DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 12-04-08, 07:40 Çevrimdışı   #1
Stajyer
Huzur Pınarı

mesute - ait Avatar
Genel Mesajlar: 69
Teşekkür etti: 8
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:105
mesute ara sıra gören oluyormesute ara sıra gören oluyor
Soru Darbe Girişimleri Onandı ve Tescil Oldu...

Kapanan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu ileri sürülen darbe günlükleri davasında beraat etti. 'Hakaret ve iftira' suçunun gerçekleşmediğini belirten Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturmanın genişletilmesi talebini ise reddetti.
Dünkü duruşmada söz alan Görmüş'ün avukatları, İstanbul Cumhuriyet Baş- savcılığı'nın yaptırdığı bilirkişi incelemesinde, günlüklerin Örnek'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bilgisayarından alındığının tespit edildiğini hatırlattı. Söz konusu raporun mahkemeye gönderilmesini isteyen avukatlar, ayrıca Hilmi Özkök ve Şamil Tayyar'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Darbe günlükleriyle ilgili haberin gerçek olup olmadığını tespit etmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Savcı Süleyman Aydın da, "Hazırlanan teknik rapor başsavcılıktan istenmeli." ifadesini kullandı. Ancak hakim, soruşturmanın genişletilmesine izin vermedi. Kaynak:Zaman ,sTV

Değneğin ucu önemli yerlere değecek te ondan mı acaba?

"Çıktım erik dalına anda yedim üzümü
Bostan ıssı kakıyıp, der ne yersin kozumu"
**********Yunus Emre************
Mesaja teşekkür eden:
Smyrna (12-04-08)
Eski 12-04-08, 11:15 Çevrimiçi   #2

S.mod denetleyicisi

Smyrna - ait Avatar
Genel Mesajlar: 10.966
Teşekkür etti: 2.589
RepForum Gücü: 205
Forum Puanı:81529
Smyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Oramiral Özden Örnek, Darbe İddialarını Yalanladı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek, "www.denizcilersitesi.com" adresindeki internet sitesinde hakkında çıkan iddiaları yalanladı.
Örnek, komutanlığı sırasında tuttuğu günlüklerde, eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un "Ayışığı" parolası ile darbe planladığı, kendisinin de hükümeti irticayla mücadele zorlamak için "sarıkız" adıyla eylem planlandığı iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Günlükte, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un “ayışığı” parolasıyla darbe planı yaptığı, ayrıca hükümeti irticayla mücadeleye zorlamak için “Sarıkız” adıyla eylem planı hazırladığı iddia ediliyor.
Günlükte, Özden Örnek’in, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın kendisine darbe planıyla ilgili şu ifadelerde bulunduğu ileri sürülüyor: “Şener bizden habersiz darbe planı hazırlatmış. Adı da “ay ışığı”. Darbede kimin başkan olacağı belli değil. Hepimize davranışlarımıza göre bir kod adı vermiş (...) Bu plan Genelkurmay Başkanı’nın elinde olduğu gibi, içlerinden biri tarafından sızdırıldığı için MİT ve hükümetin de elinde varmış.”
Günlükte, Yaşar Büyükanıt’la, Şener Eruygur arasında çekişme olduğu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Hilmi Özkök’e çok kötü davrandığı gibi iddialara da yer veriliyor.
Bir başka iddiada ise bir başka kuvvet komutanının hükümet üzerinde baskı kurmak için üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin de devreye sokulacağı "sarıkız" kod adlı bir başka plan hazırlandığı da öne sürülüyor. İnternet sitesinin ortaya attığı iddialar, dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı zehirlemek için planlar yaptığına kadar uzanıyor.

YAYINA DURDURMA
Emekli Oramiral Özden Örnek, "denizcilersitesi.com" adlı internet sitesinde kendisine ait olduğu öne sürülen "Örnek Paşamızın Günlüğünden" adlı yayınını mahkeme kararıyla durdurdu.
Oramiral Örnek, sitede "Örnek Paşamızın günlüğü" başlığıyla yayımlanan notlar üzerine 9 Mart'ta İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruda, "kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen bu yayının bazı kötü amaçlı kişilerin yalan yanlış uydurmaları olduğu" belirtildi.

NOTLARA EKLEME YAPILMIŞ
Dilekçede, "şimdiye kadar böyle bir günlük tutmadığı" vurgulanan Örnek'in "kişisel bilgisayarına hukuka aykırı şekilde giren bazı kişilerin günlük program notlarını aldığı, bu notlara kendilerine göre yalan eklemeler ve kurgular yaptığı" anlatıldı. Dilekçede sitenin yayının tamamen durdurulması da istendi. Mahkeme "tamamen kapatma" talebili reddetti, ancak ilgili yayının tedbiren durdurulmasına karar verdi.
Örnek,'' Bir süredir hatıralarımı yazıyorum. 1957-1978 yılları arasına ait bölümleri bitirdim. 1981'e kadar kalan üç yıllık zaman dilimini de bitirmek üzereyim. Bunu da bitirdikten sonra hatıralarım ile ilgili ilk kitabımı baskıya vereceğim. Ancak ben hiç bir şekilde günlük tutmadım. Söz konusu siteden geçen hafta haberim oldu ve hukuki yollara başvuruda bulundum. Siteyle ilgili gereken işlemin yapılması bir haftayı buldu. Telekom'dan yetkililer yayının durdurulması için işlem yapmaya başladılar.
Donanma Komutanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı iken, elbette sekreterliğim bir günlük randevu listesi tutuyordu. Ben de yaptığım görüşmeler ve işlerle ilgili yanlarına not koyardım. Ancak bunları hiç kimsenin anlamayacağı şekilde şifreli olarak yapardım. Görevden ayrıldıktan sonra bunları tamamen imha ettim. Hatta bilgisayarın ana belleğinden de (HD) yok ettim. Darbe söylentileri falan, bunlar defalarca internet sitelerinde senaryolar olarak çıktı. Nedense de hep bana yakıştırılıyor böyle şeyler. Böyle şeylerle alakam olmadı'' dedi

SİTEDEN AÇIKLAMA
Sitenin "Editörden notlar" bölümünde, özetle şu ifadeler kullanıldı: "Günlük notlarının bir izleyicimiz tarafından bize sunularak paylaşıma açılma isteğini olumlu karşıladık. Çünkü adı geçen kişi yakın Türk tarihinde önemli görevler üstlenmiş bir denizciydi. Ancak bize gönderilen maili okudukça denizciliğin çok daha ötesinde bir durumla karşı karşıya olduğumuzu fark ettik. Şu anda bu notların kamuoyuyla paylaşılması bir istekten öte bir zorunluluğa ve bir göreve dönüştü bizim için."

ORAMİRAL DERVİŞOĞLU: BİRİLERİ CADI KAZANI KAYNATMAYA ÇALIŞIYOR
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Salim Dervişoğlu , notlarda merhum Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya için "Kameralar önüne çıkmaya bayılıyordu" dediği yönündeki iddialara ilişkin olarak şunları söyledi:
"Şimdi herhalde ben Güven Paşa'dan daha çok televizyona çıkmış bir insanım. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Güven Paşa benim en çok sevdiğim arkadaşlarımdan biriydi. Öyle bir şeyler söylediğimi hatırlamıyorum. Özden Paşa'nın yazdığı bir şeyler olsa bile tahrip edilmiş olduğunu düşünüyorum. Birileri kendilerine göre bir cadı kazanı kaynatmaya çalışıyor."
Dervişoğlu, bir orgeneralin diğer bir orgenerali zehirlemeye çalıştığı yönündeki iddialar için de şunları söyledi:
"Adı geçen paşa çok muhterem, gayet centilmen, beyefendi, hassas bir insan. Gidip böyle, yok zehirleme, yok bilmem ne, böyle acayip, korkunç şeylere tevessül edecek herhalde en son kişi, benim tanıdığım kadarıyla. Bunlar bana tahrip gibi gözüküyor."

ERUYGUR:MESNETSİZ
Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sitede yayımlanan kendisiyle ilgili ifadeler konusunda, "Ben böyle şeylere cevap vermem" dedi. Eruygur, iddiaların mesnetsiz olduğuna işaret etti.

İşte Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden ÖRNEK'e ait oldugu iddia edilen günlük

http://www.denizcilersitesi.com/ozden_ornek.html

Kaynak : http://www.netpano.com

Sınırsız DownLoaD... Müzik & Film & Oyun & Program

" Beklemeyiniz... / Yönlendirmeyiniz... / Eleştirmeyiniz..."
Eski 12-04-08, 13:53 Çevrimdışı   #3
Stajyer
Huzur Pınarı

mesute - ait Avatar
Genel Mesajlar: 69
Teşekkür etti: 8
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:105
mesute ara sıra gören oluyormesute ara sıra gören oluyor
Ortada bir suç yok ise ,Olayın içyüzünün soruşturulmasına ret niye ola ki?

"Çıktım erik dalına anda yedim üzümü
Bostan ıssı kakıyıp, der ne yersin kozumu"
**********Yunus Emre************

Konu Seçenekleri