Konu Seçenekleri
Eski 17-04-08, 18:05 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

Marcus T.CICERO - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.096
Teşekkür etti: 843
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:7648
Marcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmış
Soru DEP Veri Yürütme Engellemesi

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var! Bu veri yürütme engellemesini kapatmanın bir yolu yok mu?

Geçenlerde kritik bir program yükledim ve vista kullanıyorum. Programın yüklemesi bitti. Bir de ne olsun? Vista efendi programı DEP yüzünden açamazmış.

Vistanın yardımına baktım ve kapatmak için söylenenleri yaptım ama yine de kapatmadı. Zaten bu bilgisayarın içindeki yardımdan bir hayır geldiği yok.

Bu DEP programını bitirmenin bir yolu yok mu şunu tümüyle kapatalım.

ALL THE POWER WHICH BEING ON EARTH CANNOT CHANGE DESTINY
THE NEW WORLD ORDER IS COMING

IN GOD WE TRUST
Eski 17-04-08, 21:04 Çevrimdışı   #2

O Şimdi Asker

Sadness - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.232
Teşekkür etti: 3.530
RepForum Gücü: 215
Forum Puanı:85524
Sadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Vista da DEP ‘i Disable Etmek

Disabling Data Execution Prevention (DEP) - Veri yürütme engellemesini etkisiz hale getirmek;

Başlat/Çalıştır —> cmd
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

Hepsi bu kadar, yalnızca bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve artık oyununuzu oynayabilirsiniz,

Peki tekrar nasıl açarız,işte aşağıdaki komut ile; (tabi komut konsolunu yönetici hakları ile açmanız gerekiyor.)
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOn

Dep ile ilgili Çok detaylı Msdn Kaynaklı bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz, Türkçe kaynak arıyor iseniz Zaten bir şekilde buraya geleceksiniz

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa468629.aspx
Demiş vakti zamanında bi arkadaşımız (: ama kaynak ingizlice dil seçeneklerinde TR yi göremedim :p

Bir şehri tam kalbinden
Beyninden
Vurup gitmek
Var aklımda...

Tekrar Kapsama Alanı dışına çıkıyorum.
Kendinize İyi Bakın Hoşçakalın...

(Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)...

Şafak : Şafağı boşver şimdi,
çok gün var daha
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Marcus T.CICERO (18-04-08), YaGMuR_CiNi (18-04-08)
Eski 19-04-08, 08:48 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

Marcus T.CICERO - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.096
Teşekkür etti: 843
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:7648
Marcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmışMarcus T.CICERO yememiş içmemiş konu açmış
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.

Söylediklerinizi yapmama karşın bilgisayar(MSDOS) girilen kodu kabul etmiyor.

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

Bu kodu DEP'i kapatmak için girince:
"Önyükleme yapılandırması veri deposu açılamadı. Erişim engellendi mesajı" görünüyor.

Bunu engellemenin başka bir yolu var mı? Ya da yine MS DOS kullanarak kodu daha farklı bir şekilde mi yazmalıyım.

Kodu aynen bu şekilde kopyala yapıştır yaptım ancak mesajı yine gösterdi.

Belki olmuştur dedim ancak bilgisayarı tekrar başlatınca da hata düzelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

ALL THE POWER WHICH BEING ON EARTH CANNOT CHANGE DESTINY
THE NEW WORLD ORDER IS COMING

IN GOD WE TRUST
Eski 19-04-08, 11:11 Çevrimdışı   #4

O Şimdi Asker

Sadness - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.232
Teşekkür etti: 3.530
RepForum Gücü: 215
Forum Puanı:85524
Sadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSadness tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
İş vista olunca alıntıdan öteye geçemiyoruz malesef (:

Xp olsa neysede :p

Bir şehri tam kalbinden
Beyninden
Vurup gitmek
Var aklımda...

Tekrar Kapsama Alanı dışına çıkıyorum.
Kendinize İyi Bakın Hoşçakalın...

(Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)...

Şafak : Şafağı boşver şimdi,
çok gün var daha
Mesaja teşekkür eden: