Konu Seçenekleri
Eski 26-08-08, 21:02 Çevrimiçi   #1
Grup Lideri
Figüranlar

samira_prensess - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.832
Teşekkür etti: 1.197
RepForum Gücü: 27
Forum Puanı:9801
samira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayransamira_prensess herkes hayran
Ruhsal Durumum:
iyi Deniz Toprak - Türkü Molası Kavuruyor..

15.01.1977 yılında Siirt ilinin Kurtalan ilçesinde doğdum, ilk-orta ve lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. Çocukluk yıllarımdan bu yana zamanla artan müzik sevgimi şarkı söyleyerek ifade etmeye çalıştım.

2000 yılında usta müzisyen Ali Osman Erbaşı’dan ders almaya başladım ve böylece müziğe bakış açım değişti, Türk Halk müziğine gönül verdim ve çalışmalarımı daha bilinçli olarak yürütmeye başladım.

Çeşitli sanatçıların albümlerinde ve film müziklerinde vokal olarak yer aldım. Türkü söylemeyi, nota okumayı, bağlama çalmayı, yöre ağızlarını ve makamları öğrenmek; öğrendikçe enginleşen bu deryada bulunmak ve usta bir yorumcu olmak idealim oldu.

2002 yılında Ali Osman Erbaşı ile evlendim.

Çalışmalarımızın amacı, kalıcı eserler oluşturmak ve sanat adına hatırlanabilmektir... Bu ümit ile azimle yoluma devam ediyorum. Çalışmalarımızı beğenen ve destekleyen usta yorumcu, bestekar sayın Kayahan AÇAR hocamıza ayrıca teşekkür ederek biyografimde de yer vermek istiyorum, TÜRKÜMOLASI adını albümümüze hediye ederek sizlere ulaşabilmemi sağladığı için.

Yaklaşık iki senelik bir çalışmanın ürünü olan TÜRKÜMOLASI, hepinize türkü molası verir inşallah.

Saygılarımla
Deniz Toprak

Kaynak: Deniztoprak.net

ALBÜMLERi
Türkü molasi

Hazan nedir?$arki sözü
01-HAZAN NEDİR?

Söz: Dursun Ali Akınet
Müzik: Ali Osman Erbaşı
Makam: Kürdi

DÖRT YÖNDEN ES SEHER YELİ
GÖZ GÖZ OLSUN NAR ÇATLASIN
ÜŞÜMESİN HANIM ELİ
YERE DÜŞEN KAR ÇATLASIN

(Nakarat)

SÖYLERMİSİN HAZAN NEDİR?
YAPRAK DÜŞER YERE BİR BİR
USUL USUL GÖNLÜME GİR
YÜREĞİMİ SAR ÇATLASIN

NAZLI NAZLI SESLENİP GEL
GÜL SUYUYLA ISLANIP GEL
KARANFİL TAK SÜSLENİP GEL
KISKANSIN O YAR ÇATLASIN

(Nakarat)

BUGÜNÜN SEYRİ DÜNDEN Mİ?
AYIN ŞAVKI KENDİNDEN Mİ?
GÜZELLİĞİN MEVSİMDEN Mİ?
SÖYLE YILDIZLAR ÇATLASIN

BASINDA DENIZ TOPRAK:
Çince ve Hintçe türkü söyledi
Kerkük, Selanik, Urfa, Erzincan, Adana, Denizli, Kütahya türküleri ve serbest çalışmalarıyla tanınan halk müziğinin genç yorumcularından Deniz Toprak, "Türkümolası" isimli ilk albümünü çıkardı.
Anadolu'nun kültürel ve coğrafik yapısını temsil eden çoğunlukla anonim türkülerden oluşan albüm, yöresel ezgilerin mozaiğini oluşturuyor. "Sarılı Yazma", "Drama Köprüsü", "Şu Dere Aka Aka", "Kerkük'e Ağıt", "Bülbülün Göğsü Al Olur", "Denizli'nin Horozları" gibi türkülerin yanı sıra albümde bir de potburi seslendiren Deniz Toprak, bu potburiyi üç dilde okudu. Türkçe, Çince ve Hintçe seslendirilen popburi büyük ilgi çekti.
25 Nisan 2007 , Hürriyet

dinlemenizi tavsiye ederim.....

Sessizlik,
biraz...
Umut,
gercek...
Mucize,
icimde...
Rabbim,
cok sükür...

Konu samira_prensess tarafından (26-08-08 Saat 21:08 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (24-09-08), bEyAzLi (24-09-08), hakancem (26-08-08), Yσкє∂!¢! (26-08-08)
Eski 26-08-08, 22:30 Çevrimiçi   #2
Haftanın Moderatörü

Forumda uzman

hakancem - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.615
Teşekkür etti: 3.332
RepForum Gücü: 103
Forum Puanı:34400
hakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
tesekkürler

Eski 24-09-08, 17:19 Çevrimiçi   #3
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.405
Teşekkür etti: 5.621
RepForum Gücü: 195
Forum Puanı:79961
Virane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Hazan Nedir sarkisi gibi klip te güzeldir.
Mesaja teşekkür eden:
samira_prensess (24-09-08)
Eski 24-09-08, 18:05 Çevrimdışı   #4
Profesör

ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.671
Teşekkür etti: 4.102
RepForum Gücü: 56
Forum Puanı:18711
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
albümdeki diğer parçaları da güzel yorumlamış.
sesi ve yorumu ilk dinlediğimde bana Zara'yı hatırlattı ama dinledikçe onun gibi olmadığını gördüm..
Mesaja teşekkür eden:
Eski 24-09-08, 18:09 Çevrimdışı   #5
Profesör
Figüranlar

bEyAzLi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.073
Teşekkür etti: 1.640
RepForum Gücü: 59
Forum Puanı:22372
bEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Hmm birde ben dinliim şimdi hemen dinleyebilecegim bir yoktur heralde :( neyse ararım limevire den bende

Ha bu arada gözleri en az benimki kadar guzelmiş )

Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur.

Yalnız ben
Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde
Figüran olmuşum geceye...
Mesaja teşekkür eden:

Konu Seçenekleri