| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]() | Depresyon
ewet arkaslar yasadıgımız ülkede genci yaşlısı zengini fakiri su yada bu sebeple bircok sorun yasıyor!ama bu sorunlar ne denli bizleri etkilyor acaba?hastalık derecesindemiyiz?asagıda belirtilen maddeler sizdede warsa çözümleri we nedenleriyle yazmanızı bekliorum!bende bir cogu war! Bir kişiye depresyon tanısı konabilmesi için aşağıda sıralanan sendromların en az iki hafta süreyle kendini göstermesi gerekiyor. Özellikle ilk iki maddeden birinden yakınılıyorsa hiç vakit geçirmeden hekime görünmek gerekiyor. Bu sendromlar şöyle sıralanıyor: Duygu durum azalması Gün boyu süren etkinliklere karşı ilgisizlik Yaşam zevkinin azalması Uykusuzluk ya da aşırı uyuma Kilo kaybı ya da kilo alınamaması Değersizlik ya da aşırı suçluluk duyguları Düşünme ve konsantrasyonda azalma Alınganlık Tepkisellik Saldırganlık Her lafa karışma ya da bitkinlik Tembellik İlgisizlik Enerji kaybı İntihar etme düşünceleri |
|
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.621
Forum Gücü: 195 Forum Puanı:79961 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kesin depresyondayim ozaman intar ve duygu durum azalmasi disinda hepsi var. Dipteyim Sondayim Depresyondayim |
|
| | #3 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 720
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:3587 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu ne yaff yarısından çoğuu war.. |
|
| | #4 |
![]()
Teşekkür etti: 18.796
Forum Gücü: 218 Forum Puanı:89619 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İyiyim ben,maşallah,hiçbiri yok Hadi ben ekmek parçasıydım, sen niye yemeden bıraktın? Doğruymuş dedikleri he: arkandan ağladım. |
|
| | #5 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.489
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:21181 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sağlamım ![]() helin msn e gel beni deli etme |
|
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.467
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:3077 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bedne hepsi var ya ne olacak halimiz
|
|
| | #7 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.097
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Saldırganlık ![]() ![]() ![]() ![]() arsu duy bunu kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #8 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah'a şükür, depresyonda olmasak da, derin düşüncelere dalıyoruz ara ara, çoğu zamanda evdeki hesabın çarşıya uymamasından, hayat zaten enteresan bir şey, kendinize bir amaç belirliyorsunuz, o amaç için sonuna kadar gidiyorsunuz, ama yarı yolda bırakanlar size tur bindirirken siz olduğunuz yerde çakılıyorsunuz. Benim bu aralar en çok hissettiğim duygu bu, sorularımın cevapsız kalması, neden niçin ne zaman?
|
|
| | #9 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.548
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:17537 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sanırım ben kendimi bildim bileli depresyondayım ya... Sağol bilgiler için zaten psikolojik destek almayı düşünüyordum yazın.. İyi olucak sanırım.. пьяный '' Ölüm Bize Tutsak Biz Sevdana Karşıyakam '' |
|
| | #11 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 772
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:4406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #12 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.881
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu ne yaw ?? yani cümbür cemaat depresyon belirtilerimiz warmısta haberimiz yokmuş!ama nasıl olmasın ki bu sartlar altında!?!?ne haklarımız garanti ne paramız ne hayatımız ne sewgilerimiz nede geleceğimiz garanti o yüzden herkese hak weriorum!!
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Galiyev (21-07-07) |
| | #13 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 451
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:2852 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla allaha şükür bende hiçbiri yok bi ara dersler kotuyken olmuştu bazılarından ama hallettik yani
...... Her Şey BenDen ÖncE Ben SeNDeN SonRaYım ...... |
|
| | #14 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.279
Forum Gücü: 81 Forum Puanı:23529 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
beni hastaneye yatırmaları lazım hemen hemen hepsi var yetiş halidim yetişşşşşşşşşşşş
![]() |
|
| | #15 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.879
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:21075 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Duygu durum azalması Gün boyu süren etkinliklere karşı ilgisizlik Yaşam zevkinin azalmasıUykusuzluk ya da aşırı uyuma Kilo kaybı ya da kilo alınamaması Değersizlik ya da aşırı suçluluk duyguları Düşünme ve konsantrasyonda azalma[/color] Alınganlık Tepkisellik Saldırganlık Her lafa karışma ya da bitkinlik Tembellik İlgisizlik Enerji kaybı İntihar etme düşünceleri[/quote] |
|
| | #16 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bana hep sorarlar ,'' neden bu kadar karamsar ve mutsuz oluyorsun ''diye ( tabi her zaman değil )..ben de onlara şu cevabı veriyordum !! ---''gerçeklere gözümü kapatıp mutlu olabilirim !!!'' maalesef sistem insanları bu hale getirdi !!yalnızlaşan insanın bunalması gayet normal bence !!tabi etrafına duyarlıysa ! şişedeki balık ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #17 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | intihar etme duygusu yada kilo kaybı hariç hepsini aylardır yaşıorm... depreşik biriyim heralde :/ düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #18 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | -Gün boyu süren etkinliklere karşı ilgisizlik -Alınganlık -bitkinlik -Enerji kaybı -Uykusuzluk sanırım kısmen de olsa depresyon belirtileri taşıyorum.. . . sustum.. |
|
| | #19 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 116
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:224 ![]() ![]() ![]() |
önceden vardı artık yok |
|
| | #20 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.074
Forum Gücü: 121 Forum Puanı:53007 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vucudumuz dışarıdan gelen maddi ve manevi saldırılara karşı devamlı savunma mekanizması içerisindedir.Bir insan manevi olarak kendini saldırı altında hissediyorsa bu savunma mekanizmasının adı Depresyondur..Yani şunu demek istiyorum çözümü sadece kişinin kendisindedir..Bakış açısını değiştirmek,yaşam tarzını değiştirmek,sıkıntılarının üzerini örtmek yerine ortaya koymak,kabul etmek,yeni uğraşlar edinmek ve daha bir sürü şey depresyonun etkilerini azaltabilir..Teslim olmayalım..
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |