Konu Seçenekleri
Eski 30-12-07, 19:41 Çevrimdışı   #1
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.635
Teşekkür etti: 2.120
RepForum Gücü: 98
Forum Puanı:36663
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Delphi Dersleri

Progamlamaya baslamak isteyenlerin ortak sorunu sanirim nereden nasil baslayacagim gibi sorular. Ben progamlamaya baslamam tamamen kelebek etkisi gibi birsey oldu. Yanilmiyorsam 2003 basinda aldigim bir bilgisayar dergisinde delphi ile yazilmis hazir bir adres defteri örnegi vardi. ben kodlari biraz inceledim. yani mantik olarak anlasiliyor gibiydi. Sonra elime birden bire delphi 5 cd si geçti nasil buldum bilmiyorum. sanirim arkadadaslarin birinden. Sonra tam o sirada Ögrenci degis tokus programi ile almanyaya gittim ve kaldigim kizin babasi progamcilikla ilginiyordu. Ben baslangici oradan aldim. yani ufak bir kivilcimdi ama bayagi etkili oldu. Sonra kendim ufak tefek seyler yazmaya çalistim program degilde mevcut kod varyasyonlarini devamli deniyordum.yapboz mantigi yani. bu nedenle bir çok kod ve kitaplarda bulunmayacak kadar ayrintiyi ögrendim. Sonra yine ayni dergiden bir kaç ay sonra tekrar aldim amacim bir kod örnegi daha görmekti. Ama içinden Delphiturk kodbankasi diye bir yazilim çikti. Sürekli internetten güncellenebilen kullacilarin gönderdigi örnek kod uygulamalari. Neyse hatirliyorumda 4-5 gün 2-3 saatlik uykuyla tüm kodlari inceleyip analiz ettim. yani bir yerlere kolay gelinmiyo sizde bir den ögrenicem yapicam demeyin. progamlama dili ögrenilir. fakat sonu yok bu isin.Biraz daha fazla ögrendigimde kendimi daha geride hissediyorum. Ilk baslarda insanda oh buda bu kadar falan diyor ama sonradan ilerledikçe ufku bayagi genisliyor. Ve ben delphi help yardimi ve örnek kop inceleyerek buralara geldim.(buralara geldim ama daha yeni baslamis gibiyim ) Kitap okumak her zaman bana ters gelmistir. belkide egitim siteminden sogudum için herseyi kendi basima halletmeyi tercih ederim. ve inanin bu konuda kimseden yardim istemedim. hatta kisaca bir sey anlatayim. o yillarda yani 2003 kazaa ile dosya çekiyordum. ne alaka demeyin bunuda baglicam neyse tam dosya bitecekken yani 2-3kb kala adam upload iznini iptal ettti. benim dosya uçtu tabii ben oldugum yerde tepiniyorum tabii. birden açtim kazanin mesaj bölümünü oradan ona neden uplodu kestigini sordum. sonra icq ya gel dedi. ok dedim. artik o an ne oldu bilmiyorum. ama sohbet koyulasti.Ha bu arada bu vatandas Rus asilli litvanyada yasayan bir vatandas 18 yasinda ozamanlar yani yasitim. hatta adida( Darius Zivertas) turk ismi gibi gelmisti soyadida bana. neyse darius ta delphi ile ilgileniyormus. ve yazdigi bir kaç program denilemeyecek uygulamalari bana gönderdi. bende programda bitmemis yerler oldugunu gördüm istersen yardim ediim dedim. hayir kesinlikle Ben yapicam dedi. Ve inanain ruslarin çogu böyledir. ve programlamdaki basarilari sanirim buradan geliyor.(ve inanin ruslar isi biliyor.) ve yapboz mantigi gerçekten çok faydali bir yöntemdir. düse kalke yürümek gibi.Neyse o arkdadastan bidaha haber alamadim. yani 5-6 aylik iyi bir dostlugumnuz vardi sonra ne oldu bilmiyorum birden kayboldu.Yanii hikayenin özeti birazda siz çaba sarfedin turklerin genel sorunuda bu zaten hep baskasindan bekleniyor bazi baslangiçlar.

sonuç olarak dilim döndügünce bir kaç ders hazirlamistim. Her haftda güncellenecek.Fakat dedigim gibi bir kitap veya benzeri bisey okumadigim için anlatim(egitim) dilinden biraz uzak olabilir.Ama bence yeterli gibi. Zaten bundan sonraki dersler etkilesimli olacak.

S.S.S.

1.Dersleri indiremiyorum.
-Ücretsiz bir host kullandigimiz için dosya indirme sinirlandirmalri var. Günlük bellli bei MB degerini geçince dosyalrin erisimine izin vermiyor. En geç 24 saat içinde dosyalara tekrar ulasabilirsiniz.

2. Indirdigim dersleri açamiyorum.
-Macromedia Standalone Player'i indirmedniz gerekiyor.Buradan indirebilirsiniz.

3.Dosya uzantilari .z biçiminde bunlari hangi program ile açacagim.
-Bu uzanti aslinda zip uzantisidir.Ve Winzip yada winrar ile açabilirsiniz.Eger yinde sistemde winrar ytada winzip yüklü oldugu halde dosyayi görmüyorsa uzantini .zip diye degistirebilirsiniz. (Dosyanin .z uzantisinda olmasini nedeni host arsiv tarzi dosyalara izi vermiyor bu nedenle server'i kandiriyosss)

Herkse Kolay gelsin.Artik herkes su ilk asamlari geçsede gelismis kodlar üzrinde bir tartissak diyorum.Umarim azmedersek olur. ama sirf eglence olsun falan diyorsaniz gidebilceginiz. son nokta hesap makinesi uygulamsindan ileri olamaz. Zaten ülkmeizde progamci diye geçininler muhasebe progamlarindan ileriyi asamiyor.

Birde ardaslar derslere geçmeden önce delphi ile ilgili kisa bir makale yada bir e-book okuyun. ben kisa bir makle koydum asagi önce bundan baslarsaniz.iyi olur. Bu derslerde pek gerek yok ama butonalr konusa gelkince artikbazi seylerin önceden ögrenilmesi gerektigini analdim. Ve sifirdan bir video ders analtilmasi gereçkten güç. Zaten ileride flashtan kurtulup gerrçek videolara geçecegiz. Üzerinde çalistigim bir codec var gerekli ayarlari düznlemeleri yaptim. palyer da sorun var. ve 1 saatlik 1024*768 ve 16bit çzönürlügündeki ~kayipsiz videoyu yakalsik 2Mb ta sigdirdim. öss den sonra playerdaki sorunlarida halletmeyi planliyorum. ma isteyen olursa bir beta sürümü burada tanitabilirim.

yaw konu çok dagildi gibi.
Ve umarim bende progamlamaya baslamasi bir kaç kisiyi etkilemisimdir.

Delphi hakkinda bana ulasmak ve 11.000 koddan olusan Delphi kod arsivi için http://delphi.unreadedpost.com adresini ziyaret edin.

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Eski 30-12-07, 19:42 Çevrimdışı   #2
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.635
Teşekkür etti: 2.120
RepForum Gücü: 98
Forum Puanı:36663
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:

Döküman
1.Delphi
Delphi e-book2 (yeni)

Dersler

1. yeni proje açmak ve form kontrol özellikleri
2. Component Yükleme
3. Butonlar
4. Skin Destekli Uygulama
5. Resource kullanimi
6. Delphi'de flash kullanimi
7. Internetten dosya indirme ve Internetten program güncelleme
8.Rasgele String Üretme Fonksiyonu
9.Edit in Key
10.Romen rakamina çevirme

Gerekli Programlar

1.StandAloneFlash Player veya browser için
Br

Faydali siteler:::::

http://www.delphikursu.com

http://www.programci.50megs.com/delph/delphi.html

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Mesaja teşekkür eden:
melek07 (14-03-08)
Eski 13-03-08, 15:14 Çevrimdışı   #3
Öğrenci
Genel Mesajlar: 2
Teşekkür etti: 0
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:1
c#35 Herkese mesafeli
süper notlardı.yardımcı olan tüm arkadaslara tesekkürler.
Eski 14-03-08, 20:15 Çevrimdışı   #4
Öğretim üyesi
Sanatkârlar grubu

melek07 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 707
Teşekkür etti: 752
RepForum Gücü: 28
Forum Puanı:11105
melek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmışmelek07 Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
tşk ederim arkadaşım notlar süper benim bi proje hazırlamam lazım ama hiçbiryerde olmayacak bi proje olacakmış :(

Konu Seçenekleri