| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Çok Eşlilik Kabül Edilebilirmi ? | |||
| Hayır | | 37 | 72,55% |
| Evet | | 7 | 13,73% |
| Duruma göre değişebilir | | 7 | 13,73% |
| Oylayanlar: 51. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]() | Çok Eşlilik Konusunda Ne Düşünüyorsunuz.
Özellikle Dinimizde yaygın olan çok eşlilik birden fazla kadınla evlenme bu konuya bakış açınız nedir?
![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.120
Forum Gücü: 98 Forum Puanı:36663 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ben bitaneyle baş edemem ![]() birde 4 tanemi alam ana bababababa Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #3 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 61
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1083 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Duruma göre değişir eyer gerekliyse ve bakmaya güç varsa olabilir Ama zevk için çok eşlilik olmamalı |
|
| | #4 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok eşliliği kabul eden erkekleri biraz düşünmeye davet etmekteyim. Sizin karınız sizin üzerinize erkek alırsa ne hissedersiniz? Saçmalıktan başka birşey değil çeğımızda. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (17 Kişi) | absolut (02-01-08), ALoNe CoVBoY (04-02-08), aydan (05-02-08), BaD SouL (01-01-08), despirro15 (01-01-08), Maçakızı (03-01-08), MaruzeLLa (01-01-08), mvovh (02-01-08), PsicoManiaCc (02-01-08), RAMSES113 (01-01-08), saroth (02-01-08), Scнiивея (01-01-08), shedevil (03-02-08), Warmonger (01-01-08), YaGMuR_CiNi (02-01-08), ~Aвsυя∂є~ (05-02-08), ŞiYaR (01-01-08) |
| | #5 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 442
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:825 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kabul edilecek bir şey değil bence İnsanlığa aykırı |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | BaD SouL (01-01-08), despirro15 (01-01-08) |
| | #6 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence çok eşlilik çok yanlış tabi amacına göre değişir ama ben taraftarı değilim Kartofelin dediği gibi kadınlarında 4 5 erkekle evlendiğini düşünürsek çok tuhaf bi durum...bitanem diyoruz ya bu lafın gerçek manası nerde olack o zamn...
|
|
| | #7 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.827
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | insanın karşıdaki insanın duygu ve düşünceleriyle oynamaması gerekmektedir... çok eşlilik şu an ki sosyal yaşamımız da zırvalıktan başka birşey degıldır... yanlış bir sosyal yasam tarzıdır... Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | despirro15 (01-01-08), Warmonger (01-01-08) |
| | #8 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 221
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:5088 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bence iğrenç bişi hemde doğanın kanunlarına aykırı Böcek olmayı kabullenenler, ezilince şikayet etmemelidirler. İnsanların yaptığı sahteparalar kadar paraların yaptığı sahte insanlar vardır. Gecenin Kara Pelerini Herkesi Aynı Şekilde Örter. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #9 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 934
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:6427 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kumanın kimseye faydası olmaz.Bu iş bir zevk işidir.Bir erkeğin karısının üstüne bir eş daha getirmesi ihanettir. ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #10 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katiliyorum Halid e (:
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (01-01-08) |
| | #11 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.450
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | mesajına katılıyorum kardeş...Sırf yardım amaçlı olsun diye yapılabikecek bi durum değil bence...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| | #12 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evet'i işaretledim yanlışlıkla! ![]() Çok eşlilik kabul edilemez. Edildiği taktirde bu erkeğin acizliği kadının küçük düşümesidir. Her iki taraf için de onursuzluktur! |
|
| | #13 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.342
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok eşlilik günümüz medeni insanının düşüncesinde varolamaz.. Ama eminim ki bazı eskide kalmış beyinler, olumlu düşünüyordur yolları açık olsun.. Biz Atatürk önderliğinde onlarca sene önce bu düşünceye savaş açtık zaten..
![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| Mesaja teşekkür eden: | YaGMuR_CiNi (02-01-08) |
| | #14 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.472
Forum Gücü: 54 Forum Puanı:19754 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hiç iyi şeyler düşünmüyorum ![]() |
|
| | #15 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35897 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kesinlikle katılmıyorum. hiç bir kadın ikinci durumuna düşmeyi göze alamaz. onur kırıcı durumdur bence. ve onu kabul eden erkekler birde şöyle düşünsünler eşlerini paylaşabilirler mi ? hayır diyen sesleri duyuyorum yaaa madem öyle gel böyle adil düşünmek gerek |
|
| | #16 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.789
Forum Gücü: 103 Forum Puanı:44886 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İçgüdüsel aktivitesi yoğun olan insan olmaya bir adım kala donmuş kalmış zihniyetlere çok eşliliği reva görebilirim..
|
|
| | #17 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 265
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hadi erkekler neysede kadınlar nasıl kabul ediyor böyle aşağılayıcı bişeyi onu hiç anlamıyorum...Kesinlikle böyle bişey söz konusu bile olamaz...
Ne Açlık, Ne de Aç Gözlülük... Çok mu imkansız? ![]() |
|
| | #18 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.026
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29718 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
duruma göre değişebilir...
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| | #19 |
Teşekkür etti: 1.342
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| | #20 |
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soruyu soran arkadaş dinimizde "yaygın" kelimesini kullanmış.Bir konuyu açığa getirmek gerekir. Evet bunu müslümanlar yapmaktadır ve islamiyet buna karşı değildi.Hz.Muhammed de bir kaç bayanı nikahına almıştır ama bu tamamen sosyal yaşamın gerektirdiği bir durum olduğu için kadınları sahiplenme amacıyla yapılmış birşeydi.Günümüzde böyle bir duruma mecbur bırakacak zihniyet ya da yaşam tarzı olmadığı için bir müslümanın birden fazla kadınla evlenmesi tamamen evlendiği insanların hakkına girmektir,kendini düşünüp başkalarının hayatlarını ikinci plana atmaktan başka bir şey değildir. Şunu demek istiyorum,nasıl olsa islamiyet buna izin veriyor diyip birden fazla bayanı nikahı altına almak,her koşulu düşünüp bazı alternatifler sunacak kadar geniş bakış açlılı dinimizi amacından saptırmaktan başka birşey değildir. "bu zamanda" islamda var diye bunu yapmak mensup olduğun dini kendi çıkarına göre kullanmaktır.. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |