| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]() | CHP de kapatılabilir! ![]() 21 Temmuz 2007: CHP Sakarya İl Örgütü, üzerinde kapalı kadın fotoğrafı olan seçim otobüsüyle halktan oy istedi. Parti yönetimi konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapamadı. İddianameye göre CHP de kapatılabilir Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında ortaya koyduğu 'suç' unsurlarına göre, anamuhalefet partisi CHP de kapatılabilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında ortaya koyduğu 'suç' unsurlarına göre, anamuhalefet partisi CHP de kapatılabilir. Başörtüsü ve Kur'an-ı Kerim dağıtan, seçim otobüsüne türbanlı kadın fotoğrafı koyan ve genel merkezde aşure pişiren CHP yönetimi, başsavcının 'laiklik tanımı'nı çiğniyor. İddianamedeki suç isnatları, aslında tüm partilerin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Bu çerçevede özellikle CHP'nin dosyası kabarık. CHP, 22 Temmuz seçimleri öncesinde vatandaşın gözündeki 'başörtüsü karşıtı' imajını kırmak için Yozgat'ta başörtüsü dağıttı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında da Trabzon'da aynı yola başvuruldu. Sakarya örgütü, üzerinde türbanlı kadın fotoğrafı olan seçim otobüsüyle vatandaştan oy topladı. CHP Genel Başkanı Baykal, çeşitli tarihlerde türbanlı üniversite öğrencileriyle fotoğraf çektirdi. Bu fotoğraflar, CHP'nin resmî bülteninde ve internet sitesinde defalarca yayınlandı. Anamuhalefet partisi, yıllardır parti genel merkezinde dinî bir gelenek olarak kabul edilen aşure tatlısı dağıtıyor. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporuna göre CHP'li milletvekilleri, 50'yi aşkın bölgede aşure törenlerine katıldı. CHP, başsavcının kapatma gerekçesi gördüğü dinî bayramlaşmaları da yıllardır parti genel merkezinde sürdürüyor. Baykal, büyük günahları saydı; İmamı Azam'ı anlattı İddianameyi, "objektif ve tarafsız" bulduğunu söyleyen Baykal'ın anamuhalefet liderliği sürecinde kullandığı birçok ifade, başsavcıya göre 'laikliğe aykırı.' Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında başörtüsüyle ilgili görüşlerini anlatırken Kur'an-ı Kerim'i ve hadisleri kaynak gösterdi. Hanefi mezhebinin kurucusu Ebu Hanife'den örnekler verdi. İmamı Azam Ebu Hanife'nin namaz kılarken dahi saçın dörtte birinin görünmesinin namazı bozmadığını söylediğini hatırlatarak, "Ne oldu şimdi? Türban anlayışının en azından bu söylediğimiz büyük düşünürler tarafından benimsenmediği ortaya çıktı. Ben bunu hatırlatıyorum. Boş konuşmuyorum, bir şeye dayanarak söylüyorum. Başbakan çıksın, Ebu Hanife ile tartışsın. Ebu Hanife söyleyeceğini söylemiş." diye konuştu. Baykal, aynı grup toplantısında anamuhalefet lideri sıfatıyla İslamiyet'teki büyük günahları saydı: "Allah'a ortak olma, büyü yapma, adam öldürme, faiz ve yetim hakkı yeme, savaştan kaçma, namuslu kadınlara iftirada bulunma, yalan şahitlik, sözünde durmama, emanete ihanet; İslamiyet'teki büyük günahlar arasındadır." Baykal, 30 Ocak'ta ise "Biz türban takan kızlarımıza sahip çıkıyoruz, onları koruyoruz." ifadesini kullandı. ![]() 13 Temmuz 2007: CHP, Yozgat'ta farklı bir seçim çalışması yürüterek vatandaşlara başörtüsü dağıttı. Kadın Kolları İl Başkanı Özgür Karslıoğlu, "Başörtüsü karşıtı gibi gösteriliyorduk. Bundan rahatsızlık duyduğumuz için gittiğimiz yerlerde eşarp dağıtmaya başladık." dedi.8 Mart 2008: Trabzon Kadın Kolları Başkanı Sevgi Erol, kadınlara başörtüsü dağıttı. Arkadaşlar sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum Kuş kanadı kalem olsa.. Ah Yazılmaz benim derdim |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #2 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu konuya yapacagım ilk we son yorum = offf üfff püfff
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | DREWFOSTER (20-03-08), DR_GoKiSsS (19-03-08), mvovh (21-03-08), sonsuus (20-03-08), tutbenidüşmeden (20-03-08) |
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu başsavcıların beyinleri hastalıklı. hemde patalojik derecede.
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Kayıp_Şair (19-03-08) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.448
Forum Gücü: 96 Forum Puanı:43571 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bütün partileri kapatalim, rahatlayalim ![]() eDit: ironi.. . . . . . ![]() ..rüzgara inat.. ve ..'.Y A Ş A M A K. ' Konu SaKaRiN..! tarafından (19-03-08 Saat 23:10 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #5 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hakikaten tüm partiler kapatılsın, sadece bağımsız adaylar kalsın, onlar halktan oy istesin ve toplanan oylarla meclise girilsin. Sorun kalmaz böylece!
|
|
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.599
Forum Gücü: 156 Forum Puanı:61838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yetmez halki kapatak olsun bitsin ((: Kapama konusuna gelince ise hiçbir yorum yapmicam !
|
|
| | #7 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 32
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:104 ![]() ![]() |
Parti kapatmak yanlış ama bunlarıda birileri bi şekilde uyarmalı, bence şanslarını çok zorlamaya başladılar!
GENİŞLER GÖKYÜZÜNÜ HESAPLADIKÇA |
|
| | #8 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.095
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:36147 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | partilerin kapatılmasına akıl sır erdirmek gerçekten zor...biri gidip bini geliyor yani çoğalıyor....chp nin kapatılmasına gelice chp darbe çığırkanlığı yapıyor diye kapatılmalı. CEZALI ÜYE |
|
| | #9 |
| Stajyer Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 210
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:278 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nerde bır kapatılma davası varsa baykal destekcıydı,avaz avaz bagırıyordu.sımdı kendı partısı ıcın neler bagıracak merak edıyorum?
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Kayıp_Şair (20-03-08) |
| | #10 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.835
Forum Gücü: 106 Forum Puanı:46479 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siyaset kirli bir oyundur ne beklentiniz olabilirki...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | İnCi ÇiÇéKi (20-03-08) |
| | #11 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.694
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34311 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | olayı basite indirgemeyin olay türban değil sadece listedeki adamların önemli söz & icraatları vardır... Başörtü dağıtıp aşure pişirmenin Cumhuriyete ne zararı var ? Bu kadar küçütüyorlar kendilerini YAZIK... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | İnCi ÇiÇéKi (20-03-08) |
| | #12 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Arkadaşlar başsavcılara hakaret etmeyiniz. Siz başsavcıyı ne sanıyorsunuz. Eğer bir başsavcı Türkiye'nin ekonomisini yahut başka bir siyasi meselesini dikkate alarak dava açmak zorunda gibi düşünüyorsanız unutmayın ki, siz başsavcıya hukuku değil, siyaseti dikkate al demiş olursunuz. Bu da Türkiye'nin hukuk devleti yapısını bozacaktır. Savcı siyasete göre değil hukuka göre hareket eder. Hukukun korunmasından daha üstün birşey yoktur. Hukukun bittiği yerde, tiranlık başlar. |
|
| | #13 |
| Asistan Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 168
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:817 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | gülüyorum.. daha dtp yi kapatamayan sistem üçlü oynuyor olabilir mi? en iyisi biz gözlerimizi kapatalım sağım solum sobe hangisi kapatılırsa o ebe ![]() ondan sonra yorumları alırız . . . . . . . . . ![]() Zira, Can susarsa, ömür çürür... |
|
| | #14 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 164
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ee hani başörtüsü laikliğe aykırıydı chp kendinle çelişiyo.
|
|
| | #15 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 37 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chp değilde baykala siyaset kapısı kapatılsa sanırım ülke için en hayırlısı olur seve... omedya mına |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | Evamm (20-03-08), Kayıp_Şair (20-03-08), mvovh (21-03-08), Olimbera (23-03-08), tutbenidüşmeden (20-03-08), YaGMuR_CiNi (20-03-08) |
| | #16 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 91
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:1308 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
en iyisi meclisi kapatalım monarşiye geri dönelim ki gerçi zaten bazıları o krallıklarının son kalelerinin yıkılmalarından epey endişeliler ve yıkılmaması için ellerinden geleni yapıyolar görüyoruz işte ergenekonun altından doğan grubuda çıktı...
Kuş kanadı kalem olsa.. Ah Yazılmaz benim derdim Konu hazardmt tarafından (20-03-08 Saat 18:08 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #17 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.673
Forum Gücü: 47 Forum Puanı:13351 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siyaset dicek bişi yok
Yazamam derim yazarım Ben acı ile doğdum Olsun yinede yaşarım Hayat buya Dolunca vadem Çeker giderim srknakr |
|
| | #18 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.694
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34311 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | başörtü laikliğe aykırı değil her zaman dediğim gibi isteyen takar ama siyasi simge olarak nitelendirilmesi işin rengini değiştirir ve bir ikincisi beynide kapatıyorlar.. Ayrıca Türbanı bir devrim olarak kullananlar var AKP de sözleri ile devlet kurumlarınada giricez bilmem oraya gircez buraya giricez... Türbanlı öğrencilere özel servis.. vs.. olayı basiide indirgemeyin... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #19 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 451
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:906 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | akPyide chPiyde kimse kapatamaz izin vermezler Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| | #20 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 164
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yaa ne siyasi simgesi onu takana sor bakalım siyasi simge içinmi takıyo. bi tutturmusnuz siyasi simge. herkesin hür iradesi var ister takar ister takmaz sen ona zorla tak veya cıkar diyemezsinki.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | hazardmt (20-03-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |