çevrimdışı   #3
Asistan
Huzur Pınarı

Evamm - ait Avatar
Genel Mesajlar: 234
Teşekkür etti: 168
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:817
Evamm üç beş tanıdığı olmuşEvamm üç beş tanıdığı olmuşEvamm üç beş tanıdığı olmuşEvamm üç beş tanıdığı olmuşEvamm üç beş tanıdığı olmuşEvamm üç beş tanıdığı olmuşEvamm üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
çok klasik bişey söyleyeceğim belki ama cesaret gerçekten biraz yürek işi

çeşitli konularda cesaret ettim imkansız görünene bile(tabi kendimce) fakat anladım ki cesarttte bi yere kadar

asıl cesaret fedakarlık demek sanırım ödün verdiğimiz herşey adına.

.
. .
.
.
.
.
.
.

Zira,
Can susarsa, ömür çürür...

Eski 28-03-08, 14:29 Çevrimdışı   #4
Rektör
Genel Mesajlar: 10.052
Teşekkür etti: 9.874
RepForum Gücü: 136
Forum Puanı:49439
yεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
bana göre en degerli kisilik belirtilerinden biri.. toplumsal acidan baktigimda cok seviyorum bu sözcügü.

bir duruma karsi cesaret göstermek ille de bulundugumuz durumun gercekten tehlikeli olmasini gerektirmez. örnegin fobiler vardir. bunlara karsi durmak fobisi olan bir insanin cesaretli bir davranisini gösterir. o herkese göre cesur degildir, cünkü herkes ayni fobiyi yada korkuyu duymaz.. ama duyan kisi bunun üstesinden geldiginde cesaret gösteriri. cünkü delkray in tanimlamasinda ki oldugu gibi: herşeyini kaybetmeyi göze alabilmektir cesaret..! o kisi o an ölücegini düsünüyor ve yinede üstesinden gelyior bu durumun.

birde toplum icersinde kendini gösteren cesaret vardirki o cok önemlidir.
siz olsaniz hic düsünmeden issiz bir tren istasyonunda bir köseye skistirilip bir kalabalik tarafindan herhangi bir sekilde tacize ugrayan bir insana tek basiniza yinede yardim edermisiniz? yoksa "bana da birsey olur" korkusuyla yolunuza devam mi edersiniz? yada örnegin kendi düsüncenizin kesinlikle kabul edilmiycegini bildiginiz ve sayi ca daha ezik bir durumda oldugunuz bir ortamda cikip kendi düsüncelerinizi istediginiz skeilde haykirabilirmisiniz? haykirip kalabaliga uymayanlar cesurdurlar iste o an.

sosyolojide cok popüler olmus bir deney yapilmis 80 li yillarda. "kitty" deneyi adi altinda. 4 bi yani cok katli evlerle cevrilmis bir parkda bir deney yapiliyor. saat aksam 7 gibi "kitty" kod adi verilen bir genc kadin avazi ciktigi kadar yardim icin bagirir. ciglik cigliga. deney deki amac, kac kisinin bu cigliklara kulak verip yardim edebilicek cesareti göstermesi dir. o civardaki her daire bu cigliklari duyabildigi garantisi vardir.
deneyin sonuncunda park a bakan hemen hemen her pencerede isiklar yanmasina ragmen , bir kac insan camini acip olayi görmesine ragmen ( kitty göya taciz e ugruyor bir erkek tarafindan ve sonunda bicaklanarak ölüyor yaklasik 15 dakkalik bir ciglik ve bogusma sonrasi) gecenin sonunda tek bir tane yardim eden olmadigi gibi polis i bu konuda haberdar eden de olmamis. bu kisiyi ilgilendirmeyen bir durumda yada duruma karsi gösterilen bireysel cesaretin cok anlam kazandigi bir örnek sadece.

almanyada yasiyorum.. ve bircok durumda yabanci düsmanligi ile karsilastik her burda yasiyan yabanci gibi. sözlü yada bedensel, hiv farketmez. ama kalabaligin icinde dahi bundan 2 ay önce oldugu gibi 3 hindistan vatadasi naziler tarafindan saatlerce bir carsida kovalanabiliniyorsa irkci solaganlar esliginde .. ve kalabaligin icersinde dövülebiliyorsa ve cevreden herkesin gördügü ama buna yardim edememesi.. bu durumu (cesaretsizligi) ciddi bir toplumsal sorun haline getirebilir.. ki almanyada sürekli bu yönde halka, afislerle tv programlari yardimiyla bir takim öneriler veriliyor öyle bir durumda bireysel cesareti kirbaclamak icin.. bazen sadece olayi yoksayip yanindan gecip gitmemek, orda durup "ne oluyor burda" demek bile yeterli olan bir cesaert belirtisini göstermekden aciz kalmasin toplum bireyleri diye.

.
Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya;
Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı
...

Konu yεsiL tarafından (28-03-08 Saat 14:41 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
delkray (30-03-08)
Eski 28-03-08, 14:32 Çevrimdışı   #5
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

Sodir - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.104
Teşekkür etti: 1.183
RepForum Gücü: 37
Forum Puanı:16005
Sodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
bence cesaret;
aptallıkla arasında çok ince bir çizgi bulunan bir şeydir...

seve...

omedya mına
Eski 28-03-08, 16:41 Çevrimdışı   #6
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.753
Teşekkür etti: 2.211
RepForum Gücü: 102
Forum Puanı:38822
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Cesaret Nedir? Ne Değildir?

Cesaret Nedir? Ne Değildir?

Cesaret insan niteliklerinin en önemlisidir, çünkü diğer bütün nitelikleri güven altına alır.
William Churchill
Cesaret, tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır.
Eflatun
"mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir."
johann wolfgang von goethe

Bilgenin biri bazı günler bir göletin başında, hiçbir şey yapmaksızın, otururdu. Yine böyle bir günde, gölet kıyısındaki köpek dikkatini çeker. Çünkü köpek, devamlı olarak gölete kadar geliyor, tam su içecekken kaçıyordur. İzlemeye başlar. Ve “Anlaşılan köpek susamış. Fakat gölete geldiğinde sudaki yansımasını görüp korkuyor. Bu yüzden de suyu içmeden kaçıyor.” diye düşünür. En sonunda köpek susuzluğa dayanamayıp, kendini gölete atar. Kendi yansımasını görmediği için de suyu içer.

O anda bilge şöyle düşünür: “Biz insanlar içinde durum bu değil midir? Bir insanın isteklerine ulaşmasındaki engel, çoğu zaman kendi içinde büyüttüğü korkularıdır. Kendi içinde büyüttüğü engellerdir. İnsan bunu aşarsa, istediklerini elde edebilir.”

Korku; bazen çok şey yaptıran, bazen hiçbir şey yaptırmayan, duygu öyle değil mi?

Birçok kişisel gelişim kaynaklarından, başarılı olmak için yapılması gereken değişimler aktarılıyor. Önce ne istediğimizi bilmeli, hedef belirlemeli, pozitif iletişim kurmalı, olumlu düşünmeli, doğru kişileri modellemeli, vb… Bazıları için hayal görünen, bazıları için de aslında hiç hayal olmayan stratejiler…

Bu stratejiler doğrultusunda düşüncelerde “Acaba gerçekten bunları yapanlar var mı?” “Kimler bunları başarabilmiş ki?” veya “Nasıl başarmışlar?” soruları oluşmaya ve şüpheler yeşermeye başlar.

İşte! Öncelikle bu sorulara vereceğimiz cevaplar doğrultusunda, hayatı algılayışımız değişebilir.

Dolayısıyla, bazılarımız düşüncelerde “ Böyle insanlar hayal ürünüdür. Varsa da büyük bir çoğunluk değildir. Yada, var olanlarda şanslı azınlıktır. Tesadüfler desteklemiştir.” gibi cevaplar oluşturur.
Bazılarımız da “Evet, birileri, bir yerler de, bu stratejilerle hayatının yönünü değiştirebilmişse bende yapabilirim!” diye düşünür.
Unutmayalım ki; İnkar etmekle İnanmak arasında ince bir çizgi var. Ne istersek onu yapabiliriz. Fakat, acaba bu inkarlarımızın derinlerinde başarısızlık korkusu olamaz mı?
Ulaşılmaz diye gördüğümüz, mantıklı isteklerimizin, özünde yatan sebep bu olabilir mi?

“Hayatın gerçek gayesi bilgi değil, eylemdir.” Huxley

İstekleri daha düşünce boyutundayken dahi büyükseyebiliriz. Dolayısıyla eyleme geçmemizi erteleyebiliriz. Cesaret, korkuya rağmen eylem sürecine geçebilmek demektir. Bir hedef bizi bir miktar korkutabilir. Fakat korkunun yanı sıra oldukça heyecanlandırıyorsa, eyleme geçiyor olmalıyız. Çünkü başarılı olabilmek için eyleme geçmek gerekir.

Peki, eyleme geçtikten soran her şey tamam mı?

Evet, eylem sürecine geçtikten sonra, başarıya biraz daha yaklaştığımızı düşünebiliriz. Fakat düşüncelerimiz, hala risk altındadır. Her an vazgeçebiliriz. Neden mi? Nehre ulaşmak isteyen su sızıntısı gibi cılızdır. O nedenle, nehre ulaşmaya çalışırken, en küçük bir kaya parçasına çarpıp farklı yönlere dağılmaları veya buhar olmaları an meselesidir. Asıl önemli olan bundan sonraki süreçlerdir.
Her hangi bir engelle karşılaştığımızdaki inancımız, esnekliğimiz, bedel ödemeyi göze alışımız, bizim başarımızın belirleyicisi olacaktır. Hepimizin işlerinin ters gittiği zamanlar olmuştur. “Hayat böyledir. Tekrar başlarım tamam” diyerek cesaretli, güçlü ve istikrarlı davranışlar sergiliyor olmamız gerekir.

Aslında yaşadıklarımıza baktığımızda, öyle ya da böyle, kendimizi son ana kadar zorlamamız değil mi? O halde, bu zorlamayı, bu enerjiyi, neden doğru şekilde kullanmıyoruz? Sonuçta bir çaba harcanıyor. Peki, bu emeği neden gerçekten kendimiz için güzel ve doğru bir hayat için yönlendiremeyelim ki?

Cesaret ;

Hayata katılmak mıdır? Hayatı izlemek midir?
Akla yatkın mazeretler oluşturmak mıdır? Doğru sebepler oluşturabilmek midir?
Kendimizi mi değiştirmek? Çevremizdeki kişileri mi değiştirmektir?
Kendi sebeplerinde mi var olmaktır? Başkalarının mı sebeplerinde var olmaktır?
Seçenekleri çoğaltmak mıdır? Tek seçenekte ısrar etmek midir?
Lütfen, burada oluşturacağımız cevapları biraz daha özenle belirleyelim. Çünkü bu sebepler, bundan sonraki hayatımızın sonuçları olabilir.

Hayata dair güzel ve doğru sonuçlar oluşturabilmeniz dileği ile…

Alıntıdır

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Kristallnacht
Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür

Konu Yσкє∂!¢! tarafından (28-03-08 Saat 16:53 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
Şidaam (29-03-08)
Eski 29-03-08, 03:24 Çevrimdışı   #7
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı

Şidaam - ait Avatar
Genel Mesajlar: 608
Teşekkür etti: 206
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:7870
Şidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmış
Alıntı:
"mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir."
johann wolfgang von goethe
Bu söz güzelmiş, cesareti ii anlatıyor bence..

Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken,
Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!!

Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem.
Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem!

Konu Seçenekleri