| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi Sanatkârlar grubu ![]() | CHP'nin yaman çelişkisi..! CHP'nin yaman çelişkisi - Yerel seçimlerin 1 yıldan az süre kala, CHP'nin üniversitelerde bile serbest bırakılmasına şiddetle karşı çıktığı başörtüsü çelişkisini yeniden gözler önüne serdi. ![]() CHP kurmayları, bu yüzden başörtülü öğrencilere özgürlük getiren düzenlemeyi Meclis'ten geçirmemek için sert muhalefet yaptı. Anamuhalefet partisi, düzenlemenin yasalaşmasına engel olamayınca da Meclis'in rekor bir oyla (411) kabul ettiği anayasa değişikliğini yargıya taşıdı. Başörtüsünü normal dönemlerde "laikliğe tehdit" olarak gören CHP, seçim dönemlerinde taktik değiştiriyor. 22 Temmuz'daki genel seçimler öncesinde Yozgat'ta başörtüsü dağıtan, Sakarya'da afişlerde başörtülü kadın fotoğrafı kullanan parti yönetimi, son günlerde bozulan imajını düzeltmek için yeniden aynı yola başvurdu. Mart 2009'daki yerel seçim çalışmalarını başlatan CHP İstanbul il örgütü, propaganda amaçlı 5 farklı afiş hazırladı. Billboardlarda arz-ı endam eden reklamlar içinde, en çok CHP'nin simgesi altı oktan birini elinde tutan başörtülü kadın fotoğrafının yer aldığı afiş dikkat çekiyor. 'CHP'ye üye ol! Çözümün bir parçası ol!' sloganı taşıyan afişlerdeki tesettürlü kadın, "Bu şehir benim! Su sorununa ben 'dur' diyeceğim." ifadelerini kullanıyor. CHP'nin bu çelişkisi gözlerden kaçmazken, İl Başkanı Gürsel Tekin ilginç bir savunma yapıyor. Tekin, reklamlarda kullanılan kadının başındakinin 'türban' değil 'başörtüsü' olduğunu ileri sürüyor. Tekin, "Türkiye'deki temel sıkıntı sapla samanın birbirine karıştırılması. Benim annem ve dört kız kardeşim de başörtüsü takıyor. CHP'nin de örtünmeyle ilgili hiçbir problemi yok." diyor. Reklamın siyasi bir özelliği olmadığını iddia eden Gürsel Tekin, amacın yaklaşan yerel seçimlere hazırlık olduğunu kaydediyor. İstanbul'un su sorununu en iyi kadınların anlayacağını ifade eden Tekin, şöyle devam ediyor: "Burada CHP üyesi başörtülü bir kadın kullandık. Partimizin binlerce kadın üyesinin başı örtülü. Biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Hepimiz bu vatanın bir parçasıyız. Korku siyaseti bizi bu noktaya getirdi. Asıl önemli olan çözümün bir parçası olmak. Bir taşın üzerine taş koymak çok önemli." CHP lideri Deniz Baykal, son dönemlerde başörtüsü konusundaki açıklamalarıyla gündemden düşmedi. Baykal, 25 Aralık 2006'da Meclis Genel Kurulu'nda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın neden cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini anlatırken, "Başörtüsü eşlerin ayıbını örtmez." dedi. CHP lideri, başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemenin Meclis'ten geçmesinden sonra da "Türban Kur'an-ı Kerim'in emri değil. 1400 yıllık İslam tarihinde türbanın yeri yok. Yerli değil, dışarıdan ithal." yorumunu yaptı... Alıntıdır... ...Bir Yanım Eksik... ![]() |
|
| | #2 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.450
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siyaset işte binlerce dansöz var ![]() Dansözlerin ne günahı varsa... ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.118
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32764 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İşte CHP'nin boş muhalefeti...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | YaGMuR_CiNi (18-04-08) |
| | #4 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.211
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | buna anca gülünür işte böyle ![]() Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #5 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.095
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:36147 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | eğer akp türbana muhalif olsaydı türbanın yılmaz savunucusu olurdu chp...çünkü muhalefet adamlar... CEZALI ÜYE |
|
| | #6 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 125
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:541 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chp kamu alanlarında türban takılmasına karşı. haber açıkça görülüyor ki çarpıtılmış ve taraflı , bu konuyu(türban) daha fazla uzatmanın alemi yok gereksiz yere gündemde kaldı.
ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... |
|
| | #7 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.673
Forum Gücü: 47 Forum Puanı:13351 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
türkiyede siyasete dini alet ediceksin kazanacaksın. türban olayına takmış millet. 1 kg prinç nekadar bulgur nekadar. millet pirinç almaya giderken elindeki bulgurdan oldu. neyazıkkı %47 kesim hala prinç ala biliyor herhalde.
Yazamam derim yazarım Ben acı ile doğdum Olsun yinede yaşarım Hayat buya Dolunca vadem Çeker giderim srknakr |
|
| Mesaja teşekkür eden: | acü (17-04-08) |
| | #8 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 552
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:4140 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hangi CHP'li vekil başörtüsüne bir laf etmiş?? Atatürk ilke ve devrimlerinin yanında olanların savaşı kesinlikle siyasi simge olmuş, şeriat isteyenlerin üniforması niteliğindeki türbanla CHP'nin de keze öyle... (Sadece örtünme amaçlı türban takan yurttaşlarımı tenzih ederim) Mustafa Kemal ATATÜRK ![]() |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32764 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #10 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.845
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | CHP güya kendince kurnazlık yapıyor... İki yüzlülük ve riyakarlık diye buna denir heralde..! |
|
| | #11 | |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 45
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:508 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CHP, Kamuda karşı sokakda değil, dansözlük yapmayınız. Alıntı:
48 Milyon Seçmenden 16 Milyonu oy verdi oranlandığında %33 çıkar. | |
|
| | #12 | |
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32764 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Zaten başörtüsü sorunu sokak değil kamu alanı... CHP kamu alanında başka hangi başörtüsü sorununu çözecekmiş? Kamu alanından başka sorun mu var başörtüsüyle ilgili? | |
|
| | #13 | |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 45
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:508 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Matematik'in olmadığı belli. 48'de 16 100'de 33 eder. Bu kadar basit. O sonuçların nasıl oluştuğu ortada, arkanda ABD gibi bir ülke var ise o oran dahada artar. ABD bağlı bir parti kalmış özgürlükten bahsediyor. Önce AKP ABD ile bağlantısını koparsın ve sonra özgürlük desin. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (19-04-08) |
| | #14 | |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.079
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Seçim girenlerle hesaplanır girmeyenlerle değil ![]() ... | |
|
| | #15 | |
| |
|
| | #16 | |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.599
Forum Gücü: 156 Forum Puanı:61838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
matematikde baya zayif gordum seni ((: secime halkin %84,25 katildi yane senin dedigin 46 milyon ( dogrusu 42 milyon kayitli secmen ) un 36 milyonu ( tam sayisi 36 milyon 56 bin 253 ) ![]() Su tabloya dikkatle bak hesaplarini yap sonrada simdiye dek gordugun tum matematik derslerini yeniden gozden gecir ((: ![]() bide merakimdan senin hesabi bi deneyim dedim ![]() Akp 33 % ( 46,54 % ) Chp 15 % ( 20,79 % ) Mhp 10 % ( 14,25 % ) AKP 16.340.534 ----> %46,54 --> oldu 35,52 ( 16,340 / 46 milyon ) CHP 7.300.234 -----> %20,79 --> oldu 15,87 ( 7,300 / 46 milyon ) MHP 5.004.003 -----> %14,25 --> oldu 10,87 ( 5,000 / 46 miyon ) 3 partinin toplam oyu 81,58 den 62,26 ya dustu Not : bidaha ortaya idda atmadan önce dogrulugunu arastir ve belgele ((:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | çöl çiçeği (21-04-08), Sk8er Boi (19-04-08) |
| | #17 |
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32764 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu seçimlerde oy kullanmayan herkesin chp'li olduğunu düşünüyor heralde ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |