| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Figüranlar ![]() | ![]() 15.01.1977 yılında Siirt ilinin Kurtalan ilçesinde doğdum, ilk-orta ve lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. Çocukluk yıllarımdan bu yana zamanla artan müzik sevgimi şarkı söyleyerek ifade etmeye çalıştım. 2000 yılında usta müzisyen Ali Osman Erbaşı’dan ders almaya başladım ve böylece müziğe bakış açım değişti, Türk Halk müziğine gönül verdim ve çalışmalarımı daha bilinçli olarak yürütmeye başladım. Çeşitli sanatçıların albümlerinde ve film müziklerinde vokal olarak yer aldım. Türkü söylemeyi, nota okumayı, bağlama çalmayı, yöre ağızlarını ve makamları öğrenmek; öğrendikçe enginleşen bu deryada bulunmak ve usta bir yorumcu olmak idealim oldu. 2002 yılında Ali Osman Erbaşı ile evlendim. Çalışmalarımızın amacı, kalıcı eserler oluşturmak ve sanat adına hatırlanabilmektir... Bu ümit ile azimle yoluma devam ediyorum. Çalışmalarımızı beğenen ve destekleyen usta yorumcu, bestekar sayın Kayahan AÇAR hocamıza ayrıca teşekkür ederek biyografimde de yer vermek istiyorum, TÜRKÜMOLASI adını albümümüze hediye ederek sizlere ulaşabilmemi sağladığı için. Yaklaşık iki senelik bir çalışmanın ürünü olan TÜRKÜMOLASI, hepinize türkü molası verir inşallah. Saygılarımla Deniz Toprak Kaynak: Deniztoprak.net ![]() ALBÜMLERi Türkü molasi Hazan nedir?$arki sözü 01-HAZAN NEDİR? Söz: Dursun Ali Akınet Müzik: Ali Osman Erbaşı Makam: Kürdi DÖRT YÖNDEN ES SEHER YELİ GÖZ GÖZ OLSUN NAR ÇATLASIN ÜŞÜMESİN HANIM ELİ YERE DÜŞEN KAR ÇATLASIN (Nakarat) SÖYLERMİSİN HAZAN NEDİR? YAPRAK DÜŞER YERE BİR BİR USUL USUL GÖNLÜME GİR YÜREĞİMİ SAR ÇATLASIN NAZLI NAZLI SESLENİP GEL GÜL SUYUYLA ISLANIP GEL KARANFİL TAK SÜSLENİP GEL KISKANSIN O YAR ÇATLASIN (Nakarat) BUGÜNÜN SEYRİ DÜNDEN Mİ? AYIN ŞAVKI KENDİNDEN Mİ? GÜZELLİĞİN MEVSİMDEN Mİ? SÖYLE YILDIZLAR ÇATLASIN BASINDA DENIZ TOPRAK: Çince ve Hintçe türkü söyledi Kerkük, Selanik, Urfa, Erzincan, Adana, Denizli, Kütahya türküleri ve serbest çalışmalarıyla tanınan halk müziğinin genç yorumcularından Deniz Toprak, "Türkümolası" isimli ilk albümünü çıkardı. Anadolu'nun kültürel ve coğrafik yapısını temsil eden çoğunlukla anonim türkülerden oluşan albüm, yöresel ezgilerin mozaiğini oluşturuyor. "Sarılı Yazma", "Drama Köprüsü", "Şu Dere Aka Aka", "Kerkük'e Ağıt", "Bülbülün Göğsü Al Olur", "Denizli'nin Horozları" gibi türkülerin yanı sıra albümde bir de potburi seslendiren Deniz Toprak, bu potburiyi üç dilde okudu. Türkçe, Çince ve Hintçe seslendirilen popburi büyük ilgi çekti. 25 Nisan 2007 , Hürriyet ![]() dinlemenizi tavsiye ederim..... Sessizlik, biraz... Umut, gercek... Mucize, icimde... Rabbim, cok sükür... Konu samira_prensess tarafından (26-08-08 Saat 21:08 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Haftanın Moderatörü ![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 3.332
Forum Gücü: 103 Forum Puanı:34400 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tesekkürler ![]() |
|
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.621
Forum Gücü: 195 Forum Puanı:79961 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hazan Nedir sarkisi gibi klip te güzeldir.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | samira_prensess (24-09-08) |
| | #4 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.102
Forum Gücü: 56 Forum Puanı:18711 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | albümdeki diğer parçaları da güzel yorumlamış. sesi ve yorumu ilk dinlediğimde bana Zara'yı hatırlattı ama dinledikçe onun gibi olmadığını gördüm.. |
|
| | #5 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.640
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:22372 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm birde ben dinliim şimdi hemen dinleyebilecegim bir yoktur heralde :( neyse ararım limevire den bende ![]() Ha bu arada gözleri en az benimki kadar guzelmiş )
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |