| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]() | ![]() ÇİKOLATA YE UZUN YAŞA! Kakao içmenin, kalp rahatsızlığı, felç, kanser ve diyabet gibi hastalık risklerini yüzde 10 azaltabileceği ortaya çıktı. İngiliz basınınındaki haberlere göre, ABD’deki Harvard Tıp Fakültesi tarafından Panama’da yaşayan ve her biri haftada 40 fincan kakao içen Kuna kabilesi üzerinde yapılan araştırmada, kakaonun içinde bulunan etken maddelerden “epicatechin”in hastalık riskini önemli ölçüde azalttığı tespit edildi. Araştırmayı yürüten Prof. Norman Hollenberg, kakaonun içindeki etken madde epicatechin’in Batı’nın en kötü beş hastalığından dördünü ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bilim adamları, bulgular üzerine, çay, şarap ve çikolatanın da içinde bulunan bu etken madde üzerinde daha fazla inceleme yapmaya karar verdi. Bilim adamlarına göre, Panama’da diğer insanlardan daha uzun yaşayan ve ileriki yaşlarda bunama hastalığına da yakalanmayan Kuna kabilesinin çoğu bireyleri için kakao, doğumdan ölüme kadar içtikleri tek şey. '' Ülkeniz sizindir, TÜRK'lerindir. Bu ülke, tarihte TÜRK' tü bugün de TÜRK' tür ve sonsuza dek Türk olarak yasayakcaktir..'' M.KemaL ATATÜRK. ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | CnRaLpEr (22-03-07) |
| | #2 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.548
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:17537 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vay be insana mutluluk verir falan diyolardı demekki doğruymuş (:Tşk paylaştığın için.. пьяный '' Ölüm Bize Tutsak Biz Sevdana Karşıyakam '' |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 785
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:14672 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | '' Ülkeniz sizindir, TÜRK'lerindir. Bu ülke, tarihte TÜRK' tü bugün de TÜRK' tür ve sonsuza dek Türk olarak yasayakcaktir..'' M.KemaL ATATÜRK. ![]() |
|
| | #4 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.800
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:26603 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bende diyorum acaba neden bu kadar çok çikolata yiyorum -özellikle- kış aylarında ![]() bildiğim bi şey varmış demekki ![]() - "Ölüm bile olsa, 'biz' hiç ayrılmasak.. " (: - [ArKaNtoS & T-Mac & İnCi ÇiÇéKi ] Anti-Aşk Aşk=Yalan&Acı |
|
| | #5 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.820
Forum Gücü: 45 Forum Puanı:10838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arklar. 70% ten daha fazla kakao iceren sutlu degil bitter cikolatayi tuketin hem mutlu olursunuz hemde yararliymis bakin , Neden sutlu cikolata degil diye soranlar icin? Sut kendinden zararli yaglar (doymus / doymamis olayi) iceriyor kas yaparken goz cikarmayin.. BiR KoRKuLuK GiBi iÇiMe DiKiLDiN BeNi DaHa BuLaŞMaDaN BiTiRDiN BiR HaYaT aVCuMa ÇiZiLDiN BeNi KeMiRDiN NeYe ÇeViRDiN SeN.. |
|
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61938 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kakaonun faydali oldugunu bilmiyordum paylasim icin tskler evet bende duymustum bitter cikolatanin faydali oldugunu ama aliskanlik tadi güzel gelmiyor Yorgun... |
|
| | #7 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 380
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:1173 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çikolata kadar güsel bişey var mı yaff..
mustafasen_1453@seboistnet.com |
|
| | #8 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iyi hoş güzel de. Biraz daha düşünün derim. Örneğin Çikolata fabrikam olsa. Satışlar kötü gitse ya da daha fazla kazanmak istesem ne yapardım? tabi ki milleti gaza getirirdim. Daha fazla çikolata yemesini sağlardım. Peki millet neden daha fazla yemiyo? Zararları var. Ben söyleyeyim o zmn zararsız diye, yerler mi? YEMEZLER!!! Ama bilim adamlarına biraz para yedirirsem onlar söylerler yararlarını(!). İşte o zaman yerler!!! |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |